Εξετάσεις αίματος και ερλείχια

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε τις καθιερωμένες εξετάεις αίματος για καλαζάρ & ερλείχια.

Ο μικρός βγήκε αρνητικός σε καλαζάρ αλλά θετικός σε ερλείχια 1/200.

Ευτυχώς το πιάσαμε νωρίς και από σήμερα ξεκινάμε vibramycin αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω!

Βάζουμε αμπούλα κάθε 20 μέρες, scalibor, σπρέυ στα πόδια και κοιλιά frontline κάθε 15 μέρες. Κάθε μέρα πρωί βράδυ μετά την βόλτα χτένισμα και ψάξιμο για τσιμπούρια.

Είχα βρει 2 -3 τσιμπούρια πάω του αλλά κανένα κολλημένο και κανενα δεν είχε χοντρύνει οπότε υπέθετα ότι τα προλάβαινα.

Τι άλλο να κάνω? Πραγματικά αισθάνομαι πολύ περίεργα!!

Αναρωτιέμαι όσοι έχουν σκυλιά και κάνουν βόλτες στην εξοχή όπως εμείς (πχ στα βασιλικά, στην Πεντέλη κτλ) τι κάνουν ρε γαμώτο? Πως προστατεύουν τα σκυλιά τους?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αναρωτιέμαι όσοι έχουν σκυλιά και κάνουν βόλτες στην εξοχή όπως εμείς (πχ στα βασιλικά, στην Πεντέλη κτλ) τι κάνουν ρε γαμώτο?
Τον σταυρό τους...όλοι το ίδιο άγχος έχουμε!
Περαστικά !

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τον σταυρό τους...όλοι το ίδιο άγχος έχουμε!
Περαστικά !
Το ίδιο κάνουμε όλοι... το σταυρό μας... και δεν φτάνει αυτό, η αγωνία παραμένει!
Εχουμε γίνει, πλέον, ψυχωτικοί με το ψάξιμο (υπό τύπον χαδιού και καλά) 4 φορές τη μέρα...
τουλάχιστον, στη δική μας περίπτωση, με το μονό μανδύα, δεν είναι τόσο κουραστική η εξερεύνηση... φαίνονται, δια γυμνού οφθαλμού, ακόμα και οι νυχιές του γάτου...

Χρήστο, περαστικά κι αγύριστα στον ομορφάντρα σου!:)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Χρηστο ειναι να μην σου τυχει. . . οσα και να βαλεις εχουν πλεον τετοια ανθεκτικοτητα
τα τσιμπουρια που δεν μασανε απο χημικα. Σε ολα τα αδεσποτα σχεδον παρολο που
καθε 20 μερες βαζουμε αντιτσιμπουρικα τα βλεπουμε κολλημενα πανω τους.
Φετος η κατασταση εχει ξεφυγει. Υπαρχουν και στην περιοχη πολλα προβατα. .
Λιγο με το eukacid εχω ησυχασει αλλα παντα ψαχνω μετα τις βολτες.

Περαστικα! :)

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τρελλη ανθεκτικοτητα εχουν πλεον. Τον Σεπτεμβρη ειχαμε 4 γατακια που χαν γεννηθει στο κηπο οσο λειπαμε. Οι ψυλλοι εκαναν βολτες πανω τους. Το frontline δεν εκανε τιποτα. Τα ελουζα με effipro σπρευ και παρολαυτα μετα απο 10-15 μερες ειχαν παλι!!!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Το σταυρό μας κάνουμε κι εμείς. Με scalibor και αμπούλα, έχω βαρεθεί να βγάζω τσιμπούρια από τη Λάρα μετά από κάθε βόλτα. Ευτυχώς ο τίτλος μας βγήκε αρνητικός.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
Εμείς δεν έχουμε βρει τσιμπούρια και έχω αρχίσει να ανησυχώ...Δεν μπορεί με τέτοια έξαρση μήπως δεν τα βλέπω εγώ??

Περαστικά σου , εμένα ο σκύλος μου είχε ερλίχεια χωρίς ίχνος τσιμπούρι επάνω της οπότε δεν υπάρχει σωτηρία..Ευτυχώς είναι εύκολα αντιμετωπίσημη η αρρώστεια αυτή.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Αναρωτιέμαι όσοι έχουν σκυλιά και κάνουν βόλτες στην εξοχή όπως εμείς (πχ στα βασιλικά, στην Πεντέλη κτλ) τι κάνουν ρε γαμώτο? Πως προστατεύουν τα σκυλιά τους?
Οσο περιεργο και να ακουγεται στις πολεις υπαρχει η μεγαλυτερη εξαρση. Εγω φετος (μενουμε στην εξοχη) βρηκα 2 φορες τσιμπουρι που μολις ειχε ανεβει στο ποδι του Λανς στο τριχωμα αλλα σκεψου οτι τη μιση μερα την περναει εξω, μεσα στα χωματα και τα χορτα. Περσι ουτε ενα για δειγμα... Φετος γενικα υπαρχει εξαρση πληθυσμου και σε αλλα εντομα λογω αυξημενης θερμοκρασιας τοσο νωρις. Ο δε γατος που ειναι ολη μερα κι ολη νυχτα πια χωμενος μεσα στα χορτα και τα πουρναρια, 3 φορες μονο ειχε ανεβει παλι πανω του τσιμπουρι αλλα δεν ειχε πιαστει. Τωρα αν ειναι τυχαιο που δεν πιανονται ή αν επαιξε ρολο η αμπουλα δεν ξερω να το πω. Αλλα μεσα στο Βολο γινεται ο κακος χαμος! 5-6 τσιμπουρια στα δαχτυλα του σκυλου σε καθε βολτα σε φιλους μας!

Ποσο εντομοκτονο να ριξεις πια πανω στο σκυλι? :confused:

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στα Collie καθώς η ουσία που υπάρχει στο φάρμακο για την ερλείχια μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στον εγκέφαλο του σκύλου.
Δεν είναι στις απαγορευμένες ουσίες αλλά είναι στις ουσίες που θέλει πολύ προσοχή στην δόση για να μην δημιουργηθεί θέμα.

Πέρυσι που έμενα ''εντός πόλης'' Χαλάνδρι δεν είχαμε κανένα κρούσμα. Φέτος που μετακόμισα στην ''εξοχή'' έχουμε θέμα σχεδόν κάθε μέρα! Είπαμε να έρθουμε στην εξοχή για να είναι καλύτερα και αυτός και τελικά μάλλον χειρότερα είναι.

Ειρήνη αυτά τα πρόβατα μας έχουν καταστρέψει :) !!

1. Φέρνουν τσιμπούρια
2. Ο μικρός όταν τα βλέπει σεληνιάζεται! Ξυπνάνε τα ένστικτα και θέλει να τα μαζέψει
3. Μαζί με τα πρόβατα έρχονται και τα τσοπανόσκυλα και έχουμε derby

Από σήμερα κάθε μέρα πριν την βόλτα θα κάνω και ένα σταυρό :)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εμείς δεν έχουμε βρει τσιμπούρια και έχω αρχίσει να ανησυχώ...Δεν μπορεί με τέτοια έξαρση μήπως δεν τα βλέπω εγώ??
Κι εγω την ιδια απορια και το ιδιο αγχος εχω... Μηπως απλα δεν τα βλεπω εγω??

christos79 ​περαστικα στο αγορι σου!!

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στα Collie καθώς η ουσία που υπάρχει στο φάρμακο για την ερλείχια μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στον εγκέφαλο του σκύλου.
Δεν είναι στις απαγορευμένες ουσίες αλλά είναι στις ουσίες που θέλει πολύ προσοχή στην δόση για να μην δημιουργηθεί θέμα.

Πέρυσι που έμενα ''εντός πόλης'' Χαλάνδρι δεν είχαμε κανένα κρούσμα. Φέτος που μετακόμισα στην ''εξοχή'' έχουμε θέμα σχεδόν κάθε μέρα! Είπαμε να έρθουμε στην εξοχή για να είναι καλύτερα και αυτός και τελικά μάλλον χειρότερα είναι.

Ειρήνη αυτά τα πρόβατα μας έχουν καταστρέψει :) !!

1. Φέρνουν τσιμπούρια
2. Ο μικρός όταν τα βλέπει σεληνιάζεται! Ξυπνάνε τα ένστικτα και θέλει να τα μαζέψει
3. Μαζί με τα πρόβατα έρχονται και τα τσοπανόσκυλα και έχουμε derby

Από σήμερα κάθε μέρα πριν την βόλτα θα κάνω και ένα σταυρό :)

Σε λαθος μερος πηγατε! :p

Περαστικα σας! ;-)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κι εγω την ιδια απορια και το ιδιο αγχος εχω... Μηπως απλα δεν τα βλεπω εγω????
Μήπως... λέω, μήπως... μένουμε σε τέτοιες περιοχές που μας "ψεκάζουν" και δεν επιβιώνουν ούτε τα τσιμπούρια???;)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
christos79 περαστικά σας. Το ότι νιώθεις περίεργα το καταλαβαίνω απόλυτα... Πόσο χημικό να αντέξουν τα σκυλιά πια? Και πάλι να μην είμαστε σίγουροι... Αφού την προλάβατε στην αρχή, όλα θα πάνε καλά! Όσο για την εξοχή, ακόμα και με τσιμπούρια, εξακολουθώ να τη βρίσκω καλύτερη.

Ουτε στο Ρας έχει βρεθεί ποτέ τσιμπούρι (κούφια η ώρα που τ'ακούει φτου φτου φτου-θα γίνουμε και προληπτικοί στο τέλος με τα κοπρόσκυλα!). Αλλά βρε johnk, ακόμα κι αν μας ψεκάζουν, μένουμε, λες, στάσιμοι σε μια περιοχή? Ο μικρός έχει πάει και σε πόλεις και σε εξοχές, σε διάφορα μέρη από Στερεά Ελλάδα και κάτω. Παντού ψεκασμένα λες?

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Σας ευχαριστώ όλους για τα περαστικά!!
Εσείς που δεν σας έχει τσιμπήσει ποτέ ή δεν βρίσκεται πάνω τους, χρησιμοποιήτε καμιά μαγική αμπούλα? ή απλά εμείς είμαστε γλυκοαίματοι (ακούγεται καλύτερα από το γκαντέμηδες)?

Και με frontline combo και με advantix βρίσκω στα πόδια συχνά μπερδεμένα μέσα στις τρίχες.

Από χθες χρησιμοποιούμε certifect ευτυχώς χωρίς καμία παρενέργεια και ελπίζουμε να έχει καλύτερα αποτελέσματα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
Eγώ χρησιμοποιώ scalibor με Advantix από Απρίλιο και μετά, τον χειμώνα μόνο scalibor. Aλλά το ότι δεν είδα ποτέ τσιμπούρι δεν σημαίνει ότι η Λούση δεν έπαθε ερλίχεια...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Εγώ δεν έχω βρει ποτέ πάνω τους και επιπλέον έχω κανά-δυό χρόνια, που βάζω μόνο eukacid και τίποτα άλλο. Κι αυτό, όποτε το θυμάμαι.

So far, so good...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εγώ δεν έχω βρει ποτέ πάνω τους και επιπλέον έχω κανά-δυό χρόνια, που βάζω μόνο eukacid και τίποτα άλλο. Κι αυτό, όποτε το θυμάμαι.

So far, so good...
Ετσι...επιστροφη στα φυσικα προιοντα και μονο..:D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ

So far, so good...
Το Eukacid διώχνει ακόμα και τους ανθρώπους!!!:D
Να φανταστείς ότι (τα δικά μου) και μόνο που το βλέπουν, αρχίζουν να κυλιούνται κάτω σαν "αφιονισμένα" και να μετακομίζουν τα έπιπλα...

Υ.Γ. Εμείς δεν βάζουμε (εδώ και λίγα χρόνια) scalibor... μόνο Exspot κάθε 20 μέρες... και (κάθε μέρα, που η θερμοκρασία είναι πάνω από 13 βαθμούς) τους βάζουμε "αντικουνουπικό" (όπως το Eukacid, που λέγαμε)...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
Τι είναι το Eucacid?
Όχι για να το προσθέσω στα ήδη υπάρχοντα αλλά μήπως αφαιρέσω κάτι!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3