Επεσε απο μεγάλο ύψωμα

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
πρίν απο λίγο είμασταν έτοιμοι να φύγουμε και η μπέλα έκανε τα ακροβατικά της,ενώ την κοιτούσα μήπως πάθει κάτι λίγο μου έφυγε απο τα μάτια και μπλέχτηκε στα λουλούδια και όπως έκανε πίσω αυτή πέφτει με τα πλευρά νομίζω γιατί δεν την είδα παρά το ντούπ που ακούστηκε και με την άκρη του ματιού να φεύγει κάτω απο ύψωμα(3,5 μέτρων).σίγουρα φταίω που δεν την πήρα απο εκεί με το που πήγε αλλά δεν είναι αυτό που μας νοιάζει τώρα...λοιπόν,με το που έπεσε κλαψούρισε και πήγαμε να την βοηθήσουμε εκείνη περπάτησε και πήδηξε στο αμάξι λίγο μετά μέσα για να φύγουμε,στην πορεία όμως ενώ έπιανε θέση για να ξαπλώσει έβγαζε μικρούς πόνους κ σπάραγε κ η καρδιά μ μέσα σε όλα αυτά γιατί εγώ φταίω(τελικά γυρίσαμε πίσω).τώρα είμαστε σπίτι κ περπατάει κανονικά αλλά στεναχωρημένο φαίνεται,κοίταξα με το χέρι μου να της πιάσω όλα τα σημεία του σώματος και δεν αντέδρασε.φοβάμαι μήπως έσπασε κάτι αλλά δεν θα περπάταγε πιστεύω.κάτι που πρέπει να κάνω,μιά συμβουλή γιατί καί σε νησί βρισκόμαστε αλλά και αύριο είναι όλα κλειστά?

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Πρέπει να βρεις τρόπο, να την δει οπωσδήποτε γιατρός.

* Γράφε ολόκληρες τις λέξεις σε παρακαλώ.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δυστηχώς δεν μπορούμε τώρα με την καμία,αύριο το πρώι αν κάνει πάλι όπως στο αμάξι κάποιον πόνο η παρατηρήσω στο περπάτημα κάτι αλλά καί πάλι της παναγίας που να τους βρώ.

υσ θα τα γράφω ολόκληρα απλά η συνήθεια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Αν το σκυλί σου έχει κάποια εσωτερική αιμορραγία και το πρωί το βρεις τ'ανάσκελα;

Λυπάμαι αλλά για μένα, η απάντηση "δεν μπορώ", σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι αδιανόητη.

Περαστικά του και εύχομαι μακριά από τα χειρότερα.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
έχεις δίκιο αλλά δεν ξέρω να οδηγάω και εδώ πέρα μου λένε αύριο γιατί τώρα δεν μπορούν.το σκυλί δεν βγάζει πόνους εκτός απο κανά δύο πρίν απο λίγο.επίσης βρισκόμαστε πολύ μακριά απο τα κτηνιατρεία περίπου 1,5 ώρα.

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
΄Αφησε το έτσι , αύριο όμως μην κλαίς μιας και είναι γιορτή.

Περαστικά, αν είσαι τυχερός δεν θα έχει τίποτα,
Γνώμη μου, ρώτα τους ντόπιους να σου βρουν κτηνίατρο ή στην ανάγκη φιλόζωο γιατρό.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
συγγνώμη αλλά πώς μπορώ να καταλάβω αν έχει εσωτερική αιμοραγία,δεν θα έπρεπε να έβγαζε απο το στόμα αίμα η στα κάτουρα της κάτι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
KICKASS σου ορκίζομαι ότι κατανοώ τα προβλήματά σου [δεν θυμάμαι και την ηλικία σου και τον ρόλλο σου μέσα στην οικογένεια και στην απόφασή της, να αποκτήσει σκύλο], αλλά θεωρώ αυτή την στάση [είτε οφείλεται σε σένα, είτε όχι] εγκληματική, σε επίπεδο κακοποίησης του ζώου.

Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ κανένα ελαφρυντικό.

Ελπίζω το σκυλί σου να μην έχει κάτι σοβαρό και να μην υποφέρει σιωπηλά.
Λες και αν έσκουζε από τους πόνους, θα σας έκανε διαφορά και θα σηκωνόσασταν να τρέξετε να το περιθάλψετε.

Το ξέρω ότι θα σου ακούγονται πολύ σκληρά όσα σου λέω, αλλά...έτσι ακριβώς θέλω να ακουστούν.
Εμένα, μ'έχει πιάσει το στομάχι μου για το σκυλί σου.
Εσείς, πέστε να κοιμηθείτε ελπίζοντας ότι σφίζει από υγεία κι αν ακούσετε και καμμιά κραυγούλα, βάλτε του τις φωνές, να σωπάσει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
συγγνώμη αλλά πώς μπορώ να καταλάβω αν έχει εσωτερική αιμοραγία,δεν θα έπρεπε να έβγαζε απο το στόμα αίμα η στα κάτουρα της κάτι?
Δεν είμαι γιατρός για να σου απαντήσω.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
αναπνεει κανονικα? κανει καποιον ηχο οταν αναπνεει? ψαξε να δεις αν εχει σπασμενα πλευρα...αν εχει πας απευθειας σε γιατρο γιατι μπορει να τρυπησει ο πνευμονας και να σου κανει πνευμοθωρακα...προσπαθησε να δεις που ποναει...επισης μετρα σφυξεις...αν εχει αυξημενες(το κανονικο ειναι 60-160/λεπτο αλλα στα κουταβια ισως ειναι και λιγο παραπανω) πιθανως να υπαρχει εσωτερικη αιμορραγια...ειδικα αν εχει και αυξημενες αναπνοες(10-40/λεπτο) τωρα που μετραμε σφυξεις στα σκυλια δεν ξερω αλλα καπου θα βρεις αρτηρια...αλλα ψαχουλεψα λιγο τη δικια μου τωρα και βρηκα σφυγμο στο πισω ποδι απο την μεσα πλευρα...αναμεσα στο ποδι και το σωμα...

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Kickass με συγχωρεις αλλα ζητας να κανουμε διαγνωση στον σκυλο σου για ενα τοσο σοβαρο θεμα? 1,5 ωρα θα ηθελα και εγω που ειμαι Αθηνα να παω τον σκυλο μου σε κλινικη που διανυκτερευει αν ο μη γενοιτο ειχα κανενα εκτακτο βραδιατικα.

Η εσωτερικη αιμοραγια δεν εχει παντα συμπτωματα. Πηγαινε τον σκυλο στον γιατρο απο 3,5 μετρα επεσε οχι απο σκαλακι!!!

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
οχι δεν θα εβγαζε απο πουθενα αιμα...δες αν φουσκωσει η κοιλια...πατα την κοιλια και αστην αποτομα και δες αν θα πονεσει...και μετρα και τα παραπανω που σου ειπα...αλλα για να δεις αυξημενες αναπνοες και παλμους πρεπει το ζωο να χανει αρκετο αιμα...

Υ.Γ δεν ειμαι κτηνιατρος απλα προσπαθω να προσαρμωσω αυτα που ξερω απο τις σπουδες μου μπας και βοηθησω...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Πάτα πόδι στους κτηνιατρους και απαίτησε να το εξετάσει κάποιος. Όχι τώρα, χτες επρεπε να εισαι εκει.
Μια εσωτερική αιμορραγία ειναι πολύ πιθανή και ακομα πιο πολύ ύπουλη.

Φύγε τώρα να βρεις γιατρο, βρες καποιον να σε μεταφέρει ή ταξί εν ανάγκη.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν ζητάω καμία διάγνωση αλλά βοήθεια ώστε να την ψάξω καλά και αν είναι τόσο αναγκαίο που σωστά ο mareco κ οι υπόλοιποι λέτε έπρεπε να φύγουμε απο την στιγμή εκείνη για κτηνίατρο αλλά δεν μπορώ λόγω των καταστάσεων που δεν θα κάτσω να εξηγώ.πήρα τηλέφωνα αλλά δεν λειτουργούν,πραγματικά είναι μακριά οι κτηνίατροι και δεν το παίρνουν σοβαρά εδώ όπως όλοι μας εκτός αν φαινόταν κάτι για αυτό το ψάχνω μην γίνει το κακό.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Ξέρω ότι εγώ το ξεκίνησα, αλλά μην την πέσουμε όλοι στον KICKASS.
Μάλλον δυστυχώς, δεν περνάει καμμία απόφαση από το χέρι του.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
δεν ζητάω καμία διάγνωση αλλά βοήθεια ώστε να την ψάξω καλά και αν είναι τόσο αναγκαίο που σωστά ο mareco κ οι υπόλοιποι λέτε έπρεπε να φύγουμε απο την στιγμή εκείνη για κτηνίατρο αλλά δεν μπορώ λόγω των καταστάσεων που δεν θα κάτσω να εξηγώ.πήρα τηλέφωνα αλλά δεν λειτουργούν,πραγματικά είναι μακριά οι κτηνίατροι και δεν το παίρνουν σοβαρά εδώ όπως όλοι μας εκτός αν φαινόταν κάτι για αυτό το ψάχνω μην γίνει το κακό.
Αν το μεγαλοποιούσες το σκηνικό? Παίζει να ξεσηκωνόταν κανενας κτηνιατρος?
ΓΙατι και αύριο ειναι γιορτή και αντε να τους βρεις, θα το ρίξουν στα ούζα....

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δεν υπάρχει τρόπος όσο και να προσπάθησα,ελπίζω μην έχουμε το βράδυ κάποιο πρόβλημα και το πρωί θα το δούμε καλύτερα.

να σας δείξω και το ύψος που έπεσε για να καταλάβετε,ευθεία απο την πόρτα στα κλαδιά που προεξέχουν.βέβαια καθόλου σημασία δεν έχει τώρα πιά.084.jpg

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
καλα αυτο δεν ειναι και 3.5 μετρα...αναπνεει κανονικα? πιεσε και λιγο τα ισχυα της να δεις αν ποναει...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Τότε αφού ως το πρωι δεν γινεται τίποτα, παίζει να κάνεις βάρδιες? Να ξυπνάς ανα διαστήματα να δεις τι κάνει?

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
πίστεψε με 3 με μισό είναι περίπου,απο κάτω το βλέπεις αλλιώς.την έχω πιέση σε όλα της τα σημεία αλλά δεν βγάζει κάτι,το βράδυ θα την προσέχω μπορεί να την βάλω και στο κρεβάτι.