Καλός κτηνίατρος ή απλά ένας τυχαίος κτηνίατρος ;
Έγινε συγχώνευση θεμάτων, τα παρακάτω μηνύματα μεταφερθήκαν από το "Καλός κτηνίατρος ή απλά ένας τυχαίος κτηνίατρος ;"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε πολλούς μας έχει τύχει να μετακομίσουμε σε άλλη περιοχή, για την οποία γνωρίζουμε λίγα. Πόσο μάλλον για την αξιοπιστία των κτηνιάτρων της . . .πως μπορούμε, λοιπόν, να ξεχωρίσουμε έναν καλό κτηνίατρο* ; Μπορούμε να κατάλαβουμε κάποια πράγματα από την πρώτη κιόλας επίσκεψη ή μόνο όταν έρθουν τα δύσκολα; Τι πρέπει να προσέξουμε;
*Προσωπικές εμπειρίες.
Στη Σαντορίνη , όπου ζούσα πριν φύγω λόγω σπουδών, υπάρχει μία κτηνίατρος - χασάπης. Έκανε (και λογικά κάνει ακόμη) ευθανασία για πλάκα, σε όποιαδήπωτε δύσκολη περίπτωση, σε ό,τι ζώο της πήγαιναν, με την πρόφαση ''πρέπει να γίνει γιατί αλλιώς θα υποφέρει..'' Τα ήξερα τα καμώματά της όμως επειδή ήμουν ντόπιος και τα ζούσα από κοντά, είχε κάνει ευθανασία και σε ένα δικό μου σκυλάκι που πολύ αργότερα έμαθα ότι μπορούσε να σωθεί. Ένας που δεν ξέρει για εκείνη , πως θα μπορούσε να καταλάβει αν είναι καλή ή όχι;Ευτυχώς εδώ και ένα χρόνο δεν έχει το μονοπώλειο πια...
Επίσης στο Κερατσίνι, πήγαινα το σκυλάκι μου σε έναν κτηνίατρο ο οποίος μου αφιέρωνε και μία με δύο ώρες για να μιλήσουμε ή να με συμβουλέψει . Φαίνεται να χει εμπειρίες καθώς μου έχει διηγηθεί αρκετές ιστορίες του και για διάφορα ζώα. Επίσης μία φορά που χρειάστηκα κτηνίατρο 2 ηώρα το βράδυ (δυστυχώς ήταν η τελευταία φορά που τον χρειάστηκα) ήταν εκεί. Μου είχε πει να τον πάρω ότι ώρα να ναι ,αν είναι επείγον, και όταν τον πήρα μου είπε να πάω στο ιατρείο του χωρίς δεύτερη σκέψη..Καλά όλα αυτά ε; όμως, στο ιατρείο δεν υπήρχε ζυγαριά, το βάρους του σκύλου υπολογιζόταν με το μάτι (ότι και να σημαίνει αυτό). Επίσης σε κάποια θέματα ήταν αρκετά καυστικός, μου είχε πει κάτι γράμμα ''το θυληκό σκυλί θέλει στείρωση οπωσδήποτε, είναι για πέταμα τα γεννητικά του όργανα, δεν τα χρειάζεται'' (γνωστης του τι συναίβαινε με τους bybs ή απλά χασάπης; )..ποια η γνώμη σας ;
Μπορώ να τον ξανά εμπιστευτώ; Πως θα καταλάβω αν ο επόμενος είναι καλός;