Εξετάσεις αίματος για καλαζάρ

ctrouss

Active Member
29 Μαρτίου 2007
25
0
Glyfada
Γεια σας! Επανήλθα στο dogforum, μιας και τόσο καιρό εν είχα Internet. Θα ήθελα να σας περιγράψω τι μου συνέβη με τον κτηνίατρο . Πριν ένα μήνα πήγα το σκύλο να του κάνει τις προγραμματισμένες εξετάσεις για καλαζάρ. Βγαίνουν τα αποτελέσματα και μου λέει ότι ο σκύλος είναι ύποπτος για καλαζάρ. Πληρώνω 50 ευρώ και παθαίνω, βέβαια, εγκεφαλικό με το αποτέλεσμα για το σκύλο. Η συμπεριφορά του γιατρού, όταν μου είπε τα αποτελέσματα ήταν επιεικώς απαράδεκτη, μιας και ήταν χαρακτηριζόταν από απάθεια. Εν τω μεταξύ, θεραπευτική αγωγή δεν αρχίσαμε. Μου είπε, λοιπόν, να επαναλάβουμε τις εξετάσεις σε ένα μήνα. Έτσι κι έγινε. Προχθές ξανακάναμε εξετάσεις και ο σκύλος βγήκε αρνητικός σε καλαζάρ (ευτυχώς :D) και φυσικά ξαναπλήρωασα άλλα 50 ευρώ. Να προσθέσω ότι ο γιατρός έκανε στο σκύλο και τις 2 φορές νάρκωση για να μην τον δαγκώσει, όπως είπε, αν και τον διαβεβαίωσα ότι ο σκύλος μου είναι άκακος. Με όσους συζήτησα το περιστατικό (γονείς και φίλους που έχουν σκύλο) μου είπαν ότι ο γιατρός είναι απαράδεκτος και ότι οι εξετάσεις δεν μπορεί να βγάζουν διαφορετικό αποτέλεσμα κάθε φορά. Μην έχοντας γνώσεις κτηνιατρικές και επειδή εκτιμώ πολύ τις απόψεις σας, θα ήθελα να μου πείτε τις γνώμες σας για τo περιστατικό και αν θα αλλάζατε τον γιατρό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Νομίζω ότι έχει σημασία τι είδους εξέταση του έκανε. Με τα τεστ που κάνουν στο κτηνιατρείο είναι πολύ εύκολο να λάβεις λανθασμένο αποτέλεσμα γιατί είναι πολύ ευαίσθητα. Το πιο σωστό είναι να σταλεί δείγμα του αίματος σε εργαστήριο που κάνει εξέταση (π.χ Εργαστήριο Παστέρ). Προσωπικά την έχω "πατήσει" με τα απλά τεστ και ενώ έδειχνε θετικό :( :( όταν κάναμε την εξέταση σε εργαστήριο βγήκε αρνητικό :D :D
Οπότε μάλλον είναι καλύτερα τα εργαστήρια τύπου Παστέρ παρά τα τέστ !!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα συμφωνήσω με την Έλενα.
elena said:
Το πιο σωστό είναι να σταλεί δείγμα του αίματος σε εργαστήριο που κάνει εξέταση (π.χ Εργαστήριο Παστέρ).
Εάν ο γιατρός είχε αμφιβολίες θα έπρεπε να στραφεί σε αυτή τη λύση για να λάβει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μια αξιόπιστη απάντηση και να προχωρήσει στο ανάλογο θεραπευτικό σχήμα.

Η αντίστοιχη εξέταση στο Παστερ δεν νομίζω να κοστίζει πάνω από 25-30 ευρώ.

Θεωρώ επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι νάρκωσε το σκύλο (ένα ημίαιμο κυνηγόσκυλο 15 κιλών) για να του πάρει αίμα για την εξέταση. Ακόμα και εάν το σκυλί ήταν επιθετικό, ένα φίμωτρο θα έδινε τη λύση…
Εγώ στην θέση σου θα άλλαζα γιατρό.

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλοί κτηνίατροι κάνουν νάρκωση έτσι απλά χωρίς ουσιαστικό λόγο. Σίγουρα με ένα φίμωτρο και την ΄βοήθεια του ιδιοκτήτη θα μπορούσε να κάνει την αιμοληψία, αλλά η νάρκωση αποτελεί εύκολη λύση για αυτούς. Ξέρεις πόσα σκυλιά ναρκώνονται κάθε φορά που πρέπει να κουρευτούν :evil: :evil: και μάλιστα χωρίς λόγο αφού είναι απολύτως συνεργάσιμα :shock: :shock:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ρε παιδια εμενα ηρθε σπιτι προχτες εκανα εξεταση αιματος καλαζαρ,συκοτι,νεφρα,και καρδια και με την επισκεψη στο σπιτι μου πηρε 70ευρ!! :shock:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
denis said:
εκανα εξεταση αιματος καλαζαρ,συκοτι,νεφρα,και καρδια
Στο σπίτι καρδιά?

Α, και ,φίλε μου άλλαξε γιατρό οπωςδήποτε ... :evil:
Κατι ενζυμα..!να σου το πω ακριβως πως λεγετε, την δευτερα που θα τα παρω?γιατι δεν θυμαμαι..
εγω ηθελα να κανουμε εξεταση τυπου τσεκ απ..να τα ψιλοκοιταξουμε ολα δηλ.

Στο σπιτι κανουμε την εξεταση αιματος! :p

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Crtouss, στην θέση σου θα άλλαζα γιατρό με την μια, κανονικά με την πρώτη εξέταση είδες αντίδραση του γιατρού (και νάρκωση :shock: ) απορώ πως πήγες εκεί για δεύτερη εξέταση και δεύτερη νάρκωση ?

ctrouss

Active Member
29 Μαρτίου 2007
25
0
Glyfada
Thx για τις απαντήσεις σας!
Magi, έχεις δίκιο, αλλά ο γιατρός μου παρουσίασε τη νάρκωση ως δεδομένη. Πάντως, αν κάποιος ξέρει καλό γιατρό στην περιοχή μου, ας με βοηθήσει. Μένω Γλυφάδα. Ο γιατρός είχε κρατήσει και το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Πρέπει να του το πάρω? (Μου χε πει ότι αυτά τα κρατάει ο κτηνίατρος). Έλεος, όμως με τους κτηνίατρους..Για να βρεις κάποιον καλό, θέλει πολύ ψάξιμο.. :?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Πριν ένα μήνα πήγα το σκύλο να του κάνει τις προγραμματισμένες εξετάσεις για καλαζάρ.
Πολύ καλά έκανες.

Βγαίνουν τα αποτελέσματα και μου λέει ότι ο σκύλος είναι ύποπτος για καλαζάρ. Πληρώνω 50 ευρώ και παθαίνω, βέβαια, εγκεφαλικό με το αποτέλεσμα για το σκύλο.
Με το ύποπτος?

δηλαδή εαν σου έλεγε ότι έχει τι θα πάθαινες :?: :?: :?: :?:

Η συμπεριφορά του γιατρού, όταν μου είπε τα αποτελέσματα ήταν επιεικώς απαράδεκτη, μιας και ήταν χαρακτηριζόταν από απάθεια.
α) αντιμετωπίζει ΑΠΕΙΡΑ τέτοια περιστατικά

β) το καλαζάρ αντιμετωπίζετε εαν ανιχνευτεί έγκαιρα και τι ΄ύποπτο΄σημαίνει ή ότι δεν έχει ή ότι είναι σε αρχικό στάδιο.

Εν τω μεταξύ, θεραπευτική αγωγή δεν αρχίσαμε.
θεραπευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει ΤΙ?

Μου είπε, λοιπόν, να επαναλάβουμε τις εξετάσεις σε ένα μήνα.

Και πάρα πολύ καλά έκανε

Έτσι κι έγινε. Προχθές ξανακάναμε εξετάσεις και ο σκύλος βγήκε αρνητικός σε καλαζάρ (ευτυχώς ) και φυσικά ξαναπλήρωασα άλλα 50 ευρώ.

άρα καλά έκανε και δεν έδωσε αγωγή . τι λες?

φυσικά και θα πληρώσεις.

εξετάσεις έκανες.

Να προσθέσω ότι ο γιατρός έκανε στο σκύλο και τις 2 φορές νάρκωση για να μην τον δαγκώσει, όπως είπε, αν και τον διαβεβαίωσα ότι ο σκύλος μου είναι άκακος.

Κακώς έκανε νάρκωση και ΚΑΚΙΣΤΑ έκανες που το δέχτηκες.

Με όσους συζήτησα το περιστατικό (γονείς και φίλους που έχουν σκύλο) μου είπαν ότι ο γιατρός είναι απαράδεκτος και ότι οι εξετάσεις δεν μπορεί να βγάζουν διαφορετικό αποτέλεσμα κάθε φορά.
εκτός από ιδιοκτήτες σκύλων είναι και γιατροί και ξέρουν πως διαβάζοντε τα αποτελέσματα???

Μην έχοντας γνώσεις κτηνιατρικές και επειδή εκτιμώ πολύ τις απόψεις σας, θα ήθελα να μου πείτε τις γνώμες σας για τo περιστατικό και αν θα αλλάζατε τον γιατρό.
την γνώμη μου την ανέλυσα δεν την είπα απλώς.

ελπίζω να σε κάλυψα.

το σκυλί σου είναι άκακο όπως λες.

ΗΡΕΜΟ όταν του πέρνουν αίμα είναι ή κουνιέτε σαν δαιμονισμένος στο Αγ. Γεράσιμο (βοήθεια μας) και για αυτό το νάρκωσε :?: :?: :?: :?: :?: :?:

εαν είναι επιθετικό ΦΙΜΩΤΡΟ.

εαν είναι Δαίμονας ΝΑΡΚΩΣΗ.

ειλικρινά όμως μου φαίνετε πολύ περίεργο να κάνει νάρκωση για να του πάρει αίμα :-k :-k :-k :-k :-k [/quote]

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Mάκη, ο γιατρός δεν έστειλε πουθενά αιμα ... γρήγορο τεστ έκανε, γι' αυτό ανέφερε το ύποπτο ... αν στείλεις τίτλο και βγεί θετικό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ NA ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ... το αντίθετο ναι ... ο άνθρωπος λοιπόν νάρκωσε για να κάνει το γρήγορο ''τσεκ'', και μετα ξανανάρκωσε για να πάρει αίμα ... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Για τα υπόλοιπα περί ύφους, συμφωνώ, δεν πάμε στον γιατρό για να τον κάνουμε φίλο. ...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ακόμη και εαν στείλεις αίμα στο παστέρ ύποπτο είναι και το 1/100.

και σε αυτή την περίπτωση ΞΑΝΑκάνεις εξέταση.

το γιατί νάρκωσε πως το ξέρεις??

ήσουν παρών?????

επίσης άλλες απορίες που μου δημιουργήθηκαν.

ο γιατρός τι είπε όταν ΡΩΤΗΘΗΚΕ τι σημαίνει ύποπτο και γαιτί είχε άλλα αποτελέσματα?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να κανει ναρκωση για μια απλη εξεταση αιματος ειναι απαραδεκτο..
φαντασου εγω δεν θελω να κανω καθαρισμο δοντιων στον μικρο λογο ναρκωσης!
Ασε που μου φαινονται πολλα τα λεφτα..
εκτος και αν παιρνει λεφτα και για την ναρκωση..
αλλαξε τον οποσδηποτε..για να το υποβαλει για το παραμικρο σε αναισθησια ..η απηρια μου μυριζεται η χασαπης.. :evil: :shock: :roll:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αμα το αιμα δεν ειναι καθαρο και αιμολυμενο, μπορει ακομα και απο την Microanalysi (εργαστηριο) να γυρισει υποπτο!!!
Το ιδιο συμβαινει και με την ερλιχια!

Το εχουμε δει αρκετες φορες στο ιατρειο μας!
Και παντα γινεται τοτε μετα απο λιγο καιρο μια επαναλυψη!

Επισης μπορει στα σκυλια που εχουν κανει θεραπεια καλαζαρ με γλουκαντιμ, να γυρισει η εξεταση μετα απο καιρο υποπτη η ακομα και αρνητηκη!
Ο σκυλος μιας φυλης μας εχει κανει πριν απο 4 χρονια Glucantime στον σκυλο της και απο τοτε στης εξετασεις καθε 6αμηνο δειχηε μια υποπτος, μια αρνητικος, ενω ειναι σιγουρα φορεας.

Τα Σναπ Τεστ ειναι πλεον αναξιοπιστα!
Στην γερμανια εκαναν μια ερευνα και τα Σναπ Τεστ σε 60% τον περιπτοσεων που τα σκυλια ηταν σιγουρα θετικα ( δοκιμασμενα!!)- εδειχναν αρνητικο!
Αρα ειναι κοροιδεια!

Το να ναρκωθει ενας σκυλος μονο και μονο για αιμολψια μου φαινεται και εμενα υπερβολικο - εκτος αν ειναι κανα θηριο που χτυπιεται και αγριευει, με το που το πλησιαζεις και ο ιδιοκτητης ειναι ανικανκος να το συγκρατισει.

ctrouss

Active Member
29 Μαρτίου 2007
25
0
Glyfada
Θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινήσεις στο φίλο ΜΑΚΗ:
1. Επειδή αγαπάω το σκύλο μου, όταν μου λένε ότι είναι ύποπτος για καλαζάρ, στενοχωριέμαι. Σε ανάλογη περίπτωση, εσύ κάνε πάρτυ.
2. Το γεγονός ότι ένας κτηνίατρος αντιμετωπίζει άπειρα τέτοια περιστατικά, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Απαιτώ αν είναι να μου πει κάτι τόσο σοβαρό, να δείξει ανθρωπιά. Δηλαδή, ένας γιατρός, επειδή καθημερινά λέει σε ανθρωπους ότι πάσχουν από κάποια ασθένεια, πρέπει ταυτόχρονα να γελάει? (Δεν είναι ίδιο, αλλά αντίστοιχο.)
3. Γράφεις "φυσικά και θα πληρώσεις, εξετάσεις έκανες". Φίλε μου, δε με πειράζει να πληρώσω. Μεπειράζει να με κοροιδεύουν. Εξάλλου, όταν πήρα το σκύλο, είχα πλήρη επίγνωση των ευθυνών. Το ανέφερα όμως, επειδή για τη δεύτερη εξέταση αίματος (που ήταν ίδια με την πρώτη) μου ζήτησε περισσότερα χρήματα.
4. Γράφεις "εκτός από ιδιοκτήτες σκύλων είναι και γιατροί και ξέρουν πως διαβάζονται τα αποτελέσματα???". Να σου απαντήσω ότι τα αποτελέσματα ήταν σε μια σελίδα που απλά έγραφε ότι ο σκύλος ήταν ύποπτος 1/100. Δε χρειάζεται να είναι κανείς καθηγητής Πανεπιστημίου για να πει μια γνώμη..
5. Δεν ανέφερα σε κανένα σημείο του μηνύματός μου ότι το σκυλί είναι δαιμονισμένο. Είπα ότι είναι άκακο και ότι ο γιατρός το νάρκωσε για να μην τον δαγκώσει, όπως είπε.
Σε καμία περίπτωση δε σου επιτίθεμαι, απλά απαντάω στο εριστικό μήνυμά σου.
[/quote]

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
απλά απαντάω στο εριστικό μήνυμά σου
όπως είναι γνωστό

α) η αλήθεια πονάει

β) η αλήθεια ΣΥΝΗΘΩΣ δεν μας αρέσει.

ΞΑΝΑαπαντάω στα ερωτήματα σου.

