Επιθετικός σκύλος




koulak

Member
7 Σεπτεμβρίου 2013
20
0
Παλαιό Φάληρο
κουλα κατ αρχας χαιρομαι που δεν παρεξηγησες,κατι που σημαινει οτι αντιληφθηκες το σκεπτικο...πανω σε αυτο λοιπον μπορειτε να δουλεψετε στο σκυλι με βαση αυτα που σας ειπα και σας ειπε και ο εκπαιδευτης...

φιμωτρο ειναι η μαγικη λεξη...θα κανει αυτον να αισθανθει ανημπορος κι εσας πιο θαρραλεους...θεωρω οτι εαν τον δουλεψετε σταθερα στην υπακοη με απολυτη στερηση αποφασεων απο την πλευρα του οτι μπορει να σωθει η κατασταση...

εαν φυσικα θεωρειτε οτι δεν το αντεχετε αλλο ψυχολογικα το αντιλαμβανομαι και το σεβομαι...μπορει να χειριστηκατε λαθος αρχικα την κατασταση,αλλα αυτο δεν αναιρει σε καμια περιπτωση την μετεπειτα προπαθεια σας...

οτι κι εαν αποφασισετε να ειστε χαλαροι και χωρις ενοχες...εχετε ηδη κανει πολυ περισσοτερα απο το πλειστον των ιδιοκτητων αντιστοιχης με σας περιπτωσης...
Reinmeister, πως μπορώ να παρεξηγήσω κάτι που θεωρώ ότι είναι σωστό και σ' ευχαριστώ γι' αυτό. Δεν είχαμε ποτέ σκυλί και δεν γνωρίζουμε πολλά. Οι συμβουλές σας είναι πολύτιμες. Δεν βλέπεις πως απεγνωσμένα προσπαθούμε να βρούμε λύση; Δεν καταφεύγουμε με τόση ευκολία στις απλές λύσεις, το έχω ξαναπεί. Είναι και αυτή μια σχέση. Όταν η σχέση ΣΟΥ δεν είναι καλή κατ' αρχήν την παλεύεις και να παλεύεις για κάτι που θέλεις πολύ είναι και αυτό όμορφο. Όταν δεις ότι δεν παλεύεται τότε χωρίζεις..
Όσο για το φίμωτρο, έχει συχνά φίμωτρο και στο σπίτι και στις βόλτες. Στις βόλτες τα παιδιά πάντα φίμωτρο, εγώ και ο Θανάσης όχι. Μετά όμως από την επίθεση στο Θανάση εγώ έκανα πίσω. Επίσης με ενόχλησε πολύ όταν κάποιος με ένα αντίστοιχο σκυλί με προκαλούσε συνεχεια, παρότρυνε τον σκύλο του να επιτεθεί στον Μάρλευ, το σκυλί μου έβγαζε αφρούς από το στόμα, δεν μπορούσα να τον κρατήσω. Από 45 κιλά νόμιζα ότι ήταν 145. Στην αρχή ήμουν ψυχραιμη. Τον παρακάλεσα να κρατήσει το σκυλί του μέχρι να στρίψω στη γωνία, έκανε ότι δεν με άκουγε κι άφηνε περισσότερο λουρί ούτως ώστε να πλησιάσει τον Μάρλευ. Πανικοβλήθηκα. Ευτυχώς που δεν μου έφυγε. Αν όμως δεν μπορούσα να τον κρατήσω; Μπορεί να δάγκωνε κάποιον, δεν ξέρω, τι είναι αυτά; Ούτε που το φανταζόμουν. Ανεπίτρεπτα, πάρα πολύ κακά αστεία και επικίνδυνα. Εγώ είμαι γυναίκα και δεν έχω τη δύναμη ενός άνδρα και το ήξερε.
Το αναφέρω αυτό για να σου πω ότι υπάρχουν και τέτοια προβλήματα. Όχι ότι είναι συχνά, αλλά κάθε πρόβλημα με πάει πίσω. Προσπαθώ, ξεπερνάω το ένα, μου σκάει κάτι άλλο. Σήμερα ο Θανάσης τον πήγε βόλτα. Κότα ο Μάρλευ. Ξαφνικά ενώ τον διόρθωνε πριν συνέχεια να βαδίζει τουλάχιστον δίπλα του, ο Μάρλευ βάδιζε πίσω του - από μόνος του - ήρθε ο Θανάσης ενθουσιασμένος. Δεν θα το δώσουμε ήταν άριστος ο μικρός μου λέει. Εγώ όμως δεν θέλω να ξεγελαστώ γιατί καθε φορά αυτό γίνεται.
Δεν τον εμπιστέυομαι. Θα ήθελα πάρα πολύ να μου γίνει αυτό το κλικ να τον εμπιστευτώ. Θα ήθελα τη γνώμη σου..
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Θεωρω οτι ειναι αρκετά επιφοβο να ακους τι λεμε εμεις όλοι εδω μέσα και όσοι αλλοι δεν έχουν δει από κοντά το σκύλο σας και τη συμπεριφορά του όσο έμπειροι και να είναι ορισμένοι. Όσες φορές το είδε ο εκπαιδευτής ήταν ήρεμος ή τον πέτυχε σε κάποια έκρηξή του;
 


koulak

Member
7 Σεπτεμβρίου 2013
20
0
Παλαιό Φάληρο
ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχολείστε με το πρόβλημά μας. Οι συμβουλές σας είναι πολύτιμες. Εμείς δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Θέλω και με βοηθάει αυτό πολύ, να λέτε τη γνώμη σας χωρίς να σκεφτεστε αν παρεξηγηθώ. Ίσα, ίσα που αυτό ακριβώς θέλω.
Απαντώντας στον Doom, ναι με φίμωτρο ήταν για αρκετό καιρό, κάποιες ώρες την ημέρα. Στις βόλτες τα κορίτσια βάζουν ακόμα το φίμωτρο, εγώ και ο Θανάσης όχι.
Εγώ βέβαι τώρα δεν τον βγάζω καθόλου μετά από ένα περιστατικό που μου συνέβει με κάποιον να προκαλεί τον Μάρλευ με ένα αντίστοιχο σκυλί. Ο Μάρλευ αφήνιασε και δεν ήμουν σε θέση να τον κρατήσω. Αυτό με φόβισε και δεν διατίθεμαι να τον πάω βόλτα. Είναι πολύ δυνατός όταν προκαλείται από κάτι και εγώ δεν είμαι τόσο δυνατή. Είμαι γυναίκα και ο κύριος γνώριζε ότι ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Ευτυχώς που δεν μου έφυγε να δαγκώσει κάποιον. Πολύ με στεναχώρησε. Δεν το περίμενα. Ανεπίτρεπτο. Πάρα πολύ κακό αστείο.
Στο κλουβί του έμενε σχεδόν πάντα στο παρελθόν, χωρίς να του μιλάμε. Έτσι είχε πει ο εκπαιδευτής, για να νοιώθει τελευταίος. Έγινε αυτό για δυό μήνες νομίζω, δεν θυμάμαι. Μετά με δική μας ευθύνη, όντως δεν είχαμε ρωτήσει τον εκπαιδευτή, αν δεν με απατά η μνήμη μου, τον είχαμε ελεύθερο.
Το σκυλί ήταν πάρα πολύ χαλαρό. Δεν ακουγόταν στο σπίτι. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι πλέον, νομίσαμε ότι το πρόβλημα λύνεται σιγά, σιγά. Πήγαινε μόνος του στο κλουβί του και κοιμόταν. Μια χαρά. Έως τη μέρα που επιτέθηκε στη Δάφνη, μετά στον παππού και τέλος στον Θανάση. Θεώρησε προφανώς ότι ο χώρος του ανήκει. Τι στο διάολο έπαθε ξαφνικά. Με τρελλαίνει αυτό το σκυλί. Σήμερα τον πήγε βόλτα ο Θανάσης, κότα, κότα ο Μάρλευ. Ούτε τολμούσε να έχει την μουσούδα του πιο μπροστά απο τον Θανάση, που άλλες φορές τον διόρθωνε συνέχεια. Βάδιζε πίσω του, από μόνος του αυτό. Ήρθε στο σπίτι ενθουσιασμένος. Άψογος ο μικρός μου λέει. Αυτά μας κάνει και μας ξεγαλάει. Και κάποια στιγμή εκεί που είσαι μια χαρά, επιτίθεται..
Πως μπορώ να τον εμπιστευτώ..άντε και δεν σε πιάνει από το λαιμό που λεει ο εκπαιδευτής, σε πιάνει από τη μούρη, σου ξεσκίζει το πρόσωπο. Το αποτέλεσμα..τα έχουμε ξαναπεί.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Θεωρω οτι ειναι αρκετά επιφοβο να ακους τι λεμε εμεις όλοι εδω μέσα και όσοι αλλοι δεν έχουν δει από κοντά το σκύλο σας και τη συμπεριφορά του όσο έμπειροι και να είναι ορισμένοι. Όσες φορές το είδε ο εκπαιδευτής ήταν ήρεμος ή τον πέτυχε σε κάποια έκρηξή του;
Συμφωνώ. Μην επαφύεστε σε γνώμες ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τον σκυλο και την αλληλεπίδραση του μαζί σας. Όσο έμπειροι και να είναι, εμένα έμπειρος εκπαιδευτής από τηλεφώνο, χωρίς να έχει γνωρίσει ποτέ τα σκυλιά μου και από περιγραφές δικές μου μου είπε ότι κάποια μέρα θα σκοτωθούνε και να απομακρύνω τον κυρίαρχο αρσενικό που μόλις είχα μαζέψει. Δύο χρόναι μετά είναι φίλοι και κοιμούντια αγκαλιά. Οι μόνες φορές που επεμβαίνουμε όταν παίζουν είναι όταν ο ένας καβαλάει τον άλλο όχι γιατί θα τσακωθούν αλλά γιατί ο ένας είναι εγχειρισμένος στο πόδι και δεν θέλουμε να επιβαρύνεται με βάρος.

