Ενοχλήσεις στη βόλτα;


Status
Κλειδωμένο θέμα




johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εγώ πάντως αυτό, δεν το λέω προστασία :rolleyes:
Ούτε κι εγώ...

Υ.Γ. Βέβαια, στη "μητέρα φύση", το μαρκάρισμα (σημάδεμα της περιμέτρου της περιοχής) είναι ανάμεσα στους ισχυρούς παράγοντες αποτροπής... ή, αντίστροφα, στους ισχυρούς παράγοντες πρόκλησης "μάχης"... βέβαια, την πλατεία Συντάγματος (ή, οποιαδήποτε άλλη πλατεία ή κεντρικό δρόμο) δεν μπορείς, με τίποτα να την αποκαλέσεις "μητέρα φύση"...:D
 


veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Σήμερα εκμεταλλευτήκαμε τον ήλιο ( και το ρεπό από την δουλειά) για μια μεγάλη βόλτα με το τρελόσκυλο.
(Το τρελόσκυλο ως γνωστόν είναι ένα μαύρο παλαβό κόκερ που μας υιοθέτησε πριν από ένα χρόνο περίπου.)
Ανάμεσα στα σκυλιά στο πάρκο ήταν και ένας μαύρος κούταβος. Με ρωτάει λοιπόν η ιδιοκτήτρια του για την δικιά μου, ε να μου λέει και ο δικός μου κόκερ είναι αλλά τα αυτιά του δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα.Κόκκαλο εγώ. Η δικιά μου, που δεν ξέρω από που κρατάει η σκούφια της φαντάζομαι ότι είναι προιόν BYB, θεωρώ ότι απλά έχει κάποια στοιχεία και μοιάζει με κόκερ ( μακριά αυτιά, ύψος-βάρος ανάλογο, μουσούδα κτλ).Ο κούταβος δεν .. μα τίποτα.. ένα ήσυχο μαύρο κουτάβι με κομμένη ουρά.. πιο πολύ με πίντσερ έμοιαζε..Αγορασμένος φυσικά ως κόκερ. Δεν ρώτησα από που. "Να τον αγαπάτε, είναι μικρός ακόμα και θα αλλάξει.." Τι να πω..
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.657
19.891
Τι να πεις;;;;;;;;;;;;;;

Ολα αυτά, που συζητάμε καθημερινά εδώ και έχουν βγάλει κάλους τα δάχτυλά μας.

Αυτά να πεις.........
 


veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Και αν δεν τα λέω.. τόπο δεν πιάνουν όμως. Πιο πολύ φοβήθηκα μην το παρατήσουν γιατί δεν έχει μακριά αυτιά, γι αυτό δεν τους είπα τίποτα.
 


giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
επιχειρηματα θα δωσω οταν ο αλλος ξερει τι λεει και οχι οταν λεει οτι θελει και μου δεινει ενα παραδειγμα που και καλα πουλησε μαγκια......
αν ειχε ερθει το 100 οπως λες θα ειχες πληρωσει αλλα προφανως σηκωθηκες και εφυγες.
μην επιμενεις γιατι το πληρωνεις,μαθε πρωτα και μετα πετα οτι σου βγει απο το μυαλο...
παμε σε αλλο θεμα να μιλησουμε για αμαξια....οσο για την λεξη με τα εντονα γραμματα σκεψου οτι ισως ισχυει και για σενα
Επαναφερω αυτο θεμα με το παρανομο παρκαρισμα γιατι εχω προβληματιστει λιγο.Στη παρακατω φωτογραφια θα δειτε ενα παρανομο παρκαρισμα.Αυτο εχει γινει πανω σε πλατεια.Εαν αυριο-μεθαυριο το παιδι μου (δεν εχω ακομα) η το παιδι καποιου αλλου κανει ποδηλατο στην πλατεια και πεσει πανω στο παρανομα σταθμευμενο αυτοκινητο και τραυματιστει, θα μιλαμε ακομα για φθορα ξενης περιουσιας;Πιστευετε οτι ο κατοχος του αυτοκινητου θα θελει να καλεσει την αστυνομια;Και αντε οτι ερχεται η αστυνομια η φθορα ξενης περουσιας ειναι ποινικο αδικημα και πρεπει να γινει μηνυτηρια αναφορα και να παρει το δρομο των δικαστηριων.Η αστυνομια με την σειρα της θα καλεσει την τροχαια ωστε να επιβεβαιωση το παρανομο παρκαρισμα με κληση/προστιμο που πρεπει να καταβληθει μεσα σε 20 μερες,εαν δε κανω λαθος.Οταν ενα οχημα παρανομα παρκαρισμενο δημιουργησει ατυχημα τοτε εχω το δικαιωμα να κανω μηνυση για σωματικες βλαβες.Δεν ξερω εαν χαρακτηριστει απο αμελλεια η απο προθεση γιατι ο οδηγος γνωριζει οτι κανει παρανομια.Επισης εχω το δικαιωμα για αγωγη και να αξιωσω καποιο χρηματικο ποσο για διαφορους λογους.

Τελικα ποιον συμφερει να ερθει οντως η αστυνομια;

Εαν υπαρχει καποιον νομικος αναμεσα μας θα ηθελα να μαθω την γνωμη του

IMG_0308.jpg
IMG_0306.jpg
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν είμαι νομικός... Αλλά το μη κινούμενο, ακόμα και παράνομα σταθμευμένο, αυτοκίνητο αποτελεί ένα απλό αντικείμενο. Ως αντικείμενο θα μπορούσε να είναι κάδος, κουτί, πινακίδα ή και ντουβάρι(κ.ά). Αν έπεφτε ένα ποδήλατο πάνω σε αυτά τα τελευταία, θα σκεφτόσουν μήνυση για σωματικές βλάβες?
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.563
6.996
Δεν είμαι νομικός... Αλλά το μη κινούμενο, ακόμα και παράνομα σταθμευμένο, αυτοκίνητο αποτελεί ένα απλό αντικείμενο. Ως αντικείμενο θα μπορούσε να είναι κάδος, κουτί, πινακίδα ή και ντουβάρι(κ.ά). Αν έπεφτε ένα ποδήλατο πάνω σε αυτά τα τελευταία, θα σκεφτόσουν μήνυση για σωματικές βλάβες?
Επίσης νομικός δεν είμαι, αλλά όλα αυτά τα αντικείμενα είναι τοποθετημένα από άνθρωπο σε μέρος που απαγορευόταν. Δηλαδή αν το αντικείμενο δεν ήταν.. δέντρο, τότε κάποιος έχει υπαιτιότητα για το ότι βρισκόταν εκεί. Ακόμα και για δέντρο που λέει ο λόγος όπως και σίγουρα για κάδους, δημοτικές πινακίδες κτλ, θα είχε υπαιτιότητα ο δήμος και θα μπορούσε να του γίνει μήνυση για σωματικές (αλλά και ηθικές) βλάβες.

Σε τέτοια περιστατικά στο Αμέρικα που τις μηνύσεις τις έχουν στο τσεπάκι άνετα έπαιρνε αποζημίωση ο ενάγων - εκεί βέβαια έχει πάρει αποζημίωση βαρβάτη από τα μακ ντόναλντς για σωματική και ηθική βλάβη άνθρωπος επειδή γλίστρησε και έσπασε πόδι/χέρι/κάτι τεσπά σε χυμμένη κοκα κόλα επειδή δεν τη σφουγγάρισε ο υπάλληλος και θεωρήθηκε ότι τα μακ ντόναλτς είχαν υπαιτιότητα. Και το καλύτερο: την κοκα κολα την είχε χύσει δευτερόλεπτα πριν η ίδια η ενάγουσα που μάλωνε με το γκόμενό της και του την έφερε στα μούτρα (ήταν στις 5 πιο outrageous κερδισμένες υποθέσεις, μου χει μείνει χαραγμένη στο μυαλό!)

Εδώ στο Ελλάντα βέβαια ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει σε αυτά τα άκρα αλλά το κόβω δύσκολο να μην υπάρχει υπαιτιότητα στον υπεύθυνο που "τοποθέτησε το αντικείμενο" ή είχε ευθύνη για την ασφάλεια/έλεγχο του μέρους όπου παρανόμως βρίσκεται κάποιο αντικείμενο - απλά δύσκολα κάποιος θα μπει στον κόπο να κινήσει τη διαδικασία για μήνυση*, ειδικά δε για στατικό αντικείμενο. Αν θυμηθώ αργότερα θα ρωτήσω το νομικό που έχω εύκαιρο για να μη λέω αρλούμπες, νομίζω έχει εμπειρία και σε αυτοκίνητα συγκεκριμένα.

*Επίσης το κακό είναι ότι δε συμφέρει κανέναν η μήνυση. Κοστίζει πολλά, θα πάρεις τα δικαστικά αν κερδίσεις τη μήνυση μεν, αλλά παίζει να παίξουν και τόσες αναβολές, μπλεξίματα με ασφαλιστικές (που μπορεί και να ναι στο κλείσιμο τη σήμερον ημέρα) που να εκδικαστεί του αγίου ποτέ και μέχρι τότε θα τα σκας σε παράβολα και δικηγόρους, οπότε για αυτό και οι περισσότεροι σε "μικρά περιστατικά" την αποφεύγουν και προτιμούν να τα βρίσκουν εκτός δικαστηρίου με τις ασφαλιστικές.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Τελικα ποιον συμφερει να ερθει οντως η αστυνομια;

Εαν υπαρχει καποιον νομικος αναμεσα μας θα ηθελα να μαθω την γνωμη του
Eπισης νομικος δεν ειμαι αλλα σε 'ατυχηματα' που εμπλεκουνε αυτοκινητα/μηχανες κ σωματικες βλαβες, χωριζονται σε δυο κατηγοριες αστικο (χρηματικης αποζημιωσης απο την ασφαλιστικη) και ποινικο (διωξη του κατοχου)

Στην παραπανω περιπτωση η απο μερους σου (ας πουμε) η φθορα ξενης περιουσιας ειναι αυταποδεικτη, οποτε αν καλεσει αστυνομια γινει μυνηση κλπ ενα 95% θα αναγκαστεις να τον αποζημιωσεις για την φθορα που του προξενησες.

Μετα αν εσυ κινησεις διαδικασιες υπαρχει σεναριο κατα το οποιο θα αποζημιωνοσουνα στο θεμα αστικης ευθυνης (δλδ απο την ασφαλιστικη του εταιρια), αν κ αυτος διευκολυνε τις διαδικασιες σε ας πουμε 2-3χρονια....

Δεν υπαρχει ομως σεναριο πανω απο 1% να μπορουσες να κινησεις κ να δικαιωθεις σε ποινικο δικαστηριο γιατι αφ'ενος δεν υπαρχει προθεση του να χτυπησει το παιδι αφ'εταιρου δεν υπαρχει εγκληματικη του αμελεια που να προκυπτει απο την χρηση του αντικειμενου δλδ αυτοκινητου.

Αν υπαρχει νομικος ισως θα μπορουσε να τα πει καλυτερα......
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.657
19.891
Να υπενθυμίσω ότι, νομικοί προβληματισμοί, δεν είναι αντικείμενο του δικού μας φόρουμ.
 


agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Να υπενθυμίσω ότι, νομικοί προβληματισμοί, δεν είναι αντικείμενο του δικού μας φόρουμ.
Εκτός κι αν αφορούν θέματα που έχουν να κάνουν με το σκύλο....(και τη σκύλα!) ;)
 


Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
32
Athens
www.facebook.com
Μιας και τα πιάσαμε τα νομικά (που αφορούν σκύλους) προολίγου συναντήσαμε στην βόλτα μας την γλυκιά μου(μπλιαχ) σπιτονοικοκυρά΄.Ενώ είμασταν ακόμα μακρυά κάνω να στρίψω στο στενό, πως δεν την είδα και καλα,αλλά για κακή μου τύχη με φωνάζει και πάμε κοντά.Κι αρχίζει : "τι το ήθελες τέτοιο σκυλί μες στο σπίτι?Τώρα θα χρειάζεται απολύμανση!Γιατί δεν έπαιρνες ένα μικρούλι?"Ζντόινγκ!
Της εξηγώ ότι δεν κάνει τίποτα μέσα στο σπίτι,απλά κοιμάται(πράγμα που δεν είναι απολύτως αλήθεια)τέλος πάντων,και ότι την τουαλέτα του την κάνει στις βόλτες κτλπ.Δεν άκουσε τίποτα βέβαια από αυτά που της είπα μόνο έλεγε θα μου κάνεις απολύμανση πριν φύγεις.Τέλος πάντων αποχωρήσαμε κακήν κακώς με τον μικρό και την αφήσαμε να λέει τα δικά της.Και ερωτώ.Έχω καμία τέτοια υποχρέωση?Καταλαβαίνω ότι το σπίτι πρέπει να το παραδώσω καθαρό όπως το περιέλαβα,και να την αποζιμιώσω για τυχόν ζημιές που δεν προκληθηκαν από φυσική φθορά.Από 'κει και πέρα είμαι υποχρεωμένη να ακούω τις υστερίες της και να κάνω ολόκληρη απολύμανση στο σπίτι για τον σκύλο?
 








Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μαεσημεράκι κι είμαστε σε βολτούλα, δύο άνθρωποι και τρία σκυλιά. Σε κάποια απόσταση εμφανίζεται ζευγάρι με νεαρό αρσενικό και μας πλησιάζουν ολοταχώς. Απομακρύνομαι κάπως κι αφήνω την άλλη κοπέλα με τα δυο σκυλιά, που είναι άνετα, να μυριστούν και να κάνουν ότι θεωρεί το καινουριοφερμένο ζευγάρι ότι θα ωφελήσει την κοινονικοποίηση του σκύλου τους. Εγώ ακόμα απόμερα και με το νου μου στο Ρας που έχει σχεδόν λοκάρει.

Το ζευγάρι, αφού θεωρεί ότι ο σκύλος τους γνώρισε τα δύο σκυλάκια, ας γνωρίσει και το τρίτο αρχίζουν να κατευθύνονται προς τα εμάς (κι ο δικός μου αρχίζει να φορτώνει).

Εγώ:Σας παρακαλώ, μην έρθετε, δεν είναι ο δικός μου για τέτοια. (Κι ο Ρας ξεκινάει τα "ωραία")
Άντρας: Έτσι κάνει με όλα?? (Καλά δεν είδε ότι με τα άλλα δύο ήμασταν κυριλέ???)
Εγώ: Όχι με όλα, μόνο με όποια κρίνει αυτός. Όταν ήταν κούταβος δεν ξέραμε πολλά και κάναμε λάθη και τώρα προσπαθούμε να τα διορθώσουμε.
Γυναίκα: Το ξύλο φταίει!
Εγώ: Ε?!?! (κάγκελο)
Φεύγουν... Γυναίκα, καθώς απομακρύνονται: Πρέπει να προσέξουμε, τώρα τελευταία κι ο δικός μας γρυλίζει σε αρσενικά....

(Μα γιατί, αφού φταίει το ξύλο, ο δικός τους δεν θα πάρει ποτέ ΑΥΤΟ το δρόμο. χε χε χε)
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.563
6.996
(Μα γιατί, αφού φταίει το ξύλο, ο δικός τους δεν θα πάρει ποτέ ΑΥΤΟ το δρόμο. χε χε χε)
Άμα τους ξαναδείς σε 4-5 μήνες κάνε μου μια χάρη να τους ρωτήσεις αν τώρα ο δικός τους γρυλλίζει ναι? Κάντο έστω με τηλεβόα!
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
έχω φάει αυτές τις μέρες με την Μπελα και πηγαίνουμε σε πλατείες και πάρκα(ενα υπάρχει και δεν το λές έτσι).όλοι μα όλοι αν κάνει κάτι ο σκύλος τους του ρίχνουνε στον κώλο μερικές!

μάλιστα κάναμε βόλτες και είπα να ξανά γυρίσω στο ίδιο μέρος που είμασταν,πρίν περάσω τον δρόμο την είχα στο περίμενε και αφού πέρασε ο πιό μπροστά το άφησε ελεύθερο με αποτέλεσμα αυτό να έρθει στο μερος μας χωρίς να δώσει σημασία στα αμάξια και ο ιδιοκτήτης του ήρθε και το μαστίγωνε με το λουρί!

μάλιστα το δικό μου το παλαβό έχει την κακή συνήθεια να τρώει απο κάτω,μου λέει ένας ρίξε του καμία να καταλάβει.δεν γουστάρω να απλώνω χέρι πάνω της,πώς διορθώνουμε μιάς που το ανέφερα αν τρώει απο κάτω για να το σταματήσει?
 
Last edited:


Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
32
Athens
www.facebook.com
Και κάτι ακόμα που έγινε σήμερα.Περνούσαμε από μια εγκαταλελειμμένη οικοδομή το απόγευμα και πρόσεξα ένα αλουμινόχαρτο που ήταν πολύ προσεκτικά τοποθετημένο σε μια οικοδομή και διπλωμένο σαν φάκελος.Μου κίνησε την περιέργεια έτσι που ήταν εκεί πέρα,το πάτησα με το πόδι και ξεχείλησαν από μέσα κάτι μακαρόνια με κιμά.Τρόμαξα και τα μαζεψα αμέσως.Αλλά μαλακεία έκανα γιατί
α.Δεν είχαν κάποια περίεργη μυρωδιά.Ίσως να τα είχαν αφήσει για τα αδέσποτα(για να τα ταϊσουν όχι να τα φολιάσουν)
β.Τα πέταξα σε ένα κάδο,και δεν σκέφτηκα ότι οι επίδοξες γατούλες θα τσιμπήσουν από εκεί μεζεδάκι.

Πάντως με ανησύχησαν 2 πράγματα.Πρώτον το ότι ενώ τα είχαν μαζέψει τα αδεσποτάκια,εδώ και 2,3 βδομάδες κυκλοφορούν 6-7 όλα παρέα(τα βράδια κυρίως) και είναι αρκετά φωνακλάδικα,το βράδυ ξεσηκώνουν τον κόσμο.Το ένα εξ αυτών γρυλίζει στα δικά μας και κυνηγάει μηχανάκια και ποδήλατα(αν και δεν φαίνετε επικύνδυνο αλλά φοβισμένο-όπως και τα άλλα),πάντως σίγουρα κάποιους τους ενοχλούν.
Δεύτερον (μην γελάσετε) ήταν μικρή η ποσότητα του φαγητού.Αν ήταν για τάισμα σκέφτηκα ότι θα βάζαν περισσότερο φαί.

Εν πάση περιπτώση,,τι κάνουμε σ'αυτές τις περιπτώσεις?Πως μπορούμε να ξεχωρίζουμε τις φόλες?Κι αν δεν υπάρχει τέτοιος τρόπος,μαζεύουμε(καλύτερα νηστικά παρά πεθαμένα) αλλά που πετάμε?

Προχθές πάλι βρήκαμε ένα σακουλάκι από αυτά που βάζουμε το φαγητό γεμάτη κόκαλα(μικρά-κοτόπουλου)σε άσχετο σημείο.:(
 


Status
Κλειδωμένο θέμα