Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων


apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Εγω προσωπικα πλεον δεν ειμαι ευχαριστημενος. Ακομα προσπαθω να διορθωσω τρομερα λαθη που εγιναν στον σκυλο μου.
Δεν θα μιλησω και για τα αλλα σκυλια που τραβηξαν τα ιδια, θα μιλησω μονο για τον δικο μου

Δεν φορας πνιχτη με την πρωτη εξωτερικη βολτα στο 6 μηνων κουταβι και το γαμας στην διορθωση (αποτομο πολυ δυνατο τραβηγμα) πριν ακομα κανει οτιδηποτε, ουτε και μεσα στην αιθουσα. Δεν το τραβας τοσο δυνατα ωστε να παθει προβλημα στον λαιμο του και να πνιγεται και να βηχει επι 1 μηνα (συμπτωματα kennel cough) κι οσο για το τραβηγμα με το λουρι.... ουτε λες "παρτου το κεφαλι", αλλα ουτε και κανεις τοσο δυνατο τραβηγμα ωστε ο σκυλος να φερει αναποδη τουμπα στον αερα και να σκασει μπροστα σου σαν χταποδι!
Επισης σε διαφορα μαθηματα δεν μοιραζεις πνιχτες στους ιδιοκτητες σαν να ηταν πασατεμπος κι ουτε ρωτας ποιος θελει πνιχτη??? Οι πνιχτες δεν ειναι για ολους.
Κι ενας σωστος εκπαιδευτης δεν φοραει πνιχτη στο σκυλι σου και το δινει σε αλλον εκπαιδευτη λεγοντας του " ζορισετον" στην βολτα, ενω εσυ καθεσαι και περιμενεις στην αιθουσα μεχρι να γυρισουν απο την βολτα τους!!!
Ξερω...λαθος μου που επετρεψα αυτα τα πραγματα να γινουν στον σκυλο μου, αλλα λογω ονοματος ελεγα οτι ξερει τι κανει..... Δυστηχως, ακομα πληρωνω την αμελεια μου και ισως ειναι αργα για να επαναφερω τον σκυλο μου στο να μαθει οτι η διορθωση δεν ειναι "τωρα σε πηδηξα".
Ουτε κανεις επι 1 μιση ωρα συνεχομενο μαθημα ( λογω επιδειξης) , με συνεχομενη πιεση και πνιχτη, χωρις διαλειμμα για να πιουν νερο τα σκυλια και να ξεκουραστουν λιγακι.....
Οσα ειπα ειναι προσωπικη εμπειρια και προκαλω οποιονδηποτε να με αμφισβητησει η να με διαψευσει οτι εγιναν αυτα!!!
Για μενα ο Κος Τριαντης ειναι πλεον black list και λυπαμαι που εστειλα και 2 ατομα για εκπαιδευση εκει.
Συγκεκριμενα η μια φιλη με γκολτεν, 8 μηνων κουταβι και της φοραει πνιχτη και μαλιστα της το προτεινε να το φοραει συνεχεια και εξω στην βολτα. Ελεος πια με αυτους τους πνιχτες. Το πιο ευκολο για να εκπαιδευσεις ενα σκυλι ειναι να του φορεσεις πνιχτη και να το τρελλανεις στην διορθωση. Ετσι ξερω να εκπαιδευω κι εγω!!!
Υποτιθεται οτι οι πνιχτες μπαινουν σε συγκεκριμενα σκυλια, υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις και με χειρισμο απο τον εκπαιδευτη. Οχι ...αντε βαλε κι εσυ εναν πνιχτη...μπορεις!!
Ευτυχως 2 αλλα φιλαρακια με ροτ με ρωτησαν πριν πανε εκει , τους εξηγησα πως εχουν τα πραγματα και τελικα δεν θα πανε εκει!

Υ.Γ. @Mareco, Οτι λεω το λεω επωνυμα και οχι ανωνυμα, ο Κος Τριαντης ξερει πολυ καλα ποιος ειναι ο Vasilis75 σε αυτο το φορουμ!!!
Καλησπέρα

Όντως έγινε μια μίση ώρα προπόνηση λόγο της επίδειξης αλλά δεν έχεις αναφέρει ότι

1.Βρισκόμασταν σε αίθουσα με πολύ καλή θεοκρασία και απόγευμα προς βραδάκι
2.Ο εκπαιδευτής ρώταγε για να ξανά πάμε άλλη μια φορά την πρόβα και δεν αποφάσιζε μόνος του
3.Οποιος ήθελε μπορούσε να δώσει νερό στον σκύλο του (άσε που έχω την εντύπωση ότι εμείς κουραστήκαμε και όχι οι σκύλοι)
4.Ο κατά τα άλλα σκληρός εκπαιδευτής άλλαξε την χορογραφία ,γιατί στην ομάδα βρισκόταν ένα λαμπραντορ το όποιο δεν έκανε το παρατεταμένο μείνε (λόγο ότι είχε κάνει λίγα μαθήματα) για να μην στρεσαριστεί ο σκύλος?

Για εμένα αφού δεν ήθελες να θίξεις το ΕΚΕΣ απλά να αναφέρεις κάποια πράγματα, από θέμα δεοντολογίας και σοβαρότητας θα έπρεπε να αναφέρεις όλο το story και όχι ότι σε συμφέρει? …και επειδή έγραψες ότι επώνυμα αναφέρεις ,και για να καταλάβεις ποιος είμαι …. Και καλά ήμουν ο αρχηγός στην συγκεκριμένη επίδειξη

Και βέβαια δεν ανέφερες πουθενά το θερμό χειροκρότημα που έλαβε όλη η ομάδα για την εκτέλεση της χορογραφίας (πλην εμού που τα έκανε μαντάρα)

Άσε που υπάρχουν πολλά βίντεο που το σκυλάκι σου δείχνει πολύ χαρούμενο και στην προπόνηση αλλά και την ημέρα της επίδειξης

Όσο για το παρτου το κεφάλι …αν μην τι άλλο δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερο μυαλό για να καταλάβει ότι ο εκπαιδευτής το λέει είτε χαριτολογώντας είτε για να δώσει έμφαση και να ξεκολλήσει όλους εμάς … γιατί έχεις παραλείψει να αναφέρεις (πολλές παραλήψεις στις αναφορές σου ) ότι πρώτα από όλα προσπαθούν να μάθουν εμάς πως να χειριζόμαστε σωστά τους σκύλους μας … και πάντα μα πάντα χωρίς βία … αν και να σου πω και την αλήθεια μου θα ήθελα να είναι πιο σκληροί και όχι συνέχεια να λένε ’’’δώσε χάδι’’ στο σκύλο …σκύψε και ’’δώστου αγκαλιές’’ … δώστου πολλά χάδια και να είσαι χαρούμενος …μα γιατί όλα αυτά δεν τα αναφέρεις πουθενά?

Πολύ φοβάμαι όταν οι εκπαιδευτές λένε σε όλους εμάς ,δούλεψε στο σπίτι αυτό, και δούλεψε στο σπίτι το άλλο, εμείς μάλλον το παρακάνουμε και τελικά εμείς οι ίδιοι χαλάμε τους σκύλους μας …λυπάμαι που γράφεις τόσες ανακρίβειες και που δεν έχεις γράψει πουθενά για όλο αυτό που συμβαίνει στο κέντρο … ομαδικά μαθήματα , εκδηλώσεις για τους σκύλους και για όλους εμάς , επιδείξεις , εκδρομές … κοινωνικοποίηση στον σκύλο αλλά και στον άνθρωπο … αυτό λαμβάνω εγώ …

Επίσης λαμβάνω την αγάπη ,την γνώση και το πάθος για τον σκύλο και από τους τρείς … επίσης λαμβάνω την προσπάθεια που κάνουν να αντιμετωπίζουν με χαμόγελο όλους εμάς που ρωτάμε τα ίδια και τα ίδια ,όπως επίσης και την προσπάθεια που κάνουν για να έχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα πολύ πιο γρήγορα από ότι έχουν ορίσει .

Όσο για ρεύμα εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ, βία δεν έχω δει ποτέ ,πίεση στου σκύλους δεν έχω δει ποτέ (δεν ξέρω πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς την πίεση) …έχω δει διόρθωση σε όλους εμάς και στου σκύλους , έχω δει να κάνουν παρατήρηση όταν δεν παίρνουμε στα σοβαρά τις ασκήσεις , αυτά ναι τα έχω δει…όπως και βλέπω ότι όλη την ώρα τα πάντα γίνονται ανοιχτά και ο οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα

Όπως βλέπω σχεδόν καθημερινά και τους ευχαριστώ για αυτό, για την προσπάθεια που κάνουν και τις ώρες που χαλάνε για να καταφέρω εγώ και το χαζοσκυλό μου να περάσουμε κάποιες εξετάσεις χαρακτήρα, πέραν από ότι έχουμε συμφωνήσει ως μαθήματα και ως αποτέλεσμα.

Λυπάμαι για τις τόσες ανακρίβειες που γράφεις , όπως λυπάμαι που τελικά αποφάσισες να φύγεις χωρίς να δώσεις το δικαίωμα του αντίλογου η της προσπάθειας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σου … γιατί από την στιγμή που ήθελες να αναφέρεις κάποια πράγματα ώστε να προστατέψεις όλους εμάς να μην πηγαίνουμε τους σκύλους μας στο συγκεκριμένο κέντρο , θα έπρεπε εμπεριστατωμένα να αναφέρεις και μέχρι τέλος τα γεγονότα και όχι όπως τελικά νομίζεις ότι είναι τα πράγματα…

Και κάτι τελευταίο ΄πνίχτη΄δεν μου είπε ποτέ να κανείς να βάλω στον σκύλο μου και ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ … ελπίζω να θυμάσαι τι ράτσα έχω

Καλό απόγευμα
 
Last edited by a moderator:


Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Μιας και δεν θιγεσαι εσυ προσωπικα απο τις εμπειριες μου και τα λεγομενα μου, αλλα καποιο 3ο προσωπο το οποιο δεν συμετεχει στην συζητηση αυτη,
σου εχω απαντησει με πμ για να μην συνεχισω δημοσια τις λεπτομερειες και τις απαντησεις που ζητας.
 


apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Μιας και δεν θιγεσαι εσυ προσωπικα απο τις εμπειριες μου και τα λεγομενα μου, αλλα καποιο 3ο προσωπο το οποιο δεν συμετεχει στην συζητηση αυτη,
σου εχω απαντησει με πμ για να μην συνεχισω δημοσια τις λεπτομερειες και τις απαντησεις που ζητας.
καλησπερα,δεν μου εχει ερθει καποιο πμ ... και καλυτερα να σου πω ,γιατι γινεται μια ανοιχτη κουβεντα και δεν εχω να αποκρυψω κατι απο κανεναν!!!
 


Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
καλησπερα,δεν μου εχει ερθει καποιο πμ ... και καλυτερα να σου πω ,γιατι γινεται μια ανοιχτη κουβεντα και δεν εχω να αποκρυψω κατι απο κανεναν!!!
Χμμμ... εχεις δικιο...ουτε σε εμενα φαινεται στα απεσταλμενα.... περιεργο...
Ηταν και ξημερωματα και μαλλον δεν το ακυρωσα αντι να στο στειλω.
Τελως παντων, εσυ φιλε μου Αλεξ, εισαι ο δικηγορος του Τριαντη? Εγω μιλησα για το ΕΚΕΣ και τις εντυπωσεις μου, δεν νομιζω να μιλησα για εσενα προσωπικα.
Αν εσυ εισαι ευχαριστημενος, γραψε την δικη σου γνωμη και εμπειρια και ασε τους υπολοιπους να εχουν την δικη τους.

Α... και κατι αλλο....βλεπω οτι κολλησες μονο στο σημειο της προπονησης. Αρα συμφωνεις με τα υπολοιπα "σημεια" που εθιξα εκτος προπονησης. ;)
 


eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
εχω κι εγω να πω με τη σειρα μου πως οσες φορες εχω παει ουδεμια πιεση ασκειται και τα προσεχουν τα σκυλια...ρωτανε πως ηταν ο σκυλος, ειναι οι ιδιοκτητες παροντες κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης, προσπαθουν τα σε διδαξουν πραγματα και δεν επιβαλλουν. Εγω εχω μεινει πολυ ευχαριστημενη και το συνιστω.
 




st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Την περίπτωση των ιδιοκτητών που τους αρέσει να φοράνε πνίχτη στο σκύλο τους για αισθητικούς λόγους γιατί το έχω ακούσει και αυτό, δεν τη σχολιάζω.
Εγώ εμπίπτω σε αυτήν την κατηγορία.:rolleyes:
Φοράω μια αλυσιδίτσα Sprenger καθαρά για θέμα αντοχή και για να μην κόβει την τρίχα.
Οπότε είμαι άνευ σχολιασμού.

Φιλάκια.
 




takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Εγώ εμπίπτω σε αυτήν την κατηγορία.:rolleyes:
Φοράω μια αλυσιδίτσα Sprenger καθαρά για θέμα αντοχή και για να μην κόβει την τρίχα.
Οπότε είμαι άνευ σχολιασμού.

Φιλάκια.
Συνυπογράφω...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Δεν κατάλαβα τίποτα.
Ο πνίχτης αλυσιδίτσα έχει δύο κρίκους, υπάρχει δυνατότητα το κλιπ του οδηγού να περάσει στον εσωτερικό κρίκο και τότε δεν λειτουργεί ως πνίχτης, ποιό είναι το κακό σε αυτό;
 


dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Μιας και λέμε όλοι τη γνώμη μας, να σας πω ότι εγώ είχα μιλήσει λίγο μαζί τους τηλεφωνικά, αλλά μου έκανε αρκετά κακή εντύπωση ο τρόπος τους, οπότε αποφάσισα να μην πάω από κοντά. Απολύτως προσωπική μου γνώμη βέβαια, σε μια εποχή που υπάρχουν και πολλές επιλογές εκπαιδευτών (άλλοι καλοί, άλλοι άσχετοι, άλλοι πανάκριβοι, άλλοι λογικοί) και μεγάλη στενότητα χρήματος και χρόνου.

Ένα-δυο πραγματάκια: στην αρχική ερώτησή μου αν κάνουν μόνο μαθήματα στο χώρο τους ή έρχονται και κατ' οίκον, δεδομένου ότι δεν έχω μεταφορικό μέσο, η απάντηση ήταν 'Κυρία μου μόνο στο χώρο μας και σε καμία περίπτωση κατ' οίκον, γιατί το σκυλί αλλιώς είναι στο σπίτι, αλλιώς είναι μ' εμάς. Αυτά περί εκπαίδευσης/διόρθωσης κατ' οίκον είναι παραμύθια, όποιος σας προτείνει τέτοιο πράγμα είναι καραγκιόζης και απλά θέλει να σας πάρει τα λεφτά σας'. Δε θα μπω στη συζήτηση αν αυτό ισχύει όντως ή όχι, αλλά δε μου άρεσε σαν προσέγγιση. Υπάρχουν αρκετοί, πολύ καταρτισμένοι και σοβαροί εκπαιδευτές που πάνε και στο σπίτι - όλοι καραγκιόζηδες; Άλλο δεν το κάνεις εσύ και 'προσωπική μας άποψη είναι ότι η εκπαίδευση γίνεται σωστά μόνο στο χώρο μας', άλλο 'όλοι οι άλλοι είναι καραγκιόζηδες'. Σημειωτέων δε ότι εγώ ήθελα βοήθεια με συγκεκριμένο θέμα/διόρθωση και όχι γενικότερα εκπαίδευση.

Δεύτερον, εκεί που εξηγούσα το θέμα, δηλαδή ότι έχει αρχίσει να γαβγίζει όταν λείπω από το σπίτι, λέω 'αυτό είναι το μόνο ζήτημα, κατά τ' άλλα δε μου δημιουργεί κανένα θέμα το σκυλί, είναι άψογο και στο σπίτι και στη βόλτα' η απάντηση ήταν 'Είστε σίγουρη; Αυτό να το κρίνουμε εμείς καλύτερα... Στη βόλτα, ας πούμε, δε σας τραβάει;' 'Όχι. Στην αρχή είχαμε ένα μικρό θέμα, καθότιν την πήρα από καταφύγιο και δεν είχε μάθει καλά το λουρί, αλλά πλέον περπατάει μια χαρά και δεν έχουμε πρόβλημα' 'Αποκλείεται! Αν δει άλλο σκυλί τι κάνει;' 'Α, αν δει άλλο σκυλί - λατρεύει τα σκυλάκια - κουνάει την ουρά της και θέλει να παίξει!' 'Α - βλέπετε λοιπόν; Σας τραβάει, μη μου λέτε ότι δε σας τραβάει!' 'Ε... όχι, δε με τραβάει. Κουνάει την ουρά της και την πηγαίνω εγώ στο άλλο σκυλάκι, γιατί και εγώ θέλω να της επιτρέπω να παίζει' 'Καλά, καλά, φέρτε την από εδώ να την δούμε και θα σας πούμε τι χρειάζεται να κάνετε'. Εγώ δεν πήρα για εκπαίδευση, per se, αλλά για διόρθωση και διατηρώ το δικαίωμα να γνωρίζω καλύτερα τι κάνει ο σκύλος μου και, εν πάσει περιπτώση, τι θέλω, τι με ενοχλεί και τι είμαι διατεθημένη να δεχθώ. Ίσως το 'σωστό' πρότυπο του άψογα εκπαιδευμένου σκύλου / υπάκουου στρατιώτη να μη το έχουμε, αλλά δε το ζήτησα κιόλα!

Τρίτο και καλύτερο: έχοντας διαβάσει και εγώ ΠΟΛΥ, και έχοντας IQ ανώτερο του ραδικιού το οποίο πιστεύω φαίνεται όταν μιλάω με έναν άνθρωπο, καταλαβαίνω ότι το θέμα που είχαμε με την μικρή είναι 'κλασσικό' - και ας μην είμαι εκπαιδευτής - άλλωστε γι' αυτό απευθύνθηκα στον ειδικό. Όταν λοιπόν είπα 'θα προσπαθήσω να σας την φέρω αλλά, από όσα σας έχω πει, πιστεύετε ότι είναι αντιμετωπίσιμο το θέμα;' η απάντηση ήταν 'Κυρία μου, είναι σα να μου λέτε "μια ξαδελφούλα μου έχει κατάθλιψη, θα μπορέσετε να την κάνετε καλά; Αν δε τη δούμε, δε μπορώ να σας πω τίποτε". Εντάξει, εκεί σήκωσα τα χέρια ψηλά! Ούτε εγώ είμαι υπέρ της τηλεϊατρικής και τηλεδιάγνωσης, αλλά λίγη ευγένεια δε βλάπτει και ούτε νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα. ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει κανείς να τη δει αλλά, εντάξει...

Επαναλαμβάνω, καθαρά προσωπική άποψή μου και δεδομένο το ότι είμαι αρκετά ευαίσθητη στα θέματα προσέγγισης, έστω και σαν πρώτη επαφή.
 




dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Γενικα η επικοινωνια δεν ειναι το ατου τους :cool:.
Εντάξει μωρέ, ο καθένας επιλέγει πως θα λειτουργήσει το 'μαγαζί' του - αλλά ίσως να είναι κρίμα, γιατί μπορεί όντως να κάνουν καλή δουλειά. Εμένα, πάντως, they put me totally off, που λένε και στο χωριό μου :p
 


Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Η ανάγκη για πνίχτη ξεκινά από το σπίτι.
Έχουμε και τις περιπτώσεις ενήλικων σκύλων 1,5 και 2 ετών, τα οποία είτε τραβάνε σαν άλογα είτε την κοπανάνε είτε καυγαδίζουν με άλλα σκυλιά είτε θέλουν να φάνε όλον τον κόσμο και η πρώτη κουβέντα των ιδιοκτητών τους είναι «εγώ θέλω να τον κυκλοφορώ μέσα στην πόλη ελεύθερο, να μη φορέσει ποτέ πνίχτη και η εκπαίδευσή του να είναι θετική και να γίνει με χαδάκια.
(Ακατορθωτο...αδιανοητο να πετυχει τετοιο πραγμα...τι να λεμε τωρα...)
Αυτά τα σκυλιά μπορεί να μην κοινωνικοποιήθηκαν ποτέ ή να είναι σκυλιά με φοβίες, που δεν ασχοληθήκαμε ποτέ να τις ξεπεράσουν ή σκυλιά που δεν τους έβαλε ποτέ κανένας κάποιο όριο στη συμπεριφορά τους και έγιναν ανεξέλεγκτα ή ζώα που κακοποιήθηκαν από τους ιδιοκτήτες και, καμιά φορά, από εκπαιδευτές. Όταν λοιπόν αναφέρεις σε κάποιον ιδιοκτήτη, ότι η απασχόλησή σου με το σκύλο είναι περισσότερο θεραπεία στα προβλήματά του και λιγότερο εκπαίδευση και ότι ίσως, αφού εξαντλήσεις όλες τις άλλες μεθόδους
(ποιες μεθοδους να εννοει ο ποιητης αραγε? Αφου ειναι γνωστον οτι δεν χρησιμοποιει θετικες μεθοδους γιατι ο σκυλος θα καταντησει ζητιανακι της λιχουδιας..), να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μαζί του κάποιο από αυτά τα εργαλεία, μερικοί παθαίνουν υστερία - τα θεωρούν βάρβαρα (ε ναι... να βλεπεις το 7 μηνων κουταβι σου να φερνει τουμπα στον αερα απο τραβηγμα δεν τρεχει και τιποτα μωρε... σιγα το πραμα...). Βάρβαρο είναι για αυτούς να κυκλοφορεί ο σκύλος τους με φίμωτρο, ενώ αν ο σκύλος τους κομματιάσει κανένα άλλο σκύλο ή αν δαγκώσει κάποιον άνθρωπο δεν έχει τόση σημασία;

Πνίχτη σε κουτάβι;
Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο πνίχτης-αλυσιδάκι σε κουτάβια μέχρι 7-8 μηνών από το πρώτο μάθημα είναι έγκλημα
(ενω απο το 6-7,8 μαθημα δεν ειναι εγκλημα...).
Συνήθως, το χρησιμοποιούν ιδιοκτήτες αφεντικών ή εκπαιδευτές που μάθανε μέσα από βιβλία ή ξύπνησαν μία μέρα και δήλωσαν εκπαιδευτές
(ενω αυτοι που το χρησιμοποιουν στα επομενα μαθηματα σπουδασανε πανεπιστημιο...).
Γρήγορα αποτελέσματα και σε λίγα μαθήματα, δηλαδή να πάρουμε τα λεφτά μας να φύγουμε
(ακριβως αυτο ;) )
και μετά από δύο μήνες φταίει ο ιδιοκτήτης που δεν ακούει ο σκύλος
(παντα ο ιδιοκτητης φταει..ο εκπαιδευτης ποτε!!!). Στις περιπτώσεις αυτές αντί ο εκπαιδευτής να εκπαιδεύσει σκύλο και ιδιοκτήτη να γίνουν ομάδα, εκπαιδεύει τον ιδιοκτήτη να τραβολογάει το σκύλο.
Και δεν πρέπει να παραβλέψουμε τον κίνδυνο τραυματισμού του σκύλου από άτσαλο τράβηγμα ούτε το τσάκισμα της ψυχολογίας του ζώου, κάτι που συμβαίνει τις πιο πολλές φορές.
(1 μηνα off 7 μηνων κουταβι , απο πνιχτη και ατσαλο τραβηγμα απο εκπαιδευτη..)

Πνίχτη μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. (ε ναι.. απ' οτι φαινεται , τα περισσοτερα σκυλια ειναι "ειδικες περιπτωσεις"...)
Τι ωραια που τα λεει!!!! Το marketing κανει θαυματα την σημερον εποχη.....

Συγχιστικα πρωινιατικα...
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
εχω κι εγω να πω με τη σειρα μου πως οσες φορες εχω παει ουδεμια πιεση ασκειται και τα προσεχουν τα σκυλια...
(ε ναι... να βλεπεις το 7 μηνων κουταβι σου να φερνει τουμπα στον αερα απο τραβηγμα δεν τρεχει και τιποτα μωρε... σιγα το πραμα...)
Εσυ τι εκανες οταν εγινε αυτο?
Εγω παντως σε αλλο εκπαιδευτη που ειχα παει και μου εκανε το ιδιο(στο πρωτο μαθημα που καναμε μαζι μετα απο 1 μηνα παραμονη στο εκπαιδευτηριο)
πηρα τον σκυλο και εφυγα,ειχα δωσει και 1000ε.
Του ειπα τα ξερει ολα τα εμαθε αντι να τον αρχισω στις κλωτσιες
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εσυ τι εκανες οταν εγινε αυτο?
Εγω παντως σε αλλο εκπαιδευτη που ειχα παει και μου εκανε το ιδιο(στο πρωτο μαθημα που καναμε μαζι μετα απο 1 μηνα παραμονη στο εκπαιδευτηριο)
πηρα τον σκυλο και εφυγα,ειχα δωσει και 1000ε.
Του ειπα τα ξερει ολα τα εμαθε αντι να τον αρχισω στις κλωτσιες
γιατι να μην τον αρχίσεις σε κλωτσιές και μπουφλες? Διορθωση συμπεριφοράς θα εκανες!
 


Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Εαν εκανα αυτο που μου ηρθε εκεινη την στιγμη.... ακομα θα τρεχαμε στα δικαστηρια για ξυλοδαρμο.
Ευτυχως συγκρατηθηκα....
Αυτο που εκανα ηταν να αραιωσω τις επισκεψεις μου για μαθηματα, να χειριζομαι τον σκυλο μου αποκλειστικα και μονο εγω και να μην τον παιρνει στα χερια του κανενας εκπαιδευτης απο εκει μεσα.
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Εντάξει μωρέ, ο καθένας επιλέγει πως θα λειτουργήσει το 'μαγαζί' του - αλλά ίσως να είναι κρίμα, γιατί μπορεί όντως να κάνουν καλή δουλειά. Εμένα, πάντως, they put me totally off, που λένε και στο χωριό μου :p
Κοιτα γενικα δεν εχασες κατι που δεν πηγες διοτι εν γενει δεν αναλαμβανουν μεμονωμενα προβληματα του στυλ ο σκυλος γαυγιζει οταν τον βαζω στο crate. Θα σου ελεγαν να κανεις βασικη υπακοη και πανω στην υπακοη να δουλεψεις και το crate.
 


dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Έτσι όπως τα λες Silent, ήταν προφανές ότι ήθελαν να μου πουλήσουν βασική υπακοή...
Το αν έτσι έπρεπε να γίνει ή όχι, δεν είναι της παρούσης, αλλά το όλο στυλάκι - δεν!
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
γιατι να μην τον αρχίσεις σε κλωτσιές και μπουφλες? Διορθωση συμπεριφοράς θα εκανες!
θα σου απαντησω.
Γιατι πριν 4,5 χρονια δεν ηξερα απο που χεζει ο σκυλος...ειχα τυφλη εμπιστοσυνη στον εκτροφεα μου και
μου ειπε ετσι πρεπει να γινει,ο γερμανικος ποιμενικος αμα μεγαλωσει και δεν του εχεις παρει το αερα θα εχεις προβλημα.
Βεβαια οποιος εχει γνωρισει τον ρουντ βλεπει οτι ο σκυλος ειναι αγαθος και απολυτα συνεργασιμος.........
Ευτυχως που ηταν η κοπελα μου μπροστα και μου ειπε η παιρνεις το σκυλο και φευγουμε η χωριζουμε!(παμε σε μια γωνια και της λεω εγω ο μαλακας,βρε Ντινα εχουμε δωσει 1000ε να μην κανουμε αλλα 2-3 μαθηματα να δουμε πως θα παει?
Βγαζει ατμους και μου λεει καταλαβες τι σου ειπα?(η λεγομενη παντοφλα)
Ε τελικα τον πηρα χωρις καν να τελειωσει το μαθημα....
Μετα απο καιρο καταλαβα το λαθος μου και ακομα δεν εχω συγχωρησει τον εαυτο μου....
Πιστευω τον Vas75 χωρις να τον ξερω καν.