Εμβόλιο κατά του Καλαζάρ


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Ο ένας από τους γιατρούς που συμβουλεύομαι είναι κατά του εμβολίου και δεν το κάνει, ο δεύτερος είναι επιφυλακτικός και περιμένει περισσότερα στοιχεία και ο βασικός γιατρός μας το συνιστά και το κάνει.
Δεν το έχουμε κάνει περιμένουμε να βγει κάποιο καλύτερο.
 


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Ο δικος μου δεν ειχε παρενεργειες, γιατι βρε παιδια ειστε τοσο δυσπιστοι ,με την ιδια λογικη να μην καναμε εμβολια στα παιδια μας αφου και στα ανθρωπινα υπαρχουν . Ο κτηνιατρος μου μας το εκανε με 100 ευρω μαζι με το τεστ και εξτρα εξεταση αιματος να δει τα λευκα του.
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Γιατι το εμβολιο κυκλοφορει ελαχιστα χρονια στην αγορα και δεν υπαρχουν αξιοπιστα δειγματα σχετικα με το πως επιδρα στα σκυλια μακροπροθεσμα.
Επισης ειναι το μοναδικο για το οποιο εχουν ακουστει τοσες παρενεργειες και πολλοι κτηνιατροι εμφανιζονται επιφυλακτικοι.



Sent from my iPad using Tapatalk HD
 




aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Γιατι ο θανατος μονο λογιζεται ως παρενεργεια?




Sent from my iPad using Tapatalk HD
 


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Παρενεργειες εχει και μια ναρκωση σε ανθρωπους και ζωα και μαλιστα με καταληξη ,παρενεργειες εχουν ολα ανεξαιρετως τα φαρμακα και μαλιστα πολλες .εφοσον οι περισσοτεροι κτηνιατροι το συστηνουν και εφοσον τα ωφελη αντισταθμιζουν τις τυχον παρενεργειες γιατι να μην εμπιστευθω την επιστημη και να περιμενω τι,,,το καλυτερο εμβολιο που θα βγει σε 10 χρονια πχ και που ο σκυλος μου δε θα ζει να του το κανω;
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Γι αυτο και κανουμε ναρκωση, παιρνουμε φαρμακα κλπ μονο οταν ειναι απαραιτητο και δε φορτωνουμε τον οργανισμο με χημικα, εκει που μπορουμε να το αποφυγουμε.
Καποιοι κτηνιατροι λενε ναι, αλλοι οχι. Ποιοι ειναι οι περισσοτεροι δε μπορουμε να το μετρησουμε, μονο κ μονο ομως το οτι υπαρχουνε πολλοι που εκφραζουν ενδοιασμους, κατι λεει.

Ο καθενας κανει ο,τι νομιζει οτι ειναι καλυτερο για το σκυλο του.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Εγω παντως οταν εκανα εμβολια στο παιδι μου δεν ηξερα οτι υπηρχαν παιδια που πεθαναν απο αυτα. Δεν με ειχε υποψιασει κανενας γιατρος .τα εμβολια επρεπε να γινουν και ειναι παγκοσμιως αποδεκτο. Και οπως ολα τα παιδακια εκανε παρενεργειες ,και πυρετο και υπνηλια και κακουχια .εδω φορτωνουμε τοσα χημικα για σκνιπες ,τσιμπουρια κλπ. Προσωπικα εκοψα τις αμπουλες και του φοραω μονο σκαλιμπορ πια και αυτο οχι τους πολυ κρυους μηνες .εμβολιο και σκαλομπορ και ο θεος βοηθος.ο καθενας οπως λες κανει οτι νομιζει καλυτερο.
 


shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Oύτε εγώ κατάλαβα τι δεν καταλάβατε,χαχαχαχχα, εννοώ ότι αν φοράνε scalibor τα σκυλιά μας(ενα σκυλί εγώ,ένα σκυλί η μαμα μου και ένα σκυλι στο σπίτι της αδερφης μου) δεν μπορώ ν αφησω τον μπεμπη να τα χαιδευει,να παιζει μαζί τους,ειναι μονο 12 μηνων,θα πίασει το κολάρο,και θα βαλει τα χερια στο στομα, και δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε από πάνω να του πλένουμε τρεις την ωρα τα χερια,με το ενα σκυλι ζουνε μαζι,ειναι συνεχεια μαζι,οπότε ή θα πρέπει το σκυλι να βγει έξω,δηλαδη να απομονωθει από το μωρο και να φοραει άνετα το κολαρο ή να κανουμε τα εμβολια και να ειναι χαλαρα με το μωρό.Να περιμένουμε 2 χρονια μεχρι να μαθει οτι δεν βαζουμε τα χερια στο στομα οταν πιανουμε το κολαρο,φεξε μου και γλυστρισα.Εμεις τα σκυλια τα μαθαμε μεσα στο σπιτι και τα θελουμε μεσα,δύσκολο τωρα να τα βγαλουμε εξω.Είναι και το ότι χωρίς κολαρο δεν μπορεις να πας εκδρομη ή κατασκήνωση.Τεσπα μεσα στη βδομαδα θα γινει οικογενειακο συμβουλιο ν αποφασισουμε αν και σήμερα που μιλήσαμε πάλι για το θέμα,μας βλέπω να τα κάνουμε,κουνούπια,σκνιπες εδω κανουν party.Θα προσπαθήσω μήπως μας λυπηθει η κτηνίατρος και μας τα αφήσει 40 ευρώ το ένα.
Πρόσεξε τι θα απαντήσεις τώρα! :)
 
Last edited by a moderator:


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
απλα να καταλαβεις οτι εφοσον κανεις το εμβολιο .... δεν καλυπτεσαι για το καλαζαρ..
πρεπει να σθνεχισεις να φορανε τα σκυλια περιλαιμιο και αμπουλες για τα κουνουπια και καλο ειναι να τα ψεκαζεις κιολας...
αν λοιπον πρεπει ολα οσα κανουμε μεχρι τωρα ... να συνεχισουμε να τα κανουμε..
απλα αντισταθμιζουμε τις παρενεργειες με την αποτελεσματικοτητα του εμβολιου...
και λαμβανουμε τα αναλογα ρισκα μας....
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Πεθαναν σκυλια απο το εμβολιο;
Να πεθαναν οχι απ οσο ξερω.
Ομως συνηθως ενα εμβολιο το κανεις για να καλυπτεσαι τουλαχιστον για ενα μακρυ χρονικο διαστημα κατα του ιου/νοσηματος.

Εδω αυτο δεν συμβαινει. Το εμβολιο εγγυαται "λιγοτερες πιθανοτητες" κ παλι αυτες ειναι σε μικρο χρονικο διαστημα.

Αν ειναι να παιρνω τα ιδια μετρα με πριν, να εχω απλα "μειωμενες πιθανοτητες" ο σκυλος να νοσησει τοτε γιατι να τον υποβαλλω στην ολη διαδικασια??

Το οτι δεν πεθαναν δεν σημαινει οτι πρεπει να το κανεις, φυσικα ουτε οτι δεν πρεπει...... ο καθενας οπως το κρινει........
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μα πραγματικά αυτό το πράγμα, να κάνεις το εμβόλιο αλλά να συνεχίσεις να βάζεις αμπούλες/κολλάρα/σιτρονέλες μου φαίνεται εντελώς τραγικό!
Τι στο καλό κάνει το εμβόλιο τότε?
Εμένα αυτό που με ανησυχεί περισσότερο και δεν το έχω κάνει είναι ότι μετά τον εμβολιασμό είναι πιθανόν η εξέταση να βγαίνει θετική και πού θα ξέρω εγώ μετά αν ο σκύλος μου όντως νοσεί (και άρα χρειάζεται θεραπεία) ή αν είναι από το εμβόλιο??
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Εγώ για αυτό δεν το κάνω. Δεν είναι οι παρενέργειες που φοβάμαι για να είμαι ειλικρινής. Αλλά θα κάνω ένα εμβόλιο, θα δείχνουν πάντα θετικά στο καλαζάρ μετά το εμβόλιο και θα πρέπει να παίρνω τα ίδια μέτρα που παίρνω και τώρα. Δεν θα μπορώ να ξέρω αν θα νοσούν ή όχι, ε δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη αυτό το πράγμα.
 


fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Το έχω ξαναγράψει και παλιότερα,υπάρχει τεστ της εταιρίας που γίνεται στα εμβολιασμένα σκυλιά!Εμένα έτσι μου είπε η κτηνιατρός που το συζήτηγα επί 6-7 μήνες και μετά το έκανα!
Επίσης αμπούλα συνεχίζω να βάζω γιατί πολύ απλά υπάρχουν και άλλα ζωυφια,τσιμπόυρια κτλ!
Οπότε θα βάζω αμπούλα και κολάρο!Τώρα μετά το καλοκαίρι που πάμε για εξετάσεις θα σας πω τα νεότερα.
Επίσης αυτή την εποχή καλό είναι να μην γίνεται το εμβόλιο!
Εμένα το έχει κάνει 3-4 μήνες τώρα δε είδα ποτέ καμία διαφορά,ούτε την ''εριξε'' κάποια δόση!
Σίγουρα υπάρχουν και οι περιπτώσεις που έχουν παρενέργιες,απλά σε εμάς τίποτα!
Και εγώ το σκεφτόμουν πολύ πριν το κάνω...τώρα άμα έκανα καλά ο χρόνος θα δείξει!
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
απορία...πως γίνεται να βγει το test μετά θετικό αφού δεν μιλάμε για εμβόλιο που δημιουργεί αντισώματα...και το ELIZA ανιχνεύει αντισώματα από όσο γνωρίζω... τι καταλαβαίνω λάθος?
 


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
απορία...πως γίνεται να βγει το test μετά θετικό αφού δεν μιλάμε για εμβόλιο που δημιουργεί αντισώματα...και το ELIZA ανιχνεύει αντισώματα από όσο γνωρίζω... τι καταλαβαίνω λάθος?
Την ιδια απορια εχω και εγω...Πως λειτουργει εν τελει αυτο το εμβολιο?
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Και εγώ έχω ακούσει σημεία και τέρατα για το συγκεκριμένο εμβόλιο, ειδικά σε μικρόσωμα σκυλάκια.
Ο κτηνίατρος δεν μας το συστήνει.

Παρόλα αυτά με το νέο νόμο που θα ψηφίσουν (ψηφίστηκε?) δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνεις;
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Την ιδια απορια εχω και εγω...Πως λειτουργει εν τελει αυτο το εμβολιο?
Xωρις να ειναι κτηνιατρος κ με επιφυλαξη γιατι μεταφερω οσα θυμαμαι απο την συζητηση που ειχαμε,
(ενας κτηνιατρος σιγουρα θα μπορεσει να μας τα εξηγησει καλυτερα)
το εμβολιο αυτο "ερεθιζει" την αμυνα του οργανισμου του σκυλου, ωστε το ανοσοποιητικο συστημα να ειναι ετοιμο για τυχον προσβολη απο τον ιο, ωστε να τον καταπολεμισει.

Ο δεικτης που κατα την εξεταση εμφανιζεται (αυτο το 1/400 κλπ) ειναι δεικτης προσβολης απο τον ιο.
Κατα συνεπεια οταν το ανοσοποιητικο εχει αρχισει να "κινητοποιειται" απο το εμβολιο αυτοι οι δεικτες ειναι αυξημενοι κ χρειαζονται αλλες ποιο ειδικευμενες εξετασεις να επαληθευσουνε αν μιλαμε για την ιδια την ασθενεια η απλα την κινητοποιηση της αμυνας του οργανισμου απο το εμβολιο.

Τα κοινα εμβολια εχουνε σαν σκοπο την δημιουργια ειδικωνα αντισωματων στον οργανισμο κατι που εδω δεν συμβαινει.
Επισης μου ειχε πει (χωρις να θυμαμαι αν εχω κρατησει σωστα ολη την ορολογια) οτι το εμβολιο του Καλαζαρ ενισχυει κ μεγενθυνει τα μακροφαγα κυτταρα του οργανισμου, τα οποια ομως εχουνε ελαχιστο χρονο ζωης μεσα στον οργανισμο γιατι ο οργανισμος συνεχως δημιουργει νεα.
Οποτε ακομα κ αν θεωρησουμε οτι με αυτο τον τροπο αποφευγεται η μολυνση του σκυλου απο τον ιο, αυτο δεν θα μπορουσε να διαρκεσει παρα ελαχιστο χρονικο διαστημα οσο ειναι αυτο του κυκλου ζωης των συγκεκριμενων κυτταρων, πριν αντικατασταθουν απο τα νεα.
(αν καταλαβα καλα γι αυτο γινεται κ σε δοσεις?)

Επισης μου ειπε οτι η ιδια η εταιρια δεν εγγυαται τπτ κ στις επισημες μελετες της αναφερει "αυξημενη προληψη" κατα του ιου.
Αν θυμαμαι καλα παντως για "αυξημενη προληψη" υπαρχουνε κι αλλες μεθοδοι απο αλλες εταιριες
(αυτο δεν μου το ειπε ο κτηνιατρος καπου το ειχα διαβασει δεν θυαμαμαι που!)

Επισης δεν εχει μελετηθει ακριβως τι συμβανει μετα το εμβολιο κ αν ο σκυλος νοσησει απο αλλη σοβαρη ασθενεια, υπαρχουνε δε υπονοιες οτι σκυλια που εμφανισαν μεγαλες παρενεργειες στο εμβολιο, ειχανε καποια υποβοσκουσα λοιμωξη κ ηταν οξεια αντιδραση του οργανισμου....

Οπως κ να εχει εμενα μου κανει περισσοτερο σε πειραματικο σταδιο παρα σε καθεαυτο εμβολιο.
Μιας δε κ μιλαμε για λοιμωδες νοσημα, αν υπηρχε οντως εμβολιο αποτελεσματικο γι'αυτο προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα ηταν στον υποχρεωτικο κυκλο εμβολιων κ οχι προερετικο.

Απο κει κ περα ο καθενας οτι θελει κανει.
Εγω δεν εχω πειστει.
Αυξημενα μετρα προληψης ειναι κ η σιτρονελα κ το κολλαρο.....
Δεν ειναι αναγκη να φορτωσω τον οργανισμο του σκυλου παραπανω, για να ολοκληρωσει μια εταιρια την μελετη της......
 


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Οπως κ να εχει εμενα μου κανει περισσοτερο σε πειραματικο σταδιο παρα σε καθεαυτο εμβολιο.
Μιας δε κ μιλαμε για λοιμωδες νοσημα, αν υπηρχε οντως εμβολιο αποτελεσματικο γι'αυτο προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θα ηταν στον υποχρεωτικο κυκλο εμβολιων κ οχι προερετικο.

Απο κει κ περα ο καθενας οτι θελει κανει.
Εγω δεν εχω πειστει.
Αυξημενα μετρα προληψης ειναι κ η σιτρονελα κ το κολλαρο.....
Δεν ειναι αναγκη να φορτωσω τον οργανισμο του σκυλου παραπανω, για να ολοκληρωσει μια εταιρια την μελετη της......
Αυτό ακριβώς...Δεν υπάρχει κανένας λόγος!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αυτό το εμβόλιο με έχει κάνει να χαίρομαι που ο σκύλος μου έχει περάσει καλαζάρ και δεν χρειάζεται να μπω σε οποιοδήποτε δίλημμα. Κοίτα να δεις που τόση αγωνία και άγχος τότε, μας βγήκαν σε καλό τώρα!

Fani, το ότι στα εμβολιασμένα σκυλιά για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί ή όχι χρειάζεται τεστ της ίδιας (και μόνο) εταιρίας δημιουργεί πέρα από ανασφάλεια και την αίσθηση μονοπωλιακές πρακτικής. Εκτός κι αν έχω καταλάβει εγώ κάτι λάθος...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU