Λυπαμαι ,αλλα καταλαβες λαθος!!!Κάντε δουλειά σας μ'αρέσουν όσα γράφεται.Απλά κάποια πράγματα μου φαίνονται παράδοξα και αντικρουόμενα.Πχ Blade από όσα διαβάζω δεν είσαι φαν τις θετικής.Όμως σε άλλο thread επειδή μια κοπέλα έσπρωξε το κουτάβι της επειδή την πόνεσε το δάγκωμα του έπεσες να την φας..Πραγματικά σε ανάλογη περίπτωση με το ζόρι κρατήθηκα και δεν του έριξα μπουκέτο.Μετά υποστηρίζεις ότι το σβέρκωμα είναι ένας καλός τρόπος επιβολής.Στην πράξη βλέπω ότι το σπρώξιμο είναι πολύ πιο ανώδυνο ακόμα κι αν πόνεσε.Σίγουρα δεν ήταν σωστο αλλά κάλλιστα μπορεί να το εξέλαβε ως παιχνίδι.Ενώ με την λαβή,και την ακινητοποιηση..Δεν ξέρω πιστεύω πως υποφέρει πολύ περισσότερο,κι ας μην νιώθει πόνο.Εν πάση περιπτώση αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι πολύ λεπτή η γραμμή της διόρθωσης σ'αυτήν την μέθοδο από την χρήση βίας.Χρειάζεται πολύ λεπτός χειρισμός πράγμα που δεν μπορώ να κάνω.Και αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς τους νέους γονείς.Να βρούμε τον τρόπο να διωρθώνουμε σωστά το κουτάβι ώστε να μας υπακούει απόλυτα χωρίς όμως να του δημιουργήσουμε πρόβλημα στο μέλλον.Και εκεί ακριβώς με το άγχος που γίνεται πανικός,και την ανηπομονησία μας...γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη.
ΥΣ :Έμαθε super duper εντολή..εμμ συγνώμη trick! : ΒΡΕΣ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ!!(το γουρούνι είναι ένα παιχνίδι του)πσιττ 10/10 .Σε λίγο θα βρίσκει εγκλωβισμένους ορειβάτες.
Η θετικη εκπαιδευση ειναι μια χαρα για να μαθει καποιες εντολες!!! αυτο και τιποτα αλλο!
Ειμαι κατα της κακοποιησης και δεν νομιζω να ειναι κακο αυτο...
Η ''λαβη'' (οπως την ειπε αλλο μελος) δεν ειναι σβερκωμα και δεν ειναι τροπος επιβολης
Αμα την κανεις με αυτη την λογικη θα την κανεις λαθος και θα εχεις αρνητικα αποτελεσματα...και στο σκυλο και στα ιατρικα σου εξοδα...
Η ''λαβη'' ειναι μεσο ηρεμης/αποφασιστικης διορθωσης συμπεριφορας!!
Ειναι παρα πολυ λεπτη η γραμμη ,συμφωνω...περιεγραψα οσο τον δυνατον καλυτερα γινεται μεσω γραπτου λογου σε ενα φορουμ πως γινεται πιστευω,αλλα ειναι αρκετες οι μεταβλητες...(και θα το σκεφτω πολυ καλα πριν την ξαναπροτεινω γιατι οντως φτανει κανεις πολυ ευκολα σε λαθος συμπερασματα!)
Αυτο που υπογραμμισα ειναι το σημαντικοτερο...αμα δεις ντοκυμαντερ π.χ. με λυκους η αλλα αγελαια ζωα...ποτε μα ποτε ο αρχηγος δεν ειναι αγχωμενος/στρεσαρισμενος/κτλ...και την ''λαβη'' την κανει για να διορθωσει συμπεριφορες και οχι για τιμωρια...(σφιγγει δαγκωμα στο λαθος/χαλαρωνει στο σωστο...αλλιως απλα θα σβερκωνε το λαθος και τελος)...τα ιδια κανουν και μανες με κουταβια!
Αλλα πριν φτασουν στην λαβη...εχουν επιβληθει με ηρεμη/αποφασιστικη παρουσια!!