Εξέλιξη εκπαιδευτικών μεθόδων...


Status
Κλειδωμένο θέμα

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Το hundeplatz ήταν επίσημο κλάμπ sv της περιοχής. παρών 2 ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ στον χώρο της εκπαίδευσης και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ (πρώην) του SV.
Όποιος δε θέλει μπορώ να του στείλω online κατάλογο να αγοράσει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (και e-collars).
Η διεύθυνση του είναι ίδια με το γνωστό (σε εσένα τουλάχιστον FrenchieFan) εργασιακό περιοδικό της Γερμανίας.
ΝΟΜΙΖΩ ΔΕ ( δεν είμαι σίγουρος ότι τα είδα και σε pet-shop)
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
oscar said:
για τους εγωισμους των χειριστων ,ειτε αυτοι εχουν να κανουν με αγωνες εργασιας Η με εκθεσεις μορφολογιας ,να μιλησουμε σε ενα αλλο θεμα....


τωρα για το Prong collar ....επιμενω...και σου συνιστω να διαβασεις καποια ποστ ...παλαια και νεα απο την αρχη...

εχεις δει να την χρησιμοποιουν ..και σε τρομαξε κατι???? η απλα και μονο στην θεα της , την βλεπεις βιαιη???

εσυ εαν εκπαιδευες τον σκυλακο σου ...τι θα του εβαζες στο λαιμο???
Α) ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΛΟΥΡΙ
Β) ΣΤΗΘΟΛΟΥΡΟ
Γ) CHOKE CHAIN- PRONG COLLAR
4) KATI ΑΛΛΟ

μην τα βλεπεις ολα ασπρο-μαυρο.....και μην εχεις στο μυαλο σου οτι στα σπορ ασχολουνται μεγαλοσωμοι αντρες που συμπεριφερονται με βια ,τραβολογοντας τα σκυλια τους με τους πνιχτες και τις αλυσιδαρες οπως λες....
νομιζα οτι ειναι πολυ ξεκαθαρο αυτο που ειπα.
αν δεν μπορεις να το κανεις με μη-επιπονη μεθοδο ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. το σκυλι δε σου εχει καμμια υποχρεωση να ποναει για να επιδεικνυεις εσυ στους αλλους τι ειδους αθληματα το εμαθες...

και τι εννοεις? οτι ο πνιχτης ΔΕΝ προκαλει πονο? τοτε γιατι υπακουει το σκυλι και τοτε ποια η χρησιμοτητα και η αποτελεσματικοτητα του??

εσυ αν θες να μαθεις στο παιδι σου να κανει κωλοτουμπες, το πονας?
και αν ναι, συνεχιζουν να του αρεσουν οι κωλοτουμπες κατω απο τετοιες συνθηκες?


οσο για το Μακη, μου φαινεται πως οοοοοοοοποια συζητηση και αν ανοιχτει το γυρναει συνεχως στο τι κανει εκεινος με τα δικα του, και στο τι εμπειριες και γνωσεις εχει απο τα δικα του, και τι κουταβια δημιουργει και πουλαει εκεινος.... αρχιζει και κατανταει διαφημιση και δε θα μπω στη διαδικασια να συμμετεχω στη διαφημιση του.
παρα μονο θα πω, οτι αφου ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ μιλα με εκπαιδευτες(εκτος του δικου σου φυσικα που ειναι fan του πνιχτη) και θα δεις τι θα σου πουν. και θα σου πουν αλλες μεθοδους για να επιδεικνυεις τις ικανοτητες των σκυλιων στα διαφορα αθληματα...
επισης, να επαναλαβω... "θεωρεις οτι ο πνιχτης ΔΕΝ προκαλει πονο? τοτε με ποιο τροπο πειθει τα σκυλια να σε υπακουσουν αναγκαστικα??"
 




magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens



Η φώτο αυτά είναι από Τσεχία με καλύτερους εκπαιδευτές από εκεί, και τα σκυλια δεν φοράνε ΕΚ ούτε πνίχτες, το ίδιο ισχύ για την Πολωνία. Μόνη μου δεν ασχολούμαι με εκπαιδεύσει σε αυτό το επίπεδο αλλά διαβάζω, παρακολουθώ, και έχω επαφή με ανθρώπους που καθημερινά εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους έτσι, δηλαδή όπως στο φώτο.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
και πολυ σωστα κανουνε ....γιατι γι αυτα που κανουν στις συγκεκριμενες φωτο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιησουν οχι πνιχτη ...ουτε καν δερματινο κολαρο!!!!!!!!!!!
οπως βλεπεις ομως ΟΛΑ το φορανε.......
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Και όπως βλέπεις το λουρί που κρατάει ο ιδιοκτήτης δεν είναι πιασμένο στο δερμάτινο κολάρο μόνο στο σαμάρι :wink:
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Ο πνίχτης (είτε απλός είτε με καρφιά) χρησιμοποιήτε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ (γιαυτό και χρησιμοποιήτε ΜΟΝΟ στην υπακοή.
Στις συγκεκριμένες φωτό που έστειλες τα σκυλιά εκπαιδεύονται στο δάγκωμα. (κάτι που ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ).
Εάν εκει χρησιμοποιήσεις πνίχτη ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟ.(η διαφορά που ΤΟΝΙΖΩ μεταξύ σχετικών και άσχετων)...
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
εσυ αν θες να μαθεις στο παιδι σου να κανει κωλοτουμπες, το πονας?
και αν ναι, συνεχιζουν να του αρεσουν οι κωλοτουμπες κατω απο τετοιες συνθηκες?
Echeis dei, pos doulevoun se omades enorganis gymnastikis???

Ego echo dei!!
To xylo pou trone ta kaimena ta paidakia (kato ton 10 eton polles fores), epeidi echoun kanei ena lathos i akoma otan echoun parei 100 gr baros, den legetai!!!
Kai omos- polla pane gia protathlitismo kai lene meta, oti kala toys ekanan oi proponites!
Masochoi??
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Πρός την magi και όποιον άλλον ΘΕΛΕΙ να μάθει.
Οι φωτογραφίες που έστειλες (ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ) είναι πολύ μεγάλη απόδειξη ΟΛΩΝ αυτών που λέω.
ΟΛΑ τα σκυλιά στις φωτογραφίες εκπαιδεύοντai στο δάγκωμα.
Στην πρώτη τα κουτάβια dobermann.
Το ένα έχει πάρει το λουκάνικο απο τον εκπαιδευτή ενώ το άλλο μάχεται-τραβάει για να το κερδίσει.
Δεν χρειάζεται να σου πώ τι θα γινόταν εάν φόραγαν σιδερένιο περιλαίμιο (δίκιο έχει ο OSCAR ακούγεται λιγότερο τρομακτικό) και τα πνίγαμε πολύ απλά αυτά ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΑΓΚΩΜΑ=τα καταστρέψαμε.
Στην δεύτερη φωτό ενισχύεται το ‘ΕΜΦΥΤΟ΄πάθος που έχει το σκυλί να δαγκώσει.
Ο ερεθιστής πeρνάει ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ αλλά όχι τόσο ώστε το σκυλί να μπορεί να δαγκώσει.
Μόλις λοιπόν πάει κοντά του το δάγκωμα θα είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΕΜΑΤΟ-ΔΥΝΑΤΟ.Η χρήση σιδερένιου περιλαίμιου λοιπόν ΠΑΛΙ ΑΝΤΕΔΥΚΝΥΕΤΑΙ.
Στην Τρίτη φωτό δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να πετύχει, μάλλον το ομαδικό γάβγισμα αφού το ένα σκυλί παρασύρει το άλλο.
Ολα αυτά είναι πράγματα που το σκυλί μας θέλουμε να κάνει για αυτο το λόγο δεν το τιμωρούμε-διορθώνουμε ΑΝΤΙΘΕΤΑ επαινούμε.
Εάν θες μπορώ να σου στείλω βίντεο το 3 μηνών dobbi της γυναίκας μου να κάνει το πρώτο του μάθημα στα δαγκώματα. (κάλτσα γεμισμένη βέβαια μην χαλάσουμε και τα δόντια της μέλλουσας πρωταθλήτριας).
Φυσικά και φοράει στηθόδεσμο.
Τώρα όμως μόλις ξαναρχίσουμε θα μπει περιλαίμιο δερμάτινο.
Σε κανα χρόνο εαν όλα πάνε καλλά θα φορά σιδερένιο περιλαίμιο.

Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα.
Είμαστε παρέα σε μια καφετέρια. Εσύ μιλάς με κάποιον άλλον. Σου μιλάω και εσύ με γράφεις.
Με «όπλο» λοιπόν το χέρι μου μπορώ να κάνω τρία πράγματα.
1ον Να σου πω magi και εαν δεν γυρίσεις σε 1 δευτερόλεπτο να με κοιτάξεις να σε χτυπήσω.
99,9% έχω κερδίσει την προσοχή σου. Αυτό θα επαναλαμβάνεται μέχρι που όταν λέω magi εσύ αστραπιαία θα γυρνάς προς το μέρος μου.
2ον Να σου πω magi και εαν δεν γυρίσεις σε 1 δευτερόλεπτο να με κοιτάξεις να σου προκαλέσω κάποιου είδους ενόχληση (στην περίπτωση μας να σε τσιμπήσω). Πάλι κατά 99,9% έχω κερδίσει την προσοχή σου. Αυτό θα επαναλαμβάνεται μέχρι να καταλάβεις ότι ΜΠΟΡΩ να σε ενοχλώ και όταν λέω magi εσύ αστραπιαία θα γυρνάς προς το μέρος μου
3ον Να σου πω magi και εαν δεν γυρίσεις σε 1 δευτερόλεπτο να με κοιτάξεις να αρχίσω να σου χαιδεύω (προς θεού δεν υππονοώ τίποτα) το χέρι. Κατά 99/9% θα πείς. Καλός μ.....ς. εγώ τον γράφω και αυτός με χαιδεύει. Και θα συνεχίσεις να μιλάς.

Πάμε τώρα στον prong colar (αλυσιδα με γυρτα σιδερακια ΣΑΝ καρφια).
Αυτό το όνομα ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΟΒΙΖΕΙ .
Το σκυλί έχει εκπαιδευτεί πλέον ΞΕΡΕΙ τι πρέπει να κάνει και είμαστε στην ΤΕΛΕΙΟΠΟΊΗΣΗ (για το 100 ρε γαμώτο) φοράει το prong colar και κάνουμε υπακοή.
Με «όπλο» το prong colar λοιπόν μπορείς να κάνεις τρια πράγματα.
1ον να λές το όνομα του σκύλου σου (ας πούμe jack) και εάν δεν γυρίσει να αρχίσεις να το κτυπάς,τραβάς από τον πνίκτη φωνάζεις κ.α Το σκυλι θα μάθει πλέον όταν κάνει υπακοή στην συγκεκριμένη εντολή να είναι ρομπότ.
2ον να λες jack και εαν δεν γυρίσει να του προκαλέσεις μια ενόχληση.Το σκυλί θα μάθει να εκτελεί σωστά για να μην ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ.
3ΟΝ Να λες jack και εαν δεν γυρίσει να τον παρακαλάς-τάζεις κοκκαλάκια-χώνεις το λουκάνικο στην μούρη του-την σκυλίτσα του απενάντι διαμερίσματος κ.α το σκυλί θα συνεχίσει να βόσκει-κοιτάει τα άστρα, αφού βέβαια πρώτα φάει το λουκάνικο κ.α

Διάβασε σε παρακαλώ τα υπόλοιπα άρθρα και ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ. ΔΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΙ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ.
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΕΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΣΥ.
ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΣΤΙΒΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ.

Μην ξεχνάς πως τέλειωσα το πρώτο μου post

Προσωπικά είμαι υπέρ της μεθόδου εκπαίδευσης με θετικούς τρόπους ,αλλά επειδή και εκεί έχω κάποιες επιφυλάξης θα σας πω όταν το δω από κοντά
.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν έχω να πω κάτι άλλο στο συγκεκριμένο θέμα.
 




dimitris21

Member
20 Ιουνίου 2006
20
0
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Παιδιά το θέμα δεν είναι αν θα επιλέξουμε άσπρο ή μαύρο. Είτε το θέλουμε είτε όχι υπάρχει και το γκρίζο και μάλιστα σε πολλές αποχρώσεις.
Τι θέλω να πω με αυτό.

Όλοι ξέρουμε πως ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του κάθε σκύλου είναι διαφορετική και δεν εννοώ πως έχουν διαφορά δυο σκύλοι διαφορετικής φυλής, το οποίο είναι αυτονόητο, αλλά πως έχουν διαφορά ακόμα και σκύλοι της ίδιας φυλής για να μην πω πως κανένας σκύλος δεν είναι ίδιος με τον άλλο.

