Ελληνικα Γκριφον & Γκριφον Κανις

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πάντως απο ότι λίγα έχω καταλάβει
όλες οι άλλες χώρες θα μας είχαν πείσει τώρα ότι η δική τους έκδοση πικινουά
είναι πολύ καλύτερη
αφού είναι ομορφότερη
και μακροβιότερη
ο FCI θα την είχε αναγνωρίσει από το 1990 και στις εκθέσεις θα λέγαμε δεν έχω δεί πικινουά βελγίου λές να έχει κανένα φέτος?

ενώ ο ο σουηδός Γρύφος θα είχε επίσης αναγνωριστεί από το 1990 και η αποδοχή του στην χώρα μας θα είχε σπάσει ρεκόρ γιατί θα εξηγούσαν οι πιό ειδήμονες των φόρουμ είναι ανθεκτικότερη ώς "παλαιά φυλή"

ή όχι?;)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
FAINOMENON πραγματικά συγχαρητήρια !!!

Είναι η πρώτη φορά στο forum μετά από ενάμιση χρόνο που ειμαι εδώ που διαφωνώ θεμελιωδώς και ολοκληρωτικά με κάποιον, διαφωνώ πραγματικά με όσα λές εκτός από τις συνδετικές λέξεις, όλα τα υπόλοιπα θέλουν ένα βιβλίο για να αναλυθούν, και όχι, δεν το κάνω πραγματικά δεν έχω το κουράγιο.

Συγχαρητήρια και πάλι ... :(

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Υπάρχουν λόγοι να μην αναγνωριστούν κι άλλες φυλές?
προφανως ναι!

1. εχει κουραστει ο κοσμος πια να ακουει για ελληνικες φυλες, καλυτερα να ασχοληθουμε με τις ετοιμες, αυτες που εφτιαξαν καποιοι αλλοι και ηρθαν απ' εξω, ειναι πιο ασφαλες και κυνοφιλικο...

2. υπαρχουν σοβαρες αντιρησεις για τυπους / φυλες που δεν ειναι 100% εκ των προτερων εξακριβωμενη και αποδεδειγμενη περα απο καθε αμφιβολια:
α) η καθαροαιμια τους
β) η ελληνικοτητα τους
γ) η κυνολογικη και εμφανισιακη μοναδικοτητα τους
δ) η σταθεροτητα του φαινοτυπου, γονοτυπου & η αναπαραγωγικη τους αξιοπιστια
ε) η εργασιακη τους χρησιμοτητα
στ) η υπαρξη γενεαλογικων γραμμων τους που να αναγεται αδιασπαστη πισω ως τα αρχαια χρονια και ειναι τοπικα εντοπισμενη σε συγκεκριμενες περιοχες και εκτος αστικων κεντρων
ζ) δεδομενη δημοτικοτητα
η) εχει προηγηθει η γονιδιακη τους χαρτογραφηση απο την οποια προεκυψε οτι ειναι τα μονα εμβια οντα που ειναι τελειως απαλλαγμενα απο παθησεις & ελαττωματα οποιουδηποτε ειδους
θ) κατα προτιμηση, δεν ειναι φυλη συντροφιας
ι) ει δυνατον, εχουν καποιο διασημο και μαλιστα ξενικου ονοματος εκτροφεα, ο οποιος καλο θα ηταν να εχει δοσει και δειγματα γραφης απο προηγουμενα κυνοτεχνικα επιτευγματα...

οπως καταλαβαινεις μαλλον σκουρα τα πραγματα :)

FAINOMENON πραγματικά συγχαρητήρια !!!

Είναι η πρώτη φορά στο forum μετά από ενάμιση χρόνο που ειμαι εδώ που διαφωνώ θεμελιωδώς και ολοκληρωτικά με κάποιον, διαφωνώ πραγματικά με όσα λές εκτός από τις συνδετικές λέξεις, όλα τα υπόλοιπα θέλουν ένα βιβλίο για να αναλυθούν, και όχι, δεν το κάνω πραγματικά δεν έχω το κουράγιο.

Συγχαρητήρια και πάλι ... :(
Ευχαριστω πολυ, λυπαμαι που δεν μπορω να πω το ιδιο για σενα, δεν ξερω αν σε απογοητευω αλλα δεν εχω τετοια προθεση :)

Last edited by a moderator:

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ένας άνθρωπος οραματίστηκε μία φυλή που δεν υπήρχε και θέλησε την δημιουργία της.
Έτσι άρχισε και αρχίζει συνήθως μία νέα φυλή.
Στην περίπτωση Γ.Κ. ποιός ή ποιοί δημιούργησαν την φυλή , με ποιό όραμα και με τι τρόπο?

οχι δεν αρχιζει ετσι παντα ουτε μονο ετσι μια νεα ή παλια φυλη. Πολλες φυλες, οι περισσοτερες μαλιστα, δεν ειναι δημιουργημα ενος ανθρωπου αλλα εξελικτικες διαδικασιες σε βαθος χρονου απο πολλες ομαδες ανθρωπων και παραλλαγες που προεκυψαν απο συνειδητες ή οχι επιλογες, τυχαια ζευγαρωματα που αποδειχτηκαν ωφελιμα, μεταλλαξεις που ευνοησαν την επιβιωση, παρουσια συγκεριμενων αλλων τυπων σκυλου στην περιοχη και αναμιξη τους, ημι-επιβλεπομενη εργασιακη ή χρηστικη απο τον ανθρωπο αναπαραγωγη, σε συνδυασμο και με φυσικες προσαρμογες σε συγκεκριμενα τοπικα πλαισια...

Το υιοθεσία γιατί το λές?...Αδέσποτα είναι όλα?... :confused:

Καποια ναι.

Η "σωτηρία" παλαιών φυλών (και όχι αναγέννηση/αναβίωση...είναι λάθος) να γίνετε συστηματικά , αυστηρά και επιλεκτικά και μόνο εφόσον αποδυκνείετε ότι μπορεί να γίνει (υπάρχουν καθαρές γραμμές που φτάνουν στην εποχή της φυλής) και υπάρχει και έδαφος πρόσφορο για την διατήρηση τους σήμερα.

μα τοτε θα ηταν ηδη καλλιεργημενες οποτε δεν θα χρειαζοταν καλλιεργεια τους απο μας, σωτηρια τους, συστηματοποιηση, σταθεροποιηση κλπ που ειναι ολα μερος μιας διαδικασιας αναγνωρισης παλιας ή νεας φυλης!

Στειρώστε το ζωάκι σας και σίγουρα γλυτώνετε τα αδέσποτα που κατά μεγάλο ποσοστό θα παράγουν , τα κουτάβια που θα υιοθετηθούν/πουληθούν σε άσχετους.

αυτο σιγουρα!

Όχι ζευγαρώστε το γιατί ένα που του μοιάζει απεικονίζετε σε αμφορέα στο μουσείο της Θήβας!
Εκει υπεισερχεται η ευθυνη των κυνολογικων οργανων που δεν πρεπει να αδρανουν αλλα οταν και εφοσον υπαρχουν τετοιες φυλες να ενημερωνουν τον κοσμο οτι δεν πρεπει να στειρωνει τυχον δειγματα αλλα να τα φερνει προς εξεταση και αν συντρεχει λογος να εντασσονται σε προγραμμα ανασυγκροτησης εθνικων φυλων.

επισης να σημειωσω οτι η συλληβδην στειρωση των παντων δεν ειναι κυνοτεχνια, ειναι ζωοφιλια. Μερικες φορες η τυφλη ζωοφιλια ειναι βλαπτικη - αν ειχαν πχ στειρωθει ολα τα κοκονια, οι κρητικοι λαγωνικοι κλπ νομιζω οτι καποιοι ισως συμφωνησουν μαζι μου οτι θα ηταν καταστρεπτικο...Να στειρωνονται ολα τα ημιαιμα και οι σκυλοι που δεν προοριζονται για αναπαραγωγη ναι, αλλα στις συνθηκες της Ελλδας, που η κυνολογια αρχισε ουσιαστικα πριν 25 χρονια και ακομα ερευνουμε την κυνολογικη μας κληρονομια, ας προσεχουμε για να εχουμε. Αλιιως να σταματησουμε να εκτρεφουμε γενικως σκυλους γιατι κρινουμε οτι ηδη εχουμε αρκετους, δεν χρειαζομαστε αλλες φυλες, αμαρτια ειναι με τοσα αδεσποτα κλπ κλπ

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Θα με βοηθούσε μια απάντηση/άποψη σου σε αυτό:

Στην περίπτωση Γ.Κ. ποιός ή ποιοί δημιούργησαν την φυλή , με ποιό όραμα και με τι τρόπο?
και αυτό:

...τα σκυλάκια δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση και ειδικά ο σκύλος συντροφιάς.Δεν υπάρχει και ιδιαίτερη αναγκή να αναπαράγουμε και ιδιαιτερα να δημιουργούμε πια φυλές σκύλων συντροφιάς.
Οι ανάγκες και τα γούστα μας υπερκαλύπτονται και οι υπερβολές του τύπου "Υποαλλεργικός σκύλος" , "Σκύλος που δεν μυρίζει σκυλίλα , αλλά πεύκο" , "Σκύλος καναπές/κρεββάτι"...μόνο κακό κάνουν και στην πορεία της "δημιουργίας" τους εντείνουν το πρόβλημα.
:)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
1. δεν ξερω ποιος την δημιουργησε, οπως δεν ξερω ποιος δημιουργησε το Μολοσσο, το Κανις, το Τσιουαουα...ή τον Ελληνικο Ιχνηλατη, το Μολοσσο της Ηπειρου, τον Κρητικο Λαγωνικο ή τα Κοκονια / Μελιταια / Αλωπεκιδες...Ξερω οτι τετοια σκυλακια υπηρχαν στην Αρχαια Ελλαδα και εξακολουθησαν να υπαρχουν ανα τους αιωνες. Η αποψη μου για τα Γ. Κ. ειναι οτι καποια απο αυτα ειναι επιβιωση ως τις μερες μας αρχαιων σκυλων συντροφιας & γενικης χρησιμοτητας, απο προειοδοποιητικοι φυλακες και κυνηγετικα μεχρι ποιμενικα. Απεικονιζονται σε ευρηματα / γκραβουρες κλπ απο διαφορες εποχες σε διαφορα μερη της Ελλαδας απο την Αθηνα και τα νησια μεχρι τις μικρασιατικες περιοχες. Καποια τα διιατηρουν / αναπαραγουν βασει φαινοτυπου. Πιθανον να υπαρχουν προσμιξεις με ξενες φυλες οπως εγινε με ολες τις εγχωριες.

2. Γενικα σ' αυτο εχω να πω οτι το γεγονος πως δεν απειλειται με εξαφανιση ο σκυλος συντροφιας δεν σημαινει οτι ουτε νεες φυλες εχει νοημα να δημιουργουνται ουτε παλιες να διασωθουν - καλλιεργηθουν. Ετερον εκατερον και ολα υπο αιρεσιν και ορους. Καποιες νεες φυλες ισως ειναι λαθεμενες στη συλληψη και λογους δημιουργιας τους οπως αναφερεις αλλα αυτο δεν αποκλειει αλλες.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Kαι το "Δεν ξέρω" με καλύπτει.

Όσο πιο πολλά "Δεν ξέρω" όμως μαζεύονται , όσες αμφιβολίες περισσότερες για το αν έχουν επιβιώσει δείγματα από την αρχαιότητα και ποιά είναι αυτά , όσο πιο "θαμπό" είναι το τοπίο , τόσο μειώνεται και η αξία του θέματος.

Πρέπει να επικεντρωθούμε στο να διορθώσουμε τα λάθη μας και όχι στο να δημιουργήσουμε νέα...επειδή όμως σκοπός μου δεν είναι να πείσω εσένα , όπως και δικός σου να πείσεις εμένα , θα βάλω "τελεία και παύλα" σε αυτό το σημείο μια που έγραψα ότι είχα να γράψω και μάλιστα άρχισα να επαναλαμβάνομαι. :)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Σε ευχαριστω για το διαλογο μαζι μου και για τις αποψεις σου. Πιστευεις τουλαχιστον οτι το θεμα χρηζει περισσοτερης ερευνας?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ειλικρινά όχι , αλλά δεν με ενοχλεί αν κάποιοι άλλοι πιστεύουν το αντίθετο...όχι τόσο πολύ! :)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Θα αλλαζες αποψη για τα συγκεκριμενα σκυλια αν σου ελεγα οτι καποια απο αυτα ειναι σκυλοι εργασιας (ποιμενικοι / φυλακες / κυνηγετικοι?)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
:) Δεν έχω τίποτα με κανένα σκύλο! :)

Για να αλλάξω άποψη θα έπρεπε να αλλάξει η πορεία της ιστορίας τους , πράγμα αδύνατον...οπότε όχι.

