Εξετάσεις αίματος για καλαζάρ

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
keyman said:
Χθες που πήγαμε στον γιατρό αφού η Μάγια ήταν ήρεμη του είπαμε να της πάρει και αίμα για να κάνει εξέταση για λεισμανια.Πρώτη φορά της έπαιρναν αίμα,φυσικά δεν κατάλαβε τίποτα,ούτε που κουνήθηκε,το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να αρπάξει το λαστιχάκι με το οποιο της είχε σφίξει το πόδι :lol: ΑΝΑΙΣΘΗΤΗ ΑΥΤΗ Η ΡΑΤΣΑ!Ο γιατρός είπε πως δεν κάνει σναπ τεστ ποτέ εκτός και αν χρειάζεται επειγόντως αποτελέσματα και μετά φυσικά κάνει και εξέταση σε εργαστήριο.Τώρα τι να πω?Είπαμε να δείξουμε εμπιστοσύνη ότι όντως το στέλνει σε εργαστήριο.... :roll: Πόσο καιρό κάνουν τα αποτελέσματα να βγουν στα εργαστήρια που πάνε τα δείγματα των σκυλιών σας?
Εμείς πήγαμε για την εξέταση την Τετάρτη το απόγευμα, επίσης της πήρε αίμα από το πόδι, επίσης απίθανη αναισθησία (δεν ασχολήθηκε όυτε καν με το λαστιχάκι :lol: :lol: ), στο μπουκαλάκι με το αίμα κολλήθηκε ετικέτα με τα στοιχεία μας και μπήκε στο ψυγείο για να σταλεί την επομένη όπως μας είπε σε εργαστήριο (δεν ρώτησα είναι η αλήθεια αν τα στέλνει στο ΠΑΣΤΕΡ ή σε κάποιο ιδιωτικό). Τα αποτελέσματα μας τα έδωσε τηλεφωνικά την Παρασκευή το απόγευμα (όλα καλά :wink: ) και μπορούμε να τα πάρουμε όποτε ξαναπεράσουμε (δεν μένουμε και δίπλα).

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Επειδή η μικρή μου είναι αρκετα βαριεστημένη την τελευταία βδομάδα (πχ σήμερα αν δεν παω να της μιλήσω κοιμάται συνέχεια) την πήγα στον κτηνίατρο. Μου είπε ότι κλινικά τουλάχιστον δε βλέπει κάτι αλλά αν θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο να κάνουμε αίματος για λεισμάνια κτλ..

Στο άσχετο με ρωτάει μήπως έφυγε κανείς από το σπίτι και όντως είχε έρθει ο φίλος μου μια βδομάδα και από τότε που έφυγε είναι έτσι η μικρή που του έχει φανερή αδυναμία.. Είναι δυνατόν να έχει πέσει σε κατάθλιψη για αυτό το λόγο??!!

Τέλος αν τελικά της κάνω αίματος τί να ρωτήσω? Αν τα στέλνει σε εργαστήριο, αν κάνει σναπ τεστ, που τα στέλνει.. Τί άλλο? Παστερ στη Θεσσαλονίκη παίζει?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
vaso said:
Είναι δυνατόν να έχει πέσει σε κατάθλιψη για αυτό το λόγο??!!
Ίσως…
Καλύτερα όμως να κάνεις ένα έλεγχο της υγείας του για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο ασθένειαs.
Σχετικά με τις υπόλοιπες απορίες σου, ρίξε μια ματιά στο θέμα από την αρχή και διάβασε και αυτή τη συζήτηση:

Ετήσιο Check up.

:D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό θεμα

margarita said:
καλημερα! σημερα ηρθε ο κτηνιατρος και πηρε αιμα. εκ πρωτης οψεως φαινεται για λεϊσμανιαση αλλα μπορει να ειναι και καποιας μορφης δερματοπαθεια. εκρινε πως επειδη η φυσικη κατασταση του σκυλου είναι αριστη στην περιπτωση της λεϊσμανιασης ειναι αντιμετωπισιμη σε ικανοποιητικο βαθμο. επειδη ομως εχω και ενα σκυλακι μικροσωμο τη ζιζελ που ειναι 3,5 ετων φοβαμαι μην εχει κολλησει και αυτη. βεβαια δεν εχει παρουσιασει κανενα συμπτωμα αλλα οπως λεν αν καεις στο χυλο φυσας και το γιαουρτι. τι λετε εσεις;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Nα κανείς στη σκύλα σου αιματολογικό έλεγχο για να διαπιστώσεις αν έχει ή όχι.
Ο αιματολογικός έλεγχος θα πρέπει να γίνεται για προληπτικούς λόγους 2 φορές το χρόνο. Το καλααζάρ μεταδίδεται με τη σκνίπα. Προσωπικά θεωρώ το καλύτερο μέτρο πρόληψης για το καλααζάρ (εκτός από την σωστή εξω-αποπαρασιτωση με σπρευ, αμπούλες, κολάρα κτλ,) να κοιμάται ο σκύλος μέσα στο σπίτι.
Για περισσότερες πληροφορίες ρίξε, εάν θέλεις, μια ματιά εδώ:

Λεϊσμανίαση (Καλα-αζάρ)
Πρόληψη κατά εξωπαράσιτων
Καλααζάρ και προφύλαξη

:D

margarita

Member
2 Μαϊου 2008
10
0
margarita

και κολλαρω της φοραω και μεσα στο σπιτι την εχω και εξετασεις της κανω απλα σημερα δεν της εκανε ο γιατρος γιατι δεν ειχε χρονο.αμπουλες και γενικα σπρεϋ της βαζω καθε 1,5 μηνα.απλα εχω φοβηθει λιγακι και νομιζω ειναι λογικο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr