Επιθετικότητα-Δάγκωμα

Status
Κλειδωμένο θέμα

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Σταματήστε να δίνετε συμβουλές "εξ'αποστάσεως"... με τόση σιγουριά και έπαρση...χωρίς να έχετε δει τον σκύλο, χωρίς να έχετε δει τον ιδιοκτήτη...χωρίς να γνωρίζετε τη καθημερινότητά του...
Ο κάθε σκύλος χρειάζεται τη δική του μεταχείρηση...δεν μίλάμε για συνταγές μαγειρικής...
Αν η φίλη εφαρμόσει τη "λαβ'ή" χωρίς να ξέρει καν πως να την εφαρμόσει...και βγει αύριο και γράψει ότι ο σκύλος της κατέβασε τη μούρη? Τι θα πείτε?

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πας σε εκπαιδευτή να τον δει να κρίνει και να σου πει τη θα κάνετε.Μην σκεφτείς τα λεφτά θα αξίζει τον κόπο στο τέλος,αν το αφήσεις θα περάσετε δύσκολα χρόνια πιστεύω.Ο εκπαιδευτής δεν θα εκπαιδεύσει μόνο το σκυλάκι αλλά και εσένα εσύ έδωσες το δικαίωμα να τα κάνει αυτά

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Αχχ σε τι να πρωτοαπαντήσω..Καταρχήν καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να εκτονώνεται ένα σκυλί.Τον βγάζω βόλτα 3 φορές την ημέρα για μισί ώρα με τρία τέταρτα αλλά και στην βόλτα δεν έχει την καλύτερη συμπεριφορά,πράγμα που με κουράζει πάρα πολύ.Νηστικό το σκυλί μου?Αν κι έτσι συμπεριφέρεται,τρώει όλη την ημέρα.Όσον αφορά το σβέρκωμα...και την θεία.'Οταν το συζήτησα μαζί της μου απάντησε κοφτά "δεν έχει τετοια!Σβέρκωμα.Κι αν δεν καταλάβει τον βουτάς και τον βάζεις στο πάτωμα,αν δεν καταλάβει ούτε κι έτσι πέτα τον στο μπαλκονι" Σας πληροφορώ ότι το rott κάθεται ανάσκελα στον καναπέ κάνα τέταρτο και περιμένει να πάει κάποιος να το χαιδέψει έχοντας το πιο γλυκό ύφος του κόσμου και κάτι κυνόδοντες να προεξέχουν,που σου κόβουν το αίμα.Αυτό που κάνω τις 3 τελευταίες μέρες είναι να τον πιάνω από το λουρί και να τον ακινητοποιώ με φωνές ναι,φωνάζω.Γιατί έχουν σπάσει τα νεύρα μου!Έχω τραβήξει πολλά γι'αυτόν,και δεν ανέχεται ούτε να τον χαιδέψω.Τίποτα,δεν με χωνεύει απλά.Τέλος πάντων εγώ βλέπω ότι εντείνεται αυτή η συμπεριφορά.Είναι μες στα νεύρα.Το πρωί δέχτηκα πάλι "επίθεση"!Του έβαλα να φάει και ξάπλωσα στον καναπέ να τελειώσω μια ταινία που έβλεπα χθες.Ε ερχόταν και με δάγκωνε τόσο δυνατά που είχα το πάπλωμα και πονούσα,το τραβούσε,το έσκισε κι έψαχνε ψαχνό.Τον έβγαλα στο μπαλκόνι.Ξέρω πως δεν το χειρίζομαι σωστά.Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.Αυτό πως θα το χειριζόσασταν?Τι θα κάνατε?Όσον αφορά τα 'Αουυ και να φέυγω,τα σταματάω ότι κάνω κτλπ τα έχω δοκιμάσει όλα και δεν πιάνουν.Αφού φύγω βρίσκει ένα άλλο παιχνίδι και δεν τρέχει κάστανο,έτσι κι αλλιώς δεν είμαι το αγαπημένο του.Η αλλαγή της συμπεριφοράς του ήταν απότομη αλλά μπορεί όχι και τόσο ξαφνική.Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που ίσως να τον επηρέασαν.Όπως σας είπα περάσαμε τρεις βδομάδες περίπου στην Αθήνα.Μπορεί το ταξίδι και η αλλαγή περιβάλοντος να τον στρέσαραν από μόνα τους,το θεωρώ πιθανό.Εκτός αυτού ενώ εξήγησα κάποια πράγματα στην οικογένεια για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται άκουσα κάποιες ατάκες του στυλ "είναι ζόρικος,δαγκώνει.(όταν ψευτοδάγκωνε για να παίξει)"Του έκανα μία έτσι στην μούρη και μου αγρίεψε!!!"Απ'τον μπαμπά αυτό.Θέλω να πω με όλα αυτά ότι υπάρχει περίπτωση να τον επηρέασε αρνητικά κάποια συμπεριφορά που δεν μπόρεσα να ελέγξω γιατί ήταν αδύνατο να τους επιβλέπω όλους 24 ώρες το 24αρω.Είναι η μόνη αιτία που μπορώ να σκεφτώ.Πάντως είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν δαγκώνει πλέον για να παίξει.Επίσης άρχισε να "καβαλάει" μία τεράστια λούτρινη σκύλα που έχει.Διάβασα ότι μπορεί να ωφείλεται και σε στρες αυτή η συμπεριφορά.Εν πάση περιπτώση.Ναι,είμαι άπειρη,τελείως άπειρη.Κι έχω πειστεί ότι πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος πριν τα κάνω χειρότερα.Συμπεριφοριστής λοιπόν.Και που τους βρίσκουμε αυτούς??

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
mareco όσον αφορά το crate.Μένω σε γκαρσονιέρα και λαθεμένα πίστευα ότι δεν υπάρχει λόγος να τον περιορίσω μιας και ήδη ο χώρος είναι μικρός.'Ετσι δεν του το πήρα.Πιστεύεις ότι είναι αργά πια?

jo.d

Well-Known Member
8 Μαϊου 2012
147
0
βουλα
Μην απελπιζεσαι ολοι εχουμε περασει με τα βλασταρια μας και δυσκολες στιγμες.Σιγουρα με τις ΦΩΝΕς του δημιουργεις πιο πολυ ενταση..οπωσδηποτε crate θα κανει και στους 2 σας καλο και εκπαιδευτης.Εννοειται οτι ολα διορθωνται.κουταβι ειναι ακομα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κάτι είχες αναφέρει στα πρώτα σου ποστ ότι η κυρία που σου τον έδωσε σου είχε πει κάτι για φύλακας..
Γνώριζε δηλαδή τους γονείς ή τη μάνα? Υπάρχει πιθανότητα να προέρχεται από κάποιον πιο "άγριο" γονιό?
Το Crate είναι η καλύτερη λύση για πάρα πολλούς λόγους. Και δεν χρειάζεται να το βλέπει σαν "σπιτάκι" του...θα τον βάζεις κάθε φορά που θα λείπεις και κάθε φορά που θα τον πιάνει "παροξυσμός"...ακόμα και αν είσαι και εσύ μπροστά...
Και μίλα με έναν εκπαιδευτή έστω σε πρώτη φάση συμβουλευτικά...

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Δύσκολο, το ξέρω..
Αλλά..χρειάζεται υπομονή..!!!!!
Οι φωνές δεν βοηθάνε σε κάτι..θέλει ηρεμία κ επιμονή..
Δεν είναι ότι θα φύγεις από το δωμάτιο 20 φορές, θα πεις κ άλλες τόσες "μη" κ οκ..έληξε..
Θέλει προσπάθεια κ συνεχείς επαναλήψεις..
Κ σαφώς πρέπει να μιλήσεις με κάποιον εκπαιδευτή..

όσον αφορά στο crate, νομίζω ποτέ δεν είναι αργά.. Ίσα - ίσα που επιβάλλεται, στην δική σας περίπτωση..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
Σταματήστε να δίνετε συμβουλές "εξ'αποστάσεως"... με τόση σιγουριά και έπαρση...χωρίς να έχετε δει τον σκύλο, χωρίς να έχετε δει τον ιδιοκτήτη...χωρίς να γνωρίζετε τη καθημερινότητά του...
Ο κάθε σκύλος χρειάζεται τη δική του μεταχείρηση...δεν μίλάμε για συνταγές μαγειρικής...
Αν η φίλη εφαρμόσει τη "λαβ'ή" χωρίς να ξέρει καν πως να την εφαρμόσει...και βγει αύριο και γράψει ότι ο σκύλος της κατέβασε τη μούρη? Τι θα πείτε?
Έτσι είναι ρε παιδιά. Μιλάμε για έμα ροτβάιλερ και για μια κοπέλα που το λέει ξεκάθαρα ότι δεν έχει πείρα από σκύλους. Άμεσα απευθύνσου σε εκπαιδευτή , δεν ξέρω την περιοχή που μένεις αλλά αν την αναφέρεις μπορούν να σε βοηθήσουν απολ το φόρουμ συστήνοντας υπεύθυνα κάποιους αποδεδειγμένα καλούς, γιατί κυκλοφορούν πολλοί τσαρλατάνοι στον χώρο.
Κι επειδή μιλάς για πέντε μηνών σκύλο εμένα η συμπεριφορά του μου θυμίζει κούταβο που θέλει πολύ περισσότερη εκτόνωση.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
mareco όσον αφορά το crate.Μένω σε γκαρσονιέρα και λαθεμένα πίστευα ότι δεν υπάρχει λόγος να τον περιορίσω μιας και ήδη ο χώρος είναι μικρός.'Ετσι δεν του το πήρα.Πιστεύεις ότι είναι αργά πια?
Oχι. Δεν είναι καθόλου αργά. Ψώνισε άμεσα, να ησυχάσει το κεφάλι σου.

Κοίτα...θα σου πω δυό βασικές θεωρίες, χωρίς να ξέρω με σιγουριά αν αρμόζουν στο κουτάβι σου. Εναν γενικό μπούσουλα [όχι από το μυαλό μου] γιατί τα έχω περάσει πρόσφατα με το δικό μου κουτάβι, και ακόμη τα περνάω.

Σε κουτάβια λοιπόν, με τέτοιο "ταμπεραμέντο", δεν πας κόντρα. Δεν μπαίνεις σε debate. Δεν απαντάς στα νεύρα, με νεύρα, φωνές και ασταμάτητο μάλωμα. Για ξύλο δεν το συζητάω καν. Γιατί έτσι, μόνο χειρότερα μπορεί να τα κάνεις. Κάνεις την καρδιά σου πέτρα και κόβεις μαχαίρι, κάθε τρυφερότητα. Δεν χαιδεύεις, δεν μιλάς, δεν ανεβάζεις σε κρεβάτι/καναπέ/πολυθρόνα, δεν παίζεις καν μαζί του. Δεν ασχολείσαι καθόλου. Του προσφέρεις τα βασικά, τροφή-νερό-εκτόνωση και τον υπόλοιπο χρόνο, στο crate του. Πολλές ώρες; Πολλές ώρες. Να αναγκαστεί να ρίξει στροφές και να μειώσει ενέργεια. Το ζητούμενο δηλαδή είναι, να μην του τροφοδοτείς και προφανώς ενισχύεις, την ενέργεια που αυτός εκδηλώνει με δαγκώματα και γαβγίσματα. Αυτός είναι ο δικός του τρόπος. Προσπαθείς να τον έχεις όσο περισσότερο μπορείς, ήρεμο. Μα...θα μου πεις...εγώ δεν τον προκαλώ...αντιθέτως... Κι όμως...οι φωνές, η ένταση, το ασταμάτητο κούνημα χεριών/ποδιών, προκειμένου να αποφύγεις τα δόντια του, τον εξιτάρρουν. Κερδίζει την προσοχή σου έτσι. Κερδίζει...γενικώς... Δεν πρέπει λοιπόν, να του δίνεις αυτά τα εφόδια. Μόλις δεις και ξεφεύγει, τον πιάνεις από το λουρί του, που το έχεις μόνιμα να κρέμεται πάνω του και τον οδηγείς στο crate του. Και άστον να χτυπιέται εκεί. Δεν του δίνεις καμμία σημασία απολύτως. Λέω...τον πιάνεις από το λουρί και όχι κατευθείαν από το κολάρο του [τύπου...απ'το αφτί και στον δάσκαλο] :D για να μην συνδιάσει αυτή την κίνηση του χεριού σου, με την κακή γι'αυτόν συνέπεια...το κλείσιμο στο crate. Γιατί στο τέλος, θα βλέπει να τον πλησιάζει το χέρι σου και θα τρέχει να κρυφτεί. Κι αυτό, δεν το θέλουμε. Επίσης, σταμάτα να χρησιμοποιείς το όνομά του, για να τον μαλώσεις.

Γενικά...όλα τα παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω δει τον σκύλο σου και σαν γενική γραμμή σου ξαναλέω, μέχρι να αναλάβει [οπωσδήποτε όμως] εκπαιδευτής. Δυστυχώς, δεν έχεις επιλογή. Πρέπει να μπει άμεσα σε αυστηρότατο πρόγραμμα βασικής υπακοής. Κι αυτός...κι εσύ :)

Θα φτιάξουν τα πράγματα. Χρειάζεται πελώρια υπομονή και σωστή διαχείριση.

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Δεν ξέρω τίποτα για τους γονείς.Μόνο αυτό μου είπε,ότι της είπαν εκείνοι απ'τους οποίους τον πήρε(από ένα χωριό έξω από δω.Τρέχα γύρευε.)
mareco θα προσπαθήσω να ακολουθήσω κατά γράμμα αυτά που μου είπες,έχουν λογική και κρίνω πως είναι ανώδυνα και για τους δυο μας.Όμως όταν λείπω για κάνα 3ωρο θα μένει μέσα?Έχω ακούσει και για πάνω από 12 ώρες παραμονής σκύλου σε crate,όμως το βρίσκω απαράδεκτο:(.Εξήγησέ μου αυτό με το όνομα.Το έχω ξαναδιαβάσει κάπου.Για ποιον λόγο δεν πρέπει να το χρησιμοποιώ?Δυστυχώς σπουδάζω στον Πύργο και αν και δεν το έχω ψάξει καθόλου είναι η αλήθεια όσον αφορά στον εκπαιδευτή,δεν έχω και πολλές ελπίδες να βρω κάποιον καλό εδώ.Αν γνωρίζει κάποιος να μου πει,παρακαλώ.Και θα προσπαθήσω να τον βγάζω περισσότερο.Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά όλους.Ελπίζω να μην με φάει μέχρι να προβώ σε όλ'αυτά!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Δεν πρέπει να συνδιάζει το όνομά του με το μάλλωμα. Μόνο με ευχάριστες καταστάσεις. Αν είσαι συνέχεια: μη Τζακ [sorry, δεν θυμάμαι τ'όνομά του] και μη Τζακ και μη Τζακ...στο τέλος θα του μείνει η συσχέτιση του ονόματός του με το μάλλωμα και την τιμωρία και αργότερα, θα τον φωνάζεις και δεν θα έρχεται. Εκτός, αν του αλλάξεις όνομα :rolleyes:

Ξέχνα τι θεωρείς εσύ οτι είναι απαράδεκτο και τι όχι. Δεν έχεις τις γνώσεις και την εμπειρία. Ελπίζω να βρεις καλό εκπαιδευτή, να σε βοηθήσει να καταλάβεις την διαφορά του απαράδεκτου, από το ανώδυνα αναγκαίο, με στόχο την ευζωία του σκύλου και συνεπώς την δική σου :)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.968
7.541
@Blade. Έγραψα πάλι υπερτεράστιο κείμενο για να σου απαντήσω σε κάθε point αλλά το φαγε ένα ακούσιο κλικ. Δεν πειράζει, γιατί η ουσία είναι η εξής:
Χρειάζεται πελώρια υπομονή και σωστή διαχείριση.
Πώς? Έτσι όπως λέει η υπογραφή του σούπι:
"Το μυστικό (...) βρίσκεται στην σωστή αναγνώριση και χρήση των ήδη υπαρχόντων κινήσεων."

Πάντως θα διαφωνήσω στο να ξεχάσει το τι βρίσκει απαράδεκτο, καθώς άμα βρίσκει κάτι απαράδεκτο το πιθανότερο είναι να μην το εφαρμόσει σωστά λόγω επιφυλάξεων, έστω και αν αυτό το κάτι είναι θεωρητικά σωστό. Και εδώ το κλειδί είναι να προσαρμόσεις τις γενικότερες συμβουλές σε όσα βρίσκεις ότι:
έχουν λογική και κρίνω πως είναι ανώδυνα και για τους δυο μας.
Οι εφαρμογή των γενικότερων μεθόδων είναι πάντα απαραίτητα υποκειμενική και εξαρτάται άμεσα και από τα δύο μέρη που συμμετέχουν στην εφαρμογή της.

Κοινώς Jesuss θα σε συμβούλευα με αυτή τη σειρά: παρατήρησε, κατανόησε, πράξε. Σε τρεις συνιστώσες: εσένα, το σκυλί σου, το πλαίσιο στο οποίο απευθύνεται η κάθε μέθοδος (υπόβαθρο, αντικείμενο, σχέση δράσης-αντίδρασης).

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Σαφώς και δεν την έχω,μα κάποια πράγματα μου τα απαγορεύει η λογική μου.Επίσης πολλά τα βρίσκω παράδοξα και αντικρουόμενα.Εν πάση περιπτώση σίγουρα ξέρεται καλύτερα.Κι εγώ το ελπίζω:(.Σ'ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
Eγώ επειδή δεν το έχω ζήσει ποτέ στην πράξη δεν κατανοώ πώς η παραμονή ενός σκύλου μόνιμα στο crate εκτός από τις βόλτες του εννοείται, θα βελτιώσει την συμπεριφορά του.
Ξέρω ότι δεν τα βγάζεις από το μυαλό σου mareco και τα έχεις συζητήσει με εκπαιδευτή, αλλά αναρωτιέμαι αν είναι σωστή μέθοδος για τέτοια σκυλιά.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.968
7.541
Eγώ επειδή δεν το έχω ζήσει ποτέ στην πράξη δεν κατανοώ πώς η παραμονή ενός σκύλου μόνιμα στο crate εκτός από τις βόλτες του εννοείται, θα βελτιώσει την συμπεριφορά του.
Ξέρω ότι δεν τα βγάζεις από το μυαλό σου mareco και τα έχεις συζητήσει με εκπαιδευτή, αλλά αναρωτιέμαι αν είναι σωστή μέθοδος για τέτοια σκυλιά.
Κι εγώ την έχω αυτή την απορία.. Δεν το σχολίασα γιατί μην έχοντας χρησιμοποιήσει crate δεν έχω πλήρη εικόνα για να βγάλω σαφή συμπεράσματα.

Πάντως είχα ανάλογο, μικρότερης εντάσεως πρόβλημα με τον Άρη, που η έντονη αντιδραστικότητά του στα πάντα όταν τον πρωτοπήρα μου ήταν προωτόγνωρη σε σχέση με τα άλλα μου σκυλιά. Κι εγώ το λογικότερο που βρήκα ήταν να μη μπω σε κόντρα, παρατηρώντας όμως ποια πράξη μου αποτελεί για αυτόν κόντρα και πράττωντας το αντίθετο. Το "πείραμά" μου πάντως δείχνει να πήγε καλά μέχρι τώρα, αλλά επιφυλλάσομαι να το παρουσιάσω ως πρόταση γιατί τα αποτελέσματα θα είναι ασφαλή αφού ενηλικιωθεί. Ή τα κανα όλα λάθος και θα φανεί εν καιρώ ή κατάφερα να βγάλω σωστά συμπεράσματα σε σχέση με τη βάση γνώσης μου. Είδωμεν...΄

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
Εγώ πάντως επειδή έχω ένα νευρόσπαστο...ίδιου στυλ...όποτε έχω χάσει την ψυχραιμία μου, του έχω φωνάξει, του έχω φέρει στο κεφάλι μπουφάν, και γενικά έχω αντιδράσει κι εγώ υστερικά το πράγμα κορυφώνεται...πηδάει μέχρι το κεφάλι μου και με δαγκώνει (όχι δάγκωμα αληθινό, αλλά πονάει κι αυτό μια χαρά). Όταν του μιλάω ήρεμα έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Και το κρέιτ επίσης έχει πολύ ηρεμιστικά αποτελέσματα πάνω του. Όχι όμως για ώρες. Όταν τον πιάσει η μούρλα χωρίς λόγο, τον βάζω κρέιτ και μετά από 10 λεπτάκια του ανοίγω..επαναπρογραμματίζεται ένα πράμα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.968
7.541
Εγώ πάντως επειδή έχω ένα νευρόσπαστο...ίδιου στυλ...όποτε έχω χάσει την ψυχραιμία μου, του έχω φωνάξει, του έχω φέρει στο κεφάλι μπουφάν, και γενικά έχω αντιδράσει κι εγώ υστερικά το πράγμα κορυφώνεται...πηδάει μέχρι το κεφάλι μου και με δαγκώνει (όχι δάγκωμα αληθινό, αλλά πονάει κι αυτό μια χαρά). Όταν του μιλάω ήρεμα έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Κ
E κι εγώ το αυτό.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ροτβαιλερ ειναι,,,,??? α καλα...,, επειδη βλεπω αρχισαν να λενε για εκπαιδευτη,,,,,
...
καποιους τυπους που κοιτανε το σκυλι στα ματια και το υπνωτιζουν και κανει οτι του λενε,,,???
,,
η μηπως λετε καποιους τυπους που τους πας ενα νευρικο υπερκινητικο ατιθασο σκυλι και το σαπιζουν στο ξυλο...??? και μετα του λενε ξαπλα και το σκυλι γινεται αλοιφη ενα με το πατωμα,,,???
,,,
η μηπως καποιους τυπους που του λενε,,,, χρυσο μου ξαπλωσε κατω και σταματα να δαγκωνεις να τραβας και να σκιζεις τη κουρτινα σε θεμοπαρακαλω αν εχεις την ευγενη καλοσυνη,,,,???
..
η καποιους αλλους που του λενε ,,, αν εισαι καλο παιδι και δεν δαγκωνεις και καθεσε φρονιμα θα σου ψησω μπριτζολες στα καρβουνα...??...
...
πηγες και πηρες και εσυ ενα σκυλο.... φυλακα για εργοστασιο... ==))

Status
Κλειδωμένο θέμα