Επιθετικο κουταβι

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Σε τέτοια συμπεριφορά, πιστεύω μέχρι να αλλάξει δόντια. Μετά δεν έχει "σωματικό" λόγο να δαγκώνει, απλά το συνεχίζει.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.968
7.541
Σε τέτοια συμπεριφορά, πιστεύω μέχρι να αλλάξει δόντια. Μετά δεν έχει "σωματικό" λόγο να δαγκώνει, απλά το συνεχίζει.
Νομίζω και λίγο αφού αλλάξει δόντια, ως τρόπο παιχνιδιού, να γνωρίσει τον κόσμο, για "φιλί". Δεν είμαι σίγουρη γιατί. Πάντως και εμένα χρόνισε και ακόμα δαγκώνει. Έκανα τη βλακεία και θεώρησα ότι σαν όλα τα άλλα μου σκυλιά θα το κόψει μόνος του αφού ξεκουταβίσει. Τώρα σίγουρα ξεκουτάβισε αλλά το συνεχίζει γιατί δεν ήμουν επιμελής στο να του το ξεκόψω. Αν και αυτός πάντα δάγκωνε νομίζω πιο πολύ για τους άλλους, χρησιμοποιούσε πάντα το στόμα του υπερβολικά πολύ ως μέσο να γνωρίσει τον κόσμο και να συνδεθεί με σκυλιά και ανθρώπους. Ίσως απομακρύνθηκε νωρίς από τη μάνα του και τα αδερφια του, δε μπορώ να το ξέρω.

Πάντως είμαστε σε καλό δρόμο να αρχίσει να το κόβει τώρα, το κακό είναι ότι σε τρίτα πρόσωπα το κάνει ακόμα πιο πολύ από μένα τώρα που εγώ του το χω ξεκόψει. Τα chew toys εμάς μας βοηθάνε πάρα πολύ στο κόψιμο της κακιάς συνήθειας, όταν θέλει να παίξουμε και μου παίρνει το χερί και δεν τον αφήνω μετά από 1-2 προσπάθειες πάει κατευθείαν στον κόμπο του και μου τον φέρνει και αφήνει το χέρι μου ήσυχο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Mερικά κουτάβια δεν το κάνουν ποτέ.
Ο έλβις δεν δάγκωνε. Μου είχε κάνει πολύ εντύπωση. Αν και στο στόμα του έβαζε τα πάντα ακόμα και τα χέρια μας δεν το έκλεινε ποτέ. Πρέπει να παίζει ρόλο που μεγάλωσε με την τοκετομάδα του.
Ο Τζιμάκος είναι δύο ετών γάιδαρος και ακόμη για να σου δείξει αγάπη σε ταράζει στις δαγκωνιές..Είναι τόσο άγαρμπος που είμαι σίγουρη ότι δεν μεγάλωσε ποτέ μαζί με την μάνα του και τ'αδέλφια του.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.968
7.541
Ο Τζιμάκος είναι δύο ετών γάιδαρος και ακόμη για να σου δείξει αγάπη σε ταράζει στις δαγκωνιές..Είναι τόσο άγαρμπος που είμαι σίγουρη ότι δεν μεγάλωσε ποτέ μαζί με την μάνα του και τ'αδέλφια του.
Μια απ΄τα ίδια. Κι εμένα για φιλί έρχεται. Το κορυφαίο είναι που, επειδή δεν τραβάω το χέρι μου και του λέω όχι μέχρι να το αφήσει, καμιά φορά χαλαρώνει εντελώς το σαγόνι, με κοιτάει γλυκουλικα και κρατάει ακόμα το χέρι μου ενώ από μέσα με τη γλώσσα του το γλύφει. Ε να, έτσι με έριχνε και μικρός ο μούργος και τον άφησα να την πάρει την κακιά συνήθεια.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μέχρι 9,10 μηνών θεωρείται κουτάβι...μετά μπάινει στην εφηβεία...(κάποια σκυλιά βέβαια μένουν στο στάδιο "κουτάβι" μέχρι τα γεράματα)...

Danielos

Member
28 Δεκεμβρίου 2012
19
0
ενας φιλος σημερα μου εδειξε εναν τροπο να την βαζω κατω και να προσπαθω να την ακινητοποιησω μεχρι να ηρεμησει...αυτο επιασε τις πρωτες φορες...αλλα μετα η προσπαθεια της εγινε πολυ ποιο εντονη με ακραια γρυλισματα και δαγκωνιες-γρατζουνιες μεχρι που εχει ματωσει το χερι μου...δυστυχως δεν μπορω να της φερομαι ετσι γιατι σε σημεια χανω την υπομονη μου και την κλεινω στο μπανιο με το σκεπτικο της τιμωριας και να ηρεμησει...δεν ξερω τι να κανω...!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν εξακολουθείς να ακούς και να δοκιμάζεις τακτικές φίλων και γνωστών...σώθηκες. Το θέμα δεν είναι να "κόψεις"μια κακιά συνήθεια...η ουσία είναι η συνολική εκπάιδευση της.
Επίσης, με μια φορά δεν κάνεις κάτι...θέλει υπομονή και επιμονή...και επαναλήψεις...και γνώσεις...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
θα το κανεις κατι μεχρι να το εμπεδοσει οσες φορες και να χρειαστει,,, χιλιες δυο χιλιαδες τρεις χιλιαδες,,, αλλα χαλαρα,, κουταβι ειναι πιτσιρικι,,, θελει και κοπο και τροπο... και να αρχισει να μαθαινει και τα βασικα,,, ΜΗ,, ΚΑΤΣΕ,,, ΕΛΑ,, ΠΑΡΤΟ,, ΦΑΤΟ,,, κλπ η λεξεις δικες σου,,, αλλα απλα πραγματα,,, οχι του στυλ αλα κατσε εδω στον καναπε διπλα στη φωτια ==)) αν χρησιμοποιεις και καποια κινηση οταν λες ΕΔΩ,,, ΕΚΕΙ,,, ΚΑΤΣΕ,, ΕΞΩ,, θα ερθει η στιγμη που θα σε κοιτα στα ματια και απλα θα δειχνης και θα το κανει,,, θα απλωνεις το χερι το δεξι και θα σου δινει το αριστερο.. θα απλωνεις το αριστερο και θα σου δινει το δεξι... θα δειχνης τη γωνια της και θα πηγαινει εκει θα δειχνης το πατωμα μπροστα σου και θα ερχεται εκει μπροστα αλλα θελει χρονο,, ειπαμε μωρο ειναι,, κι εμενα δυο μηνων που τη βρηκα μου εβγαλε τα συκωτια να μαθει μερικα πραγματακια.... δαγκωνε γαυγιζε εκλαιγε οταν εφευγα κατουριοταν οταν ερχομουν και εβγαζε αλλαλαγμους χαρας,,, σιγα σιγα ηρεμει,,, 7 μηνων τωρα,,, αρα εχεις μηνες μπροστα σου για να ηρεμησει καπως,,, μην περιμενεις σε μια βδομαδα θαυματα,,, αλλοιως παρε κανα αλλο σκυλακι που θα ειναι σαν αποχαυνομενος μεξικανος κατω απο τον ηλιο στην ερημο που δεν θα κανει κιχ,,,,,,,,,,,,,

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Η Κατερινα εχει απολυτο δικιο..Επισης καλο ειναι να συμβουλευτεις απο τωρα ενα εκπαιδευτη ωστε να γινει μια προεκπαιδευση πριν την βασικη υπακοη του σκυλιου!

Danielos

Member
28 Δεκεμβρίου 2012
19
0
το εχω σκεφτει για τον εκπαιδευτη. τουλαχιστον να μου πει ενας επαγγελματιας τι να κανω και να μην εχω το αγχος μηπως αυτα που της κανω ειναι λαθος, η στην τελικη να μου πει...δεν κανει το σκυλι για αυτα που θελεις εχετε να μου πρεοτεινετε καποιον?? ..σε τι τιμες κυμαίνονται ?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Πρώτα απο όλα ηρέμησε :). Είναι κουτάβι και τα κουτάβια δαγκώνουν ότι κουνιέται.
Καλό θα είναι να μιλήσεις με κάποιον εκπαιδευτή ώστε να βάλεις καλές βάσεις απο την αρχή για της συμπεριφορές που δεν είναι επιθυμητές.
Αν το σκυλάκι σου έχει φύγει νωρίς απο την κουταβοομάδα του δεν ξέρει να βάζει όρια στο παιχνίδι και αυτο είναι ένα πρόβλημα που θέλει κάποια δουλειά.
Να έχεις στο μυαλό σου ότι αν τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του έχουν πάρει απο το APT τότε έχεις ένα ζωηρό παιχνιδιάρικο κουτάβι αλλά συχρόνος πεισματάρικο και ξεροκέφαλο που όμως απάνια βγάζει επιθετικότητα και κυριαρχικότητα στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στο αφεντικό του.
Τα κουτάβια σε αυτή την ηλικία ενθουσιάζονται με ότι κουνιέται και το βλέπουν σαν παιχνίδι. Η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις αυτόν τον ενθουσιασμό για κυνήγι και μάχη να τον μεταφέρεις σε κάποιο αντικείμενο, με έντονο παιχνίδι και πολύ επιβράβευσει ώστε να του είναι πιο διασκεδαστικό αυτό απο τα πόδια σου και τα χέρια σου.
Εκεί θα του μάθεις και με ήρεμο τρόπο ότι εσυ ξεκινας το παιχνίδι και εσύ το τελειώνεις. Το μικρό βλέπει το χέρι σου σαν ένα θήραμα όσο τον θήραμα κουνιεται τόσο πιο δυνατό θα είναι το δάγκωμα και η "μάχη" απο την μεριά του κουταβιού. Επειδή όμως είναι αδύνατο να αφήσουμε το χέρι μας στα κοφτερά δόντια ένος κουταβιού σαν να είναι νεκρό θήραμα γιαυτό χρησιμοποιούμε παιχνίδια για αυτή την "μάχη"
Στο μυαλό σου να έχεις ότι με την ήρεμη και θετική εκπαίδευση μπορείς πιο ευκολα να διορθώσεις τα λάθη σου ενώ αν χρησιμοποιήσεις πίεση τότε θέλεις και μεγαλυτερη εμπειρία ώστε να μπορείς να διορθώσεις τα λάθη που σίγουρα θα κάνεις στην αρχή.
Να ασχολησαι με τον σκύλο σου μόνο όταν έχεις κέφι,χρόνο και είσαι ήρεμος.
Σου ευχομαι καλή επιτυχία στην συμβίωση σου.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
μα πας σε βιομηχανικα ειδη,,, εχουν κατι χοντρα γαντια δερματινα μοσχαρισια μακρυα για ηλεκτροκοληση,, εγω τετοια πηρα για να προστατεψω τα χερια μου απο τα νυχια και τα δοντια της,,,,, αλλοιως βαλτη αγγελια να τη δωσεις σε καποιον που θελει να παιδευτει να την στρωσει,,, τα κουταβια στα πετ πανε 500 ευρω,,, αλλα ειπαμε οτι εμεις δινουμε 1500 ευρω και τα παιρνουμε απο εκτροφεα γιατι ειμαστε κιμπαριδες ==))

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
το εχω σκεφτει για τον εκπαιδευτη. τουλαχιστον να μου πει ενας επαγγελματιας τι να κανω και να μην εχω το αγχος μηπως αυτα που της κανω ειναι λαθος, η στην τελικη να μου πει...δεν κανει το σκυλι για αυτα που θελεις εχετε να μου πρεοτεινετε καποιον?? ..σε τι τιμες κυμαίνονται ?
20 ευρώ η ώρα και βάλε.

Danielos

Member
28 Δεκεμβρίου 2012
19
0
μα πας σε βιομηχανικα ειδη,,, εχουν κατι χοντρα γαντια δερματινα μοσχαρισια μακρυα για ηλεκτροκοληση,, εγω τετοια πηρα για να προστατεψω τα χερια μου απο τα νυχια και τα δοντια της,,,,, αλλοιως βαλτη αγγελια να τη δωσεις σε καποιον που θελει να παιδευτει να την στρωσει,,, τα κουταβια στα πετ πανε 500 ευρω,,, αλλα ειπαμε οτι εμεις δινουμε 1500 ευρω και τα παιρνουμε απο εκτροφεα γιατι ειμαστε κιμπαριδες ==))
δε με ενδιαφερει να παιδευτω...με ενδιαφερει να τη στρωσω...το δευτερο δε το επιασα , sorry.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
20 ευρω η ωρα και βαλε,,,??? εχεις τηλεφωνο του,,,??? τετοιον θελω να εκπαιδευση το σκυλο μου,,,
υπογραφη....
ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ !!

===))))

Αιμιλία

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
65
1
Βρε παιδια,μιας και λετε για εκπαιδευτη,μηπως γνωριζετε καποιον σε Κερατσινι-νικαια-πειραια?! Εχουμε παρει 2 τηλεφωνα και οι 2 εξαφανισμενοι...ουτε απαντανε ουτε τιποτα!

Αιμιλία

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
65
1
Γενικα ο καθενας θα πρεπει να ξερει την καθε φυλη περιπου..το χαρακτηρα της εννοω...Πηρες κ συ ενα σκυλο βρε παιδακι μου... :p
Δοκιμασε με εναν εκπαιδευτη να δεις τι θα σου πει κ εκεινος!