1)
Επειδή αγαπάω το σκύλο μου, όταν μου λένε ότι είναι ύποπτος για καλαζάρ, στενοχωριέμαι. Σε ανάλογη περίπτωση, εσύ κάνε πάρτυ
όταν μου ανακοινώθηκε ότι η σκύλα μου ήταν θετική 1/3600 (ΚΑΙ ΟΧΙ ύποπτη) ρώτησα και έψαξα για να μάθω.

εαν πάθαινα εγκεφαλικό θα παθαίναμε και οι δύο.

2)
Το γεγονός ότι ένας κτηνίατρος αντιμετωπίζει άπειρα τέτοια περιστατικά, με αφήνει παγερά αδιάφορο
το ίδιο αφήνει και τον γιατρό εσύ και ο σκύλος σου.

ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΙΠΑ.

3)
Φίλε μου, δε με πειράζει να πληρώσω. Μεπειράζει να με κοροιδεύουν. Εξάλλου, όταν πήρα το σκύλο, είχα πλήρη επίγνωση των ευθυνών. Το ανέφερα όμως, επειδή για τη δεύτερη εξέταση αίματος (που ήταν ίδια με την πρώτη) μου ζήτησε περισσότερα χρήματα
.

ctrouss 1ο ποστ

Πληρώνω 50 ευρώ
και φυσικά ξαναπλήρωασα άλλα 50 ευρώ
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

4)
Να σου απαντήσω ότι τα αποτελέσματα ήταν σε μια σελίδα που απλά έγραφε ότι ο σκύλος ήταν ύποπτος 1/100. Δε χρειάζεται να είναι κανείς καθηγητής Πανεπιστημίου για να πει μια γνώμη..
μου είπαν ότι ο γιατρός είναι απαράδεκτος και ότι οι εξετάσεις δεν μπορεί να βγάζουν διαφορετικό αποτέλεσμα κάθε φορά
γνώμη και άποψη έχουν όλοι.

σε θέματα υγείας καλύτερα να ακούμε τους ειδικούς

5) Δε είπα ότι το είπες

είπα ότι υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τουσ οποίους ΙΣΩΣ να χρειαζόταν να γίνει νάρκωση.

τωρα του έκανε ένεση (αναισθησία) για να του κάνει ένεση (να του πάρει αίμα).

Σόρυ αλλά δεν κολάει

φοβόταν ότι θα τον δαγκώση στην αφαίμαξη αλλά δεν φοβόταν ότι θα τον δαγκώση στην νάρκωση :?: :?: :?: :?: :?: :?:

σου φάνηκε λογικό :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

τελικά στην απορία μου δεν απάντησες

γιατρός τι είπε όταν ΡΩΤΗΘΗΚΕ τι σημαίνει ύποπτο και γιατί είχε άλλα αποτελέσματα
φιλικά κια όχι εριστικά όπως σου ΦΑΝΗΚΕ

ctrouss

Active Member
29 Μαρτίου 2007
25
0
Glyfada
Δεν περιμένω να έχω ίδιες απόψεις με όλους τους ανθρώπους! Ποια αλήθεια να με πονάει? Μάλλον χάσαμε το μέτρο :?
Πάντως, δε θα 'θελα να τσακωθώ με κανέναν..
Ούτε εσύ όμως απάντησες στην αρχική μου ερώτηση, δηλαδή βάσει όσων είπα θα άλλαζες το γιατρό αν ήσουν στη θέση μου? (Περιμένω απάντηση από όλους.)

hlias77

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2007
53
0
Χρηστο,τελος καλο ολα καλα!
Thats Μακης!Ειναι σαν τοτε που ειμασταν φανταροι...
Ο παλιος που σε περνει αρχικα απο τα μουτρα,αλλα σιγα σιγα γινεστε οι καλυτεροι φιλοι! :D

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ctrouss said:
βάσει όσων είπα θα άλλαζες το γιατρό αν ήσουν στη θέση μου? (Περιμένω απάντηση από όλους.)
Αν δεν ειμαι απολυτα ικανοποιμενη με τον κτινιατρο- ναι και βεβαια θα τον αλλαζα! Ουτε κουβεντα!
Και ο καλυτερος φιλος μου ναταν!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr