Επιθετικότητα-Δάγκωμα

Status
Κλειδωμένο θέμα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
http://www.dogforum.gr/v3/εκπαίδευση.συμπεριφορά-18/ποιος.είναι.ο.cesar.millan;-15242/

be my guest
παρεμπιπτόντως όμως
ο εκτροφέας δεν χρειάζεται να έχει πτυχία βιολογίας και γενετικής ,δεν διεξάγει έρευνα ούτε διδάσκει κανέναν τίποτα,δεν θα ήταν άσχημο βέβαια αν είχε ε!!! αλλά αρκεί να έχει διαβάσει,ούπς μελετήσει να πώ καλύτερα,κάποια σχετικά βιβλία
ο εκπαιδευτής τώρα που θέλει να αναλάβει προβλήματα συμπεριφοράς καλό είναι να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ κάποια σχετικά συγγράματα έστω,δεν είπα να έχει και πτυχία όπως πχ ο Ian Dunbar ή η Jean Donaldson ή η Patricia McConnell που έχουν διδακτορικό οι άνθρωποι -θα μου αρκούσε να είχε διαβάσει τα βιβλία των προαναφερόμενων δηλαδή (και όχι μόνο βέβαια)
ο εκπαιδευτής όμως που θέλει να γράψει και βιβλίο και να διδάσκει τρόπους εκπαίδευσης στην τηλεόραση.....καλό θα ήταν να έχει ένα πτυχίο σε σχετική επιστήμη....

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τι λες τωρα,,,?? να πιασεις το φαγητο απο το στομα του..?? και εσυ η ιδια να του δωσεις μια ωραιοτατη μπριτζολα και να ειναι νηστικος ολη μερα μολις τη δαγκωσει και πεις ΜΗ πρεπει να την φτυσει σε μηδεν χρονο κατω και να σε κοιταει στα ματια,,, να γινει αγαλμα,, ,, οσο νοστιμη και μυρωδατη να εινα ,,, οσο και να πειναει,,, ==))

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
βασικά-ο σκύλος σας,σας φέρεται σαν σκύλος σε άλλο σκύλο....το ξέρετε έτσι? είναι φυσιολογικά αυτά που κάνει δηλαδή...
είμαι ο Κοκόνι !!!! :)

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
τι λες τωρα,,,?? να πιασεις το φαγητο απο το στομα του..?? και εσυ η ιδια να του δωσεις μια ωραιοτατη μπριτζολα και να ειναι νηστικος ολη μερα μολις τη δαγκωσει και πεις ΜΗ πρεπει να την φτυσει σε μηδεν χρονο κατω και να σε κοιταει στα ματια,,, να γινει αγαλμα,, ,, οσο νοστιμη και μυρωδατη να εινα ,,, οσο και να πειναει,,, ==))
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!Να αφήσει την μπριζόλααα!!!!!Εξαρτάται η ζωή του από την μπριζόλα!!Θα με καταπιεί αν του την πάρω!!Μέσω της βασικής επιτυγχάνεται αυτό??

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7.%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-18/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82.%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9.%CE%BF.cesar.millan;-15242/
be my guest

γιατι δεν μου βρισκεις τις απαντησεις μεσα απο αυτες τις 51 σελιδες του τοπικ (θα το διαβασω αλλα οχι τωρα)

παρεμπιπτόντως όμως
ο εκτροφέας δεν χρειάζεται να έχει πτυχία βιολογίας και γενετικής ,δεν διεξάγει έρευνα ούτε διδάσκει κανέναν τίποτα,δεν θα ήταν άσχημο βέβαια αν είχε ε!!! αλλά αρκεί να έχει διαβάσει,ούπς μελετήσει να πώ καλύτερα,κάποια σχετικά βιβλία

Σοβαρα????????
απο που και ως που δεν χρειαζεται να εχει πτυχια βιολογιας/γεννετικης οταν αυτο που κανει ειναι ευγονικη που προυποθετει αυτες τις γνωσεις???

Τι να μελετησει???βιβλια προηγουμενων εμπορων σαν και τον ιδιο δλδ???

ο εκπαιδευτής τώρα που θέλει να αναλάβει προβλήματα συμπεριφοράς καλό είναι να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ κάποια σχετικά συγγράματα έστω,δεν είπα να έχει και πτυχία όπως πχ ο Ian Dunbar ή η Jean Donaldson ή η Patricia McConnell που έχουν διδακτορικό οι άνθρωποι -θα μου αρκούσε να είχε διαβάσει τα βιβλία των προαναφερόμενων δηλαδή (και όχι μόνο βέβαια)

δεν τους ξερω...διδακτορικο σε τι εχουν???
που ξερεις εσυ τι εχει διαβασει ο C.Millan???μαζι ζειτε???
εγω τουλαχιστον εχοντας δει και τους 9 κυκλους ειδα προοδο ακομα και στον ιδιο!!!

ο εκπαιδευτής όμως που θέλει να γράψει και βιβλίο και να διδάσκει τρόπους εκπαίδευσης στην τηλεόραση.....καλό θα ήταν να έχει ένα πτυχίο σε σχετική επιστήμη....

δεν ειναι εκπαιδευτης ουτε το ισχυριστηκε ποτε!!
τους εκπαιδευτες που βοηθησε σε αρκετες εκπομπες τους ειδατε?
..

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Τςς τςς τςςς τςςς,το κάνω του Ήρωα και κοιτάζει τριγύρω ούτε καν εμένα!!Μαγικά τους κάνει.Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.Όπως και να έχει εμένα ούτε ο τρόπος του μου αρέσει ούτε το αποτέλεσμα.Βλέπω σημάδια άγχους στους σκύλους.Βάζουν την ουρά στα σκέλια

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Παιδιά, ας γράψω κι εγώ λιγάκι (το μακρύ και το κοντό μου), στον ελάχιστο (δυστυχώς, γιατί το θέμα είναι πάντα επίκαιρο - και, όπως ξέρουν οι "παλιοί", είναι σαν να το ζω!) χρόνο που υπάρχει και ότι προλάβω...

Επίσης, να πω ότι το διαβάζω το θέμα όσο μπορώ, αλλά ζητώ συγγνώμη αν μου έχει ξεφύγει καμμιά λεπτομέρεια...

...Υπακούει, 8/10 θα εκτελέσει. Κάποιες φορές δεν θέλει να κάνει κάτι και γρυλίζει ή γαυγίζει. Το πρόβλημα αρχίζει όταν θα προσπαθήσω να του βάλω όρια. Όταν θα του πω ΜΗ ή του πάρω κάτι που θέλει, θα γυρίσει το μάτι του και... θα δαγκώσει. Το ότι υπακούει τις εντολές δεν σημαίνει ότι με σέβεται, ούτε ότι με θεωρεί αρχηγό, ούτε ότι δεν έχω πρόβλημα...
Αρα, δεν υπακούει... δεν "έχει" την ΒΥ.... και ειδικά τις στιγμές που θα του απαγορεύσεις κάτι (και θα γυρίσει το μάτι του)... ας πούμε, αν στον κούταβό μου "γύριζε το μάτι του", όταν πηγαίνω να τον αποτρέψω από κάτι ή όταν του πω "όχι", θα με είχε ήδη "φάει"...

Και διαφωνώ στο εξής: Οταν υπακούει (10/10), σαφώς και σημαίνει ότι σε σέβεται... δηλαδή, σε θεωρεί αρχηγό...

Κανενας σκυλος δεν ειναι επιθετικος απο την φυση του!! Ξεχνα το αυτο!! ...
Βρε συ, φίλε Blade75HRC,

Να σου διατυπώσω ένα παράπονό μου?
Ενώ, γενικά, από το πρώτο post που έκανες "εδώ μέσα", σκέφτηκα: "να μιά, εδεχομένως, σημαντική παρουσία"... συνηθίζεις (μα, σχεδόν, σε κάθε post σου) να γενικεύεις τόσο πολύ (και, μάλιστα, ανεπιφύλακτα!), που παραλείπεις αρκετές λεπτομέρειες... και όπως λέγεται "ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες"...
Σε ένα θεματικό φόρουμ, υποτίθεται πως οι λεπτομέρειες είναι που αξίζει να αναφέρονται - σχολιάζονται - αντικρούονται... μιάς και τα γενικότερα πράγματα θα τα διαβάζαμε, έτσι κι αλλιώς, σε "public domains"...

Για παράδειγμα, ένας σκύλος είναι επιθετικός "από τη φύση του" (?), σε 2 περιπτώσεις, που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό:
- Ορισμένα αμινοξέα, ας πούμε, πολύ αυξημένα στον οργανισμό του (ακριβώς, όπως και στους αντίστοιχους ανθρώπους)... υπάρχουν σχετικές αξιόπιστες έρευνες...
- Γονίδια προγόνων που ήταν (με "περιβόητο" τρόπο) επιθετικοί... και αυτό φαίνεται, ήδη, από την μικρή κουταβίσια ηλικία...

και τις ποιο πολλες φορες αυτα τα ''μ@λ@κιστηρια'' ειναι παρατημενα απο σπιτι που κανεις Μ@ΛΑΚ@Σ δεν ασχοληθηκε να τους μαθει σεβασμο, ορια και περιορισμους... και οι αγελες η τα ''στρωνουν'' η τα σκοτωνουν...
Θα συμφωνήσω...

...Το 8/10 αφορά σε καταστάσεις που είναι σχετικά ήρεμος και όχι εκτός ορίων, και με λίγους αντιπερισπασμούς. Πχ πριν περάσουμε έναν δρόμο που περνούν πολλά αυτοκίνητα 8/10 θα κάτσει. Τώρα αν τύχει να περνάει και κάνα περιστέρι από μπροστά του θα γουρλώσει τις ματάρες του και θα με γράψει κανονικά....
Ομως, αυτό σημαίνει ΒΥ... και, κυρίως, αυτό σημαίνει "αρχηγός"!!!

Σου το λέει ένας άνθρωπος, όπως εγώ, που προβληματίζομαι (να μην πω "με καίει"!) μ' αυτά τα θέματα και που, πριν λίγους μήνες, θα έβλεπα να με περιγράφεις ακριβώς!
Τι έχω κάνει εγώ? Καθημερινά (24/7) προσπαθώ να γίνομαι "περισσότερο" αρχηγός... όποτε τα καταφέρνω, ως δια μαγείας ο σκύλος "το ξέρει"... τόσο καλά, που σε μερικές φάσεις, προβληματίζομαι εκ των υστέρων "ρε αδελφέ, τι έκανα τόσο καλά και αντέδρασε έτσι?"...

1. ...Αν δεν εκτελει αυτοστιγμης ανεξαρτητα τι γινεται γυρω του τοτε δεν ξερει Β.Υ.

2. ...Αυτο ειναι που θα σε μαθε ενας εκπαιδευτης (εσενα πρωτα το σκυλο μετα)

3. ...Πρεπει ακομα κ την ωρα που παιζει κ τρεχει πανω κατω στο παρκο με αλλο σκυλο αν του φωναξεις "κατσε-κατω-μεινε" να ξαπλωσει κατω κ να κανει το αγαλμα. Τοτε ενα σκυλι περναει Β.Υ.

4. ...Για να γινει ομως αυτο πρεπει πρωτα να αλλαξεις εσυ νοοτροπια κ μετα να πας σε εκπαιδευτη.

5. ...Για το πολυσυζητημενο crate που εγω προσωπικα ειμαι κατα...
1. Για να πειράξω λιγάκι το φίλο μου τον Blade75HRC... εξαρτάται (πολύ) από τη φυλή του σκύλου αυτό το "αυτοστιγμή"... π.χ., έχεις (προσπαθήσει να) εκπαιδεύσει Bullmastiff?

2. Συμφωνώ και θάλεγα, επιπλέον: Κυρίως εσένα... μιάς και ο σκύλος τα ξέρει ήδη "αυτά που πρέπει να μάθει"...

3. Εντάξει, μην ορκίζεσαι (ας μην είμαστε τόσο κάθετοι - έστω, ας μην κάνει "το άγαλμα")... και πάλι, εξαρτάται από τη φυλή...

4. Σ' αυτό συμφωνώ ακόμα περισσότερο!

5. Αχχχ... αν δεν υπήρχε αυτό το "Αγιο Crate"...

...Το βασικότερο για εμένα τώρα δεν είναι όταν κυνηγιέται με ένα σκυλί να το φωνάξω και να τσακίζεται να έρθει (όχι πως δεν θα το ήθελα) αλλά να αλληλεπιδρώ μαζί του ώστε να χτίσω την σχέση μας και να τον κάνω να με εμπιστευτεί...
Ετσι, για να ευθυμήσουμε λιγάκι...
Αν μπορούσα να το έχω και αυτό... όπως αντιλαμβάνονται τα παλαιότερα μέλη, ίσως σκεφτόμουν να γίνω επαγγελματίας εκπαιδευτής!!!

1. ...π.χ. αν ορμαει στα σκυλια απεφυγε τα...

2. ......ολοι οι προαναφερθεντες θα μαθουν στον σκυλο σου ''κατσε/σηκω/κτλ.'' αλλα περι συμπεριφορας δεν εχουν ιδεα!
1. Αν το καλοσκεφτείς... στην πράξη, αυτό δε θα ήταν (καθόλου) άσχημη επιλογή!

2. Γενικά, έχεις δίκιο... δεν υπάρχουν πολλοί συμπεριφοριστές... δεν υπάρχουν πολλοί καλοί - ολοκληρωμένοι εκπαιδευτές...
Και υπάρχουν ελάχιστοι από τους παραπάνω, που συνεχίζουν τη "δια βίου μάθηση" (δεδομένου ότι τα πράγματα εξελίσσονται και πρέπει ο επαγγελματίας να ενημερώνεται διαρκώς)...

Αν εχεις ορεξη για διαβασμα , σου προτεινω ανεπιφυλακτα το ''Με τα ματια του σκυλου μου'' του C.Millan!!
Μιά από τα ίδια... τουλάχιστον αυτό...

...αν ξερεις καποιον εκπαιδευτη που οντως ξερει απο συμπεριφορα σκυλων, προτεινε τον και βγαλε με ψευτη!!!
Είπαμεεεε και προηγουμένως...
Ναι, υπάρχουν... ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν...
Ενας, κατ' ελάχιστο, που έρχεται στο μυαλό μου, ξέρω ότι δεν του αρέσει να διαφημίζεται τόσο πολύ...

Blade οι σωστοί εκπαιδευτές σαφώς και ξέρουν από συμπεριφορά σκύλου, αυτή είναι η δουλειά τους...
Κάποιοι, ναι... ξέρουν πραγματικά...

π.χ. ενας σκυλος που απλα δεν εκτονωνεται, μπορει να εμφανισει προβληματα επιθετικοτητας η ''κολληματα'' με καποιο αντικειμενο η να κανει ζημιες η να χοροπηδαει πανω σε οποιον βλεπει η να γαβγιζει ασταματητα κτλ κτλ κτλ η και ολα ταυτοχρονα!
Ετσι ακριβως... πολλά μπορεί να εμφανίσει...

1. ... Άλλωστε δεν ηθελα στρατιώτη, είπαμε!

2. ...Η επιθετικότητα προς τα άλλα αρσενικά με έβαλε στο τριπάκι "Ωπα, μεγάλε, πρέπει να κάνεις αυτό που λέω εγώ"...

3. Με "ξυπνησε" ένας συμφορουμίτης που μου εδωσε κάποιες πολύ σημαντικες συμβουλες από κοντα και μου εδειξε και κάποια πραγματα, αφού μας γνώρισε πρώτα...
1. Ευτυχώς κι εγώ τα ξέχασα αυτά... εγκαίρως!!! "Ο καλός στρατιώτης"... έστω, βρε αδελφέ, "ο καλός συνοδηγός"...

2. Απ' ότι ξέρεις, παίζουμε στο ίδιο (ξερό!) γήπεδο...

3. Αν κατάλαβα καλά... κι εμένα!
Τεράστιος "σκυλάς" ο συγκεκριμένος συμφορουμίτης!!! Θα μπορούσε, άνετα, νάναι "σωστός" επαγγελματίας, αν ήθελε... και, να φανταστείς, "εμάς" δεν μας έχει γνωρίσει ακόμα! Που να "μας" γνωρίσει κιόλας...

Θεωρώ τη γραμμή ανάμεσα σε εκπαιδευτή-συμπεριφοριστή πολύ λέπτη...
Αυτό προσπάθησα να πω κι εγώ, λίγο πιο πάνω... συμφωνώ!

ακόμα ελεύθερος κυκλοφορεί αυτός ? (ο cesar milan λέω!!!μην νομίσετε κανέναν άλλο :p )
Ναι, ευτυχώς!

1. ...είναι ημιμαθής

2. ...
και πουλάει μούρη... επειδή υπάρχουν ασχετότεροί του...

3. ...και οι σοβαροί βαριόντουσαν μέχρι πρότινος να ασχοληθούν...

4. ...και κακοποιεί σκύλους ζωντανά και μαγνητοσκοπημένα στην τηλεόραση...

5. ...εκκρεμούν πολλές μυνήσεις εις βάρος του...
Βαγγέλη,

1. Από που προκύπτει?

2. Εσύ, δεν θα πούλαγες μούρη στη θέση του?

3. Και τι τους έπεισε (και σταμάτησαν να βαριούνται) τους σοβαρούς?

4. Εντάξει, κόψε κάτι...
Ακόμα κι εγώ, στο ροζ συννεφάκι μου, δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα...

5. Αυτό πόσο ασυνήθιστο είναι στις ΗΠΑ?
Σε ποιό επαγγελματικό τομέα δεν γίνεται κατά κόρον?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...δεν είπα να έχει και πτυχία όπως πχ ο Ian Dunbar ή η Jean Donaldson ή η Patricia McConnell που έχουν διδακτορικό οι άνθρωποι - θα μου αρκούσε να είχε διαβάσει τα βιβλία των προαναφερόμενων δηλαδή (και όχι μόνο βέβαια) ...
Εδώ θα συμφωνήσω!
Κορυφαίοι και οι τρεις! Και όχι μόνο!
Και αυτό έλεγα πιο πάνω για την "δια βίου μάθηση" (που δεν κάνουν οι περισσότεροι εκπαιδευτές)...

Υ.Γ. Μιά που άρχισαν (πολύ σωστά) να αναφέρονται κορυφαίοι συγγραφείς στη συμπεριφορά... Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την Temple Grantin! Last, but not least!!!

Last edited:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.146
1.413
Ο σκυλος σου προσπαθει να επιβαλλει την ταξη και την κυριαρχια του...και εφοσων προσπαθει ο σκυλος σου να επιβαλλει την ταξη και την κυριαρχια (υποθετω θες δεν θες) δεν εισαι εσυ η αρχηγος της αγελης σας ,αλλα ο σκυλος. ;)
δεν σου ζήτησα να μεταφράσεις η να πεις την γνώμη σου για τον σκύλο μου αυτό το έχουν κάνει άλλοι. αποφεύγεις να απαντήσεις πάντως!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Βρε συ, φίλε Blade75HRC,

Να σου διατυπώσω ένα παράπονό μου?
Ενώ, γενικά, από το πρώτο post που έκανες "εδώ μέσα", σκέφτηκα: "να μιά, εδεχομένως, σημαντική παρουσία"... συνηθίζεις (μα, σχεδόν, σε κάθε post σου) να γενικεύεις τόσο πολύ (και, μάλιστα, ανεπιφύλακτα!), που παραλείπεις αρκετές λεπτομέρειες... και όπως λέγεται "ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες"...
Σε ένα θεματικό φόρουμ, υποτίθεται πως οι λεπτομέρειες είναι που αξίζει να αναφέρονται - σχολιάζονται - αντικρούονται... μιάς και τα γενικότερα πράγματα θα τα διαβάζαμε, έτσι κι αλλιώς, σε "public domains"...

Για παράδειγμα, ένας σκύλος είναι επιθετικός "από τη φύση του" (?), σε 2 περιπτώσεις, που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό:
- Ορισμένα αμινοξέα, ας πούμε, πολύ αυξημένα στον οργανισμό του (ακριβώς, όπως και στους αντίστοιχους ανθρώπους)... υπάρχουν σχετικές αξιόπιστες έρευνες...
- Γονίδια προγόνων που ήταν (με "περιβόητο" τρόπο) επιθετικοί... και αυτό φαίνεται, ήδη, από την μικρή κουταβίσια ηλικία...

Οι οποιοι αυτοι σκυλοι που λες ομως ειναι εκτροφης που καποιος αναγκασε ζευγαρωματα επιθετικων σκυλων και εν συνεχεια ενθαρυνε αυτη την συμπεριφορα......και οχι ''φυσικης επιλογης'' ουτε εκτροφης βαση της υγειας και σωστης ανατροφης...διαφωνεις???

ακομα και αυτοι οι σκυλοι ομως μπορουν να αλλαξουν συμπεριφορα και δεν ειναι καταδικασμενοι!!

Θα συμφωνήσω...

χαιρομαι γιατι ετσι απαντιεται και η προηγουμενη απορια σου σχετικα με τα λεγομενα μου! :)

Ομως, αυτό σημαίνει ΒΥ... και, κυρίως, αυτό σημαίνει "αρχηγός"!!!

Σου το λέει ένας άνθρωπος, όπως εγώ, που προβληματίζομαι (να μην πω "με καίει"!) μ' αυτά τα θέματα και που, πριν λίγους μήνες, θα έβλεπα να με περιγράφεις ακριβώς!
Τι έχω κάνει εγώ? Καθημερινά (24/7) προσπαθώ να γίνομαι "περισσότερο" αρχηγός... όποτε τα καταφέρνω, ως δια μαγείας ο σκύλος "το ξέρει"... τόσο καλά, που σε μερικές φάσεις, προβληματίζομαι εκ των υστέρων "ρε αδελφέ, τι έκανα τόσο καλά και αντέδρασε έτσι?"...

;)

1. Για να πειράξω λιγάκι το φίλο μου τον Blade75HRC... εξαρτάται (πολύ) από τη φυλή του σκύλου αυτό το "αυτοστιγμή"... π.χ., έχεις (προσπαθήσει να) εκπαιδεύσει Bullmastiff?

:p :p :p
Οχι ,αλλα εχω μαθει αρκετα πραγματα σε no-φυλες...αρα??????

1. Αν το καλοσκεφτείς... στην πράξη, αυτό δε θα ήταν (καθόλου) άσχημη επιλογή!

Να αποφυγω και τις επαφες με ανθρωπους γιατι τους ορμαγε?? :p:p:p

2. Γενικά, έχεις δίκιο... δεν υπάρχουν πολλοί συμπεριφοριστές... δεν υπάρχουν πολλοί καλοί - ολοκληρωμένοι εκπαιδευτές...
Και υπάρχουν ελάχιστοι από τους παραπάνω, που συνεχίζουν τη "δια βίου μάθηση" (δεδομένου ότι τα πράγματα εξελίσσονται και πρέπει ο επαγγελματίας να ενημερώνεται διαρκώς)...

η δια-βιου μαθηση ειναι μεγαλη υποθεση...

Μιά από τα ίδια... τουλάχιστον αυτό...

δες 1ο και μετα 9ο κυκλο εκπομπων και δες δια-βιου μαθηση στην πραξη ;)

Είπαμεεεε και προηγουμένως...
Ναι, υπάρχουν... ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν...
Ενας, κατ' ελάχιστο, που έρχεται στο μυαλό μου, ξέρω ότι δεν του αρέσει να διαφημίζεται τόσο πολύ...

π.μ. ??????

Ετσι ακριβως... πολλά μπορεί να εμφανίσει...

ναι αλλα η ουσια ειναι οτι φταιει ο 'αρχηγος-ανθρωπος' για αυτο και οχι ο σκυλος.......οι ποιο πολλοι σκεφτονται ''τι εχει ο σκυλος μου και κανει αυτο?''...μαλλον θα επρεπε να σκεφτονται ''τι μ@λ΄@κι@ κανω και εμφανισε αυτο?''

Αυτό προσπάθησα να πω κι εγώ, λίγο πιο πάνω... συμφωνώ!

και του αστρολογου με του αστρονομου πολυ λεπτη ειναι αλλα ο ενας ειναι ''κομπογιανιτης'' :p (χιουμορ και οχι αμεση συγκριση κανω...)

Ναι, ευτυχώς!

Πες το παναθεμα την ωρα!!! :) :) :) xaxaxa

Βαγγέλη,

1. Από που προκύπτει?

2. Εσύ, δεν θα πούλαγες μούρη στη θέση του?

3. Και τι τους έπεισε (και σταμάτησαν να βαριούνται) τους σοβαρούς?

4. Εντάξει, κόψε κάτι...
Ακόμα κι εγώ, στο ροζ συννεφάκι μου, δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα...

5. Αυτό πόσο ασυνήθιστο είναι στις ΗΠΑ?
Σε ποιό επαγγελματικό τομέα δεν γίνεται κατά κόρον?

:) :) :) ειδικα το 5...το ειχα στο μυαλο μου αλλα...με συμπληρωνεις...χαχαχαχαχαχαχα
..

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
δεν σου ζήτησα να μεταφράσεις η να πεις την γνώμη σου για τον σκύλο μου αυτό το έχουν κάνει άλλοι. αποφεύγεις να απαντήσεις πάντως!
πλακα μου κανεις???
δεν με ρωτησες αυτο?
ωραία τι κανεις με ένα σκυλί που είναι άριστος γνωστης της γλώσσας του σώματος και ψυχολόγος όλων των άλλων σκύλων και επιλεγει ποτε πως που και γιατί θα "μανουριασει"...
ακόμα και μετά από 2 ώρες συνεχής σωστής εκτόνωσης.
σου απαντησα αυτο
''αυτα τα συμπερασματα ποιος τα εβγαλε???
και τι εννοεις ''μανουριασει''???με ποιον??? με ηρεμο σκυλο?με σκυλο που ''δεν ειχε τροπους''?
μηπως επισης δεν του φτανουν οι 2 ωρες?
ο ''αρχηγος'' τι κανει οταν τα βλεπει αυτα??? ''

μου απαντησες αυτο
1. σου έχω απαντήσει... η εκπαιδεύτρια μου σε συνεργασία με εμενα και είναι και γνώμες και άλλων εκπαιδευτών που έχει τύχει να τον δουν και να νιώσουν το ταμπεραμέντο του
2. εννοώ να γίνει επιθετικός
3. όχι
4. με σκυλιά που δεν έχουν τρόπους με σκυλιά που η επιθετικότητα τους πηγάζει από φοβία και με σκυλιά που είναι δυναμικά με τάσεις κυριαρχικές
5. το τι κάνει ο αρχηγός (εγώ) το ξέρει πολύ καλά εσένα ρωτάω να μου πεις σου έφερα ένα παράδειγμα που μου ζήτησες αν θες απαντάς :D
και σου ειπα αυτο
''Ο σκυλος σου προσπαθει να επιβαλλει την ταξη και την κυριαρχια του...και εφοσων προσπαθει ο σκυλος σου να επιβαλλει την ταξη και την κυριαρχια (υποθετω θες δεν θες) δεν εισαι εσυ η αρχηγος της αγελης σας ,αλλα ο σκυλος. ''

που απλα σημαινει αναλαμβανεις τον ρολο του αρχηγου γιατι δεν τον εχεις 100%!

δεν απαντησες ομως να θες η δεν θες να εχει αυτη την συμπεριφορα...

Last edited:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.146
1.413
όχι δεν σου κάνω πλακα. το αναλαμβάνεις τον ρολο του αρχηγού έχει γίνει καραμέλα... και κάποιος μπορεί να σου πει όπως είπες κι εσύ

μιλας θεωρητικα...
εγω σε επαφη με 2-3 θετικους εκπαιδευτες ,οι ''λυσεις'' τους ηταν π.χ.αν ορμαει στα σκυλια απεφυγε τα... (ο,τι να ναι δλδ)
σε επαφη 2 (ο ενας επισημος του στρατου) ''κλασσικους'' ,μονο να τραβανε αλυσιδες ξερανε...
ο εν λόγω σκύλος δεν ανήκει στα καθαρά κυριαρχικά σκυλιά...μπορεί αν μας έχει δοκιμάσει αλλα δεν είναι το σκυλί που με την παραμικρή ευκαιρία θα το επαναλάβει.

αυτό που δεν έχω καταφέρει μέχρι τωρα δεν είναι να κυριαρχήσω αλλα να πετύχω τον απόλυτη αδιαφορία ως προς αυτά τα σκυλιά που τον ιντριγκάρουν αλλα και ίσως να δρομολογήσω τα ένστικτα του προς απώτερους σκοπούς.

σταματώ εδώ γιατί έχουμε χαλάσει τελείως το θέμα του αλλου σκυλλάκου

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
όχι δεν σου κάνω πλακα. το αναλαμβάνεις τον ρολο του αρχηγού έχει γίνει καραμέλα... και κάποιος μπορεί να σου πει όπως είπες κι εσύ

καραμελα-ξεκαραμελα ,αυτη ειναι η λυση και δεν ειναι τοσο απλη οσο το ''παρε κρεητ''...τι να κανουμε δλδ???

ο εν λόγω σκύλος δεν ανήκει στα καθαρά κυριαρχικά σκυλιά...μπορεί αν μας έχει δοκιμάσει αλλα δεν είναι το σκυλί που με την παραμικρή ευκαιρία θα το επαναλάβει.

αυτό που δεν έχω καταφέρει μέχρι τωρα δεν είναι να κυριαρχήσω αλλα να πετύχω τον απόλυτη αδιαφορία ως προς αυτά τα σκυλιά που τον ιντριγκάρουν αλλα και ίσως να δρομολογήσω τα ένστικτα του προς απώτερους σκοπούς.

μα μονη σου το λες...αντι να ενδιαφερεται για σενα και τι/που/πως κανεις την συγκεκριμενη στιγμη και τις αποφασεις σου, αυτος σε αγνοει και εφαρμοζει την συμπεριφορα που λες...
αρα...τουλαχιστον στις συγκεκριμενες φασεις ,δεν εισαι 'Α' εσυ αλλα αυτος...
γκαντ ναμ ιτ!!!χαχαχαχα

σταματώ εδώ γιατί έχουμε χαλάσει τελείως το θέμα του αλλου σκυλλάκου

εγω αρχισα???τι διαταγες ειναι αυτες???ημαρτον πια......
..

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Κάντε δουλειά σας μ'αρέσουν όσα γράφεται.Απλά κάποια πράγματα μου φαίνονται παράδοξα και αντικρουόμενα.Πχ Blade από όσα διαβάζω δεν είσαι φαν τις θετικής.Όμως σε άλλο thread επειδή μια κοπέλα έσπρωξε το κουτάβι της επειδή την πόνεσε το δάγκωμα του έπεσες να την φας..Πραγματικά σε ανάλογη περίπτωση με το ζόρι κρατήθηκα και δεν του έριξα μπουκέτο.Μετά υποστηρίζεις ότι το σβέρκωμα είναι ένας καλός τρόπος επιβολής.Στην πράξη βλέπω ότι το σπρώξιμο είναι πολύ πιο ανώδυνο ακόμα κι αν πόνεσε.Σίγουρα δεν ήταν σωστο αλλά κάλλιστα μπορεί να το εξέλαβε ως παιχνίδι.Ενώ με την λαβή,και την ακινητοποιηση..Δεν ξέρω πιστεύω πως υποφέρει πολύ περισσότερο,κι ας μην νιώθει πόνο.Εν πάση περιπτώση αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι πολύ λεπτή η γραμμή της διόρθωσης σ'αυτήν την μέθοδο από την χρήση βίας.Χρειάζεται πολύ λεπτός χειρισμός πράγμα που δεν μπορώ να κάνω.Και αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς τους νέους γονείς.Να βρούμε τον τρόπο να διωρθώνουμε σωστά το κουτάβι ώστε να μας υπακούει απόλυτα χωρίς όμως να του δημιουργήσουμε πρόβλημα στο μέλλον.Και εκεί ακριβώς με το άγχος που γίνεται πανικός,και την ανηπομονησία μας...γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη.

ΥΣ :Έμαθε super duper εντολή..εμμ συγνώμη trick! : ΒΡΕΣ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ!!(το γουρούνι είναι ένα παιχνίδι του)πσιττ 10/10 .Σε λίγο θα βρίσκει εγκλωβισμένους ορειβάτες.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Συντέκνισσα, ειδεμή δαγκώνω! (Και δεν είμαι και 5 μηνών-Για να το συνδεσω με το τόπικ.) Τελικά δεν είναι μόνο ο σκυλάκος Ήρωας, αλλά και το μέλος Jesuss που μας παλεύει...

Status
Κλειδωμένο θέμα