Καλός εκπαιδευτής για μένα δεν είναι αυτός που χρησιμοποιεί το άσπρο ή το μαύρο ή δεν ξέρω ποια απόχρωση του γκρι αλλά αυτός που είναι σε θέση να ψυχολογήσει το συντομότερο δυνατόν το σκύλο και να ακολουθήσει μετά την κατάλληλη εκπαίδευση.
Πιστεύω πως δεν υπάρχει συνταγή για την τέλεια εκπαίδευση. Η εκπαίδευση είναι ατομική υπόθεση για κάθε σκύλο χωριστά. Μπορεί όλοι στο τέλος να κάνουν τα ίδια πράγματα αλλά η πορεία μέχρι εκεί είναι διαφορετική για κάθε σκύλο.
Μην ξεχνάμε πως τα σκυλιά είναι όπως και τα παιδιά. Υπάρχει κάποια συνταγή για το πώς θα μεγαλώσουμε και πώς θα διαπαιδαγωγήσουμε ένα παιδί? Όποιος πει ναι πρέπει να μας πει την συνταγή αλλά να την έχει δοκιμάσει πρώτα ο ίδιος.
Ε! το ίδιο είναι και με τα σκυλιά. Υπάρχουν σκυλιά τα οποία δεν δυστροπούν δεν έχουν τάσεις κυριαρχίας, είναι βολικά με λίγα λόγια, τα οποία μπορεί και με την πρώτη να το πάρουν το μάθημά τους. Τι γίνεται όμως με τα σκυλιά που έχουν τάση κυριαρχίας?

Ξέρω περίπτωση φίλου ο οποίος είναι εκπαιδευτής στην ελληνική αεροπορία ο οποίος είχε ένα γερμανικό ποιμενικό εξαιρετικά κυριαρχικό. Η χαρά του σκύλου αυτού ήταν οι ασκήσεις και ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να εκτελέσει οποιαδήποτε άσκηση. Ποτέ όμως δεν έπαψε στο πίσω μέρος του μυαλού του να θέλει να γίνει αυτός το αφεντικό και πολύ συχνά έκανε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Τελειώνοντας για να μην μακρηγορώ, πιστεύω πως κάθε μέθοδος είναι σωστή και αποδεκτή, αρκεί να εφαρμόζετε στον κατάλληλο σκύλο, αρκεί η μέθοδος αυτή να μην είναι βασανισμός.
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Επιτέλους την ΒΡΗΚΑ!!!!!!!!!!!
(έχω άπειρες και χρειάστηκε να ψάξω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ)
Στην φωτό ένας απο τους ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ, και ένας από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν την ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε εργασιακά σκυλιά ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
Ο συγκεκριμένος κάνει σεμινάρια ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Στην φωτό αυτή μπορούμε ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ το clicker στο δεξί του χέρι και το ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ στο λαιμό του σκύλου.

Εάν όλα πάνε καλά θα το συναντήσω περί τα τέλη Οκτωμβρίου στην Αυστρία και θα μιλήσω μαζί του.
εώς τότε ......


Σε προηγούμενο μου post έγραψα ότι το κουτάβι dobermann της γυναίκας μου φοράει ΣΤΗΘΟΔΕΣΜΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φυσίκα και φοράει ΣΤΗΘΟΛΟΥΡΟ αλλά ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι..........................................................
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
διαβασα οτι θα ερθει για σεμιναριο στην ελλαδα γυρω στο οκτωμβρη (αν θυμαμαι καλα)....εχεις ακουσει κατι?
τωρα υπαρχει περιπτωση να μιλαμε για αλλον.... :D
με μπερδεψες με το κλικερακι...δεν ξερω....
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Όταν έγραφα πρίν

Προσωπικά είμαι υπέρ της μεθόδου εκπαίδευσης με θετικούς τρόπους ,αλλά επειδή και εκεί έχω κάποιες επιφυλάξης θα σας πω όταν το δω από κοντά
Και

Η διαφήμιση είναι ξεκάθαρη.
Εκπαίδευση σκύλου χωρίς βία και πνίχτες.
Εσείς φυσικά πειθόσαστε από αυτήν και πηγαίνετε το αγαπημένο σας σκυλί για εκπαίδευση.
Τι εξασφαλίσεις έχετε ότι η διαφήμιση λέει την αλήθεια?????
Αυτό ακριβώς εννοούσα. Στην πρώτη περίπτωση ο εν λόγω εκπαιδευτής της φωτό ΔΙΑΦΗΜΗΖΕΙ αξιολογότατες βαθμολογίες που έλαβαν τα σκυλιά του σε παγκόσμια πρωταθλήματα (σκυλιά τα οποία εκπαιδεύτηκαν με θετική μέθοδο-επιβράβευση, clicker) ,και ότι αυτό ακριβώς διδάσκει στα σεμινάρια του.
Παρόλα αυτά σε ΌΣΕΣ φωτογραφίες έχω βρεί στο INTERNET όλα τα εκπαιδευόμενα από αυτόν σκυλιά ΦΟΡΑΓΑΝ σιδερένιο περιλαίμιο.
(άρα και εγώ με θετικό μέθοδο-επιβραύβευση εκπαιδεύω τα σκυλιά μου αφού στο τέλος της άσκησης το σκυλί ΕΠΙΒΡΑΥEΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ , δίνοντας του το αγαπημένο του μπαλάκι)

Την δεύτερη θα την ζήσεται κατα 90%, όταν πάτε στον εκπαιδευτή που τα διαφημίζει αυτά και ύστερα από το 1-2 μάθημα σας ενημερώσει για την αναγκαιότητα του σιδερένιου περιλαιμίου-prong collar.

Δεν έχω ακούσει κάτι. Εάν όμως έχεις ακούσει εσύ ή ακούσεις στο μέλλον για τον συγκεκριμένο θα ήθελα να μου το πείς αμέσως.
 


S

SwkDoG

Guest
Το θέμα δεν είναι αν χρησιμοποιείς περιλαίμιο εκπαίδευσης αλλά πως το χρησιμοποιείς.

Βία είναι και το τράβηγμα και η φωνή και η "εφημερίδα".
Βία είναι και το σκυλί κλεισμένο στο διαμέρισμα και ας του πέρνουμε συνέχεια "παιχνιδάκια" για να παίζει.
Βία είναι να σε καταντούν παχύσαρκο και να σε καταδικάζουν σε θάνατο.
Βία είναι να σου βάφουν τα νύχια και το τρίχωμα,να σου φοράνε πουλόβερ με κουκούλα και γυαλιά ηλίου.
Βία είναι να μην έχεις παίξει ποτέ με άλλο σκύλο.

Πρέπει να βλέπεις "όλη την εικόνα" για να μπορείς να κρίνεις κάτι.

Η βία και η βιαιότητα δεν ξεκινά από κανένα αντικείμενο...
ξεκινά από τον ιδιοκτήτη.
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
η αποψη μου ειναι οτι το κλειδι στην επιτυχη εκπαιδευση ειναι να μπορεις να τραβηξεις την προσοχη του σκυλου χωρις να καταφευγεις σε χρηση βιαιων αντικειμενων. και ναι για μενα ο πνιχτης ειναι αντικειμενο βιας.

Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα.
Είμαστε παρέα σε μια καφετέρια. Εσύ μιλάς με κάποιον άλλον. Σου μιλάω και εσύ με γράφεις.
Με «όπλο» λοιπόν το χέρι μου μπορώ να κάνω τρία πράγματα.
1ον Να σου πω magi και εαν δεν γυρίσεις σε 1 δευτερόλεπτο να με κοιτάξεις να σε χτυπήσω.
99,9% έχω κερδίσει την προσοχή σου. Αυτό θα επαναλαμβάνεται μέχρι που όταν λέω magi εσύ αστραπιαία θα γυρνάς προς το μέρος μου.
2ον Να σου πω magi και εαν δεν γυρίσεις σε 1 δευτερόλεπτο να με κοιτάξεις να σου προκαλέσω κάποιου είδους ενόχληση (στην περίπτωση μας να σε τσιμπήσω). Πάλι κατά 99,9% έχω κερδίσει την προσοχή σου. Αυτό θα επαναλαμβάνεται μέχρι να καταλάβεις ότι ΜΠΟΡΩ να σε ενοχλώ και όταν λέω magi εσύ αστραπιαία θα γυρνάς προς το μέρος μου
3ον Να σου πω magi και εαν δεν γυρίσεις σε 1 δευτερόλεπτο να με κοιτάξεις να αρχίσω να σου χαιδεύω (προς θεού δεν υππονοώ τίποτα) το χέρι. Κατά 99/9% θα πείς. Καλός μ.....ς. εγώ τον γράφω και αυτός με χαιδεύει. Και θα συνεχίσεις να μιλάς.
το να μην εισαι σε θεση να τραβηξεις την προσοχη κανενος και να καταφευγεις στη βια την οποια αποκαλεις "ενοχληση", ειναι απλα γελοιο...
αν δε μπορεις να το εκπαιδευσεις θετικα, μην το κανεις καθολου...
 