Όποιος σκύλος "δουλεύει" δεν είναι απαραίτητα και καθαρόαιμος ή "φυλή" , είναι απλά χρήσιμος.

Την αναγνώριση μιας φυλής την κερδίζει ο άνθρωπος με την δουλειά που έκανε για την δημιουργία της και όχι η δουλειά 10-20 σκύλων...και για το συγκεκριμένο σκύλο δεν έχει δουλέψει κανείς...μάλλον μας "δουλεύουν" κάμποσοι (με μεγάλη δόση χιούμορ και χωρίς προσωπικές αιχμές). :)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
εξακολουθεις να παρακαμπτεις το γεγονος οτι οι φυλες δεν δημιουργουνται μονο με τον τροπο που βλεπεις εσυ (την υπαρξη καποιου δημιουργου) αλλα και αλλιως (την εμπειρικη αναπαραγωγη επι πολυ χρονο, ακομη και αιωνες). Αυτο που λειπει σε αυτες τις φυλες ειναι η συστηματικη εκτροφικη καλλιεργεια αλλα αυτο ουτε αποκλειει την περιπτωση να ειναι οντως παλιες παραμελημενες φυλες ή φυλες εν τη γεννησει, ουτε θα πρεπει να αποτελει επιχειρημα για να μην ασχοληθει καποιος μαζι τους. Με το να τους χαρακτηριζουμε συλληβδην ως ημιαμα ή ανευ σημασιας η ημιαιμους σκυλους εργασιας αποθαρρυνουμε καποιους να αποτολμησουν εστω μια εκτροφικη προσπαθεια με αντικειμενο αυτο τον πληθυσμο που ολοι συμφωνουμε οτι υπαρχει. Αυτο το θεωρω κυνοτεχνικα αντιεπιστημονικο και κυνοφιλικα απολυτο, αλλα επειδη θεωρω οτι δεν εχει νοημα ο διαλογος οταν ο αλλος ειναι απολυτος στη θεση του και επειδη δε νομιζω οτι προσφερουν σε οποιοδηποτε διαλογο σχολια του τυπου "μας δουλευουν καμποσοι" εν ειδει χιουμορ, σταματω εδω...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Με το να τους χαρακτηριζουμε συλληβδην ως ημιαμα ή ανευ σημασιας η ημιαιμους σκυλους εργασιας αποθαρρυνουμε καποιους να αποτολμησουν εστω μια εκτροφικη προσπαθεια με αντικειμενο αυτο τον πληθυσμο που ολοι συμφωνουμε οτι υπαρχει.
Εγώ δεν συμφωνώ.
Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πληθυσμός - το είπα και πριν - αλλά ένα όνομα απλό και σκέτο που χρησιμοποιούμε γενικώς κι αορίστως για τα κατσαρόμαλλα ημίαιμα.

Αλλά άσε με εμένα. Ή μάλλον όχι :D
Έρχομαι λοιπόν και σου λέω: "Μαρία το και το. Έχω ένα γκριφόν κανίς και θέλω να ασχοληθώ ενεργά με τη φυλή και να την προάγω. Τι με συμβουλεύεις να κάνω?"
Ακριβώς όπως στο λέω! Με ενθαρρύνεις?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Xε.. θα το ξαναπω.. Η φυλη ως εννοια δεν ενδιαφερεται για το ποιος τη δημιουργησε. Ο φον ταδε, η κυρα σουλα οι τσοπ;ανηδες, ανθρωποι με "οραμα" (σας εχω πει οτι με φοβιζουν αυτοι οι τυποι ε?) Φυλη ειναι αυτο που οριστηκε παραπανω. Αν θα υην αναγνωρισετε η οχι οι κυνοτεχνικοι-κυνολογοι εκτροφεις κλπ αλλο θεμα. Αν υπαρχουν 200-300 1000 50 σκυλια που αναπαραγομενα μεταξυ δινουν απογονους με παρομοια χαρακτηριστικα που στο συνολο τους δημιουργουν ατομα διαφορετικου φαινοτυπου απο τα υπολοιπα εχουμε φυλη. Αν δεχτουμε οτι ο ορορς φυλη ισχυει μιας και τα ορια μεταξυ φυλων δεν ξερω αν ειναι διακριτα

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Chloe

Θα σε συμβουλευα να απευθυνθεις στον ΚΟΕ & στους οργανισμους που ασχολουνται με τη διασωση ελληνικων φυλων για να συζητησετε, να δουν το σκυλο σου και να σου πουν μια ενημερωμενη αποψη για το αν ειναι, αν δεν ειναι, αν κανει και αν δεν κανει και για το πως θα επιχειρουσε καποιος σοβαρα να εκθρεψει με σκοπο την καλλιεργεια του τυπου σε μια τετοια υπο ανασυγκροτηση φυλη...

Xε.. θα το ξαναπω.. Η φυλη ως εννοια δεν ενδιαφερεται για το ποιος τη δημιουργησε. Ο φον ταδε, η κυρα σουλα οι τσοπ;ανηδες, ανθρωποι με "οραμα" (σας εχω πει οτι με φοβιζουν αυτοι οι τυποι ε?) Φυλη ειναι αυτο που οριστηκε παραπανω. Αν θα υην αναγνωρισετε η οχι οι κυνοτεχνικοι-κυνολογοι εκτροφεις κλπ αλλο θεμα. Αν υπαρχουν 200-300 1000 50 σκυλια που αναπαραγομενα μεταξυ δινουν απογονους με παρομοια χαρακτηριστικα που στο συνολο τους δημιουργουν ατομα διαφορετικου φαινοτυπου απο τα υπολοιπα εχουμε φυλη. Αν δεχτουμε οτι ο ορορς φυλη ισχυει μιας και τα ορια μεταξυ φυλων δεν ξερω αν ειναι διακριτα
xritaki

σου εχω πει οτι θεωρω τον εαυτο μου εκτροφεα με οραμα για τη φυλη μου? :)

πριν φτασει στο σταδιο αναγνωρισης μια φυλη θα πρεπει ο τυπος να καλλιερηθει πρωτα...

Last edited by a moderator:

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ο ΚΟΕ ισως...οι κυνολογικοι ομιλοι που εχουν επιτροπες προτυπων, εθνικων φυλων, προτυπων και κυνολογους - κυνοτεχνες - γενετιστες στη διαθεση του κοινου, μαλλον οχι...:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν είναι σωστό να νευριάζω-δεν είναι σωστό να νευριάζω

Απλά να ευχηθώ αυτή η χώρα να συνέρθει απο όλα τα σύνδρομα που την κατατρέχουν πολλά χρόνια τώρα

και να αποκτήσει κάποτε ανάμεσα σε πολλά άλλα επιτροπες προτυπων, εθνικων φυλων, προτυπων και κυνολογους - κυνοτεχνες - γενετιστες στη διαθεση του κοινου

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Γιατί να νευριάσεις kokoni?

Όσοι διαφωνούν με την ύπαρξη / αναγνώριση του γκριφόν - κανίς σ' αυτό το τόπικ και αλλού έχουν ακούσει έμμεσα ή άμεσα ότι:

- Δεν είναι και τόσο πατριώτες
- Έχουν διάφορα σύνδρομα
- Έχουν εμπάθεια κατά των ελληνικών φυλών
- Θεωρούν απλώς ότι γκριφόν κανίς = ξου μπάσταρδα

Αυτό το πράγμα χρειάζεται να το ανεχτούμε?

Αν είναι να γίνει κουβέντα ας πάψουν τα διάφορα υπονοούμενα!

edit: είχα προλάβει το post σου πριν το edit... Τέλος πάντων.

Last edited: