Επείγον! Ξύνεται σαν τρελλό!

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
αχ... κ μεις χθες πηγαμε κ μας ξυρισε ποδια-ποπο-και τα γεννετικα... πληγες και σπυρακια.. πριν ενα μηνα ειχαμε το πυοδερμα στο λαιμο, τωρα στα γεννετικα.. με δυσκολια καθεται ο καημενος μου.. αλλα εμας υποψιαζεται τροφικη αλλεργια, και εκτος απο τα 2 χαπια που θα παιρνουμε για 15 μερες, και αλλαγη σε τροφη dermatosis για ενα 6 μηνο και μετα βλεπουμε..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ευχαριστώ για τις ευχές. Μετά από κανά δίωρο λοιπόν του πέρασε το ξύσιμο και έχει πέσει ξερό για ύπνο. Μπάνιο πάντως μου είπε η κτηνίατρος να μην του κάνω άλλο. Πάντως ακόμα να ζητήσει φαΐ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.400
Να δεις που για χάρη της αλλεργίας, θα χάσει τα 2,5 κιλά στο πιτς φυτίλι. Μάλλον σε καλό θα σου βγει όλο αυτό :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, καλά. Μόλις τον τάισα και τώρα με παρακαλάει να φάει το δικό μου φαΐ. Και τώρα ξύνεται όπως τον παλιό καλό καιρό. Το οποίο με μπερδεύει διότι δεν έχω ιδέα αν ξύνεται πραγματικά ή αν το κάνει διότι δεν του δίνω να φάει άλλο...:rolleyes:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν το ξύσιμο του έχει μειωθεί κατά 95%, αλλά δυστυχώς σήμερα παρουσίασε διάρροια τρελλή!! Όχι αίμα, αλλά έχει πάει τρεις φορές σε διάστημα αρκετών ωρών και ήταν διάρροια. Τρώει το συνηθισμένο σκυλόφαγό του και λέω να μην τον ταΐσω για βράδυ καθόλου διότι αλί και τρισαλί μας. Ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι έπαθε ξαφνικά, δεν μπορεί να είναι η ένεση της κορτιζόνης, ούτε το Benadryl διότι το έχει ξαναπάρει στο παρελθόν. Αν δεν του περάσει μέχρι αύριο το πρωί θα πρέπει να τον ζαλωθώ να τρέχω πάλι στην κτηνίατρο...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το είχαμε πάθει κι εμείς την προηγούμενη βδομάδα, μάλλον από την αλλαγή της θερμοκρασίας, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτ'άλλο.
Μην του δώσεις να φάει ή κόψε τη μερίδα, εύχομαι περαστικά στο Μουφάκι :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάποτε είχα βάλει ένα σαμπουάν από το super market που ήταν και για ψυλλους και είχε τέτοια οσμή που ο σκύλος φτερνιζόταν στο μπάνιο πάρα πολύ και φαινόταν πως τον ενοχλούσε στην αναπνοή του έντονα.., τον ξέπλυνα από αυτό και δεν το ξανά έβαλα ποτε..
Δεν το θεωρώ απίθανο να έχει ένα σαμπουάν ένα συστατικό που να έχει αλλεργία σε αυτό..

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Περαστικά Σάρα στο Μουφίδιο.
Νομίζω ότι για τη διάρροια θα πρέπει να πάρεις τη γιατρό τηλέφωνο να σε κατευθύνει, μπορεί να είναι κάτι από αυτά που παίρνει. Αν κάποιο φάρμακο το έχουμε πάρει στο παρελθόν δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να παρουσιάσουμε παρενέργειες ανά πάσα στιγμή. Το ίδιο ισχύει και για τις αλλεργίες. Μπορείς να αναπτύξεις αλλεργίες που στο παρελθόν δεν ειχες.

Το να τον έχει τσιμπήσει έντομο είναι επίσης πιθανό, ασχέτως των προϊόντων που βάζεις. Καταρχάς τα frontline κλπ προστατεύουν κυρίως άπαξ και δαγκωθεί το ζώο, ότι το έντομο που το δάγκωσε θα πεθάνει. Ακόμη και με σιτρονέλα να τον ψεκάζεις ολόκληρο πάλι έχεις πιθανότητες να τον πλησιάσει έντομο. Εξάλλου δεν πτοούνται όλα τα έντομα το ίδιο από τις ουσιες.
Ψάξε προσεκτικά το πόδι του για κάποιο πρήξιμο ή ένδειξη δαγκωνιάς. Αν και η κορτιζόνη θα τον βοηθήσει, παρόλα αυτά μετά από ώρες περνάει η δράση της. Αν τον έχει τσιμπήσει έντομο καλό θα ήταν να βρεις τη δαγκωνιά.

Μήπως κάποιο από τα φάρμακα έχει ως παρενέργεια την κολλίτιδα για παράδειγμα? Για κοίταξέ το.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αχ, Θεέ μου, το Μουφ είναι πάλι χάλια! Καταρχήν η διάρροια άρχισε να καλυτερεύει αλλά είναι κίτρινη και είναι ακόμα διάρροια. Δεύτερον το έχει πιάσει και γλύφει, ξύνει και δαγκώνει το αριστερό του πόδι και το έχει κάνει κατακόκκινο ενώ ο υπόλοιπος είναι ΟΚ. Πήρα τηλέφωνο την κτηνίατρο που αυτή τη στιγμή χειρουργεί και μίλησα με τη βοηθό της που μου είπε ότι πρέπει να μιλήσει με την κτηνίατρο, οπότε τώρα περιμένω να βγει από το χειρουργείο και να μου πει τι γίνεται με το Μουφ διότι εκείνο το πόδι του θα το φάει. Αφού δεν τον πήγα πρωινή βόλτα διότι φοβάμαι ότι έτσι ερεθισμένο που είναι θα πάθει καμιά μόλυνση από κάτω και θα έχουμε πάρα πολύ κακά ξεμπερδέματα!! Του τρώει και τη γούνα του ποδιού του μαζί. :(

Μου φαίνεται θα της ζητήσω συμβουλή με τι να το ψεκάσω και να το μπανιάρω αυτό το πλάσμα διότι δε μας βλέπω καλά. Επιπλέον μου τελειώσανε τα φάρμακα για το στομάχι μου που έχω σοβαρή γαστρίτιδα και κάνω εντατική θεραπεία, με πήρανε τηλέφωνο από το φαρμακείο ότι η γαστρεντερολόγος μου διατάζει να τσακιστώ να πάω να τα πάρω κι εγώ δεν το κουνάω ρούπι από το σπίτι μέχρι να μάθω τι έχει το Μουφ όταν μου τηλεφωνήσει η κτηνίατρος!! Έτσι και δε με πάρει τηλέφωνο σε μια ώρα θα το βουτήξω και θα το πάω στην κλινική διότι στο δρόμο μας είναι και το ανθρώπινο φαρμακείο για μένα...

Και μη μου πείτε για τον Άλφα Λύκο και το κατώτερο ον διότι εγώ μεν μπορώ να πω ότι πονάω και ξέρω πότε καίγονται τα σωθικά μου. Το Μουφ όμως δεν μπορεί να μιλήσει και να πει τίποτα! Εδώ πριν ανακαλύψουμε τη δυσπλασία του, πόναγε το αριστερό του πόδι και δεν έδειχνε τίποτα, τα υπέφερε όλα στωικά και υπομονετικά και το βρήκαμε όταν τον τέντωσαν για την ακτινογραφία και έβγαλε μια κραυγή πόνου και ΜΕΤΑ έγινε η διάγνωση και τώρα παίρνει φάρμακα και δεν πονάει. Εδώ ξυνότανε προχτές συνέχεια και δεν έκλαιγε αλλά υπέφερε σιωπηλά και δεν ήθελε καν να με ξυπνήσει.

Δε μου λέτε, να το περιορίσω κάπου να μη γλύφει το πόδι του? Ορίστε, σταμάτησε τώρα και αναστέναξε πολύ βαθειά. Πρέπει να υποφέρει πολύ.:( Όρεξη πάντως έχει κανονική και τρώει το συνηθισμένο του σκυλόφαγο.

Και τώρα ξανάρχισε. Παρά τα δυο Benadryl από το πρωί.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ορίστε το καημένο που έχει κάτσει στη γωνία της κρεβατοκάμαράς μου, δίπλα στο μπουντουάρ και δεν έχει κουράγιο για τίποτα. Και κοιτάτε χνούδι που έχει πέσει στη μοκέτα από το ξύσιμο:

Πάντως ακόμα κι αν το Frontline Plus ενεργεί μετά το τσίμπημα εντόμου θα πρέπει λογικά να έχει λειτουργήσει διότι του το βάζω κάθε μήνα για ολόκληρο το χρόνο, ακόμα και το χειμώνα όπως μας συμβουλεύουν εδώ.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Σάρα όταν λέω έντομο δεν εννοώ κρότωνες, ψύλλους, ψείρες. Από αυτά προστατεύει το frontline.
Εννοώ κάποια σφήκα, ψαλίδα ή δεν ξέρω και γω τι άλλο. Χίλια δύο υπάρχουν που μπορούν να τσιμπήσουν ένα ζώο.

Μα καλά, δεν του εξέτασε λεπτομερώς το πόδι?? δεν κοίταξε αν υπάρχει τσίμπημα? Ψάξτον εσύ, ειδικά το σημείο που γλύφει.
Το γλύφει γιατί προφανώς ενοχλείται, πονάει κλπ. Ψάξτον καλά.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, το κοίταξε και δεν είχε τίποτα εκείνη τη στιγμή. Ούτε το γλύφει συνέχεια από προχτές. Σήμερα το κάνει πολύ. Του εξέτασε όλα τα μέρη που ξύνονταν και όλο το σώμα, π.χ. η κοιλιά του είχε αρχίσει να κοκκινίζει και δεν ξυνόταν εκεί, αλλά το παρατήρησε. Μερικά σημεία ήταν χειρότερα από άλλα. Πρήξιμο δεν υπάρχει πουθενά, μόνο κοκκινίλα από το γλύψιμο στο πόδι του.

Μπορεί σφήκα να τσιμπήσει το Μουφ με τόσο τρίχωμα? Εδώ παιδεύομαι εγώ να του βάλω Frontline Plus κάθε μήνα μέχρι να βρω δέρμα, μπόρεσε η σφήκα να βρει άκρη?

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
ναι. Θα μπορούσε να είχε μπλεχτεί μέσα στο μαλλί του και τελικώς να πιέστηκε κάπου και να τον τσίμπησε. Μην το θεωρείς απίθανο.
(το λέω εκ πείρας. Με τσίμπησε σφήκα στο κεφάλι. Κάθισε στην μπλούζα μου, έσκυψα ήρεμα να τη δω, την κάνω απαλά με το χέρι μου να φύγει, πετάει προς τα πάνω και μπλέκεται μέσα στα μαλλιά μου..... κάνω υπομονή, δε μπορεί να βγει και αποφασίζω να την πιάσω με το χέρι. Ή το χέρι μου θα τσίμπαγε, ή το κεφάλι μου... Τελικώς ήταν το κεφάλι μου!)
Βέβαια απαξ και μου λες τον έψαξε τι να πω... Δεν έχει και πυρετό, ούτε πρήξιμο, οπότε μάλλον κάτι άλλο θα είναι.
Προσπαθώ να σκεφτώ....

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
κ μενα καπως ετσι εκανε, ξυνοταν και δαγκωνε-εγλυφε το ποδι του και μετα τα "οργανα" του.. ωσπου διαπιστωσα οτι η κοκκινιλα ολο και μεγαλωνε και πηγαμε στην κτηνιατρο και ειχε ηδη πληγες και καθως τον ξυριζε κ απο μεσα απο τα ποδια και απεξω ειχε σπυρακια μικρα και κοκκινιλες, και η γιατρος ειπε τροφικη αλλεργια.. χωρις να του αλλαξω τροφη (εκτος απο 1.5 μηνα κοντα στα χριστουγεννα, αλλα ξαναγυρισαμε μετα απο παροτρυνση και του ορθοπεδικου και της κτηνιατρου στην αρχικη).. αλλα οπως μου απαντησε αναπασα στιγμη μπορει να εμφανισει αλλεργια (οπως και ο ανθρωπος) σε καποια τροφη..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν με πήρε η κτηνίατρος τηλέφωνο μεταξύ χειρουργείων και είπε ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να είναι αντίδραση στην κορτιζόνη αλλά δε νομίζει. Ούτε κι εγώ το νομίζω αφού το πόδι το έγλυφε από πριν. Λόγω όμως της διάρροιας και της όλης ιστορίας, είπε θέλει να τον δει αύριο που βρήκε ραντεβού τις 4:30 το απόγευμα. Ελπίζω να τη βγάλουμε μέχρι τότε. Όρεξη πάντως ο φαταούλας έχει διότι αυτή τη στιγμή γλύφει το άδειο βαζάκι από το γιαούρτι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Του πέρασε η διάρροια αλλά ξύνει το αριστερό του πόδι από καιρό σε καιρό και φοβάμαι να τον βγάλω βόλτα μήπως αρπάξει καμιά μόλυνση. Θέλω να δω κι αν φύγανε οι κοκκινίλες, οπότε έχουμε ραντεβού σήμερα με την κτηνίατρο σε εξήμισυ ώρες. Θα τη ρωτήσω και για τις σφήκες και τη σιτρονέλλα καλού-κακού.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γυρίσαμε από την κτηνίατρο όπου έγινε Ο ΧΑΜΟΣ! Διότι το Μουφ νευρίασε με τα πολλά θερμόμετρα στον απαυτό του και για να τον καταφέρουμε τον κρατάγαμε τρεις κάτω και έκλαιγε απ' το κακό του. Ευτυχώς πυρετό δεν είχε. Τα συμπτώματα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, αλλά από καιρό σε καιρό γλύφει το πόδι του που είναι τώρα κόκκινο σε ένα σημείο ανάμεσα στα δάχτυλα. Του πήρε η κτηνίατρος δείγμα να δούνε αν έχει μύκητες ή βακτηριακή μόλυνση και ευτυχώς δεν έχει. Πάντως το Μουφ ήταν πολύ τσαντισμένο από την εξέταση διότι απεχθάνεται το μετάλλινο τραπέζι και δη εκείνο που έχει ασανσέρ. Για να τον εξετάσει τον κράταγε εκείνη, η βοηθός της κι εγώ από μπροστά διότι για κάποιο λόγο θέλει να με βλέπει ακριβώς μπροστά του και όχι από το πλάι. Στο τέλος ήταν τόσο αγανακτισμένος που τους εξήγησε ότι πρέπει να του δώσουν λιχουδιές με καθαρό βοδινό κρέας και μάλιστα αρκετές!

Επίσης έχασε άλλα 200 γραμμάρια που είναι καλό. Όταν βγήκαμε έξω ήταν τόσο υπ' ατμόν που κατούραγε μισή ώρα. Τώρα ευτυχώς είναι ήσυχος. Η όλη ιστορία πρέπει να τελειώσει διότι ήταν αρκετά σοβαρή αλλεργία και αν πάει να ξαναγλύψει το πόδι του θα πρέπει να πάρει ισχυρότερα σκυλίσι αντισταμινικά και όχι μόνο Benadryl. Η διάρροια ίσως οφειλόταν στην ένεση κορτιζόνης ή/και το εμβόλιο για την bordetella.

Τα περί σιτρονέλλας και βανίλιας και εντόμων τα έγραψα στο παλιό νήμα περί σιτρονέλλας εδώ:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?5990-%CE%A3%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B1/page10