Εμβόλιο λύσσας

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν το έχω ξανακούσει αυτό...

αυτό που έχω ακούσει είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσει λύσσα ο σκύλος πλέον-ειδικά όταν δεν κυνηγάει στα βουνά ,που ούτε εκεί δεν κινδυνευει καλά καλά...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πάτα το και μία στο google - είμαι πολύ περίεργος
συνήθως τέτοια κουφά μου τα προλαβαίνουν οι κυνηγοί στην δουλειά.......

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εαν ηταν ετσι, τα περισσοτερα σκυλια θα παρεμεναν "κοντα και υποαναναπτυκτα". Οταν ξεκινισει ενα κουταβι εναν "κυκλο εμβολιασμων", στις 6-8 εβδομαδες περιπου, γινεται σε ηλικια 3- 4 μηνων περιπου το τελευταιο, που ειναι συνηθος το εμβολιο κατα της λυσσας.

Εγω οστοσο το εκανα στα δικα μου σκυλια μετα την αλλαγη δοντιων.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Δεν ξέρω αν κόβει την ανάπτυξη αλλά είναι το τελευταίο που γίνεται γιατί είναι βαρύ για τον σκύλο.

BRUNNO

Active Member
27 Δεκεμβρίου 2010
36
0
LIMASSOL CYPRUS
Ο κτηνιατρος μου με συμβουλεψε να μην το κανουμε γιατι ειναι υπευθυνο για πολλες παρενέργειες μειωμένη ανάπτυξη μεχρι και καρκίνο και ετσι δεν θα το κανουμε. Τωρα αν εχει δίκιο δεν ξέρω αλλά απο την άλλη δεν εχει και κανένα οφελος οποτε δεν έχω λογο να μην το λάβω σοβαρά υπόψη μου. Και κάτι ακόμα λογο οτι τωρα για το Πασχα εχω ερθει με το σκύλο στην Ελλάδα μου εβαλε την σφραγίδα του και το αυτοκολητο στο βιβλιάριο και παραληλλα μου εδωσε και το εμβόλιο το οποιο μου είπε οτι αν αλλάξω γνωμη να πάω να του το κάνει. Βεβαια αν χρειαστει καποιος να ταξιδέψει με τον σκυλο σε χωρες οπως η Αγγλια δεν μπορει να το γλυτωσει γιατι παιρνουν δειγμα αιματος και φένεται αν εχει αντισώματα ο σκύλος.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτό ότι "κόβει" την ανάπτηξη ίσχυε για τα παλιά εμβόλια, τώρα που βγήκαν τα καινούρια δεν ισχύει πλέον.
Ο νόμος στην Ελλάδα δεν υποχρεώνει να γίνει ο εμβολιασμός; :confused:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
2 κτηνιατρους που εχω ρωτησει μου ειπαν να το κανω γιατι δεν υπαρχει προβλημα.
Εγω εχω αποφασισει οτι δεν θα το κανω. Η γνωμη του εκτροφεα επισης ειναι οτι ειναι αχρειαστο.

Sent from my Liquid MT using Tapatalk

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό...

Παιδιά όλα τα εμβόλια είναι επιβαρυντικά για το σκύλο, απλά της λύσσας είναι πιο βαρύ. Δεν θεωρώ σωστό να μένει ο σκύλος ανεμβολίαστος επεισή δεν έχουμε κρούσματα λύσσας στην Ελλάδα.

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Αυτά που ξέρω:
1) Δεν υπάρχει λύσσα στην Ελλάδα.
2) Το εμβόλιο κατά της λύσσας είναι υποχρεωτικό δια νόμου. Εαν ο σκύλος δαγκώσει άνθρωπο και δεν είναι εμβολιασμένος, μπορεί να βρείς τον μπελλά σου.
3) Το εμβόλιο είναι "βαρύ" και καλό είναι να μην επιβαρύνουμε έναν οργανισμό που βρίσκεται σε ανάπτυξη, δεδομένου οτι ο κίνδυνος προσβολής του απο λύσσα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Τι έκανα εγώ:
Τον εμβολίασα όταν έγινε περίπου 1,5 έτους.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό...

Παιδιά όλα τα εμβόλια είναι επιβαρυντικά για το σκύλο, απλά της λύσσας είναι πιο βαρύ. Δεν θεωρώ σωστό να μένει ο σκύλος ανεμβολίαστος επεισή δεν έχουμε κρούσματα λύσσας στην Ελλάδα.
σωστα ....
Να το θεσω λιγο διαφορετικα ... δεν εχουμε πλεον κρουσματα λυσσας στα σκυλια στην Ελλαδα γιατι γινεται εμβολιασμος ....
Η ασθενεια δυστυχως υπαρχει και θα υπαρχει .... απλως δεν θα την βλεπουμε και δεν θα εξαπλωνεται οσο γινεται εμβολιασμος.
Allegro ...δεν υπαρχει λυσσα στα σκυλια στην Ελλαδα....

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Υπάρχει σίγουρα σε νυχτερίδες, αλεπούδες και νομίζω και ασβούς. Απλά δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο στις ΕυρωπαΙκές χώρες. Π.χ.στη Γερμανία υπάρχουν περιοχές που υπάρχει σήμανση για πολλά κρούσματα λύσσας. Αν δεν κάνω λάθος και πολύ γενικά και καθόλου επιστημονικά σίγουρα μεταφέρεται από δάγκωμα. Πιθανολογώ λοιπόν από το σάλιο. Αλλά δεν θα το παίξω ειδικός....

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Η πιο συμαντικη πηγη μολυνσης θεωρουνται τα ποντικια (που δοξα τον θεο δεν σπανιζουν)
Ο κινδυνος υπαρχει και με τα αγρια ζωα (κουναβια,λαγους νυχτεριδες ασβους,αλεπουδες,.....) και τα σκυλια μπορει να προσβληθουν (αν δεν ειναι εμβολιασμενα) με το να βρεθουν απλως στο περιβαλον τους ,
δεν απαιτειται μονο η ταυτοχρονη παρουσια και επαφη με το αγριο ζωο (πραγμα λιγοτερο πιθανον) αλλα η μολυνση μπορει να προελθει απο τα περιτωματα των αγριων αυτων ζωων ...
ΧΙΟΥΜΟΡ....τα ποντικια δεν εχουν εκπαιδευση για τις "αναγκες " τους ...οπως τα σκυλια μας..
Ο σκυλος απο την φυση του χρησιμοποιει την οσφρυση κατα κυριο λογο για να αναγνωρισει το ξενο περιβαλλον και ειναι υπερ-επιρεπης σε περιπτωση "κακιας ωρας"
αν τον αγαπατε θα τον εμβολιασετε ....

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Βλέπετε αρλούμπες έλεγα... να 'σαι καλά Tomsitas.

Παιδιά δεν παίζουμε με τη λύσσα. Μη ξεχνάμε ότι δεν χρειάζεται και πολύ για να αρχίσουνε να αυξάνονται και να πλυθήνονται τα κρούσματα!
Έτσι χάσαμε τη μπάλα και με το καλααζαρ και τρέχουμε και δε φτάνουμε τώρα!