Εξετάσεις αίματος και ερλείχια

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Για σκνίπα νομίζω η απλή σιτρονέλα αραιωμένη με νερό είναι ότι καλύτερο και είναι απόλυτα φυσικό προϊόν που μπορείς να το βάλεις μαζί με αυτό!
Μακάρι να δουλεύει ενάντια στα τσιμπούρια αυτό! Θα το δοκιμάσω

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Όσο παρανοϊκό κ αν ακουστεί, ένας από τους λόγους που είχα επιλέξει ανοιχτόχρωμο σκύλο και δη κοντότριχο, είναι για να εντοπίζω πιο εύκολα τα παράσιτα πάνω της...
Ξέρω απέξω όλο το κορμί της, που έχει σκούρα τρίχα, που είναι λίγο πιο αραιό το τρίχωμα κλπ
Έτσι το μάτι πηγαίνει αβίαστα σε κάθε μαύρο σημάδι που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. Τσιμπουρι δεν έχω βρει μέχρι τώρα, 2 ψίλους μόνο, έναν πέρυσι και ένα φέτος.
Βέβαια το κοντό τρίχωμα έχει το μειονέκτημα πώς ο σκύλος μπορεί να τσιμπηθει ευκολότερα από σκνιπες αλλά τι να γίνει, δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή :)

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλά, αν η σκνίπα είναι να τσιμπήσει... Δεν τη σταματάει ούτε το μακρύ τρίχωμα. Πιθανότητες είναι αυτές μεν, παίζει και πολύ νόμος του Μέρφυ δε

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ο νόμος του μερφυ είναι κανόνας :p

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
931
61
46
Αθηνα..Δυστυχως.
Συνθεση λεει το μπουκαλι
Margosa extract 0.5%.

Χρηστο για να ειμαι ειλικρινής την λεξη περμεθρίνη δεν την ειδα πουθενα γραμενη στο μπουκαλι.

Σαν περιγραφη εχει τα εξης.
Το AntiparasitN ειναι ενα εντομοαπωθητικο spray για σκυλους με Margosa και αλλα φυτικα εκχυλισματα γνωστα για τις ισχυρες εντομοαπωθητικες τους ιδιοτητες.
Παρεχει αποτελεσματικη προστασια απο
διαφορα εκτοπαρασιτα,κουνουπια,μυγες,
ψυλλους,τσιμπουρια,ψειρες,ακαρεα κλπ.

Οποτε νομιζω θα κανει και για την σκνιπα.
(Αλλα και λιγο αουταν νομιζω ειναι απαραιτητο)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Το margosa extract ειναι φυτικης προελευσης ουσια απο το δεντρο Νιμ. Αυτο να δεχτω οτι εχει εντομοαπωθητικες ιδιοτητες. Η περμεθρινη που αναγραφει το site που παρεθεσε ο christos79 εχει εντομοκτονο δραση οχι εντομοαπωθητικη.

Μερικες εταιρειες την θελουν τη μηνυση τους παντως για να μαθουν να παραπλανουν τους καταναλωτες. Ως εντομοαπωθητικα να εμπιστευεστε (γνωμη μου) μονο τα φυτικης προελευσης προιοντα που εχουν οσμη. Ολα τα χημικα και δη αοσμα (βλ.σκαλιμπορ) δεν εχουν καμια αποδεδειγμενη εντομοαπωθητικη δραση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Λατρεμένο eukacid. Μόνο να μην τριβόταν κάθε φορά ο Μαρκούλης, στους καναπέδες και ότι ρούχα μου βρει έξω [και φρεσκοσιδερωμένα που περιμένουν να μπουν στην θέση τους], για να ξεφορτωθεί την μυρωδιά του :mad:

Φτιάξαμε και το home made φλιτ μας και πασαλειβόμαστε και έχουν πάθει όλοι τους μαζική υστερία από τις μυρωδιές :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Πιο απλά δεν γίνεται.

Αιθέρια έλαια σιτρονέλας, λεβάντας, tea-tree [έχω βάλει εγώ-μπορείς και μόνο τα δύο πρώτα] από φαρμακείο που να έχει και ομοιοπαθητικά ή από κατάστημα με βιολογικά προιόντα. Ψεκαστήρι-νεράκι και that's it. Τόσες σταγόνες, όσο δυνατό θέλεις να το κάνεις.

Κάπου έχουμε ένα θέμα στο φόρουμ. Ψαχούλεψέ το λίγο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Το λατρεμένο eukacid δεν γράφει ότι είναι για σκνίπα - ή κάνω λάθος?

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
κι εμεις ερλιχεια 1/200 και ειμαι να σκασω...πηραμε ολες τις προφυλαξεις. Τωρα αντιβιωση αλλα ειναι και μωρο ακομα γμτ...παντως τρελη στεναχωρια παιδια...

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
να ρωτησω κατι?τωρα τα σκυλια μας θα φερνουν παντα τον ιο και θα πρεπει να το παρακολουθουμε δηλαδη?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
να ρωτησω κατι?τωρα τα σκυλια μας θα φερνουν παντα τον ιο και θα πρεπει να το παρακολουθουμε δηλαδη?
Δεν ειναι ιος αλλα ειναι ενας τυπος βακτηριου. Κανονικα μετα απο τη θεραπεια με αντιβιωτικα και για αρκετο διαστημα θα ανιχνευονται τα αντισωματα του οργανισμου εναντιον του παθογονου.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Το λατρεμένο eukacid δεν γράφει ότι είναι για σκνίπα - ή κάνω λάθος?
Oχι δε το λεει... αλλα περιεχει ευκαλυπτο, λεβαντινη και σιτρονελλα.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
για αρκετό διάστημα θα πρέπει να κάνεις PCR για να είσαι σίγουρη εάν έχει κάτι ή απλά διαβάζει το παλιό

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εγώ βάζω ένα που χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός για τα σκυλιά. Είναι αμερικανικής προέλευσης και περιέχει τα ακόλουθα.Διαιθυλοτουλοαμίδιον 33% Ισοπροπυλικη αλκοόλη 65% και Σιτρονέλλα 2% και φυσικά δε βάζουμε στα μάτια και στην μύτη .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3