Επιθετικότητα-Δάγκωμα

Status
Κλειδωμένο θέμα

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
πινω δεν πινω αν ειναι ροτβαιλερ και μαλιστα επιθετικο και δεν ξερει απο που κρατα η σκουφια του και δεν ξερει να το χειριστει καλυτερα να το παει σε εκπαιδευτη για εκπαιδευση να του αφησει τα ψευτικα στοιχεια της και να γινει ""λουης"" για να μπορει να πληκτρολογει και με τα δυο χερια και ολα τα δαχτυλα,,, ==))

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
πινω δεν πινω αν ειναι ροτβαιλερ και μαλιστα επιθετικο και δεν ξερει απο που κρατα η σκουφια του και δεν ξερει να το χειριστει καλυτερα να το παει σε εκπαιδευτη για εκπαιδευση να του αφησει τα ψευτικα στοιχεια της και να γινει ""λουης"" για να μπορει να πληκτρολογει και με τα δυο χερια και ολα τα δαχτυλα,,, ==))
Έχεις μια μανία να κολλάς σε στερεότυπα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ανάθεμα και αν καταλαβα λέξη από το παραλήρημά σου ferozasea...
jessus...το crate είναι ιδανικό για να κατεβάζει στροφές ο σκύλος...ηρεμεί. Δεν είπαμε να τον μπουντρουμιάζεις εκεί όλη μέρα, αλλά στη φάση της υπερ κουταβίσιας τρέλας είναι μια πολύ καλή λύση...
Εκτόνωση χρειάζεται...αλλά η εκτόνωση για έναν σκύλο δεν είναι πάντα η σωματική αλλά και η πνευματική...Ο δικός μου (13 μηνών) είναι ένα πάρα πολύ έξυπνο και υπερ ενεργητικό σκυλί...Έχω διαπιστώσει ότι μπορεί να εκτονωθεί και να ξεραθεί στον ύπνο μετά από 1 ώρα τρέξιμο με μπαλάκια όπως επίσης και με 20 λεπτά εκπαίδευση/παιχνίδι μέσα στο σαλόνι...εκεί που κάθομαι...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
απλα σκεφτομαι ποσα κιλα μπορει να γινει ενα τετοιο σκυλι και ποσο μακρυα και κοφτερα δοντια θα φτιαξει ==))

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Δυστυχώς δεν μπορώ να δω τα σχόλια της προήγουμενης σελίδας(με βγάζει στην αρχική) επομένως ούτε το "παραλήρημα" του ferozasea αν και πολύ θα το ήθελα!!Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορώ να τον δώσω.(αν ορθά κατάλαβα πως αυτό εννοείς)διότι τον αγαπάω ήδη πάρα πολύ,όπως όλοι σας φαντάζομαι τα σκυλάκια σας.Να διευκρινήσω κάτι στο σημείο αυτό..Δεν είναι rott.Αν και πολύ μου εχουν πει ότι πρέπει να έχει κάτι από rott.Της θείας μου είναι το rott.Συγνώμη που σας μπέρδεψα έτσι.Δεν ξέρω πόσο θα γίνει,μου έχουν πει μαχ 30-35,ενώ τώρα είναι 13.Πνευματικά κι αν κουράζεται.Έχει μάθει πάρα πολλά πράγματα.Και τα επαναλαμβάνουμε καθημερινά.Αφού σκέφτομαι ότι το έχω παρακάνει με τις εντολές.Από εχθές του έχω ξεκινήσει το μη..Το έχει καταλάβει και σταματάει αυτό που κάνει..τον επιβραβεύω.Όταν θέλει κάτι πολύ όμως πχ πριν προσπαθούσε να φτάσει τα μπισκοτάκια του,δεν σταμάταγε και μπήκα μπροστά σ άυτόν και τον πάγκο που τα έχω και μου έβγαλε μια γλώσσα να(πολύ έντονο γαύγισμα,θυμωμένο μάτι και πήδημα να με δαγκώσει(συνέχισα να λέω μη κι όταν ηρέμησε του έδωσα.Για το crate συμφωνώ,και μόνο έτσι θα το χρησιμοποιήσω(ίσα για να ηρεμεί δηλαδή).Όταν μπορέσω θα το προμηθευτώ.Επίσης ενώ γενικά τις εντολές τις ακούει με προβληματίζουν 2 πράγματα..Στο ξάπλωσε(που έχω διαβάσει ότι είνα σαν να προσπαθούμε να του επιβληθούμε,ότι έτσι δηλαδή το εκλαμβάνει) γαυγίζει πάντα,ενώ το κάνει, ή δαγκώνει τον αέρα.Και το δεύτερο είναι ότι κάθεται πάνω μου κάποιες φορές εντελώς επίτηδες,κάτι που δηλώνει κυριαρχία....Και κάτι σοβαρό που συνέβη μόλις πριν μια ώρα..όταν τον φωνάζουν γενικά στον δρόμο να τον χαιδέψουν και τα λοιπά τρελένεται από την χαρά του,αλλά δεν θέλει κι όλας να τον χαιδέψουν,δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά.Ε λοιπόν μας την πέσαν κάτι πολύ ατσούμπαλα παιδάκια κι ενώ έκανε χαρές στην αρχή,μετά από το άγαρμπο χαιδολόγημα(το ένα μάλιστα τόλμησε να "χαιδέψει" την κοιλιά μας με το πόδι του) τσαντίστηκε και έκανε σβούρες σαν τρελό γύρω μου με ενδιάμεσες απόπειρες να πηδήξει πάνω τους με ανοιχτό το στόμα..Ναι ξέρω..τι κάθομαι και γράφω και δεν τρέχω να σωθώ.Απίστευτα απογοητευμένη σήμερα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
Βρε jesuss σιγά σιγά θα μάθεις τον σκύλο σου και θα δεις ότι τα πηδήματα με ανοιχτό το στόμα είναι απόπειρα να σε φιλήσω-δαγκώσω από αγάπη. Είναι μερικά άγαρμπα πώς να το κάνουμε. Δεν εννοώ να το επικροτείς, αλλά μην σε πιάνει πανικός.
Που να δεις το δικό μου το γομάρι που κάθε πρωί απο την χαρά του ορμάει και με δαγκώνει. Μήπως το κουτάβι σου δεν έζησε με τα αδέλφια του καθόλου; Συνήθως αυτά ειναι τα πιο άγαρμπα!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
οι συμβουλές που σου έδωσαν τα πιο πολλά παιδιά ειναι για να μπορεσεις να κρατήσεις τον σκύλο σου.
Αλλα πολύ σημαντικό είναι να τον δει απο κοντά κάποιος που μπορεί να καταλαβει αν αυτά τα σημάδια είναι σημάδια ενός υπερκινητικού σκύλου κακομαθημένου, ή ενός σκύλου κυριαρχικου , η ενός σκύλου με αδύνατα νευρα για κάθε περίπτωση η αντιμετωπιση είναι διαφορετική και σίγουρα χρειάζεται αρκετή δουλειά απο σενα.
Γιαυτό ένας καλός εκπαιδευτής είναι μονόδρομος για σένα, για να μπορεσεις να τον κρατήσεις.....
Με την απογοήτευση δεν βγάζεις τίποτα ούτε για σένα ούτε για τον σκύλο σου, σταμάτα να παιρνεις την συμπεριφορά του προσωπικά , βρες κάποιον για βοήθεια και ξεκίνησε την δουλειά το χρωστάς και σε σένα και στον κούταβο σου.

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Δεν ξέρω αν το έκανε από ενθουσιασμό,ότι νευρίασε κατάλαβα,αλλά κι έτσι να είναι,αν κατάφερνε να δαγκώσει το παιδάκι ποία η θέση μου μετά?Η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί πολύ με όλη την καταστάση..Ίσως υπερβάλω(??)Δεν ξέρω..Ναι,με τα αδερφάκια του δεν έπαιξε.1μισι μηνός τον πήρα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.837
8.036
Δεν αφήνεις το σκυλάκι σου με παιδάκια, ιδιαίτερα ζωηρά και ατσούμπαλα. Είναι ατσούμπαλος και νευρικός και αυτός και μπορεί να γίνει ζημιά.

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Ναι,κι εγώ αυτό καταλαβαίνω.Θα ψάξω αμέσως.Δεν πρέπει να το παίρνω προσωπικά..αλλά δεν μπορώ να μην στεναχωριέμαι...Τέλος πάντων,αύριο είναι μια καινούρια μέρα..Ίδωμεν!Κοιμάται ήδη στον καναπέ μου..Μάλλον θα κοιμηθώ εγώ στο σπιτάκι του σήμερα:mad:

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
πές της θείας λέγε χαζομάρες για να το πώ σωστά αλλιώς να τα δοκιμάσουμε πάνω της!σκέψου το ροτβάιλερ που έχει τι τράβηξε για να είναι ήρεμο όπως περιγράφεις και να δίνει έτσι συμβουλές.

δοκίμασε το κράτε που σου προτείνει η κατερίνα πρίν πάς σε εκπαιδευτή αφού θα αρχίζεις να τον βάζεις σε μία τάξη και μου ακούγεται η καλύτερη λύση.προφανώς ο μικρός μεγαλώνει και σε δοκιμάζει,ακόμα μην είσαι τόσο γλυκιά μαζί του όταν σου κάνει όλα αυτά που μας περιγράφεις αλλά με λογικό τρόπο και μην ξεχνάς της εκτόνωση του για να μην ξεδίνει πάνω σου όταν έχει ενέργεια και να είναι χαρούμενος.

τέλος το αρκουδάκι να το μαζέψεις,κάπου εδώ στο φόρουμ το είχα διαβάσει γιατί μπορεί να αρχίσει να το κάνει πιό έντονα.γαμώτο αν είχα αρσενικό θα είχε φάση κρίνοντας απο εδώ μέσα που διαβάζω τα κατορθώματα τους.

Last edited:

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Σταματήστε να δίνετε συμβουλές "εξ'αποστάσεως"... με τόση σιγουριά και έπαρση...χωρίς να έχετε δει τον σκύλο, χωρίς να έχετε δει τον ιδιοκτήτη...χωρίς να γνωρίζετε τη καθημερινότητά του...
Ο κάθε σκύλος χρειάζεται τη δική του μεταχείρηση...δεν μίλάμε για συνταγές μαγειρικής...
Αν η φίλη εφαρμόσει τη "λαβ'ή" χωρίς να ξέρει καν πως να την εφαρμόσει...και βγει αύριο και γράψει ότι ο σκύλος της κατέβασε τη μούρη? Τι θα πείτε?
Ολοι ανεξαιρετως οι σκυλοι κανουν ο ενας στον αλλον την λαβη!
ενστικτωδης συμπεριφορα ειναι και δεν ειναι θεμα χαρακτηρα!

Αν της κατεβασουν την μουρη ,παει να πει οτι δεν την εκανε σωστα και την καταλληλη στιγμη...αλλωστε εγω προειδοποιησα οτι με αυτη τη μεθοδο μπορει και να δαγκωθεις αν δεν ξερεις τι κανεις!

Αυτό που κάνω τις 3 τελευταίες μέρες είναι να τον πιάνω από το λουρί και να τον ακινητοποιώ με φωνές ναι,φωνάζω.Γιατί έχουν σπάσει τα νεύρα μου!Έχω τραβήξει πολλά γι'αυτόν,και δεν ανέχεται ούτε να τον χαιδέψω.Τίποτα,δεν με χωνεύει απλά.Τέλος πάντων εγώ βλέπω ότι εντείνεται αυτή η συμπεριφορά.Είναι μες στα νεύρα.
Δεν θελω να στο χαλασω ,αλλα εσυ εχεις νευρα, οχι αυτος!!!
Δεν φερεται λαθος...Αυτος απλα αναπληρωνει το κενο του αρχηγου (που ειναι ηρεμος,αποφασιστικος και ξερει τι κανει...) που εχεις αφησει με την συμπεριφορα σου!!!

Παω στοιχημα οτι πριν ακομα κανει οτιδηποτε ,εσυ το εχεις ηδη στο μυαλο σου και σε αγχωνει/στρεσαρει...πριν ακομα το κανει...εχεις σκεφτει οτι αυτη η συμπεριφορα σου τον κανει να κανει ο,τι κανει?Συμπεριφοριστη που θα βρεις? google it...

Εκτόνωση χρειάζεται...αλλά η εκτόνωση για έναν σκύλο δεν είναι πάντα η σωματική αλλά και η πνευματική...Ο δικός μου (13 μηνών) είναι ένα πάρα πολύ έξυπνο και υπερ ενεργητικό σκυλί...Έχω διαπιστώσει ότι μπορεί να εκτονωθεί και να ξεραθεί στον ύπνο μετά από 1 ώρα τρέξιμο με μπαλάκια όπως επίσης και με 20 λεπτά εκπαίδευση/παιχνίδι μέσα στο σαλόνι...εκεί που κάθομαι...
+1,000,000

Όταν θέλει κάτι πολύ όμως πχ πριν προσπαθούσε να φτάσει τα μπισκοτάκια του,δεν σταμάταγε και μπήκα μπροστά σ άυτόν και τον πάγκο
Αυτο που εκανες λεγεται ''διεκδικιση χωρου'' και ειναι ισως το μονο σωστο που εχεις κανει...
αρκει να μην κανεις ποτε ουτε ενα βημα πισω ο,τι και να κανει αυτος...

πές της θείας λέγε χαζομάρες για να το πώ σωστά αλλιώς να τα δοκιμάσουμε πάνω της!σκέψου το ροτβάιλερ που έχει τι τράβηξε για να είναι ήρεμο όπως περιγράφεις και να δίνει έτσι συμβουλές.
Αμα το σκυλι το βαραγε η θεια τωρα θα ηταν φοβικο η ακρως επιθετικο...πραγμα που απο ο,τι καταλαβα δεν ειναι...
Οποιος ενοχλειται απο τα ορια στη συμπεριφορα του σκυλου και νομιζει οτι ετσι τον στεναχωρει...κατανταει οπως η θεματοθετης...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αρσενικο 5 μηνων 13 κιλα,,,??? και σου ειπαν θα φτασει 35...?? και ειναι ροτβαιλερ,,,??? χλωμο,,, εως χλωμοτατο.....
,,
η δικια μου ((γερμονοβελγισα)) 5 μηνων ηταν 22 κιλα,,, και το αρσενικο ροτβαιλερ ενος γειτονα ιδια ηλικια ηταν κανα 5αρι κιλα παραπανω,,,,, καπου 27 με 28 κιλα....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
...Κοιμάται ήδη στον καναπέ μου..Μάλλον θα κοιμηθώ εγώ στο σπιτάκι του σήμερα:mad:
...Δεν χαιδεύεις, δεν μιλάς, δεν ανεβάζεις σε κρεβάτι/καναπέ/πολυθρόνα, ...
Δεν διαβάζεις όμως και δεν στα γράφω τυχαία :rolleyes:

Εννοείται δεν αφήνεις τον σκύλο σου να τον προσεγγίσουν άλλοι, ειδικά παιδάκια, μέχρι να μπορείς να τον ελέγχεις. Δεν τον πηγαίνεις σε πάρκα και πλατείες, να "παίξει" με άλλα σκυλάκια. Δεν έχει τέτοια ανάγκη. Οι βόλτες σας θα είναι στο λουρί του, κολλητά δίπλα σου και στους δρόμους να περπατάτε. Δεν μπορεί να φέρνει βόλτες γύρω σου χοροπηδηχτά, αν τον κρατάς κοντά σου και όχι στα...3 μέτρα. Η προσοχή σου ενταμένη 1000% και θα προλαβαίνεις κάθε κίνησή του, πριν καν σκεφτεί να την κάνει. Μην φέρνεις τον εαυτό σου σε πιο δυσχερή θέση και μην σου βάζεις όλα τα προβλήματα μαζί, ακολουθώντας το μότο...γιατί να έχεις ένα πρόβλημα όταν μπορείς να έχεις πολλά...:rolleyes:

Δεν είναι ο σκύλος σου το πρόβλημα. Είσαι εσύ. Σε πλήρη και καθηλωτικό πανικό. Βρέθηκες ξαφνικά να πρέπει να αντιμετωπίσεις μια κουταβοσυμπεριφορά, που ούτε καν την φανταζόσουν. Ομως...δεν είναι μόνο το δικό σου κουτάβι έτσι. Ασε τα...περί φυλής και κιλών και λοιπές βλακείες που σου γράφουν. Δεν σε απασχολούν αυτή την στιγμή. Πάρε βαθιές ανάσες, ηρέμησε, που είναι πάρα πολύ σημαντικό και ξεκίνα να βοηθάς τον εαυτό σου, για να μπορέσεις να βοηθήσεις το κουτάβι σου.

Εχουμε πει τόσες φορές, που καταντάμε γραφικοί...ο σκύλος έχει πολλά υποχρεωτικά έξοδα. Ειδικά στο ξεκίνημα της ζωής του. Μεταξύ αυτών, το ρημαδοcrate και ο εκπαιδευτής. Σχεδόν σε όλες των περιπτώσεων. Ειδικά όταν δεν έχεις εμπειρία. Κουμάντο στην τσέπη σου δεν μπορούμε να κάνουμε αλλά...επειδή η περίπτωση είναι τέτοια, αν δεν μπορέσεις να πληρώσεις για την εκπαίδευσή του [θύμησέ μου...Αθήνα είσαι;] και δεν προτίθεσαι να περάσεις το λιγότερο τα επόμενα 10 χρόνια, με έναν προβληματικό στην συμπεριφορά του σκύλο, δεν είναι κακό, να σκεφτείς να τον δώσεις, τώρα που είναι μικρούλης, σε κάποιον που θα μπορεί να τον διαχειριστεί, όπως του πρέπει. Μέρα με την μέρα μεγαλώνει και σύντομα δεν θα μπορείς να τον ελέγξεις, αν τελικά γίνει μεγαλύτερος απ'ότι μπορείς εσύ να κουμαντάρεις.

Αν όμως θέλεις να το παλέψεις, πρέπει να το κάνεις άμεσα και σωστά. Μέχρι να αποκτήσεις crate [συγγνώμη αλλά...νευριάζω πάρα πολύ, όταν εκφράζεις άποψη για το βίαιο της χρήσης του, όταν δεν έχεις γενικότερη άποψη], τουλάχιστον δένε τον. Για αρκετές ώρες, ναι. Οπως και να σου ακούγεται. Οχι έξω. Στο καλοριφέρ, κάπου εν πάσει περιπτώση, απ'όπου να μην μπορεί να φύγει. Ακόμη και για να κοιμηθεί στην θέση του. Και σου ξαναέγραψα...μέσα στο σπίτι, το λουρί του πάνω του και μόλις παρεκτρέπεται το χρησιμοποιείς για να τον "συνετίσεις". Να τον βάλεις στο κάτσε, στο κάτω, να τον δέσεις. Οτιδήποτε, αρκεί να ρίξει τους ρυθμούς του. Κι αυτός...κι εσύ προπάντων.

Εδώ...μας γράφεις το πρόβλημά σου, για να σε βοηθήσουμε αν ξέρουμε. Εκπαιδευτής δεν είναι κανείς μας. Τυφλή εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχεις σε κανέναν μας. Κανένας όμως δεν σου προτείνει τίποτα που να συνιστά κακοποίηση του σκύλου σου. Πρώτα εγώ, θα τσακωνόμουν μαζί του, σε τέτοια περίπτωση. Αλλωστε...μέχρι στιγμής...μεταξύ σας, αυτός που κακοποιείται είσαι εσύ. Απλώς, είναι απογοητευτικό να αφορίζεις τακτικές που σε συμβουλεύουμε, νομίζοντας ότι έχεις δίκιο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Δεν θελω να στο χαλασω ,αλλα εσυ εχεις νευρα, οχι αυτος!!!
Δεν φερεται λαθος...Αυτος απλα αναπληρωνει το κενο του αρχηγου (που ειναι ηρεμος,αποφασιστικος και ξερει τι κανει...) που εχεις αφησει με την συμπεριφορα σου!!!

Παω στοιχημα οτι πριν ακομα κανει οτιδηποτε ,εσυ το εχεις ηδη στο μυαλο σου και σε αγχωνει/στρεσαρει...πριν ακομα το κανει...εχεις σκεφτει οτι αυτη η συμπεριφορα σου τον κανει να κανει ο,τι κανει?
Σωστό.

Οποιος ενοχλειται απο τα ορια στη συμπεριφορα του σκυλου και νομιζει οτι ετσι τον στεναχωρει...κατανταει οπως η θεματοθετης...
Σωστό.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δωσε το σκυλι στη θεια,, σε μια εβδομαδα θα του λες κατω και θα γινεται χαλκομανια στο πατωμα,, θα του λες μη και θα πεφτει κατω και θα βαζει τα μπροστινα ποδια πανω απο το κεφαλι,, και θα γλυτωσεις τα λεφτα του εκπαιδευτη,,, η θεια ξερει,, ==))

Status
Κλειδωμένο θέμα