+1αν τον αγαπατε θα τον εμβολιασετε ....
Kαι να προσθέσω οτι εαν οι συνθήκες ζωής του σκύλου μου ήταν διαφορετικές, θα τον εμβολίαζα απο πιο νωρίς μάλλον.
+1αν τον αγαπατε θα τον εμβολιασετε ....
Εδώ πάντως η λύσσα ζει και βασιλεύει.Δεν ξέρω αν θεωρείται έγκυρη πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=86572 , πάντως αναφέρονται και κρούσματα σε βαλκανικές χώρες και Τουρκία έστω και αραιά.
Μεταξύ μας για μένα η πιο σημαντική που δεν τηρείται από τους περισσότερους είναι ο σκύλος σε προστατευμένο χώρο μετά τη δύση του ηλίου είτε αυτό λέγετε σπίτι μας είτε ειδικά διαμορφωμένο kennel με σίτες ικανές να κρατήσουν τη σκνίπα. Αυτό σε συνδιασμό με όλα τα άλλα θα έκανε δουλειά.δεκτό για το καλαζάρ
αν και δεν βλέπω και σπουδαία αποτελέσματα με τις μεθόδους προστασίας.......
Από όσα έχω ακούσει γίνεται θεραπεία, απλά όχι τόσο έντονη και μακράς διάρκειας όσο αν είναι ανεμβολίαστο. Φαντάζομαι όμως ότι αυτό γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη έκθεση στον ιό και τη διάγνωση.Εάν δαγκωθεί ένα εμβολιασμένο σκυλί από λυσσασμένο ζώο, τι γίνεται; Είναι προστατευμένο ή θανατώνεται; Μπορεί να προσβληθεί από τη λύσσα ενώ είναι εμβολιασμένο;
http://www.peteducation.com/article.cfm?c=2+1556&aid=347Transmission of the disease
The transmission of the disease almost always occurs as a result of an infected animal biting a non-infected animal. Skunks, raccoons, foxes, coyotes and bats are the animals most likely to transmit the virus. There have been a few reported cases of infection resulting from aerosolization occurring in caves where large quantities of infected bats reside. Rabies virus does not live very long outside the host and remains viable in the carcass of an infected animal for less than 24 hours. The rabies virus is shed at high levels in saliva. However, being bitten by a rabid animal does not necessarily mean that the bitten animal (or human) will become infected. It has been speculated, that only around 15% of exposed people will contract the disease. Humans, cats, and dogs are only mildly susceptible to the disease.
κραταμε λοιπον .... The rabies virus is shed at high levels in saliva. (= σε μεγαλο ποσοστο στο σαλιο οχι μονο στο σαλιο)