Εκτός από κοπρολογικές

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
μπράβο, χαίρομαι πολύ.:D

Όμως δεν χρειάζεται να μάθεις τι ακριβώς έχει το σκυλί σου? Η θεραπεία (χωρίς να είμαι γιατρός)δεν με παραπέμπει στο ότι είναι για τον μύκητα.
Επίσης είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα με τις διάρροιες ήταν απο εκεί ή το σκυλάκι έχει κάποιο άλλο πρόβλημα π.χ. με το πάκγρεας ή το ήπαρ το οποίο να χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση?

Όπως και να έχει περαστικά αλλά θα έλεγα να μην επαναπαυτείς και να το ψάξεις περισσότερο.:)
Θα συμφωνήσω σε όλα!:D

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
Δεν θα διαφωνίσω κάπου μαζί σας. η δικία μου θεωρία είναι οτι υπάρχει κάποιο πρόβήμα στο έντερο στου σκυλάκου όταν λυθεέι αυτό και πάψει να ταλαιπωρείται θα το ψάξω διεξοδικά.1) Αρχικά θα πάω να πάρω την γνώμη 2-3 κτηνιάτρων 2)θα αλλάξω τροφή (μεχρι τώρα έτρωγε pro pac) και ελπίζω ότι όλα θα λυθούν μια και καλή. πιθανότατα να είανι ένα πρόβλημα που υπήρχε απ΄την γέννα και πάνατ το αντιμετωπίζαμε μέχρι να σταματήσουν οι διάρροιες και μετά πάλλι τα ίδια. Με αυτή την θεραπεία που ακολουθώ τώρα βάση των λεγομένων του κτηνιάτρου το πρόβλημα θα λυθεί εφαπαξ

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν το φάρμακο είναι αυτό που περιγράφει η Rottie κι αν η αλλαγή στα κόπρανα του σκύλου είναι αποτέλεσμα της νέας φαρμακευτικής αγωγής, τότε το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι στο έντερο του σκύλου σου!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
η δικία μου θεωρία είναι οτι υπάρχει κάποιο πρόβήμα στο έντερο στου σκυλάκου όταν λυθεέι αυτό και πάψει να ταλαιπωρείται θα το ψάξω διεξοδικά.
:confused:
Μα τι νόημα έχει η δική σου θεωρία, η δική μου ή του οποιουδήποτε άλλου?
Πάρε τηλέφωνο το γιατρό βρε fotis-fabio να μάθεις από τι πάσχει ο σκύλος σου!
Για όνομα…

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
Όταν τελέιώσει η θεραπεία και περ΄σουν 10 μέρες θα τον πάρω για να του πώ πωσ πάμε και γι αν αγίνει και επανεξέταση και να τον πάρω τώρα δεν έχω να του πώ κάτι θα μου πεί περίμενε μέχρι να τελειώσει η θεραπεία και βλέπουμε...
εχω άδικο????

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Λιγακι. . . . .

Ο δικος μου ο γιατρος οταν μου δινει καποια θεραπεια παντα μου λεει να του τηλεφωνο μερα παρα μερα για να του λεω τις οποιες εξελιξεις υπαρχουν.

Καλο θα ειναι εφοσον διαλεγεις εσυ ο ιδιος τον κτηνιατρο σου να μπορεις ανα πασα στιγμη να τον παιρνεις τηλεφωνο για οτι χρειαζεσαι και να μην ντρεπεσαι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όταν τελέιώσει η θεραπεία και περ΄σουν 10 μέρες θα τον πάρω για να του πώ πωσ πάμε και γι αν αγίνει και επανεξέταση και να τον πάρω τώρα δεν έχω να του πώ κάτι θα μου πεί περίμενε μέχρι να τελειώσει η θεραπεία και βλέπουμε...
εχω άδικο????
Ναι!
Εγώ θα τον έπαιρνα τηλέφωνο. Θα του έλεγα: «Βρε γιατρέ διάβασα το φύλλο οδηγιών του creon το οποίο ΝΟΜΙΖΑ ότι είναι αντιβίωση και πραγματικά εξεπλάγην όταν είδα ότι πρόκειται για παγκρεατικά ένζυμα τα οποία χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις παγκρεατικής ανεπάρκειας. Εγώ την περασμένη φορά που έφερα και είδατε το σκυλί μου έφυγα με την εντύπωση πως ο σκύλος είχε κάποιο μύκητα. Κατάλαβα λάθος? Από τι πάσχει τελικά ο σκύλος μου?»
Θα τον ρωτούσα επίσης σχετικά με την αλλαγής τροφής και κατά ποσο κάτι τέτοιο θα βοηθούσε το σκύλο.
Με λίγα λόγια θα ζητούσα να μου λύσει ΟΛΕΣ τις απορίες μου. Αν φοβάσαι ότι θα τα ξεχάσεις, γραφ’ τα!

Να τον πάρω εγώ τηλέφωνο να τελειώνουμε? :D

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
Αν του τα πω ετσι rottie την επόμενη φορά δεν θα πληρώσω επίσκεψη θα εκστασιαστεί..Μάλλον (σίγουρα δηλαδή) έχετε δίκιο θα τον πάρω το απόγευμα γιατί λογικά τώρα θα έχει πέσει σε siesta. όταν έχω νέα θα σασ ενημερώσω

ετχαριστώ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αν του τα πω ετσι rottie την επόμενη φορά δεν θα πληρώσω επίσκεψη θα εκστασιαστεί..
Αν ο κτηνίατρος σου εκστασιάζεται τόσο εύκολα και δεν χρεώνει επισκέψεις, σκέφτομαι μηπως ηρθε η ώρα να αλλάξω κτηνίατρο! :rolleyes::D

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Αν του τα πω ετσι rottie την επόμενη φορά δεν θα πληρώσω επίσκεψη θα εκστασιαστεί..Μάλλον (σίγουρα δηλαδή) έχετε δίκιο θα τον πάρω το απόγευμα γιατί λογικά τώρα θα έχει πέσει σε siesta. όταν έχω νέα θα σασ ενημερώσω

ετχαριστώ
:D:D:D άσε που κάθε σοβαρός κτηνίατρος θα πρέπει να χαίρεται όταν γνωρίζει ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται πραγματικά και αγωνιούν για το σκυλί τους!

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
αυτός που είχα είναι εντελός βλαμμένος αλλά καλός άνθρωπος ο καινούργιος στιγνός επαγγελματίας., βασικά κανένας δεν μου αρέσει αλλά αν κάνει καλά τον σκυλάκο εμένα μοθ περισσεύει. rottie ιδιωτεύεις???
σίγουρα είσαι πολύ καλήτερος από τον κτηνιατρό μου

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
Τελικά ο σκυλάκος μου όταν ήταν μικρός είχε περάσει παγκρεατίτιδα χώρις να το κατλάβει ο ''κτηνίατρος" έγω του το έλεγα και εκείνος μου έδινε φάρμακα και εγώ τα έπαιρνα καλά να πάθω. Τώρα ποία έχει παγκρεατική ανεπάρκεια δηλαδή δεν μπορεί να κάνει πέψη για αυτό και το creon που πιθανότατα να το πίνει εφάπαξ σε μικρή ποσότητα όταν τελεώσει η θεραπέια μου είπε να μειώσουμε την δοσολογία σε 1 και να κάνουμε δοκιμέσ με τροφές ποθ θα είναι total lamp ή total fish μόνο.
Αυτά....
Ελπίζω να έχει δίκιο
*πώς από τον μύκητα βρεθήκαμε στην παγκρεατική ανεπάρκεια δυστήχως δεν ξέρω αλλά ίσως μάθω.
* Την παγκρεατική ανεπάρκεια πως μπορείς να την διαγνώσεις?
ευχαριστω

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Με λίγα λόγια (αν και για όλα αυτά θα έπρεπε να ρωτήσεις τον γιατρό σου που σίγουρα θα σου τα εξηγούσε καλυτέρα):

Το πάγρεας έχει δυο λειτουργίες:
1. Παράγει υγρά που βοηθούν την πέψη
2. Παράγει την ορμόνη ινσουλίνη που είναι υπεύθυνη για την ρύθμιση της ποσότητας της διαθέσιμης γλυκόζης μέσα στον οργανισμό.

Παγκρεατική ανεπαρκεια σημαίνει αδυναμία παραγωγής ένζυμων και πέψης λιπών και πρωτεϊνών όπως επίσης και αδυναμία παραγωγής ινσουλίνης.
Τα συμπτώματα μεταξύ άλλων είναι πόνος, διάρροιες, εμετός, απώλεια βάρους, διαβήτης.

Σχηματικές αναπαραστάσεις της πεπτικής οδού, πληροφορίες για την λειτουργία του παγρεατος, της παγκρεατίτιδας και της παγκρεατικής ανεπαρκείας θα βρεις εδώ:

http://animalpetdoctor.homestead.com/Pancreatitis.html
http://www.peteducation.com/article.cfm?c=2+2103&aid=335

:)

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
Περίπου αυτά μου είπε εσύ βέβαια τα λεσ καλύτερα.
Μου είπε ότι δεν θα έχει θέμα η ζωή του
θα ζήσει αλλά πρέπει να τον προσέχω.
η διάγνωση πως γίνεται????με τί εξέταση??

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
Έχεισ δίκιο σε ευχαριστώ πολύ.
Τώρα το τι θα καταλάβω είναι άλλο θέμα
ευχαριστώ πολύ.
Ξέρει κανείσ κανένα καλό κτηνίατρο με ειδίκευση σε θέματα που αφορούν το πάγκρεας?