Επείγον! Ξύνεται σαν τρελλό!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ειναι τρεις το πρωι και το Μουφ δε μ' εχει αφησει να κοιμηθω καθολου διοτι ξυνεται σαν τρελλο. Ναι, του βαζω καθε μηνα τα αντιπαρασιτικα του (Frontline Plus εδω και δυο χρονια). Και ναι, τον εχω βγαλει εξω για βολτα. Απο το βραδυ ομως αρχισε να ξυνεται σε σημειο που βρισκω τουφες στο πατωμα. Δεν προκειται για τριχοπτωση, ειναι απλως το ξυσιμο το οποιο κανει στα πισω ποδια του με τα δοντια του η χτυπωντας/σουρνοντας τα πισω ποδια του στο πατωμα. Ξύνει επίσης ή γλύφει τα μπροστινά του πόδια και είναι λαχανιασμένος συνεχώς. Ειμαι σιγουρη οτι δεν ειναι νευρικοτητα και δεν το συνηθιζει ποτε. Μαλιστα εκοβε σοβαρες βολτες που με ξυπνησαν και μετα ηρθε να κλαψουρισει να το βγαλω για τσισα του. Διαρροια δεν εχει, αρα δεν ειναι εντερικα. Δεν εχει φαει τιποτα περιεργο αυτες τις μερες.

Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι αλλεργια απο το καθαρισμα που του κανανε στο Petsmart πριν καμια βδομαδα, αλλα ειναι η πρωτη φορα που θα ειχε αντιδραση στο σαμπουαν τους. Δεν εχω ιδεα βεβαια αν το αλλαξανε. Τη φορα που τον πλυνανε στην πανσιον που τον αφησα τον Ιανουαριο παντως επαθε σοβαρη αλλεργια και απο τοτε τον επλενα εγω με φαρμακευτικο σαμπουαν και δεν παθαινε τιποτα. Τωρα ομως επρεπε να τον κανουνε deshed που δεν μπορυσα να το κανω εγω.

Η κτηνίατρος ανοίγει σε πέντε ώρες και δεν ξέρω τι να κάνω. Μου έχει τελειώσει και το σαμπουάν που μου έδωσε, οπότε δεν μπορώ να τον πλύνω αλλιώς θα το έκανα.

Θα σας ήμουν ευγνώμων για ό,τι ιδέες.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δεν ξερω τι μπορει να εχει αλλα υποθετω πως ενα μπανιο με νερο θα του εκανε καλο ...μπορει και να ξεκολλησει :)

Το σαμπουαν μου φαινεται δυσκολο να φταιει , ειδικα μια εβδομαδα μετα.

Ο δικος μου ειχε παθει κατι παρομοιο (αδικαιολογητο λαχανιασμα , γλυψιμο πατουσων και ανησυχια μεσα στη νυχτα αλλα οχι ιδιαιτερο ξυσιμο) οταν ειχε καταβροχθισει κατι φουντουνια...ηταν δηλαδη διατροφικη αλλεργια (αυτο υπεθεσα τουλαχιστον) αλλα περασε μεχρι το πρωι μονη της.

Μηπως σφουγγαρισες / επλυνες κανενα καλλυμα ή κρεβατακι του προσφατα ?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
sara κοψε την δίαιτα και δώσε του σκυλιού να φάει και λιπαρά γιατι είναι πιθανόν να έχει πρόβλημα απο την δίαιτα (παρτο σοβαρά αυτό που λέω)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, δεν είναι η δίαιτα διότι τρώει το ίδιο φαΐ που έτρωγε, που δεν είναι διαίτης, απλώς του δίνω λιγότερο. Η αλλεργία στο σαμπουάν συνήθως του προκύπτει μέρες αφότου τον έχω πάρει, το ίδιο συνέβη και τον Ιανουάριο, οπότε είναι ίσως αυτό. Θα του κάνω μπάνιο τότε τώρα και να δω αν έχουν μείνει πουθενά τίποτα κατακάθια του ιατρικού σαμπουάν. Η κρέμα μαλλιών του που ήταν επίσης ιατρική έχει τελειώσει τελείως.

Όχι, δεν έχω σφουγγαρίσει ή πλύνει τίποτα τελευταία, τουλάχιστον όχι χτες και σήμερα και παλαιότερα όχι με καινούρια προϊόντα που δεν είχα παλιά. Επίσης το Μουφ δεν έχει κρεβατάκι κανονικό διότι δεν το θέλει. Έχει μια τεράστια μαξιλάρα που την έπλυνα πριν από δέκα μέρες και συνήθως δεν τη χρησιμοποιεί διότι προτιμά το κρεβάτι μου (που επίσης τα σκεπάσματα πλύθηκαν με τα ίδια προϊόντα πριν αρκετό καιρό, δηλαδή δεν τα χρησιμοποίησα φρεσκοπλυμένα) και το πατωμα, δηλαδή τη μοκέτα.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, κοίταξα και δεν υπάρχει τίποτα. Τελικά θυμήθηκα ότι επιτρέπεται σε περιπτώσεις κνησμού και δερματικής αλλεργίας να δίνουμε στους σκύλους ένα χαπάκι Benadryl για τους ανθρώπους και του έδωσα ένα μέσα σε cream cheese. Φυσικά το καταβρόχθισε. Μετά βρήκα ότι είχα κάτι κατακάθια ιατρικό σαμπουάν, οπότε του έκανα μπάνιο αν και δεν έχω τη μαλακτική του κρέμα, επίσης ιατρική, διότι τελείωσε. Κατόπιν βέβαια έπρεπε να παίξουμε ταυρομαχίες στο σπίτι με μένα να τον κυνηγάω με μια τεράστια πετσέτα για να τον στεγνώσω και κείνον να περνάει από κάτω σαν ταύρος!! Τώρα σταμάτησε τα αγκομαχητά και έχει στρωθεί στο πάτωμα και γλύφει το βρεμένο του μπροστινό πόδι, μάλλον διότι τρελλαίνεται να γλύφει πόδια που βγήκαν μόλις απ' το ντους (π.χ. τα δικά μου). Τα πίσω δεν τα ξύνει. Θα περιμένω λίγο να δω τι θα γίνει με το Benadryl και το λούσιμο και αν τα πράματα είναι εντάξει το πρωί θα πάω στην κτηνίατρο να πάρω τη συνταγή για περισσότερο σαμπουάν και μαλακτική κρέμα. Αν ξύνεται και αγκομαχάει ακόμα θα τους ζητήσω να τον δει όποιος κτηνίατρος είναι εκεί και μπορεί να τον δει. Είναι πολύ κουρασμένος διότι δεν έχει κοιμηθεί καθόλου αφού είτε ξυνόταν είτε βημάτιζε νευρικά. Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό και πραγματικά δεν έχω κάνει τίποτα καινούριο που να το δικαιολογεί.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν δεν έχει τίποτα στο δέρμα, μπορεί να είναι και ψύλλοι. Ο δικός μου έτσι ξυνόταν πέρισυ κανα δυο μήνες και δεν το είχα πάρει χαμπάρι (έψαχνα για ψύλλους και δεν έβρισκα :shock: ). Ψαξ' τον.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπα, καλά έκανες και ρώτησες διότι ούτε εγώ ξέρω πώς είναι οι ψύλλοι. Ξύπνησα μόλις και δυστυχώς το Μουφ ξύνεται ακόμα στο ίδιο σημείο (πίσω πόδι) και δε με παρακαλάει καν να το ταΐσω! Η κτηνίατρος μόλις άνοιξε, οπότε πάω να ντυθώ, θα το βουτήξω και θα το πάω να δω τι γίνεται.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com

Δύσκολα όμως τους βλέπεις γιατί είναι μικροσκοπικοί (1-3 χιλιοστά), σε ανοιχτόχρωμο τρίχωμα όμως βλέπεις καθαρά κάτι μαύρες κουκκίδες, τα περιττώματα τους :)

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
ερωτηση και συγνωμη sara που μπαινω σφηνα..... αλλα για να γνωριζω οι ψυλλοι πως ειναι???δεν εχουμε προβλημα κνησμου..απλα μια χαζη ερωτηση...
Οι ψύλλοι είναι σαν μάυρο σουσάμι σε σχήμα και όταν πάς να τους πιάσεις, αν τους πιάσεις... πηδάνε:):p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν γύρισα μόλις από την κτηνίατρο η οποία διαπίστωσε τα εξής: το Μουφ είχε πολύυυυυ λίγο αυξημένη θερμοκρασία, όχι ακριβώς πυρετό, διότι δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα και ήταν χάλια και αγκομαχούσε. Το δέρμα του έχει κοκκινήσει πολύ άσχημα κατά τόπους και επομένως έχει αλλεργία που μπορεί να οφείλεται σε τρεις λόγους: είτε είναι αλλεργία από το σαμπουάν που χρησιμοποίησε το Petsmart, στο οποίο όμως δεν ήταν ποτέ του αλλεργικός στο παρελθόν, είτε τον τσίμπησε κάποιο έντομο χτες κατά τη βόλτα που θα ήταν περίεργο διότι του βάζω αντιπαρασιτικό, είτε κατάπιε έντομο που είναι πιθανό διότι μιλάμε τώρα για το Μουφ που καταπίνει τα πάντα σαν εκείνο το μεγάλο τέρας στην ταινία Η Επιστροφή των Τζένταϊ. Του έκανε μια ένεση κορτιζόνης διότι ταλαιπωρούνταν αφάνταστα και πρέπει να του δίνω από δυο Benadryl των 25mg δυο φορές τη μέρα για μια βδομάδα, σύνολο δηλαδή τέσσερα χαπάκια τη μέρα. Λέει ότι θα του περάσει το ξύσιμο και θα πίνει νερό. Για την ώρα ξύνεται ακόμα, αλλά περιμένω να ενεργήσουν όλα τα φάρμακα. Του κάναμε κιόλας και το εμβόλιο της bordetella (kennel cough) που έπρεπε να του το κάνουμε έτσι κι αλλιώς σε τρεις βδομάδες.

Ψύλλους δε βρήκε αν και τον έψαξε καλά αλλά θα μου έκανε εντύπωση κάτι τέτοιο. Ελπίζω να αναρρώσει σύντομα διότι πραγματικά το λυπάμαι το καημένο το Μουφάκι, το οποίο επιπλέον δεν έχει κουράγιο ούτε να φάει και ζητάει μόνο νερό.

Τα μόνα καλά νέα είναι ότι έχασε άλλο μισό κιλό και επομένως του μένουν άλλα 2,5!!

Last edited:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Περαστικούλια στο Μουφάκι... ταλαιπωρημένο είναι τώρα! Μόλις δράσει η αγωγή θα ηρεμήσει!!!

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Περαστικουλια Μουφ, πραγματικα στεναχωρηθηκα, χανουν την ορεξη τους τα κακομοιρα με τετοιες αλλεργιες!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.400
Πάντως ρε συ μην τρελλαίνεσαι. Μια δερματική αλλεργία είναι μπελάς αλλά δεν είναι και προς θάνατον. Το δύσκολο στα τόσο μαλλιαρά, είναι ότι δεν το παίρνεις χαμπάρι εύκολα. Που να δεις το δικό μου το αρκούδι, κάθε φορά που βγάζει hot spots αγνώστου προελεύσεως. Πλέον τα καταλαβαίνω αμέσως, γιατί τον πρώτο καιρό με τόση γούνα, μέχρι να το πάρω χαμπάρι, γέμιζε πληγές. Δεν μπορέσαμε ποτέ να διαπιστώσουμε σε τι έχει αλλεργία. Επρεπε να τον δεις την τελευταία φορά, με την ουράκλα ξυρισμένη γουλί. Ενα κλαράκι έμεινε γεμάτο πληγές σε όλο το μήκος. Την βούταγα σε κουβά για θεραπευτικό μπανάκι, τρεις φορές την ημέρα. Μεγάλος μπελάς η κατάσταση. Αντε, περαστικά σας λοιπόν :)