Ο εκπαιδευτής σας σας έχει πει κάποια πράγματα που μου φαίνονται περίεργα. Αν μπορείτε και θέλετε πάρτε μια άποψη και από κάποιον άλλο.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
(Και πάλι θα πεταχτώ) Κι εγώ συμφωνώ με I.Kyveli που συμφωνεί με betty coltrane.

Το μόνο που μπορείτε να πάρετε από δω είναι 1) ηθική και ψυχολογική υποστήριξη και 2) υποθέσεις για πράγματα/καταστάσεις που η μοναδική τους χρησιμότητα είναι όχι να αποτελέσουν οδηγίες/εξηγήσεις αλλά να σας καταστήσουν γνωστά πράγματα που μπορεί να μη σας πέρασαν από το μυαλό έτσι ώστε εσείς και ο εκπαιδευτής σας μόνο, τα άτομα δηλαδή που πράγματι βλέπουν τη συμπεριφορά του Μάρλευ, να μπορείτε να τα έχετε υπόψιν.

Τίποτα παραπάνω. Το τονίζω όχι τόσο για σας που δε νομίζω να έχετε ανάγκη από τέτοια "επεξήγηση" αλλά για άλλους, που μπορεί να διαβάζουν, και να είναι στην ίδια/παρόμοια θέση με εσάς.
 


Fotis_B

Active Member
7 Φεβρουαρίου 2012
27
18
Χαλάνδρι
Θα ήθελα αν μου επιτρέπετε να παραθέσω και εγώ την άποψη μου και την θέση μου κυρίως γιατί λυπάμαι πολύ με αυτό που σας συμβαίνει και γιατί οι περισσότεροι στην θέση σας θα εξαφάνιζαν τον σκύλο καιρό τώρα.Δεν θα ασχοληθώ με τον σκύλο ότι ήταν λάθος επιλογή αυτό είναι δεδομένο,θα ασχοληθώ με την περίπτωση που ο σκύλος θα μείνει.1)Ο σκύλος αυτός δεν είναι σκύλος συντροφιάς.2)Ο μοναδικός άνθρωπος στην οικογένεια σας που μπορεί να αντιμετωπίσει,να ηγηθεί,να δουλέψει τον σκύλο,να ασχολείται με τις ανάγκες του σκύλου είναι ο κ.Θανάσης για συγκεκριμένους λόγους ευνόητους.Η υπόλοιπη οικογένεια δυστυχώς θα είναι ΠΑΝΤΑ κάτω από τον Marley στην ιεραρχία,με αυτόν τον τρόπο δομείται-λειτουργεί η κοινωνία-αγέλη-οικογένεια που περιλαμβάνει έναν κυριαρχικό θηρευτή,έναν σκύλο,έναν Marley και έτσι είναι η φύση με κάποια πράγματα αναγκαστικά πρέπει να συμβιβαζόμαστε.Με απλά λόγια ο κ.Θανάσης πρέπει να "παντρευτεί" τον marley και οι υπόλοιποι στην οικογένεια να ακολουθείτε κατά γράμμα τον κ.Θανάση και όχι τον Marley.Αν θεωρηθούν τα παραπάνω ως δεδομένα και τηρηθούν με στρατιωτική πειθαρχεία τότε πιστεύω ότι ο σκύλος θα μπει σε ένα καλούπι και εσείς θα ηρεμήσετε.Εύχομαι για το ζωντανό μια καλή ζωή(που την έχει) και για εσάς ηρεμία με έναν απαιτητικό σκύλο στην οικογένεια σας.
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Συμφωνώ με τον Fotis_B και όσο για τη βόλτα θέλω να σας ξαναπω κάτι κυρία Κούλα το οποίο πραγματικά το πιστεύω γιατί το βλέπω στον δικό μου σκύλο. Έχω δει με τα μάτια μου να τον χειρίζεται παιδί, στα κιλά του (!) που ήξερε πως να του συμπεριφερθεί και να είναι σούζα ο σκύλος και έχω δει και άνθρωπο με μυική δύναμη ικανή να συγκρατήσει τον σκύλο και αυτός να τραβάει σαν να μην υπάρχει αύριο.
Είναι όλα θέμα σωστής συμπεριφοράς..
 


Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
41
Athens
Συμφωνώ με τον Fotis_B και όσο για τη βόλτα θέλω να σας ξαναπω κάτι κυρία Κούλα το οποίο πραγματικά το πιστεύω γιατί το βλέπω στον δικό μου σκύλο. Έχω δει με τα μάτια μου να τον χειρίζεται παιδί, στα κιλά του (!) που ήξερε πως να του συμπεριφερθεί και να είναι σούζα ο σκύλος και έχω δει και άνθρωπο με μυική δύναμη ικανή να συγκρατήσει τον σκύλο και αυτός να τραβάει σαν να μην υπάρχει αύριο.
Είναι όλα θέμα σωστής συμπεριφοράς..
οι σκύλοι αντιλαμβάνονται την ενέργεια του καθενός, και είναι και ένας τρόπος μεταξύ τους μέσα σε αγέλη. Συνήθως δεν χρειάζεται να γίνουν μαλλιά κουβάρια με τον αρχηγό της αγέλης για να τον ακολουθήσουν, καθώς αυτός/ή συνήθως με την ενέργεια που εκπέμπουν δίνουν το μήνυμα.

Το ίδιο λίγο πολύ ισχύει και στη σχέση σκύλο με άνθρωπο. Αν ο σκύλος αντιληφθεί φόβο, δισταγμό, αβεβαιότητα τότε θα προσπαθήσει να γίνει εκέινος ο αρχηγός της αγέλης, γιατί πολύ απλά στο μυαλό του το αφεντικό του (ή ο χειριστής του) εκείνη τη στιγμή δεν του δείχνει ικανότητα ηγεσίας και κάποιος πρέπει να πάρει το ρόλο αυτό.

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, προτείνω να διαβάσετε περί ψυχολογίας σκύλων (βέβαια φαντάζομαι ο εκπαιδευτής σας, θα σας έχει ήδη πει κάποια πράγματα).

Μπορείτε να βρείτε και άπειρα βίντεο στο youtube, ειδικά 2 πολύ διάσημων εκπαιδευτών στο εξωτερικό (ένας άντρας μία γυναίκα). Πάρτε μερικές ιδέες από εκεί, ίσως σας βοηθήσει. ΠΑΝΤΑ πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε δείτε, συμβουλευτείτε τον εκπαιδευτή σας !!! (προφανές, αλλά είπα να το τονίσω).

ΥΓ : Προς moderators και admins. Προτείνω αυτό το thread να γίνει sticky ως παράδειγμα προς μίμηση για τις προσπάθειες τις συγκεκριμένης οικογένειας. (συν ότι έχει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και απόψεις από αρκετά έμπειρα μέλη).
 


IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Εγώ βέβαι τώρα δεν τον βγάζω καθόλου μετά από ένα περιστατικό που μου συνέβει με κάποιον να προκαλεί τον Μάρλευ με ένα αντίστοιχο σκυλί. Ο Μάρλευ αφήνιασε και δεν ήμουν σε θέση να τον κρατήσω.
Το περιστατικό το θεωρώ απαράδεκτο και το αφήνω ασχολίαστο.....

Σκεφτόμουν να σου γράψω μια συμβουλή.... η οποία όμως δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση λύση στο πρόβλημα του τραβήγματος αλλά κάτι το οποίο θα σε βοηθήσει μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με την εκπαίδευση.

Δεν μπορεί να δουλέψει πάντα αλλά ίσως κάποιες φορές να σε βοηθήσει. Όταν λοιπόν βρεθείς ξανά σε ίδια φάση και εφόσον υπάρχει κοντά σου κολόνα πινακίδας, ή λεπτός αλλά ισχυρός κορμός δέντρου, ή κάγκελα χρησιμοποίησε το τυλίγοντας μισή ή μία φορά το λουρί του γύρω από την κολόνα ώστε να απορροφήσει μέρος του τραβήγματος.

Επαναλαμβάνω δεν είναι λύση αλλά κολπάκι που ίσως κάποια στιγμή σου φανεί χρήσιμο.

Φιλικά
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Να προσθέσω koulak ότι στο περιστατικό που περιγράφεις δεν θα χες μόνο πρόβλημα εσύ αλλά ένα κάρο από μας που έχουμε λίγο.. χμμ.. πιο ανήσυχα σκυλιά. Και ναι τα κιλά που σε τραβάνε αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Δεν είχε να κάνει τόσο με την ακόμα πιο ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του Μάρλευ. Έπεσες σε μαλάκα απλά.
 


Chris75

Member
26 Σεπτεμβρίου 2012
20
0
Χωρίς να έχω υιοθετήσει ως τώρα αδέσποτο, αυτό που αναφέερθηκε κάπου σαν λύση (φιλοζωϊκή-πανσιόν ζώων και χειροτέρευση της ποιότητας της ζωής του ζώου) έχει βάση.

Τα πρώην αδέσποτα, συνήθως εκτιμούν αυτά που τους προσφέρονται στην νέα τους ζωή, προσαρμόζονται, και αποβάλλουν κακές συμπεριφορές.

Μήπως ο συγκεκριμένος σκύλος "στρώσει" όταν χάσει κάποια πράγματα που θεωρεί δεδομένα ;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Μήπως ο συγκεκριμένος σκύλος "στρώσει" όταν χάσει κάποια πράγματα που θεωρεί δεδομένα ;
Αυτή την γραμμή έχει δώσει και ο εκπαιδευτής τους, από την αρχή. Γίνεται ευκολότατα και μέσα στο σπίτι.
 


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
μια προταση μονο. αν δωθει ο μαρλευ, υπαρχει καποιος απο εδω μεσα με μεγαλυτερη πειρα να τον υιοθετησει? κριμα θα ειναι να δωθει καπου γενικα κι αοριστα. με το καταλληλο εμπειρο αφεντικο, ξεκινωντας απο το μηδεν θεωρω οτι θα στρωσει και θα μπορεσει να κατευθυνει την επιφυλακτικοτητα και την κυριαρχικοτητα του πολυ καλα σε κατι χρησιμο για το νεο ιδιοκτητη, πχ φυλαξη.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
μια προταση μονο. αν δωθει ο μαρλευ, υπαρχει καποιος απο εδω μεσα με μεγαλυτερη πειρα να τον υιοθετησει? .
Αυτό θα ήταν ιδανικό :) (αν και λίγο δύσκολο μια που όλοι έχουν σκυλί και κάποιοι σκυλιά)
 




milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
θεωρω οτι ο μαρλευ εντος σπιτιου δεν θα δει προκοπη ευκολα. ειδικος δεν ειμαι αλλα δεν μοιαζει με πετ. δεν ειναι κακο αυτο. υπαρχουν και φυλες που δεν τις δινουν ευκολα (για να μην πω ποτέ) οι εκτροφεις για πετ σε διαμερισμα. μοιαζει ομως να εχει αυτο το κατι που ορισμενες φορες χρειαζεται. θελει ομως καποιον εμπειροτατο ιδιοκτητη. νομιζω οτι δεν ειναι ξεγραμμενη ιστορια και οσο προβληματικος και αν μοιαζει για συγκεκριμενες συνθηκες αλλο τοσο διαμαντακι μπορει να αποδειχθει για αλλες. και ο ιδιος να ειναι λιγοτερο στρεσαρισμενος.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Κι εγώ συμφωνώ μ'αυτή την σκέψη, αλλά ως ημίαιμος, δύσκολα θα ενδιαφερθεί κάποιος, για το αδαμάντινο του χαρακτήρα του, δυστυχώς.
 


freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Τα δεδομενα εχουν ως εξης:

1. το σκυλι επιτιθεται χωρις ειδοποιηση. Αρα, ή δεν γνωριζει γλωσσα σωματος σκυλων εξ αρχης(ισως επειδη τον πηρατε 40 ημερων), ή απο την λαθος εκπαιδευση μεσω τιμωριας (δηλαδη, τιμωρουνταν όταν προειδοποιουσε οτι "φοβαμαι μην μου το παρουν", πχ γρυλιζε) εχασε την γλωσσα σωματος που ειχε. Το αποτελεσμα ειναι να μην προειδοποιει όταν φοβαται οτι θα του παρετε κατι που θεωρει πολυτιμο(εμετο, τηλεφωνο, φαγητο κτλ).
2. χρεωνεται στο σκυλο κυριαρχία και προσπαθεια να γινει το αφεντικο, όταν όλη η επιστημονικη κοινοτητα εχει αποφανθεί οτι ΔΕΝ υπάρχει κυριαρχια στα σκυλια. Αρα, η εκπαιδευση που του κανετε μεσω κυριαρχιας(δηλαδή σπασιμο τσαμπουκα μεσω δεσιματος, περιορισμου, σμπρωξιματος κτλ) δεν είναι καν εκπαιδευση. Οι επιστημονες εχουν αποφανθεί οτι τετοιες επιθετικες συμπεριφορές εκ μερους σας προς τον σκυλο μπορεί να αυξησουν την επιθετικοτητα του κατακόρυφα.
3. ως αιτία αναφέρθηκε μεχρι στιγμης η κυριαρχία, προβλημα υγειας, ή προβλημα κληρονομικό. Άρα, η πραγματική αιτία δεν έχει βρεθεί. Οποιοσδήποτε ψυχολογος σκυλων/συμπεριφοριστής/θετικος εκπαιδευτής θα σας ενημερωνε οτι το πιθανότερο αίτιο είναι ο φοβος και θα εψαχνε να βρει την αιτία του φοβου(φυλαξης υποθετω= φοβος μην μου το παρουν).
4. τοση τιμωρία και απομονωση που εχει φαει ο σκυλος+φιμωτρο, δεν αντεχεται ευκολα απο τον μεσο σκυλο και εχει κανει πολυ μεγαλη ζημια στο σκυλο, πιθανον και μη αναστρεψιμη.
5. με τοση αγάπη και φροντιδα που του δειχνετε οικογενειακώς θεωρώ απαράδεκτο να μπαινετε στο ιντερνετ ή ακόμη και σε αυτό το φόρουμ και να μην διαβάζετε τα βασικά για την κυριαρχία που υποτιθεται οτι είναι και η αιτια όλου του κακου, για να μαθετε επιτελους οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Αρα, προσπαθειτε υπερβολικα, αλλά με τον λάθος τρόπο.

Συγγνωμη, που τα λέω τοσο χύμα αλλά περασα απο την καταστασή σας και μου ειχαν πει όλοι οι "κυριαρχικοι εκπαιδευτες¨οτι πρεπει να κανω ευθανασία στο σκύλο μου, γιατί ηταν κυριαρχικος. Εγινα θετική εκπαιδευτρια σκυλων και ο σκυλος οχι μονο για ευθανασία δεν πηγε, αλλά εγινε τοσο ήρεμος που όποιος τον βλέπει, ειδικά στο σπιτι που δεν υπαρχουν τα ερεθισματα που υπάρχουν στο παρκο, νομιζει οτι είναι γέρος.
Καλό κουράγιο.
 
Last edited:


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Τα δεδομενα εχουν ως εξης:
εγινε τοσο ήρεμος που όποιος τον βλέπει, ειδικά στο σπιτι που δεν υπαρχουν τα ερεθισματα που υπάρχουν στο παρκο, νομιζει οτι είναι γέρος.
θα μπορουσα να συνφωνησω σε αυτα που λες αλλα εν μερη εδω πιστευω οτι αναιρουντε...
εγω πιστευω οτι ο σκυλος φαινεται στο πως αντιδραει στα οποια ερεθισματα και εκει κρινετε.
με λιγα λογια τι να λεει αν ο σκυλος στο σπιτι ειναι αρνακι και εξω ειναι κερατο;;;και εδω απο οτι βλεπουμε ειχε ερεθισματα..εμετο,τηλεφωνοκλπ.
εκει ειναι το ζητουμενο του τι κανεις.
πως θα δουλεψεις τον σκυλο στα λαθη αν δεν κανει λαθη και πως θα αντιγραψεις αυτα τα λαθη μεσα στο σπιτι;;;;;

κατα τα ολα τα μελη της οικογενειας μονο συνχαρητηρια αζιξουν.