Επιλογή εκτροφείου Γερμανικού Ποιμενικού


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Μην εμπιστεύεσαι καμία εκπαίδευση (και κανέναν εκπαιδευτή) που υπόσχεται ότι θα μάθει στο σκύλο να μην τρώει ό,τι βρει, είτε βρίσκεται μαζί με τον ιδιοκτήτη είτε μόνος του. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα στη βόλτα για να προλάβεις τον σκύλο πριν δει τη λιχουδιά στο έδαφος.
Αν έχεις την παραμικρή υποψία ότι ο σκύλος κινδυνεύει σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, απλά δεν τον αφήνεις μόνο του στους χώρους αυτούς.
Αν σου τύχει σκύλος που του τρέχουν τα σάλια και μόνο στη σκέψη του φαγητού, ποτέ λυτός στη βόλτα. Αν έχεις την ατυχία να μένεις σε περιοχή που συστηματικά μοιράζουν φόλες, είναι πολύ καλή ιδέα να μάθεις στο σκύλο από μικρό να βγαίνει έξω με φίμωτρο.

Όλα τα υπόλοιπα λοιπόν που ζητάς, τα καλύπτουν πάρα πολλά άλλα καθαρόαιμα, και αρκετά ενήλικα ημίαιμα. Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που η πρώτη σου επιλογή είναι εργασιακό Γ.Π. και όχι μορφολογικό Γ.Π. ή ροτβάιλερ ή δεν ξέρω τι άλλο;
 
  • Like
Reactions: mareco


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Μην εμπιστεύεσαι καμία εκπαίδευση (και κανέναν εκπαιδευτή) που υπόσχεται ότι θα μάθει στο σκύλο να μην τρώει ό,τι βρει, είτε βρίσκεται μαζί με τον ιδιοκτήτη είτε μόνος του.
Και ήλπιζα ότι μπορεί να γίνει...τουλάχιστον αυτό έχω ακούσει..η νέλλη τρώει τα παντα γμτ από κάτω..νόμιζα ότι εγώ φταίω που δεν έχω επιμείνει σ αυτό το θέμα. Μου έδωσες άλλοθι...
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
η αληθεια ειναι οτι δεν θα σταθω σε ταμπελες και οτι σιγουρα θα διαλεξω πιο πολυ με χαρακτηρα, ενταξει δεν θα τον παω να δουλεψει:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: απλα σκεφτηκα οτι αφου ειναι απο εργασιακους γονεις γιατι θελω να μαθει υπακοη, φυλαξη και να μην τρωει απο οπου να ναι γιατι εχουμε χασει αρκετα σκυλακια ετσι που οση εκπαιδευση κανανε δεν το μαθανε ποτε, θα ειναι ισως πιο ευκολο να μαθει υπακοη και εκπαιδευση σωστη, ειδικα εδω Αθηνα που υπαρχουν φολες παντου
Άρα χρειάζεσαι ένα γερμανικό ποιμενικό με χαρακτήρα. Σοβαρό, με δυναμική προσωπικότητα και με ένστικτα φύλαξης.
Η γνώμη μου είναι να φύγεις από το ψεύτικο δίπολο «εργασιακός -μορφολογικός » και να ψάξεις να βρεις κάποιον σοβαρό εκτροφέα που θα μπορεί να σου δώσει κουτάβι με τα χαρακτηριστικά που ζητάς. Μην τους λες για εργασιακό γιατί θα τους κατευθύνεις άλλου. Περιέγραψε τις απαιτήσεις που εχεις από τον σκύλο οπως έκανες πιο πάνω.
Επισης προσπαθησε να αποκτήσεις γνώμη και κριτήριο επισκεπτόμενη η ίδια οσους περισσοτερους εκτροφεις μπορεις.
 


margarita2

Member
5 Ιανουαρίου 2021
8
1
29
σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. η αληθεια ειναι οτι ηθελα εργασιακο γιατι θυμαμαι μικρη ο παππους μου ειχε γερμανικο εργασιακο και ηταν ο μονος σκυλος που ετρωγε μονο απο τα ατομα της οικογενειας και απο πουθενα αλλου γι αυτο και ειπα για εργασιακο, δεν ξερω αν ετυχε στο συγκεκριμενο σκυλο και το εμαθε.. λετε οτι υπερβαλω με τον εργασιακο ε και καλυτερα να ψαξω με μορφολογια και χαρακτηρα;;
 
  • Like
Reactions: mareco




margarita2

Member
5 Ιανουαρίου 2021
8
1
29
Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που η πρώτη σου επιλογή είναι εργασιακό Γ.Π. και όχι μορφολογικό Γ.Π. ή ροτβάιλερ ή δεν ξέρω τι άλλο;
[/QUOTE]

ηθελα εργασιας γιατι ειχαμε ενα πριν κατι χρονια το οποιο ειχα εντυπωσιαστει το ποσο εξυπνο ηταν και χωρις εκπαιδευτη, το εκπαιδευε ο παππους μου.. ειχαμε και ροτβαιλερ και καποια κυνηγιου οπως μπιγκλ αλλα ο σκυλος που ειχα ξεχωρισει ηταν ο γερμανικος ποιμενικος και σαν εμφανιση και σαν εξυπναδα γι αυτο ειπα συγκεκριμενα για εργασιας. μπορει να ειναι και υπερβολη βεβαια
 


Solvap

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2018
167
250
Πραδοσιακος εκτροφεας;;;
Τι εννοείς;
Να μην εκτρέφει με βάση το πρότυπο δλδ;
Όχι, τα ΓΠ με ίσια πλάτη (πιο οld school / παραδοσιακά) και με κυρτή πλάτη (πιο πρόσφατη τάση) είναι αμφότερα "εντός προτύπου". Απλώς τα πρώτα είναι μάλλον πιο υγιή και λιγότερο ευάλωτα σε δυσπλασίες, μιλώντας και από προσωπική πείρα. Σε πολλές φυλές παρατηρούνται διαφορετικές τάσεις "εντός προτύπου".
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Η απότομη λεκάνη (κυρτή πλάτη) δεν έχει να κάνει με την δυσπλασία ισχίων.
Υπαρχουν σκυλιά με μια χαρά ισχια ασχέτως της κλίσης της λεκάνης.
 
  • Like
Reactions: Siegfried and GSD92


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Όχι, τα ΓΠ με ίσια πλάτη (πιο οld school / παραδοσιακά) και με κυρτή πλάτη (πιο πρόσφατη τάση) είναι αμφότερα "εντός προτύπου". Απλώς τα πρώτα είναι μάλλον πιο υγιή και λιγότερο ευάλωτα σε δυσπλασίες, μιλώντας και από προσωπική πείρα. Σε πολλές φυλές παρατηρούνται διαφορετικές τάσεις "εντός προτύπου".
H πλάτη (back) ανέκαθεν περιγραφόταν και εξακολουθεί να περιγράφεται ως ίσια (straight).
" The upper line runs from the base of the neck via the high, long withers and via the straight back towards the slightly sloping croup, without visible interruption. "

Ζητούνται "high, long withers" που καταλήγουν μέσω της ΙΣΙΑΣ ΠΛΑΤΗΣ σε ένα slightly sloping κρουπ. Αυτό αναπόφευκτα οδηγεί σε "χαμηλότερο" πίσω μέρος συγκριτικά με το μπροστινό, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια κλίση.

1.jpg

Με απλά λόγια αν θες να πας βάσει προτύπου, την ΚΛΙΣΗ δεν μπορείς να την αποφύγεις.

Εξήγησέ μου λοιπόν σε παρακαλώ, τι ακριβώς εννοείς όταν αναφέρεσαι σε "ίσια πλάτη" σε αντιδιαστολή με την "κυρτή πλάτη";

Αναφέρεσαι μήπως στο topline - upper line;
Και αν ναι, εξήγησέ μου ΠΩΣ θα μπορούσε να είναι ίσιο όταν ζητείται ένα slightly sloping croup;
Αναφέρεσαι σε κάτι άλλο;

Καλημέρα!
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ρεαλιστικά υπάρχει διαχωρισμός. Υπάρχουν εκτροφείς που εκτρέφουν καθαρά βάση μορφολογικού προτύπου, υπάρχουν εκτροφείς που δεν περιορίζονται στο πρότυπο ώστε να πετύχουν το στόχο τους.

Είναι η αιώνια διαμάχη το τι εστί "καθαροαιμια". Είναι το να έχει συγκεκριμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά και μερικά να έχουν την επιθυμητή συμπεριφορά ή να μοιάζουν σαν Γερμανικά ποιμενικά αλλά να εκτελούν άριστα εργασία;
Δεν γίνεται και τα δύο σε υψηλό επίπεδο. Αν το βρεις θα το χρυσοπληρωσεις.

Για μένα όταν συζητάω για σκυλιά εργασίας τότε το πρότυπο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αποδέχομαι διαφοροποιήσεις του γραπτού προτύπου αν πάρω χαρακτηριστικά που θέλω για τον λόγο που τα θέλω. Υπάρχει διαχωρισμός γερμανικών ποιμενικών βάση γραμμών όπως υπάρχει και στα βελγικά. Άλλα χαρακτηριστικά ένα μαλινουα Ολλανδίας άλλο μαλινουα Γαλλίας, στο χαρακτήρα γιατί εμφανισιακά μοιάζουν. Άλλο γερμανικό γραμμές Σλοβακίας άλλο Αμερικής. Άλλο εκτροφέας που πάει σε όλες τις εκθέσεις στην Ελλάδα, άλλο αυτός που ασχολείται με ιχνηλασία πχ.

Επειδή έχω φίλους που στα χέρια τους χρησιμοποιούν γερμανικά εργασίας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις κουτάβι 3μηνων, να το φέρνει πρώτη μέρα δουλειά, να είμαστε 5-6 άτομα πάνω του, να είναι βράδυ, να βλέπει τουρίστες μέσα στα σκοτάδια να τρέχουν προς το μέρος του και αυτό να τραβάει να πάει κατά μέτωπο. Είναι εκνευριστικο με την καλή έννοια να το προκαλούν πίσω από φράχτη μεθυσμένοι Ρώσοι τουρίστες να του πετάνε κουτάκια χυμού να προσπαθούν να το τρομάξουν και αυτό να δαγκώνει κάγκελα να βγει έξω.
Έχε αυτό στο νου σου την επόμενη φορά που κάποιος επιμένει ότι όλα είναι ίδια. Άνοιξε μια ομπρέλα στην μούρη ενός κουταβιου. Ύψωσε ψηλά μια σακούλα και κούνα την.

Γενικά υπάρχει λάθος αντίληψη ότι ο σκύλος εργασίας είναι καλύτερος. Καλύτερος σε τι;
Γι'αυτό ανέφερα ότι υπάρχουν εκτροφείς που αγνοούν κάποια χαρακτηριστικά του προτύπου για να αποκτήσουν άλλα. Γιατί δεν θέλουν όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές το ίδιο πράγμα από το σκυλί.

Αυτό που έχω στο μυαλό μου ως καθαρό γερμανικό εργασίας δεν θα το πρότεινα σε άπειρο ή σε άνθρωπο που έχει σκοπό να προσλάβει εκπαιδευτή. Είναι καλύτερα σε χέρια που ξέρουν τι θα τα κάνουν και από την πρώτη μέρα έχουν πρόγραμμα πως θα το κάνουν. Είτε είναι επαγγελματίες χειριστές ή χομπίστες με γνώσεις.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καταρχάς δεν υπάρχει "μορφολογικό" πρότυπο.

Ένα είναι το πρότυπο, αυτό που έχει συντάξει ο ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ και περιγράφει τον ΙΔΕΑΤΟ εκπρόσωπό της.
Χωρίς κανόνες δεν θα υπήρχαν φυλές και ο καθένας θα έκανε ό,τι ήθελε.
Το λες και μόνο σου
Για μένα όταν συζητάω για σκυλιά εργασίας τότε το πρότυπο έρχεται σε δεύτερη μοίρα
Κάθε πρότυπο στηρίζεται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που κάνουν μια φυλή να είναι αυτό που είναι. Και σε εμφάνιση αλλά και σε χαρακτήρα.
Αν κάποιος θέλει κάτι συγκριμένο που δεν συνάδει ή υπερβαίνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας φυλής, τότε πλεον ξεφεύγουμε από τα της φυλής και πάμε σε ειδικές περιπτώσεις.
Μην κάνουμε όμως αυτό το "ειδικό" γενικό, ούτε να προσπαθούμε να αλλάξουμε μια φυλή για να ταιριάζει με το "ειδικό" που θέλουμε.
 


margarita2

Member
5 Ιανουαρίου 2021
8
1
29
παιδια να σας ρωτησω κατι σημαντικο. ενας σκυλος αυτου του μεγεθους μπορει να ζησει ευχαριστα σε διαμερισμα; εννοειται οτι θα εχει τις βολτες του απλα δεν θελω να γινει νευρικο το σκυλι ή να στεναχωριεται
 


GSD92

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2020
233
143
32
παιδια να σας ρωτησω κατι σημαντικο. ενας σκυλος αυτου του μεγεθους μπορει να ζησει ευχαριστα σε διαμερισμα; εννοειται οτι θα εχει τις βολτες του απλα δεν θελω να γινει νευρικο το σκυλι ή να στεναχωριεται
Εννοείται πως μπορεί.
Όλα τα σκυλιά, όλων των μεγεθών μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα, αρκεί να κάνει και την γυμναστική του με βόλτες...μπορείς να τις συνδυάσεις με παιχνίδι και εκπαίδευση.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Yorkaddict, να εξηγήσω. Επιμένω και υποστηρίζω την άποψη μου ότι η πολύ κλειστή σκέψη του τι είναι ένα πρότυπο είναι ο λόγος που τα περισσότερα σκυλιά έχουν προβλήματα ή/και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο τι έκαναν κάποτε.
Ξαναλέω ότι υπάρχουν γραμμές σε όλες της φυλές. Υπάρχουν γραμμές που το χαρακτηριστικό τους είναι να είναι υπερευαίσθητα στους χειριστές τους, υπάρχουν άλλες γραμμές που μπορούν να δείξουν δυναμισμό προς τον χειριστή, άλλες να είναι νευρικά στον χειριστή. Ανέφερα πιο πριν τα Μαλινουα γιατί είναι πολύ αισθητή η διαφορά αυτή. Ένα Μαλινουα από βόρεια Ευρώπη θα μοιάζει σε ταμπεραμέντο σε Γερμανικό ποιμενικό και σε όγκο προς Ολλανδό. Στην Νότια Γαλλία είναι πιο μικρά και πιο νευρικά με ένταση. Ναι και τα δύο είναι φυλή Μαλινουα αλλά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Το ίδιο ισχύει και στα Γερμανικά ποιμενικά.

Διαφωνείς ότι υπάρχουν εκτροφείς που εκτρέφουν γερμανικά ποιμενικα χωρίς να ασχολούνται επαγγελματικά ή ως χόμπι με το να "χρησιμοποιούν" τα σκυλιά;
Μπορώ να αναφέρω πολλούς που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον με το αθλητικό ή εργασιακό κομμάτι.
Οπότε όταν λέω ότι εκτρέφουν μορφολογικά, ισχύει. Όπως ισχύει ότι θα διαχωρίσω δικαιολογημένα το δικό του σκυλί με έναν άλλον εκτροφέα που το σκυλί του είναι άριστο παράδειγμα γερμανικού ποιμενικού ως ταμπεραμέντο.

Όταν κάποιος ψάχνει σκυλί για πολύ συγκεκριμένο λόγο δεν θα κοιτάξει πόσο πολύ ανταποκρίνεται κατά γράμμα σε ένα βιβλίο. Θέλω να πω ότι ένας κυνηγος αδιαφορεί αν έχει μουσούδα 2/3 του κρανίου ή έχει ύψος 25εκ στους ώμους. Εύκολα θα τα θυσιάσει αυτά για να δώσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θέλει. Εκτρέφει για εργασία.

Δυστυχώς υψηλή ικανότητα εργασίας και υψηλή μορφολογια είναι σπάνια και αν βρεθεί πανάκριβη. Γι'αυτό και η επιλογή εκτροφής θα τείνει προς κάποια πλευρά. Στην Ολλανδία για παράδειγμα είναι αποδεκτό η ημιαιμια για λόγους εργασίας. Μάλιστα δηλώνονται σε σπορ και παίρνουν κανονικά χαρτί γονέων για να συνεχίσουν αναπαραγωγή.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καλημέρα.

άριστο παράδειγμα γερμανικού ποιμενικού ως ταμπεραμέντο.
Αυτό ξέρεις, δεν είναι κάτι υποκειμενικό, δεν στηρίζεται στις όποιες απαιτήσεις έχουμε, αλλά βασίζεται στην ιστορία κάθε φυλής και την χρησιμότητα που είχε ή έχει και περιγράφεται στο πρότυπό της.

Συνεπώς με ποιό σκεπτικό γράφεις αυτο
η πολύ κλειστή σκέψη του τι είναι ένα πρότυπο είναι ο λόγος που τα περισσότερα σκυλιά έχουν προβλήματα ή/και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο τι έκαναν κάποτε.
Αν μιλάμε για μια φυλή οφείλουμε να σεβαστούμε την ιστορία της, την εξέλιξή της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που περιγράφονται στο πρότυπό της.
Χωρίς πρότυπα και κανόνες δεν θα υπήρχαν φυλές και ο καθένας θα εξετρεφε ό,τι θεωρεί εκείνος πως πρεσβεύει μια φυλή.

Κατά την γνώμη μου, όσο λάθος είναι αυτός που εκτρέφει μια εργασιακή φυλή με γνώμονα ΜΟΝΟ την μορφολογία, το ίδιο λάθος είναι αυτός που εκτρέφει με γνώμονα ΜΟΝΟ τον χαρακτηρα/ικανότητες.
Αν μιλάμε για φυλές, ξαναλεω.
Δεν νοείται φυλή, χωρίς πρότυπο, χωρίς μια κοινή γραμμή, χωρίς κανόνες, χωρίς σεβασμό στην ιστορία της και την εξέλιξή της.

Αν μιλάμε για εργασιακόυς σκύλους, εκτρέφει ο καθένας ό,τι τον εξυπηρετεί καλύτερα για την ΧΨ εργασία και μόνο.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Εμένα τόσα χρόνια, μου κάνει εντύπωση η εμμονή κάποιων, ντε και καλά, να διαπρεπουν σε κυναθληματα με σκύλους διαφόρων φυλών, υιοθετωντας (και συχνά προωθώντας) αυτές τις επιδόσεις ως ιδεατες για αυτές τις φυλες.

Δεν μπορείς πχ να συγκρίνεις ένα μαλινουα με έναν Γερμανικό ποιμενικό σε ένα κυναθλημα. Άλλο ταμπεραμέντο, άλλη κατασκευή, άλλες ιδιαιτεροτητες έχει η μία φυλή σε σχέση με την άλλη.

Υπο αυτό το πρίσμα λοιπόν, θεωρώ πως ο ανταγωνισμός και η εμμονή με τη νίκη και την αναγνωρισιμοτητα, έκαναν τα κυναθληματα να λειτουργούν εις βάρος των φυλών, αντί να λειτουργούν όπως θα έπρεπε, προωθώντας δλδ και προστατευοντας τον ΤΎΠΟ που έχει ΚΆΘΕ ΜΊΑ ΑΠΌ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ.

Κοινώς βάζουμε στο ίδιο τσουβαλι όλες τις φυλες, αδιαφορώντας για τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που έχει κάθε μία και οφείλουμε να διαφυλαξουμε.

Όπως λοιπόν και στις εκθέσεις μορφολογίας πολλοί υπαερβαλλουν και προωθούν το υπερτυπικο ως ιδεατό αδιαφορώντας για το πρότυπο και την ιστορία, έτσι κι εδώ πολλοί υπερβαλλουν και προωθούν το υπερτυπικο (στον χαρακτήρα αυτή τη φορά).

Και τα 2 είναι λάθος και λειτουργούν εις βάρος των φυλών.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Δεν είναι κακό να λέμε την πραγματικότητα. Μιλάω ρεαλιστικά χωρίς να ανησυχώ ότι θα βλάψω την αύρα της καθαροαιμιας. Αν είναι τόσο ευάλωτη που δεν μπορεί να δεχτεί κρητική τότε ας παραμείνω μακριά της.

Καπου μεταξύ 2010-2015 ήμουν στο Μαραθώνα. Έβλεπα τα γερμανικά στο στίβο να διαγωνίζονται. Κάποια στιγμή αμάξι στο δρόμο ξεφόρτωνε και έπεσε κάτι βαρύ. Πέσανε κάτι σιδερένια κενελ από την οροφή βαν. Ένα από τα γερμανικά επί 5λ έκανε κύκλους γύρω από τον χειριστή από το φόβο και έσταξε λίγα ούρα. Αυτό το σκυλί για κάποιους είναι εντός προτύπου και μάλιστα καλό δείγμα πιθανόν. Σίγουρα από τότε θα άφησε απογόνους. Για μένα ήταν κατευθείαν Χ και αφαίρεση από της γραμμές του εκτροφέα.

Καλά τα πρότυπα αλλά τα κριτήρια του εκτροφέα και οι γραμμές είναι υπεράνω. Υπάρχει διαχωρισμός. Δεν είναι κακό να το παραδεχτούμε. Κάποιοι εκτρέφουν με βάρος στα βραβεία, την ευκολία (να μπορεί κάποιος αρχάριος να ζήσει αρμονικά) και να είναι οπτικά όμορφο. Άλλοι κοιτάνε να μπορεί ο σκύλος να τρέχει όλη μέρα, να είναι εργαλείο, να έχει βράχο χαρακτήρα για να ανταπεξέλθει στην πρέσα.

Θα ζητήσω φωτογραφία έγραφο από σκύλο φίλου μου. Αν μου το επιτρέψει θα το ανεβάσω. Έχει Γερμανικό ποιμενικό με πατέρα Μαλινουα και είναι κανονικά εγγεγραμμένο το σκυλί του στο Βέλγιο ως Γερμανικο ποιμενικό. Δεν μιλάμε για κτηνιατρικο έγγραφο. Είναι από το κυνολογικο όμιλο του Βελγίου. Δεν αναγνωρίζετε από την FCI. Είναι όμως γενεαλογικό ιστορικό του σκύλου του το οποίο δέχεται το Βέλγιο και σε είναι ημίαιμο. Ο λόγος, γιατί η ουσία είναι τα σωστά κριτήρια επιλογής γονέων, την υγεία και την εκτέλεση εργασίας. Το ότι ο σκύλος δεν θα περάσει από έκθεση μορφολογίας τους είναι αδιάφορο.

Πόσοι εκτροφείς Labrador είναι κυνηγοί στην Ελλάδα; Γιατί επέλεξαν Labrador αφού δεν ασχολούνται με κυνήγι; Αγνά αθώα ερωτήματα
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δεν είναι θέμα να παραδεχτουμε τι γίνεται στην πράξη και πως λειτουργούν πολλοί εκτροφείς.
Δε ζω στο Ντουμπουκτου.

Το θέμα για μένα είναι να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε το λάθος, όταν αναφερόμαστε σε καθαροαιμες φυλές και αδιαφορούμε για το πρότυπο και την ιστορία, διαχωρίζοντας τον χαρακτήρα από την μορφολογία.

Και τα 2 είναι εξίσου σημαντικά και όποιος δίνει σημασία είτε μόνο στο ένα, είτε μόνο στο άλλο, βλάπτει μια φυλή αντί να την προστατευει.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Πέσανε κάτι σιδερένια κενελ από την οροφή βαν. Ένα από τα γερμανικά επί 5λ έκανε κύκλους γύρω από τον χειριστή από το φόβο και έσταξε λίγα ούρα. Αυτό το σκυλί για κάποιους είναι εντός προτύπου και μάλιστα καλό δείγμα πιθανόν. Σίγουρα από τότε θα άφησε απογόνους. Για μένα ήταν κατευθείαν Χ και αφαίρεση από της γραμμές του εκτροφέα.
Γνωρίζω εκτροφέα, που τα σκυλιά του ζουν αποκλειστικά και μόνο σε kennel, σε απομονωμένη περιοχή. Θεωρώ πιθανό, αν περάσει κάποιος δίπλα τους και βρέξει και ανοίξει την ομπρέλα του, να κάνουν το ίδιο. Την πρώτη φορά τουλάχιστον, που θα δουν ομπρέλα στην ζωή τους. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Θα ζητήσω φωτογραφία έγραφο από σκύλο φίλου μου. Αν μου το επιτρέψει θα το ανεβάσω. Έχει Γερμανικό ποιμενικό με πατέρα Μαλινουα και είναι κανονικά εγγεγραμμένο το σκυλί του στο Βέλγιο ως Γερμανικο ποιμενικό. Δεν μιλάμε για κτηνιατρικο έγγραφο. Είναι από το κυνολογικο όμιλο του Βελγίου. Δεν αναγνωρίζετε από την FCI. Είναι όμως γενεαλογικό ιστορικό του σκύλου του το οποίο δέχεται το Βέλγιο και σε είναι ημίαιμο. Ο λόγος, γιατί η ουσία είναι τα σωστά κριτήρια επιλογής γονέων, την υγεία και την εκτέλεση εργασίας. Το ότι ο σκύλος δεν θα περάσει από έκθεση μορφολογίας τους είναι αδιάφορο.
Ο Κυνολογικός Ομιλος του Βελγίου δεν υπάγεται στην FCI;
Πως μπορεί να ισχύει αυτό που λες;
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ο Κυνολογικός Ομιλος του Βελγίου δεν υπάγεται στην FCI;
Πως μπορεί να ισχύει αυτό που λες;
Αν κατάλαβα καλά, αναφέρεται στην μίξη (ΓΠ με μαλινουα) πως δεν αναγνωρίζεται από την FCI και όχι στον Κυνολογικο Όμιλο του Βελγίου.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί που ο κυνολογικος του Βελγίου δέχτηκε να περάσει στο γενεαλογιο αυτή τη μίξη.

Εκτός βεβαια αν έχει ξεχωριστό γενεαλογιο για ημιαιμα (πολύαιμα).
Αν δεν απατώμαι κάτι τέτοιο κάνει ο Γαλλικός κυνολογικος όμιλος.
 
  • Like
Reactions: Εriana and mareco


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3