Επίθεση σκύλου στη Θεσσαλονίκη.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Εμένα το άρθρο μου φαίνεται εμετικό και ελπίζω να μην το έχει γράψει ο αντμιν.

Ξεκινάει με το να μας δηλώσει πόσο ανήκει στην σφαίρα του φυσικού το συμβάν "δεν αποτελεί είδηση όταν ένας σκύλος δαγκώσει άνθρωπο, όπως έχει πει και διάσημος εκδότης και συμφωνούμε"....
Χρησιμοποιεί λάσπη για να μειώσει την αξιοπιστία του εναντίου "ακολουθώντας πιστά τα καινούργια ήθη δημοσιογραφίας και αρθρογραφίας"...
Υποβαθμίζει το ΓΕΓΟΝΟΣ του δαγκώματος "δεν λείπει κομμάτι ή δεν έσπασε κάποιο οστό" !!!! Όπως λέγαμε στο γυμνάσιο, "αν δεν ματώσει δεν είναι φάουλ"....
Μαλακώνει ακόμα και τον τρόπο της επίθεσης "δαγκώνει την φόρμα του ανθρώπου που βάζει βενζίνη"....
Και μετά ρίχνει την επική παράγραφο, που αρχίζει με "το σκυλί ήταν φιλικό"....για να κορυφώσει στο "προσπαθούν να το κλωτσήσουν για να το απωθήσουν, να τρέχουν πανικόβλητο...κλπ"...(μα πόσο μ@λ@κες)

Μετά από αυτή την τοοοοοοοοοοσο ψύχραιμη και ουδέτερη εισαγωγή, αναλαμβάνει να "αποσυναρμολογήσει" το περιστατικό, βάζοντάς μας στο τριπάκι ότι είναι "συναρμολογημένο" δλδ φτιαχτό.

Και τι βλέπουμε σαν πρώτο στοιχείο της αποσυναρμολόγησης? Μα μία από τα ίδια... Μπορεί να είναι πιτ μπουλοειδές το σκυλί και να το καταλαβαίνει και η γιαγιά από το Περού, αλλά επειδή έχουν πει κι άλλες μ@λ@κίες οι δημοσιογράφοι, ας ξεχάσουμε τι βλέπουμε...
Πού ξέρεις αντμίν, μπορεί να ναι και Ακίτα το σκυλί,ε?

Γυρνώντας (επιτέλους) στο θέμα, ο Αντμιν μας κάνει την μέγιστη κυνολογική διαπιστώση: "η φυλή του σκύλου δεν δικαιολογεί το περιστατικό" ...Δηλαδή αντμίν υπάρχουν φυλές που το δικαιολογούν???? Και με τα χρόνια στο κουρμπέτι των σκυλάδων, αγνοείς την πρώτη και πιο επικίνδυνη ασθένεια των σκύλων που είναι η εμπιστοσύνη? Υπάρχει φυλή απ την οποία δεν περιμένεις να στραβώσει κάτι, επειδή δεν συνάδει με την περιγραφή?

Ειλικρινά θα μπορούσα να "αποσυναρμολογήσω" όπως λες και εσύ και το υπόλοιπο κείμενο, αλλά καταντάει πολύ εύκολο και βαρετό. Πράγματα που είναι ασαφή, για τον συγγραφέα έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα "τον θάνατο του σκύλου από σφαίρα αστυνομικού".....Δηλαδή...έλεος!!!

Μου κάνει εντύπωση που αρέσει στον Johnk ένα τόσο απροκάλυπτα προπαγανδιστικό κείμενο υπέρ της αγιότητας του συγκεκριμένου σκύλου προφανώς λόγω της προσπάθειας να μην στιγματιστεί ο τύπος σκύλων που μπορεί κάποιοι στα "υψηλά κλιμάκια" να συμπαθούν.... Γι αυτό άλλωστε και ο τίτλος του άρθρου είναι copy paste (ακολουθώντας πιστά τα καινούργια ήθη δημοσιογραφίας και αρθρογραφίας μήπως?) της τρέχουσας επικαιρότητας με ένα απλό ερωτηματικό στο τέλος, για να είναι ευκολοgooglaρίσιμο....

Απλά...
Φτηνό....

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Kι εγω μέσες άκρες τις ιδιες σκέψεις έκανα όταν το διάβασα, απλώς προτίμησα να μην τις καταγράψω εγγράφως...

• Like
Reactions: sea-mol

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
@sea-mol
Ανήκω σε αυτούς που άρεσε το παραπάνω κείμενο, κι ας μου είναι αδιάφορο αν το έχει γράψει ο αδμιν ή κάποιος άλλος.
Αυτό που περιγράφει σε πρώτη ανάγνωση, imho, είναι πως οποιοδήποτε σκυλί μπορεί να καταλήξει εκεί, αν ελεύθερο φτάσει να αντιμετωπίσει τη μαλακία μικρών φοβισμένων ανθρωπάκων.
Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη. Κάποιοι πλήρωσαν με μερικές γρατζουνιές κι εκδορές ή και δαγκώματα τη βλακεία τους. Ο σκύλος πλήρωσε τις βλακείες άλλων. Τα υπόλοιπα, η αστυνομικίνα ή το τι θα γινόταν κάποτε στο αμέρικα και οι νεκροψίες, είναι εντελώς ασήμαντα και δευτερεύοντα.
Σε δεύτερη ανάγνωση, η φυλή του σκύλου. Ίσως αν ήταν κάποιας άλλης φυλής να υπήρχε διαφορετική αλληλουχία. Αλλά πιθανότατα η ίδια ή παρόμοια κατάληξη.
Και ναι, είμαι φορτωμένος γιατί βρέθηκε μπροστά μου στη βόλτα των κουταβιών βλαξ γέρος θρησκόληπτος να μου πει να μαζέψω το (σε λουρί κολλητά καθιστο δίπλα μου) κούταβο με την ατάκα "δεν είδατε τι έγινε στη Θεσσαλονίκη" επειδή φοβήθηκε να περάσει στο 1,5 μέτρο πεζοδρομίου που είχε στη διάθεσή του. Άει σιχτίρ λοιπόν με τους βλάκες, και λυπάμαι, αλλά τα σκυλιά μου (και αρκετά ακόμη) είναι σημαντικότερα για μένα από κάτι τέτοιους. Αν μου βάλεις 1.000.000 τέτοιους αντί για κινέζους, ε ναι ρε φίλε, θα το πατήσω το γαμόκουμπο.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δυστυχώς ή ευτυχώς για την κοινωνία κάθε βλάκας είναι σημαντικότερος απ τα σκυλιά σου.
Η "μαλακία μικρών φοβισμένων ανθρωπάκων" είναι επίσης σημαντικότερη.
Αν πρέπει να βάλουμε υποχρεωτικό μάθημα κυνολογίας στα σχολεία (μια και απ τα άλλα μας κάλυψαν) και session ψυχανάλυσης για την κυνοφοβία, να το συζητήσουμε βρε αδερφέ.
Σηκώνω τα χέρια ψηλά στο αν θεωρείς ότι πλήρωσε την βλακεία της η κοπέλα που έβαζε βενζίνη και δαγκώθηκε απ το πουθενά στον κώλο.
Ο τρόπος του κειμένου είναι προπαγανδιστικός με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του σκοπού του και όχι την αναζήτηση της αλήθειας. Και φαντάζομαι ότι συμφωνείς ότι κανένας σκοπός δεν αγιάζει κανένα μέσο.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Δεν πιστεύω σε κανενός είδους αγιοσύνη Κώστα, όπως ξέρεις.
Η κοπέλα που λες, μπορεί να μην έκανε βλακεία όντως η ίδια, κολάτερλ νταματζ της βλακείας άλλων και αυτή, λοιπόν.
Διαφωνείς με το κείμενο ως προπαγανδιστικό υπέρ μιας φυλής, να το δεχτώ για την οικονομία της κουβέντας.
Θεωρείς πως ο σκύλος καλώς πυροβολήθηκε, εκεί που είχε φτάσει η κατάσταση. Να το προσπεράσω, χωρίς να το δεχτώ όμως.
Αλλά το να θεωρήσω θύματα όλους αυτούς και θύτη το σκύλο, σόρρυ, με τίποτα. Αν δεν ήταν φοβισμένοι, βλάκες ή και τα δύο ο σκύλος θα ζούσε.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Επί της ουσίας συμφωνώ με sea-mol...

Διαφωνώ με κάποιους χαρακτηρισμούς στο αρχικό του ποστ...

Βάζω τον άνθρωπο πάνω από όλα... θέλω να πιστεύω ότι αυτό με κάνει να αγαπάω και τον σκύλο

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δεν είπα ότι καλώς πυροβολήθηκε, είπα να μην είμαστε υπερβολικοί με τους μπάτσους, γιατί αλλού θα συνέβαιναν χειρότερα.
Ο σκύλος δεν είναι θύτης φυσικά, είναι το όπλο του θύτη, δηλαδή του ιδιοκτήτη.
Αλλά δεν μπορώ να βάλω με τα δεδομένα που βλέπω ως θύτη τους διάφορους δαγκωμένους.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ο τρόπος του κειμένου είναι προπαγανδιστικός με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του σκοπού του και όχι την αναζήτηση της αλήθειας. Και φαντάζομαι ότι συμφωνείς ότι κανένας σκοπός δεν αγιάζει κανένα μέσο.
Υιοθετώ απολύτως αυτή την άποψη του Κώστα!
Και παρ ότι εγινα έξαλλος με το υφος και κυριως τον σκοπό του«ρεπορτάζ» που άκουσα σημερα στον Αντ1 περι ξεσκισμένων σαρκών και λοιπά που το μυαλο μου διέγραψε αμέσως, η αντιθετη αποψη για τον αντιθετο μεν σκοπό αλλά στο ιδιο ύφος μου φέρνει την ιδια απέχθεια...

• Like
Reactions: sea-mol

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Δεν είμαι ποτέ υπερβολικός με τους αστυνομικούς, μόνο που όταν σκέφτομαι πως κάποιος από αυτούς μπορεί να βγάλει όπλο και να το χρησιμοποιήσει προτιμώ να με φαντάζομαι μίλια μακρυά του.
Αλλά δε μου βγάζεις από το μυαλό με τίποτα, πως ένας λογικός ψύχραιμος άνθρωπος να υπήρχε εκεί, ο σκύλος θα ζούσε.

• Like
Reactions: johnk

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
νομίζω ότι δεν μπορούμε να ψυχολογήσουμε την οποιαδήποτε ζωντανή ψυχή υπάρχει...κάθε μέρα γίνονται εγκλήματα που δεν μπορούμε να τα αποδώσουμε πουθενά..."ήταν καλός άνθρωπος,είχε καλούς γονείς,ήταν ήσυχος στην γειτονιά κλπ"....
Δεν γίνεται να υπάρχει εξήγηση για τα πάντα...Το σκυλί είχε κάποιο πρόβλημα και κατά την γνώμη μου έπρεπε να το είχαν σταματήσει νωρίτερα ...Σκέφτομαι πχ την φάση που κυνήγαγε το παιδάκι αυτό να έβγαινε στο δρόμο και να το πάταγε νταλίκα...
Το γιατί αυτό το σκυλί σάλταρε έτσι νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να το γνωρίζουμε..

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
@sea-mol

Και ναι, είμαι φορτωμένος γιατί βρέθηκε μπροστά μου στη βόλτα των κουταβιών βλαξ γέρος θρησκόληπτος να μου πει να μαζέψω το (σε λουρί κολλητά καθιστο δίπλα μου) κούταβο με την ατάκα "δεν είδατε τι έγινε στη Θεσσαλονίκη" επειδή φοβήθηκε να περάσει στο 1,5 μέτρο πεζοδρομίου που είχε στη διάθεσή του.
ο θρησκόληπτος είναι άλλο πράγμα :) ο σκύλος δεν έχει κάποια σχέση, με την δική μας επίσημη θρησκεία..σαν αντιλήψεις ή προλήψεις... προκατειλημμένος ίσως.. ή κάτι άλλο..

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Το άρθρο μου προκαλεσε μια δυσφορία χωρίς όμως να μπορω να πω γιατί. Οι πιο πάνω τα είπαν μια χαρα.
Οι ανθρωποι στο βενζιναδικο (αυτοί που βλεπουμε στο βιντεο) εκαναν ο,τι καλυτερο μπορουσαν. Δε νομιζω εκεινη τη στιγμη να ειχαν την ψυχραιμια να σκεφτουν ότι το σκυλί δεν έχει σκοπο να τους τραυματισει θανάσιμα αλλα απλώς να τους συμμορφώσει.

Αυτο που κατάλαβα πάντως απο το βιντεο με τις συνεντεύξεις είναι ότι η φιλοζωική των δήμων, οι άνθρωποι δηλαδη που θα ήξεραν πως να χειριστούν την κατάσταση, εξυπηρετει περιστατικά που συμβάινουν μονο σε ωρες γραφείου.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Εγώ είμαι κάπου ανάμεσα στις δύο απόψεις....
Ναι μεν θεωρώ πως αν δεν φρίκαραν και υπήρχε ένας να προσπαθήσει να καλμάρει το σκύλο, θα είχαν αποφευχθεί όλα αυτά, αλλά οτι δε μπορεί κανείς να κατηγορήσει κάποιον γιατί φρίκαρε επειδή δαγκώθηκε (έστω και σαν παιχνίδι, στο οποίο έβαλε όμως δύναμη ο σκύλος) την ώρα που αμέριμνος έβαζε βενζίνη.

Δυστυχώς, δεν είναι όλοι γνώστες είτε της συμπεριφοράς των σκυλιών, είτε του πως να ηρεμήσουν ένα σκυλί που στρεσαριστηκε.

Την ευθύνη για όλο αυτό φέρει ΜΟΝΟ ο ιδιοκτήτης που δεν ήταν πουθενά να ελέγξει το σκύλο του.

• Like
Reactions: vek

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
@ntoulis
??? Κάτι χάνω
έγραψες παραπάνω για έναν ηλικιωμένο που είναι θρησκόληπτος.. και απάντησα οτι ο θρησκόληπτος είναι άλλο πράγμα. << Και ναι, είμαι φορτωμένος γιατί βρέθηκε μπροστά μου στη βόλτα των κουταβιών βλαξ γέρος θρησκόληπτος >>

θρησκόληπτος, -η, -ο

• που διακατέχεται από υπερβολική και απλοϊκή αφοσίωση στη θρησκεία και σε θρησκευτικές αντιλήψεις και προλήψεις και εξετάζει το καθετί μέσα από το πρίσμα της θρησκείας
ο σκύλος με την θρησκεία δεν έχει σχέση, στην Ελλάδα.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Το θρησκόληπτος είναι μέρος της περιγραφής του ανθρώπου που με εκνεύρισε, όπως και το γέρος και το βλαξ που έγραψα. Και στις δύο από τις τρεις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων, είμαι αλλεργικός.

• Like
Reactions: mareco

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.802
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να είχα βρεθεί στο δρόμο αυτού του σκύλου! Οποιος έγραψε το άρθρο, αν βρισκόταν εκεί μάλλον άλλα θα έλεγε, γιατί το σκυλί δεν φαίνεται να είναι καθόλου στα καλά του.