Γεια σας, θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα για τον Ελβετικό/Καναδέζικο, όπως τον λένε τέλος πάντων! Δε θα σας απασχολήσω πολύ! Όποιος έχει τέτοιο σκυλί και μπορεί να διαθέσει μερικά λεπτά, ας μου απαντήσει.
Με ενδιαφέρει να πάρω ένα τέτοιο σκύλο, όμως δεν μπορώ να βρω εκτροφείο ή κάτι άλλο. Ξέρετε κάτι? Ο χαρακτήρας του και γενικά σαν σκυλί με το γερμανικό ποιμενικό μοιάζουν τελικά? Ποιες είναι οι διαφορές τους? Κάπου διάβασα ότι μπορεί να γαβγίζει πολύ αν δεν έχει σωστή εκπαίδευση, αυτό ισχύει? Οι ικανότητές του για φύλλαξη χώρου εξακολουθούν να υπάρχουν, ή εξαλειφθηκαν με τα χρόνια? Ο συγκεκριμένος σκύλος σε τι βαθμό είναι αυτάρκης? Μπορεί να μείνει κάποιες ώρες μόνος του, ή θέλει συνέχεια να είναι με το αφεντικό του?
Για να σας διευκολύνω, ήθελα να πάρω γκρένενταλ, αλλά με τις πολύτιμες πληροφορίες της TARA μάλλον κατέληξα ότι δεν μου ταιριάζει και πολύ. Μετά στράφηκα στο γερμανικό ποιμενικό. Τελικά νομίζω ότι θέλω κάτι ενδιάμεσο. Ένα σκύλο πιο συναισθηματικό από τον γερμανό και λιγότερο από τον βέλγο, και ΄πιο εργατικό από τον βέλγο και λιγότερο από τον γερμανο. Πιστεύετε ότι ο Ελβετικός είναι σε αυτά τα πλαίσια?
Σας ευχαριστώ πολύ.