S

SwkDoG

Guest
Δεν ξέρω αν τα παραπάνω είναι απάντηση σε εμένα πάντως τα λόγια που παραθέτεις δεν είναι δικά μου... :)
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
positive training

schutzhund

The beginning:

1. In earlier days obedience was a matter of learning by giving corrections or forcing the dogs to learn. Rewards were only given by the voice (Praise). These dogs were also not well socialized and the owner kept the puppy at home until about 10 months of age. Then they were brought to the training club where it was not preferred for a stranger to touch the dog. The training began at about 12 months because of the high pressure during the training sessions. The end result was a correct but submissive working dog. These dogs had no pleasure doing their work because of the fear of doing something wrong and the correction after. As long as they were "on the line" they worked relatively fast, but once released or from a distance of the owner, much slower. The total image was a submissive dog, so the judges decided to give more points to a happy looking dog. This led to finding alternatives in the education.

2. About 12 years ago a younger generation of dog trainers invented a whole new method. The puppies were raised as social as possible, playing with strangers, accept food from strangers, etc....even the training began at about 3 months in place of one year. Because the learning process was based on "play and learn" they had no pressure of forcing anymore. These little dogs learned their exercises during "play time" and got a reward after each good deed. This younger generation of trainers saw that it was necessary to give a lot of stimulation and as little as possible of corrections. The whole system was based on "corrections and rewards" and the end result was a fast dog who liked his program with a minimum of submissiveness.

3. The last two years there has been a new method developed which is called the "positive learning method". This way of training was invented by American dolphin trainers. It is based on each dog learns himself without any sign of pressure from the owner. There are no corrections made by the trainer. An example is when a puppy sits down by himself, the owner gives the command "sitz (sit)" and gives him a reward. The same as with lay down, the command "platz (drop)" is given and a reward. After a short time the youngster understands the relation with sit down and the word "sitz" which is followed by something to eat. Another example is when a dog is not looking at his trainer during "fuss (heel)" the trainer ignores him. The moment the dog looks to him a reward follows immediately.

The system of "positive learning" is most of the time used together with a little "click maker" (a construction of plastic and steel blade the size of a match box). When you push with the thumb on the steel blade a unique click sound is made. Once a dog knows what a reward (a piece of food or a ball) is, the click sound is built in. Just before the reward comes, the dog hears a "click", so after several times the dog is responding to the click, and after each good exercise, or part of the exercise, the click warns of the reward. This method seems to find more and more friends, but a lot of people stay skeptical because of the longer learning period. The "positive way" takes more time than the two other methods, but you have a guarantee of a very vast and always attentive friend who is never submissive. When this way of training is superior, the results must be seen in the next years on the trial fields all over Belgium.

σε απαντηση προηγουμενων ποστ.
α! και να χρησιμοποιησω και μια ωραια φραση οχι δικη μου ομως
schutzhund is a sport not for the owner's ego satisfaction of having a dog attacking on command.
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Αν και είπα ότι δεν θα ασχοληθώ πάλι μαζί σου. η συνέχεια του άρθρου είναι

My way:

I believe wholly in a mix of the "correction and reward method" and the "positive learning method"
Να μην έχουμε επιλεκτική ανάγνωση και να δίνουμε ΌΛΕΣ τις πληροφορίες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Συγμώμη. ΔΕΝ είναι quote .Είναι η συνέχεια του άρθρου (του μισού) το οποίο ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ χρησιμοποίησε η boxer.
Καλά να περνάτε
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf