Επιθετικότητα-Δάγκωμα

Status
Κλειδωμένο θέμα

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Blade οι σωστοί εκπαιδευτές σαφώς και ξέρουν από συμπεριφορά σκύλου, αυτή είναι η δουλειά τους. Τώρα πώς το βλέπεις, ν αρχίσουμε να λέμε ονόματα εκπαιδευτών και να τσακωνόμαστε για το αν ξέρουν ή δεν ξέρουν συμπεριφορά σκύλου, ε δεν είναι όμορφο! Προσωπικά θεωρώ οτι το κατά πόσο ξέρει ν αξιολογεί και να ερμηνεύει τη συμπεριφορά του σκύλου κάνει έναν εκπαιδευτή καλό ή κακό.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
μπορεί...κι εγώ σε επαφή μου με 6 κλασικούς έχω πάρει αναλύσεις πάνω στην συμπεριφορά του σκύλου μου. με κάποιους συμφωνώ με άλλους όχι...
αλλα το θέμα είναι ότι εσύ δεν αναφέρεσαι σε ανάλυση συμπεριφοράς
και αξιολόγηση συμπεριφοράς αλλα στην αντιμετώπιση αυτής.
και αν δεν μπορεις να αναλύσεις τα γιατί δεν μπορείς να έχεις απάντηση
στο πως να επικεντρώσεις ελέγξεις κοντρολάρεις αποφύγεις βελτιώσεις διορθώσεις αυτή την συμπεριφορά.
(υγ έχω ένα πολύ ενδιαφέρον σκύλο)
Θες να γινεις ποιο συγκεκριμενη???
Γιατι τα περισσοτερα προβληματα συμπεριφορας εχουν υπερβολικα απλες εξηγησεις-λυσεις!!!

π.χ. ενας σκυλος που απλα δεν εκτονωνεται ,μπορει να εμφανισει προβληματα επιθετικοτητας η ''κολληματα'' με καποιο αντικειμενο η να κανει ζημιες η να χοροπηδαει πανω σε οποιον βλεπει η να γαβγιζει ασταματητα κτλ κτλ κτλ η και ολα ταυτοχρονα!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Blade οι σωστοί εκπαιδευτές σαφώς και ξέρουν από συμπεριφορά σκύλου, αυτή είναι η δουλειά τους. Τώρα πώς το βλέπεις, ν αρχίσουμε να λέμε ονόματα εκπαιδευτών και να τσακωνόμαστε για το αν ξέρουν ή δεν ξέρουν συμπεριφορά σκύλου, ε δεν είναι όμορφο! Προσωπικά θεωρώ οτι το κατά πόσο ξέρει ν αξιολογεί και να ερμηνεύει τη συμπεριφορά του σκύλου κάνει έναν εκπαιδευτή καλό ή κακό.
Μπαινουμε παλι στη ''θεωρια του σωστου''....οκ, ποιοι/που ειναι οι σωστοι???
Τοτε γιατι υπαρχουν οι συμπεριφοριστες???

και εννοειται οτι το κατα ποσο ξερει να ερμηνευει συμπεριφορες δεν κανει τον καλο εκπαιδευτη!!
Αλλη ειναι η δουλεια του!! Εφ'οσων ενας εκπαιδευτης μαθαινει τις εντολες στο σκυλο σου (χωρις να τον βασανιζει) και σου δειχνει πως να συνεχιζεις να τις εφαρμοζεις, κανει πολυ καλα την δουλεια του!!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.146
1.413
Θες να γινεις ποιο συγκεκριμενη???
Γιατι τα περισσοτερα προβληματα συμπεριφορας εχουν υπερβολικα απλες εξηγησεις-λυσεις!!!

π.χ. ενας σκυλος που απλα δεν εκτονωνεται ,μπορει να εμφανισει προβληματα επιθετικοτητας η ''κολληματα'' με καποιο αντικειμενο η να κανει ζημιες η να χοροπηδαει πανω σε οποιον βλεπει η να γαβγιζει ασταματητα κτλ κτλ κτλ η και ολα ταυτοχρονα!
ωραία τι κανεις με ένα σκυλί που είναι άριστος γνωστης της γλώσσας του σώματος και ψυχολόγος όλων των άλλων σκύλων και επιλεγει ποτε πως που και γιατί θα "μανουριασει"...
ακόμα και μετά από 2 ώρες συνεχής σωστής εκτόνωσης.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Και πολύ καλά έκανες.Σε τι ηλικία "χάλασε" κι αν θέλεις μου αναλύεις λίγο το πως?Σε τι ηλικία τον πήγες σε εκπαιδευτή?
Οι αλλάγες άρχισαν περίπου όταν χρόνιζε. Άρχισε να βγάζει μια ...χμμ... δυσαρέσκεια προς τα άλλα αρσενικά.. Το ότι δεν υπάκουε εκτός λουριου δεν μου φαινόταν τραγικό "Έλα μωρέ, κουταβι είναι ακόμα" "Άστον να χαρει και να παίξει/μυρίσει/εξερευνήσει" κι άλλα τέτοια ελαφρυντικά... Άλλωστε δεν ηθελα στρατιώτη, είπαμε!
Εκπαιδευση είχαμε κάνει πιό νωρίς, από τους πρώτους, ήδη, μήνες που τον πήραμε. Κατόπιν ψαξίματος (χαρά στην τύφλα μου) επέλεξα θετική εκπαιδευση. Όχι ότι δεν είναι καλή η θετικη εκπαιδευση, αλλά δεν είναι για μένα και για την μέχρι τώρα-πόσο μάλλον τότε- εμπειρία με σκύλους (τουλάχιστον ίσως να μην ειναι ακόμα για εμένα).

Η επιθετικότητα προς τα άλλα αρσενικά με έβαλε στο τριπάκι "Ωπα, μεγάλε, πρέπει να κάνεις αυτό που λέω εγώ". Έλα μου όμως που για να κάνει αυτό που λέω εγώ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ πρέπει να κάνει αυτό που του λέω εγω και όλες τις υπόλοιπες φορες.

Με ¨ξυπνησε" ένας συμφορουμίτης που μου εδωσε κάποιες πολύ σημαντικες συμβουλες από κοντα και μου εδειξε και κάποια πραγματα, αφού μας γνώρισε πρώτα. Βέβαια, όσο και να σε "ξυπνησει" κάποιος, όσο και να σου δείξει, αν κάποια πραγματα τα πάρεις εξ'αρχης στραβά... Θυμάμαι σαν και τωρα τα λόγια του "Όταν του λες ΚΑΤΣΕ είναι ΚΑΤΣΕ, να μην του αφηνεις την επιλογη να μην εκτελεσει". (Θυμάσαι γειτονα?)

Νόμιζα ότι άλλαξα νοοτροπία κι ότι εγινα πιό αυστηρή. Κι ότι ο σκύλος μου είναι απλά "ανεξάρτητος και τσοπανοφέρνει, μωρε, σε χαρακτήρα" γι'αυτό και η ξεροκεφαλιά του... Αλλά πρόσφατα άλλος συμφορουμίτης με εριξε από το ροζ συννεφάκι μου. "Αφου βρε kritikopoula από τις 10 φορές που θα του δώσεις εντολη, θα σε αγνοήσει τις 7 και θα τον διορθωσεις μια-δυο". Μα τι λές! Εγω τον διορθωνω κάθε φορά! (Χα, νομίζω!!! Η θετικη μου εχει αφησει μαλλον γερα το «οτι δε σ'αρεσει αγνόησέ το») --Καταραμένη απόσταση.. Ενας καλός κι αντικειμενικος παρατηρητης των πραξεων μου προς το Ρας μένει στο τρίωρο απόστασης...

Άλλος συμφορουμίτης μου έχει εξηγήσει άλλα πραγματα, που αγνοώ στη σχέση μου με το σκύλο (Α! Ρε μπαρφογήπεδο)

Γενικότερα το φόρουμ και οι συμφορουμιτες με εχουν βοηθήσει αρκετά. Αλλά να πω την αλήθεια μου, θα ηθελα να μένω Αθήνα μόνο και μόνο για τις επιλογες εκπαιδευτών που υπάρχουν, που είναι σαφως περισσότερες απ'ότι στην επαρχία... Γιατί δε γίνεται να επιβαρύνω μονίμως τους άλλους "σκυλάδες" στο να με εκπαιδευσουν...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
ωραία τι κανεις με ένα σκυλί που είναι άριστος γνωστης της γλώσσας του σώματος και ψυχολόγος όλων των άλλων σκύλων και επιλεγει ποτε πως που και γιατί θα "μανουριασει"...
ακόμα και μετά από 2 ώρες συνεχής σωστής εκτόνωσης.
αυτα τα συμπερασματα ποιος τα εβγαλε???
και τι εννοεις ''μανουριασει''???με ποιον??? με ηρεμο σκυλο?με σκυλο που ''δεν ειχε τροπους''?
μηπως επισης δεν του φτανουν οι 2 ωρες?
ο ''αρχηγος'' τι κανει οταν τα βλεπει αυτα???

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Θεωρώ τη γραμμή ανάμεσα σε εκπαιδευτή-συμπεριφοριστή πολύ λέπτη. Κάτι σαν βιολόγος-μοριακός βιολόγος. Αν θες ένα απλό μοριακό πείραμα θα στο βάλει ένας βιολόγος, αν θες κάτι πιο εξειδικευμένο χρειάζεσαι μοριακό (ε τώρα αυτό το παράδειγμα μου ρθε).

Νομίζω ότι κάθε σκύλος έχει διαφορετικό χαρακτήρα συνεπώς θα εμφανίσει διαφορετικές αδυναμίες - προβλήματα στην εκπαίδευση. Αν δεν αξιολογηθούν σωστά αυτά τα προβλήματα όσον αφορά την πηγή τους πώς θα γίνει σωστά η εκπαίδευση; Δεν είναι τυφλοσούρτης (ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι, για να γίνει σωστά). Εμπεριέχει αξιολόγηση συμπεριφοράς. Αν κάτσει κάτι πιο πολύπλοκο πας σε συμπεριφοριστή.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ακόμα ελεύθερος κυκλοφορεί αυτός ? (ο cesar milan λέω!!!μην νομίσετε κανέναν άλλο :p )

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.146
1.413
αυτα τα συμπερασματα ποιος τα εβγαλε???
και τι εννοεις ''μανουριασει''???με ποιον??? με ηρεμο σκυλο?με σκυλο που ''δεν ειχε τροπους''?
μηπως επισης δεν του φτανουν οι 2 ωρες?
ο ''αρχηγος'' τι κανει οταν τα βλεπει αυτα???
1. σου έχω απαντήσει... η εκπαιδεύτρια μου σε συνεργασία με εμενα και είναι και γνώμες και άλλων εκπαιδευτών που έχει τύχει να τον δουν και να νιώσουν το ταμπεραμέντο του
2. εννοώ να γίνει επιθετικός
3. όχι
4. με σκυλιά που δεν έχουν τρόπους με σκυλιά που η επιθετικότητα τους πηγάζει από φοβία και με σκυλιά που είναι δυναμικά με τάσεις κυριαρχικές
5. το τι κάνει ο αρχηγός (εγώ) το ξέρει πολύ καλά εσένα ρωτάω να μου πεις σου έφερα ένα παράδειγμα που μου ζήτησες αν θες απαντάς :D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν έχει καμία κατάρτιση
είναι ημιμαθής και πουλάει μούρη επειδή υπάρχουν ασχετότεροί του και οι σοβαροί βαριόντουσαν μέχρι πρότινος να ασχοληθούν
και κακοποιεί σκύλους ζωντανά και μαγνητοσκοπημένα στην τηλεόραση
εκκρεμούν πολλές μυνήσεις εις βάρος του και πίστευα ότι θα είχαμε ησυχάσει από την παρουσία του

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κουτάβι που δεν του ταιριάζει η θετική.Μπορείς να τον διορθώσεις και με θετικό τρόπο.Εγώ μόνο έτσι μπορώ να συνενοηθώ με τον μικρό.Ότι ζόρισμα του έχω κάνει σε κακό μου έχει βγει.Θέλω μια απάντηση σ'αυτό απευθυνόμενη σε όλους:Πιστεύεται ότι η απόσπαση προσοχής μπορεί να εξαλείψει μία κατάσταση ή ότι απλά την κουκουλώνει?Πχ ο τρόπος που περιέγραψα σε προήγουμενο post(απόσπαση προσοχής με εντολή και μετά παιχνίδι ή λιχουδιά) σε συνδιασμό και με άλλα πράγματα,θα την εξαλήψει αυτήν την συμπεριφορά ή θα υποβόσκει με κίνδυνο να μου κατεβάσει καμιά μούρη στο ξεκούδουνο?Έχει αρχίσει να αντιδράει καλύτερα..Στο ρούτερ δεν πλησιάζει καθόλου(μου έχει κόψει το internet 2 φορές στο παρελθόν) σε άλλα μέρη που δεν πρέπει,πάει αλλά μόλις του πω ΜΗ,φεύγει και έρχεται και ξαπλώνει μπροστά μου κοιτώντας με στα μάτια(είπαμε 8/10!!!!!!).Αλλά ακόμα γίνεται επιθετικός.Συμβαίνει το εξής:Είχε μάθει και κοιμόμασταν μαζί.Λάθος μου,ξέρω.Όπως σας είπα μένω σε μικρό χώρο και έχω καναπέ-κρεβάτι,τον οποίο τώρα τον έχω μόνιμα κλειστό-και όταν κοιμάμαι- για να τον αποτρέψω να ανεβαίνει το βράδυ.Κατά την δίαρκεια της ημέρας έχω δικό του πάπλωμα που στρώνω και ανεβαίνει-παιζει -ξαπλώνει-κοιμάται.Το βράδυ στρώνω να κοιμηθώ εγώ.Ε με το που ξαπλώσω θα λυσάξει:θα γαυγίζει,γρυλίσει πηδήξει να με φάει.Το πάπλωμα το έχει ξεσκίσει...Και δεν μπορώ να του αποσπάσω την προσοχή και να παίξω!Θέλω να κοιμηθώ η έρμη!Χθες δοκίμασα να το σηκώσω ήρεμα λίγο από το έδαφος και φάνηκε να ηρεμεί. Ξέρω πως είναι τελείως λάθος την ημέρα να του επιτρέπω κάτι και το βράδυ όχι αλλά το βλέπω αδύνατο να σταματήσει να ανεβαίνει.Ήλπιζα να πάρει το μύνημα "είναι δικό μου και στο παραχωρώ".

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
1. σου έχω απαντήσει... η εκπαιδεύτρια μου σε συνεργασία με εμενα και είναι και γνώμες και άλλων εκπαιδευτών που έχει τύχει να τον δουν και να νιώσουν το ταμπεραμέντο του
2. εννοώ να γίνει επιθετικός
3. όχι
4. με σκυλιά που δεν έχουν τρόπους με σκυλιά που η επιθετικότητα τους πηγάζει από φοβία και με σκυλιά που είναι δυναμικά με τάσεις κυριαρχικές
5. το τι κάνει ο αρχηγός (εγώ) το ξέρει πολύ καλά εσένα ρωτάω να μου πεις σου έφερα ένα παράδειγμα που μου ζήτησες αν θες απαντάς :D
Ο σκυλος σου προσπαθει να επιβαλλει την ταξη και την κυριαρχια του...και εφοσων προσπαθει ο σκυλος σου να επιβαλλει την ταξη και την κυριαρχια (υποθετω θες δεν θες) δεν εισαι εσυ η αρχηγος της αγελης σας ,αλλα ο σκυλος. ;)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κοιτάχτε
κάτι που συμφωνούν όλοι είτε είναι της θετικής είτε της αρνητικής είτε της ουδέτερης σχολής είναι ότι "όσο σκέφτεστε σε στύλ θα μου κατεβάσει την μούρη όλα πάνε προς το χειρότερο" ....
εφόσον σκέφτεστε έτσι πιστεύω πως το μόνο που σας μένει είναι να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια
κατά την άποψή μου προτιμήστε εκπαιδευτές που θέλουν να δουλεύουν πάντα με τον ιδιοκτήτη

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
δεν έχει καμία κατάρτιση

Οντως, μονο εμπειρια.
Αλλα το συγκεκριμενο ''επαγγελμα'' πανω στην εμπειρια βασιζεται...
Ερωτηση: οτι κανεις εκτροφεας/ΒΥΒ/πετ-σοπας δεν εχουν πτυχια βιολογιας/γεννετικης
(τουλαχιστον απ'οσοξερω) δεν βλεπω να ενοχλει κανεναν....

είναι ημιμαθής και πουλάει μούρη επειδή υπάρχουν ασχετότεροί του και οι σοβαροί βαριόντουσαν μέχρι πρότινος να ασχοληθούν

''πουλαει μουρη''??? σε ποιον???
εγω ξερω οτι εκει που επαγγελματιες μου λεγαν ''αγνοησε'' η τραβαγαν αλυσιδες λες και στην αλλη ακρη ηταν ποταμοπλοιο, αυτα που λεει εφεραν αποτελεσμα!!!

και κακοποιεί σκύλους ζωντανά και μαγνητοσκοπημένα στην τηλεόραση

ο,τι να ναι??? εχεις δει ποτε ,γτ εχω δει και τους 9 κυκλους και τα DVD και κακοποιηση ειδα μονο απο τους ''καλεσμενους''...

εκκρεμούν πολλές μυνήσεις εις βάρος του και πίστευα ότι θα είχαμε ησυχάσει από την παρουσία του

οπως? εγω μονο για μια ξερω
Dog Whisperer Lawsuit: Cesar Millan Sued by Flody Suarez
διαβασε και τα συμπερασματα δικα σου...
..

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δηλαδη υπαρχουν εκπαιδευτες που δειχνουν στον ιδιοκτητη πως ειναι ο σωστος τροπος να δερνει το σκυλο του ,,,????

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Δεν το σκέφτομαι=φοβάμαι.Προβληματισμός είναι μόνο για το αν θα εξαλείφθεί η συμπεριφορά,ακόμα κι αν το κόψει,ή χάνω άσκοπα τον χρόνο μου.Δεν τον φοβάμαι πια.Δεν έχω άγχος όταν τον μαλώνω,και η βελτίωση νομίζω πως εγκυται κι εκεί ως έναν βαθμό.Ψέματα φοβάμαι ένα πράγμα.Να πάρω κάτι από το στόμα του.3 δαγκώματα είναι αυτά.Αλλά αν πιάσει κάτι φαγώσιμο ο φόβος που με ποιάνει μήπως είναι κάποια φόλα είναι μεγαλύτερος και το επιχειρώ χωρίς δεύτερη σκέψη.Τώρα αν πίασει κάνα χαρτάκι,δεν τον πολυζοριζω :D ΧD.Συμφωνώ ποτέ δεν θα τον πάω σε κάποιον και θα του πω κάνε ότι πρέπει.Το ιδανικό για εμένα θα ήταν να μου δείξει τον τρόπο και να με επιβλέπει.Τώρα αν κρίνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά αλλάζει το πράγμα.Η ηλικία του είναι καλή θεωρείται?

Status
Κλειδωμένο θέμα