Ελβετικός ποιμενικός κάπου;

θα ήθελα να ρωτήσω αν στην παρέα υπάρχει κάποιος άλλος ιδιοκτήτης με ελβετικό ποιμενικό;:)

Είναι το πρώτο μου σκυλί και όσο να ’ναι θα ξέρει κάποια πράγματα παραπάνω από μένα!;)

Last edited by a moderator:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
Εγώ έχω τη Λάρα, μοιάζει αρκετά με ελβετικό σε εμφάνιση, αλλά την έχω μαζέψει από το δρόμο, οπότε δεν έχω ιδέα για την καταγωγή της.
Μπορείς να δεις το άλμπουμ για φωτογραφίες!
Και υπάρχει κι άλλο ένα μέλος που έχει μια θηλυκιά!
Εσύ πως την απέκτησες?
Καλως ήρθες!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.915
5.297
patra
grdane.blogspot.com
καλημερα καλως ηλθες...\
κανε τις ερωτησεις σου σε νεα ποστ με αναλογο τιτλο..
κι οποιος γνωριζει θα σε βοηθησει...
δεν ειναι απαραιτητο να εχει λευκο ελβετικο..

ΝΤΟΡΗ

New Member
4 Οκτωβρίου 2011
1
0
γεια σου χριστινα εγω ειχα γ πολλα χρονια ελβετικο ποιμενικο...ποσο χρωνων ειναι το δικο σου και πως των φωναζεις?

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
καλως ηρθες και με καλο να σου ερθει ο σκυλακος σου.
Κλασσικα απο που τον πηρες μιας και δεν εχω κατα νου εκτροφεια με ελβετικα ποιμενικαστην χωρα μας?

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
37
Munich/Germany
Καλησπέρα και απο εμένα!!!!!!Και εμένα ο Δίας μου είναι ελβετικό, αν και συνηθίζω να το λέω καναδέζικο!!!!!!(Ξέρεις εχουν ενα σωρό ονομασίες! ) Εμένα είναι 2,5 χρονών.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Σε γενικες γραμμες να ξερεις πως θα εχει πανω κατω τον χαρακτηρα ενος ΓΠ καθως εχουν κοινες ριζες.
Το ελβετικο ποιμενικο ομως ειναι σε μια καπως ποιο "soft" εκδοση σε οτι αφορα το χαρακτηρα του

αν και το θεμα χαρακτηρας εχει πολυ να κανει με το πως θα το μεγαλωσεις
οποτε... καλη μελετη/προσπαθεια :p

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
ετσι... αμα σου ταιριαζει εσενα και δεν ενοχλει τους συνανθρωπους σου μεσα/εξω απο το σπιτι τοτε
οτι και να λεει ο οποιος δηποτε ειναι περριτο
:D

Tasos_Dex

New Member
26 Ιανουαρίου 2012
4
0
Λάρισα
Γεια σας, θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα για τον Ελβετικό/Καναδέζικο, όπως τον λένε τέλος πάντων! Δε θα σας απασχολήσω πολύ! Όποιος έχει τέτοιο σκυλί και μπορεί να διαθέσει μερικά λεπτά, ας μου απαντήσει.
Με ενδιαφέρει να πάρω ένα τέτοιο σκύλο, όμως δεν μπορώ να βρω εκτροφείο ή κάτι άλλο. Ξέρετε κάτι? Ο χαρακτήρας του και γενικά σαν σκυλί με το γερμανικό ποιμενικό μοιάζουν τελικά? Ποιες είναι οι διαφορές τους? Κάπου διάβασα ότι μπορεί να γαβγίζει πολύ αν δεν έχει σωστή εκπαίδευση, αυτό ισχύει? Οι ικανότητές του για φύλλαξη χώρου εξακολουθούν να υπάρχουν, ή εξαλειφθηκαν με τα χρόνια? Ο συγκεκριμένος σκύλος σε τι βαθμό είναι αυτάρκης? Μπορεί να μείνει κάποιες ώρες μόνος του, ή θέλει συνέχεια να είναι με το αφεντικό του?

Για να σας διευκολύνω, ήθελα να πάρω γκρένενταλ, αλλά με τις πολύτιμες πληροφορίες της TARA μάλλον κατέληξα ότι δεν μου ταιριάζει και πολύ. Μετά στράφηκα στο γερμανικό ποιμενικό. Τελικά νομίζω ότι θέλω κάτι ενδιάμεσο. Ένα σκύλο πιο συναισθηματικό από τον γερμανό και λιγότερο από τον βέλγο, και ΄πιο εργατικό από τον βέλγο και λιγότερο από τον γερμανο. Πιστεύετε ότι ο Ελβετικός είναι σε αυτά τα πλαίσια?

Σας ευχαριστώ πολύ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr