Εμβόλιο DHPPi στις 45 ημέρες

erasmusbar

Member
5 Μαρτίου 2012
19
0
Xanthi
Γεια σας ! Απέκτησα πριν 51 ημέρες ενα θυληκο Γερμανικό ποιμενικό στις 45 ημέρες πήγα σε ένα κτηνίατρο για το πρώτο εμβόλιο. Εμπειρία από σκυλιά δεν είχα. Γνωσεις για εμβόλια δεν είχα. Μπαίνοντας στο ιντερνετ αλλα και με ερωτήσεις σε διάφορα έμπειρα άτομα αποκτώ.

Το θέμα μου είναι το εξής. Ο κτηνίατρος γιατί δεν μου έκανε πρώτα το εμβόλιο puppy? Δεν είναι υποχρεωτικό? Επίσης άλλοι μου είπανε πως για 45 ημερών κουτάβι το εμβόλιο DHPPi ειναι βαρύ , (το κάνουν στις 60 ημερες και ανω) και ότι θα επηρεάσει το σκυλάκι στην όσφριση , ανάπτυξη , αντίλληψη. Ισχύουν όλα αυτά ότι θα΄πάθει το σκυλάκι απο το εμβόλιο ή τζάμπα ανησυχω και είμαι έτοιμος να πάω στον κτηνίατρο με άγριες διαθέσεις?

Στο σκυλάκι μετά τον εμβολιασμό παρατηρώ ότι τρέμουν τα πίσω πόδια πολύ συχνα.
Αν μπορείτε να εκφέρετε καμία άποψη αν έχετε εμπειρία από εμβολιασμούς θα το εκτιμούσα.

Last edited:

frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
κατσε γιατι εγω μπεδευτηκα τωρα! το κουταβι τελικα ποσο ειναι οεο?

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Γεια σας ! Απέκτησα πριν 45 ημέρες ενα θυληκο Γερμανικό ποιμενικό και πήγα σε ένα κτηνίατρο για το πρώτο εμβόλιο. Εμπειρία από σκυλιά δεν είχα. Γνωσεις για εμβόλια δεν είχα. Μπαίνοντας στο ιντερνετ αλλα και με ερωτήσεις σε διάφορα έμπειρα άτομα αποκτώ.

Το θέμα μου είναι το εξής. Ο κτηνίατρος γιατί δεν μου έκανε πρώτα το εμβόλιο puppy? Δεν είναι υποχρεωτικό? Επίσης άλλοι μου είπανε πως για 45 ημερών κουτάβι το εμβόλιο DHPPi ειναι βαρύ , (το κάνουν στις 60 ημερες και ανω) και ότι θα επηρεάσει το σκυλάκι στην όσφριση , ανάπτυξη , αντίλληψη. Ισχύουν όλα αυτά ότι θα΄πάθει το σκυλάκι απο το εμβόλιο ή τζάμπα ανησυχω και είμαι έτοιμος να πάω στον κτηνίατρο με άγριες διαθέσεις?

Στο σκυλάκι μετά τον εμβολιασμό παρατηρώ ότι τρέμουν τα πίσω πόδια πολύ συχνα.
Αν μπορείτε να εκφέρετε καμία άποψη αν έχετε εμπειρία από εμβολιασμούς θα το εκτιμούσα.
Καλησπέρα,

Γιατί δεν παίρνεις έναν άλλο κτηνίατρο τηλέφωνο να ρωτήσεις? το λέω για να πάρεις απάντηση πιο σύντομα

erasmusbar

Member
5 Μαρτίου 2012
19
0
Xanthi
Πήρα άλλους 2. Ο ένας είπε δεν υπάρχει πρόβλημα και ο άλλος είπε ότι το σκυλι θα έχει προβλήματα στη ζωή του εξ αιτίας αυτου του εμβολίου. Αν δεν έτρεμαν τα πίσω πόδια ξαφνικά δεν θα το έψαχνα και άλλο.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Πήρα άλλους 2. Ο ένας είπε δεν υπάρχει πρόβλημα και ο άλλος είπε ότι το σκυλι θα έχει προβλήματα στη ζωή του εξ αιτίας αυτου του εμβολίου. Αν δεν έτρεμαν τα πίσω πόδια ξαφνικά δεν θα το έψαχνα και άλλο.
Και καλά κάνεις (αν και έπρεπε να έχεις ψάξει πολλά άλλα πριν πάρεις ένα σκυλάκι 45 ημερών) δεν είπα ότι κακώς ρωτάς απλά να πάρεις μια 2η γνώμη από κτηνίατρο.

Τα πόδια πότε ξεκίνησαν να τρέμουν?
Το σκυλάκι πότε το πήρες και πότε έκανε το εμβόλιο?
το σκυλάκι από που το πήρες?
Είσαι σίγουρος ότι τρέμουν από το εμβόλιο και ότι όταν το πήρες το σκυλάκι ήταν υγιές?

erasmusbar

Member
5 Μαρτίου 2012
19
0
Xanthi
Το σκύλι είναι από εκτροφέα με πείρα μεγάλη. Ηταν μια χαρά όταν το πήρα. 45 ημερών έκανε το εμβόλιο. Ο κτηνίατρος ούτε το πήρε θερμοκρασία όταν το έκανε. Επρεπε να είχα ψάξει καλύτερα το θέμα. Ορεξη έχει το σκυλι και μετά το εμβόλιο αλλα τα πόδια άρχισαν να τρέμουν ώρες μετα το εμβόλιο( Δεν τρέμουν μόνιμα. Καποιες φορές μέσα στη μέρα και πάντα όταν στέκεται. Οταν περπατά ή τρέχει είναι κανονικά) Η καλύτερη λύση είναι να το πάω σε ένα πληρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο για γενικές εξετάσεις.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Το σκύλι είναι από εκτροφέα με πείρα μεγάλη. Ηταν μια χαρά όταν το πήρα. 45 ημερών έκανε το εμβόλιο. Ο κτηνίατρος ούτε το πήρε θερμοκρασία όταν το έκανε. Επρεπε να είχα ψάξει καλύτερα το θέμα. Ορεξη έχει το σκυλι και μετά το εμβόλιο αλλα τα πόδια άρχισαν να τρέμουν ώρες μετα το εμβόλιο( Δεν τρέμουν μόνιμα. Καποιες φορές μέσα στη μέρα και πάντα όταν στέκεται. Οταν περπατά ή τρέχει είναι κανονικά) Η καλύτερη λύση είναι να το πάω σε ένα πληρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο για γενικές εξετάσεις.
Τέλεια αφού το πήρες από εκτροφέα πάρε άμεσα τον εκτροφέα και πές του όλα όσα συμβαίνουν!!!
Επιπλέον πες του να πάτε μαζί στον δικό του κτηνίατρο!!
Πίστεψε με η εμπειρία του εκτροφέα δεν συγκρίνεται με τίποτα και σίγουρα ο κτηνίατρος του εκτροφέα θα είναι πολύ καλός με πείρα στην συγκεκριμένη ράτσα!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
θα ηθελα να μαθω το ονομα του εκτροφεα με πειρα μεγαλη στα γερμανικα ποιμενικα...μια και ειναι αδυναμια μου...και αυτη η φυλή.....
( ξερω εχω πολλες αδυναμιες...)

erasmusbar

Member
5 Μαρτίου 2012
19
0
Xanthi
Δεν μου το εδεινε , αλλα επέμενα . Το πηρα με δική μου ευθυνη. Αυτος ήθελε να μου το δώσει στις 60 ημέρες.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Δεν μου το εδεινε , αλλα επέμενα . Το πηρα με δική μου ευθυνη. Αυτος ήθελε να μου το δώσει στις 60 ημέρες.
Δεν θα απαντήσω καν!!
Όταν θες να τα πούμε σοβαρά μας λες!!

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
αλλη μια ιστορια που με κανει να θεωρω τον εκτροφεα μονοδρομο για αυτο τα λεμε ξανα και ξανα!!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
326
Lund, SE
αν σκεφτόμουν να πάρω κι ένα γερμανικό ποιμενικό θα μου σύστηνες τον εκτροφέα σου;

να χαίρεσαι το σκύλο σου και να περνάτε όμορφα μαζί.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εγώ ξέρω ότι δεν κάνουν εμβόλιο σε πολύ μικρό κουτάβι γιατί ενδέχεται να είναι αναποτελεσματικό εξαιτίας των αντισωμάτων που εφοδιάζεται από το πρωτόγαλα της μητέρας του ..
Τώρα το συγκεκριμένο εμβόλιο που γράφεις είναι πολλά σε ένα οπότε ενδέχεται να είναι κ βαρύ αλλά δεν νομίζω να έχει τα προβλήματα που περιγράφεις.Έλεγξε για άλλα προβλήματα,σκελετικά,νευρολογικά πρώτα,άλλαξε κ κάμποσους κτηνιάτρους ..μπορεί να μην είναι κ τίποτα κ να οφείλεται απλά στην ανάπτυξη οπότε αν δεν δεις αυτοίαση τότε να αρχίσεις να ανησυχείς ..

Α!Κάτι ακόμα που ξέχασα,αν είναι "προβληματικό" το κουτάβι και ο εκτροφέας είναι τόσο καλός όσο περιγράφεις θα δεχτεί να το πάρει πίσω ..τώρα δεν ξέρω ακριβώς κάτω απο τι πλαίσιο κάνατε αυτή τη συνδιαλλαγή αλλά νομίζω με αυτόν θα πρέπει να συζητάς όλα αυτά που σε απασχολούνε ..

Last edited: