Εκτροφειο Ντοπερμαν

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
@Yorkaddict
50% είναι ιστ, όχι 25.
50% καθαρό, 50% φορέα.

Αν ζευγαρώσουν 2 φορείς μεταξύ τους, τότε έχουμε 25% πιθανοτητα για καμπουμ (να νοσησει δηλαδή), 25% για καθαρό και 50% για φορέα.
Σωστος (οπως παντα), ευχαριστω για την διορθωση.
Αυτο ομως παλι δεν αναιρει το γεγονος οτι η πιθανοτητα εκδηλωσης παραμενει μηδενικη, αρα πιθανοτητα "ζημιας" δεν υφισταται......

• Like
Reactions: Yorkaddict

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα
Στα περί "παρασκηνίου"
Το παρασκήνιο είναι και θα παραμείνει παρασκήνιο, που συχνά κρύβει και κουτσομπολιά ή γεγονότα που δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις.

Στο προσκήνιο τι κάνει είναι το θέμα για το κουτάβι που σκεφτόμαστε να αποκτήσουμε.
Ενδιαφερθηκαμε να ψάξουμε να βρούμε ποιες ασθένειες μαστιζουν την φυλή που τόσο θέλουμε να αποκτήσουμε;
Και αν ναι, ποιες εξετάσεις υπάρχουν που μπορούν να γίνουν στους γονείς ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες το κουτάβι μας να παρουσιάσει κάποιες από αυτές;

Αν δεν έχουν γίνει εξετάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, τα πράγματα είναι απλά...
Αντε γειά... και παμε στον επόμενο, μέχρι να βρούμε τον ιδανικό.

Αν ούτε και εκεί ενδιαφερομαστε, τότε υπάρχει πρόβλημα.

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
to κοινο τοσα χρονια εχει αποδειξει οτι βοηθαει σημαντικα διαφορες φυλες να πιασουν πατο
αρα για πιο κοινο μιλαμε

αν υποθεσουμε οτι οι μισοι εδω μεσα εχουμε εκτροφικο σκυλο ουτε το 1/3 πιστευω εχει ζητησει απο τον εκτροφεα του ολα τα απαραιτητα απο οσα θα επρεπε να εχουν οι γεννητορες του κουταβιου του
οποτε για πιο κοινο μιλαμε αφου οι ιδιοι που τα λεμε δεν τα κανουμε κιολας

και για να μην φανει σαν κακια και εγω στα 2/3 ανηκω και μαλλον θα συνεχισω να ανηκω εκει.
Συμφωνώ Τάσο.
Απλά κάποια στιγμή και εμείς, το κοινό, θα πρέπει να αναλογιστουμε και την δύναμη αλλά και τις ευθύνες που έχουμε.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Οκ, μετά την τραυματική εμπειρία μου, ψάχνοντας τον μελλοντικό τέταρτο σκύλο μου, ( Ακίτα) , σε επικοινωνία που είχα με αρκετούς εκτροφείς, στις ερωτήσεις μου για το αν υπάρχουν επίσημες εξετάσεις HD, ED, eyes, test DNA, οι απαντήσεις τους ήταν "ελάτε να δείτε τα κουτάβια"! Μέχρι στιγμής, στην ερευνά μου (μάλλον δεν ψάχνω σωστάo_O), μόνο ένας εκτροφέας, προς τιμήν του, μου απάντησε ειλικρινά ότι δεν έχει όλες τις εξετάσεις που ζητάω και με παρέπεμψε σε αναζήτηση μεγάλων εκτροφείων του εξωτερικού.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Παντως ετσι για το story, σε τετοια ζευγαρωματα, εγω "σαν τριτος" θα ηθελα να δω τον εκτροφεα να εξεταζει τα κουταβια κ να διαμορφωνει την τιμη τους βαση την υπαρξη η οχι της προσβολης.

Αντι δλδ να λεει αυτης της γεννας " Χ ευρω" να λεει κουταβι καθαρο Χευρω κουταβι φορεας Χ<1000ευρω αφου ενημερωσει τον ιδιοκτητη για το θεμα κ δειχνοντας οτι και πρακτικα αξιολογει κ κοστολογει το αποτελεσμα της επιλογης του.

Το ειχα ακουσει παλιοτερα σε γεννα amstaff (περι αταξιας) κ μου ειχε φανει.... πρωτοποριακο!

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Θέλω από καιρό να επισημάνω ένα πολύ σοβαρό κριτήριο για την επιλογή και δεν το κάνω για να μην θεωρηθεί κάπως… Το έθιξε ο Τάσος, αν κατάλαβα καλά, και θα το αναφέρω εδώ. Το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να απασχολεί τον υποψήφιο αγοραστή είναι το κόστος. Το άθλημα είναι ακριβό. Δεν ισχυρίζομαι να βρει το πιο ακριβό εκτροφείο και να ψωνίσει με κλειστά μάτια. Αν όμως φτάσει στην πηγή και δει ότι δεν τον παίρνει… τότε να κάνει πίσω. Σκέψεις του τύπου μου το δίνει 2000 και σε δυο χρόνια αλλά εγώ ο πονηρίδης βρήκα το κουτάβι ετοιμοπαράδοτο στα 1000 εδώ δεν χωράνε. Αν ξεκινάς έτσι τότε τροφοδοτείς όλη αυτή την αλυσίδα που περιγράφεται παραπάνω.

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Παντως ετσι για το story, σε τετοια ζευγαρωματα, εγω "σαν τριτος" θα ηθελα να δω τον εκτροφεα να εξεταζει τα κουταβια κ να διαμορφωνει την τιμη τους βαση την υπαρξη η οχι της προσβολης.

Αντι δλδ να λεει αυτης της γεννας " Χ ευρω" να λεει κουταβι καθαρο Χευρω κουταβι φορεας Χ<1000ευρω αφου ενημερωσει τον ιδιοκτητη για το θεμα κ δειχνοντας οτι και πρακτικα αξιολογει κ κοστολογει το αποτελεσμα της επιλογης του.

Το ειχα ακουσει παλιοτερα σε γεννα amstaff (περι αταξιας) κ μου ειχε φανει.... πρωτοποριακο!
Ισχύει και στα mini bt. Συγκεκριμένα τα clear πωλούνται τουλάχιστον € 500 ακριβότερα από τα carrier.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα
Αυτο ομως παλι δεν αναιρει το γεγονος οτι η πιθανοτητα εκδηλωσης παραμενει μηδενικη, αρα πιθανοτητα "ζημιας" δεν υφισταται......
Ζημιά με την έννοια του να νοσησει, όχι δεν υπάρχει. Απλά έχεις 50/50 πιθανότητες να βγάλεις φορέα ή καθαρό.
Μπορει να σου κάτσει, μπορεί όμως και όχι.

σε επικοινωνία που είχα με αρκετούς εκτροφείς,
Στην Ελλάδα;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
Tεστ για vWD κάνουν όλοι οι κτηνίατροι με τα συνεργαζόμενα εργαστήρια
αρκεί να το ζητήσεις
κόστος εξέτασης από 35 μέχρι 65 ευρώ αναλόγως του κτηνιάτρου και της σχέσης σου μαζί του
και εξετάσεις να μην έχει κάνει ο εκτροφέας στους γονείς (ίσως γιατί είχαν οι πρόγονοι)
ζητάς να κάνει στο κουτάβι που έχεις επιλέξει σε 10 με 15 μέρες έχεις το αποτέλεσμα

απλά είναι τα πράγματα η παραπληροφόρηση δημιουργεί φαινόμενα τύπου...
4 μηνών μου είπαν ότι το κουτάβι μπορεί να αποκτήσει δυσπλασία μπορεί και όχι ...
το επιστρέφω....

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Μέχρι στιγμής, στην ερευνά μου (μάλλον δεν ψάχνω σωστάo_O)
Με απόλυτο σεβασμό στο πρόβλημα που διαχειρίζεσαι και χωρίς ίχνος κριτικής διάθεσης πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Ότι τώρα ψάχνεις σωστά και αν επιμείνεις θα βρεις και την σωστή κατεύθυνση…

• Like
Reactions: saras

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.598
10.987
Athens
Το παρασκήνιο είναι και θα παραμείνει παρασκήνιο, που συχνά κρύβει και κουτσομπολιά ή γεγονότα που δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις.
Για επιβεβαιωμένα περιστατικά μιλάω, με υπαρκτά πρόσωπα-σκυλιά-γεγονότα και όχι ραδιο-αρβύλες. Δεν διαφωνώ με την by the book διαδικασία. Αυτό που λέω ότι δεν αρκεί και θα ήταν αφελές να πιστεύαμε ότι από μόνη της θα οδηγήσει στο ιδεατό αποτέλεσμα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.598
10.987
Athens
Ισχύει και στα mini bt. Συγκεκριμένα τα clear πωλούνται τουλάχιστον € 500 ακριβότερα από τα carrier.
Και κάπου εδώ θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πως το 1500άρι που ζητάνε κάποιοι χωρίς συγκεκριμένες εξετάσεις ανταποκρίνεται σε πραγματική αξία. Τι θα πρεπε δηλαδή να παίρνεις με 1000, με 1500, με 2000 κλπ.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Για επιβεβαιωμένα περιστατικά μιλάω, με υπαρκτά πρόσωπα-σκυλιά-γεγονότα και όχι ραδιο-αρβύλες. Δεν διαφωνώ με την by the book διαδικασία. Αυτό που λέω ότι δεν αρκεί και θα ήταν αφελές να πιστεύαμε ότι από μόνη της θα οδηγήσει στο ιδεατό αποτέλεσμα.
Επιβεβαιωμενα περιστατικα στο δικο μου φτωχο μυαλο σημαινει οτι καποιος εκανε καταγγελια συγκεντρωθηκαν στοιχεια κ ο κατηγορουμενος κριθηκε "ενοχος".

Αν δλδ η καταγγελια ειναι οτι τα κουταβια δεν ειναι του αρσενικου που φαινεται στο pedigree, για να επιβεβαιωθει το περιστατικο πρεπει να γινει τεστ DNA αλλιως θα παραμενει για παντα ενα ραδιο-αρβυλα.....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.598
10.987
Athens
Επιβεβαιωμενα περιστατικα στο δικο μου φτωχο μυαλο σημαινει οτι καποιος εκανε καταγγελια συγκεντρωθηκαν στοιχεια κ ο κατηγορουμενος κριθηκε "ενοχος".

Αν δλδ η καταγγελια ειναι οτι τα κουταβια δεν ειναι του αρσενικου που φαινεται στο pedigree, για να επιβεβαιωθει το περιστατικο πρεπει να γινει τεστ DNA αλλιως θα παραμενει για παντα ενα ραδιο-αρβυλα.....
Όταν ο σκύλος αυτός κάθεται στο διπλανό σου το θρανίο (ή γραφείο), έχεις δει το pedigree του, και ξέρεις το στόρυ, απομένει το τυπικό. Ναι, σαφώς για τα δικαστήρια απαιτείται DNA test, αλλά εμένα το περιστατικό μου αρκεί για να βγάλω από τη λίστα το εκτροφείο. Αν γινόταν DNA test πάντως θα γελούσαν και οι κορδέλες στους στίβους.

• Like
Reactions: Hiraeth

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Και κάπου εδώ θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πως το 1500άρι που ζητάνε κάποιοι χωρίς συγκεκριμένες εξετάσεις ανταποκρίνεται σε πραγματική αξία. Τι θα πρεπε δηλαδή να παίρνεις με 1000, με 1500, με 2000 κλπ.
Στη δική μου προσέγγιση ειδικά για τον νέο υποψήφιο αγοραστή, σκυλί χωρίς συγκεκριμένες εξετάσεις δεν ανταποκρίνεται σε καμιά αξία. Αυτά είναι για τους μυημένους. Μόνο έτσι θα υποχρεωθούν οι εκτροφείς να τηρούν τα πρωτόκολλα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Όταν ο σκύλος αυτός κάθεται στο διπλανό σου το θρανίο (ή γραφείο), έχεις δει το pedigree του, και ξέρεις το στόρυ, απομένει το τυπικό. Ναι, σαφώς για τα δικαστήρια απαιτείται DNA test, αλλά εμένα το περιστατικό μου αρκεί για να βγάλω από τη λίστα το εκτροφείο. Αν γινόταν DNA test πάντως θα γελούσαν και οι κορδέλες στους στίβους.
Αρα δηλαδη για σενα επιβεβαιωμενο περιστατικο ειναι αυτο που ακουσες κ πιστεψες χωρις αποδειξεις.
Λυπαμαι αλλα για μενα αυτο ειναι ραδιο-αρβυλα στην χειροτερη, στην καλυτερη (αναλογως στοιχειων) βασιμες υποψιες.

Σαν νοοτροπια παντως ειναι λαθος να θεωρειται επιβεβαιωμενο κατι χωρις αποδειξεις. Δεν πρεπει να καλλιεργειται η νοοτροπια στον μελλοντικο αγοραστη οτι μπορει να καταδικαζει (στην πραξη η την συνειδηση του) μια κατασταση που δεν εχει αποδειχθει.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.598
10.987
Athens
Αρα δηλαδη για σενα επιβεβαιωμενο περιστατικο ειναι αυτο που ακουσες κ πιστεψες χωρις αποδειξεις.
Λυπαμαι αλλα για μενα αυτο ειναι ραδιο-αρβυλα στην χειροτερη, στην καλυτερη (αναλογως στοιχειων) βασιμες υποψιες.

Σαν νοοτροπια παντως ειναι λαθος να θεωρειται επιβεβαιωμενο κατι χωρις αποδειξεις. Δεν πρεπει να καλλιεργειται η νοοτροπια στον μελλοντικο αγοραστη οτι μπορει να καταδικαζει (στην πραξη η την συνειδηση του) μια κατασταση που δεν εχει αποδειχθει.
Με αυτή τη λογική μην ξαναγράψουμε ποτέ ότι ο τάδε γιατρός δεν είναι καλός ή ο τάδε είναι σούπερ, γιατί επίσημη νεκροψία δεν έχει κανείς στα χέρια μας. Αντιστοίχως, αποδείξεις δεν έχει κανένας εδώ μέσα - για το τίποτα. Όλοι ή και κανένας μπορεί να γράφουμε μπούρδες. Για το οτιδήποτε, είτε αφορά εκτροφή είτε εκπαίδευση είτε υγεία.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Έχουμε το δικαίωμα να προτείνουμε ουσιαστικά να εξαφανιστεί η φυλή;
Ναι.
Γιατι να μην εξαφανιστει μια φυλη που εχει τοσα θεματα υγειας;
Ενα προβλημα υγειας πας να αποφυγεις, σε αλλα δεκα θα πεσεις...
Εξαλλου ο ανθρωπος δημιουργησε τις φυλες, οι φυλες δεν προεκυψαν απο φυσικη επιλογη.
Δεν μιλαμε για ειδος που το αφανισε ο ανθρωπος.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Με αυτή τη λογική μην ξαναγράψουμε ποτέ ότι ο τάδε γιατρός δεν είναι καλός ή ο τάδε είναι σούπερ, γιατί επίσημη νεκροψία δεν έχει κανείς στα χέρια μας. Αντιστοίχως, αποδείξεις δεν έχει κανένας εδώ μέσα - για το τίποτα. Όλοι ή και κανένας μπορεί να γράφουμε μπούρδες. Για το οτιδήποτε, είτε αφορά εκτροφή είτε εκπαίδευση είτε υγεία.
Δεν ειναι ακριβως ετσι.
Ειναι αλλο πραγμα να ΠΕΙΣ οτι ο ταδε εκτροφεας ειναι αχρηστος/επικινδυνος δινει αναπηρα σκυλια γιατι ακουσα οτι ο ανηψιος της γειτονισσας μου πηρε απο κει κ το ειδα κ δεν περπαταει, κι αλλο να βγει καποιος να πει να ο σκυλος να κ οι ακτινογραφιες του να κ οι γνωματευσεις απο δυο σοβαρους ορθοπεδικους.
Το ενα ειναι λογια του αερα το αλλο επιβεβαιωμενο περιστατικο.

Αλλο ειναι να πεις οτι ο ταδε κτηνιατρος ειναι ασχετος/επικινδυνος/κλεφτης επειδη πηγα εκει το σκυλο κ μου τον σκοτωσε κ αλλο να πεις οτι το κουταβι μου που ειχε τυφο κ το πηγα στον Α δεν μπορεσε να το καταλαβει/δεν ασχοληθηκε/δεν γνωρισε αρα ειναι ειτε ασχετος ειτε αδιαφορα επικινδυνος κ το πηγα στον Β το διεγνωσε κ το θεραπευσε, αρα ξερω τι ειχε κ τι δεν βρηκε ο πρωτος.
Το πρωτο ομοιως ειναι λογια του αερα κ το δευτερο επιβεβαιωμενο περιστατικο.

Φυσικα ο καθενας εχει δικαιωμα να εκφραζει την αποψη του, το ποσο σοβαρα θα την λαβει ο τριτος κ τι θα πραξει εξαρταται κ απο τις αποδειξεις που κανουν την κατηγορια να εχει βαρυτητα. Βαρια κατηγορια ανευ αποδειξεων παντως συνιστα συκοφαντικη δυσφημιση......

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα
Αυτό που λέω ότι δεν αρκεί
Αν ο καθένας από εμάς επιβραβευε (μέσω της επιλογής του) μονάχα όσους λίγους εκτροφείς κάνουν όσα συζητάμε, οι υπόλοιποι θα αναγκαζονταν είτε να ακολουθήσουν, ειτε να εγκαταλειψουν.
Αλλά βλέπετε δυστυχώς το θέμα της υγείας μπαίνει αρκετά χαμηλά στην λίστα των επιθυμιών μας (εκτροφεων και κοινού) και αφου μας χτυπήσει την πόρτα, κατόπιν εορτής.

Γιατι να μην εξαφανιστει μια φυλη που εχει τοσα θεματα υγειας;
Γιατί έτσι καταθέτεις τα όπλα πριν καν ξεκινήσεις τον πόλεμο. Και αυτό αφορά όσους/όσες αγαπούν μια φυλή που έχει θέμα και προσπαθούν να βρουν και να εφαρμόσουν άλλους τρόπους διαχείρισης του προβλήματος, όπως το να ανοίξει πχ η δεξαμενή ή να μπουν πολύ αυστηρά κριτήρια ελέγχων και επιλογης των γεννητορων.

• Like
Reactions: TARA

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης