Επιλογή κτηνιάτρου

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πλέον συστείνεται στους γιατρούς να αποφεύγεται αυτό προς αποφυγή μηνύσεων για σεξουαλική παρενόχληση....μοντέρνισμοί......
Υπάρχει πάντα αυτό το ενδεχόμενο .....αλλά ελαχιστοποιούνται πλέον οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν η εξέταση γίνεται παρουσία μαρτύρων... πχ παρουσία νοσηλευτικού προσωπικού ή και δεύτερου ιατρού , όπως προβλέπεται άλλωστε από τους κανονισμούς. Βέβαια υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πέσεις και στον/στην ανάποδο/η ...οπότε ου μπλέξεις εκεί !!!!!!
Φυσικά μπορεί να υπάρχει και το αντίθετο (εννοώ ιατρού προς ασθενή)......αν και δεν θέλω να το σκέφτομαι καν.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Λυπάμαι, αλλά αυστηρό επαγγελματισμό θέλω μόνο από τον λογιστή μου!
Ο κτηνίατρος πέρα από επιστήμονας πρέπει να είναι κ άνθρωπος...
Και για να έχουμε καλό ρώτημα...δεν είναι ο λογιστής άνθρωπος; Εεεεεεε;;; Δεν είναι;;;;;;;;;;;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και για να έχουμε καλό ρώτημα...δεν είναι ο λογιστής άνθρωπος; Εεεεεεε;;; Δεν είναι;;;;;;;;;;;
E, ακόμα και ο λογιστής, τι να κάνουμε, είναι κι αυτός άνθρωπος...:D:p

Υ.Γ. Πάντως, πέρα και πάνω απ' όλα, πραγματικός Επαγγελματίας θα ήθελα να είναι ο γιατρός μου!!! Και ο κτηνίατρός μου!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
:D Μωρέ είναι αλλά λίγο με νοιάζει αν δν φερθεί καλά στο Ε9! Μου αρκεί μόνο το σωστά εκεί!

E, ακόμα και ο λογιστής, τι να κάνουμε, είναι κι αυτός άνθρωπος...:D:p

Υ.Γ. Πάντως, πέρα και πάνω απ' όλα, πραγματικός Επαγγελματίας θα ήθελα να είναι ο γιατρός μου!!! Και ο κτηνίατρός μου!

Εγώ πάλι παίρνω τον επαγγελματισμό σαν δεδομένο κ μετά θέλω κ άλλα για να είμαι ευχαριστημένη... Θέλω να υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια για να τον αφήσω να ασχοληθεί με τον σκύλο μου γτ δν είναι ένα μάτσο χαρτιά! Ζητάω πολλά? Οκ... Μπορεί να είμαι λίγο περίεργη κ απαιτητική. Ισως γι' αυτό κ με τον δικό μου γιατρό περιμένω μέεεεεεερες για να κλείσω ραντεβού, σε άλλον δν πάω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
:D Μωρέ είναι αλλά λίγο με νοιάζει αν δν φερθεί καλά στο Ε9! Μου αρκεί μόνο το σωστά εκεί!
Σου εύχομαι να μην σου τύχει...:eek::p
Για ρώτα και τον pouf ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Συμφωνώ (και) σε αυτό!

Ηδη, εμείς, πηγαίνουμε σποραδικά στον κτηνίατρο, μόνο και μόνο για να ζυγίζεται ο Casper, να μαθαίνει ν' ανεβαίνει στο τραπέζι, να τον αγγίζει ο γιατρός (σαν να τον εξέταζε) και να του δίνει πολλές λιχουδιές και πολλά χάδια και γλυκόλογα...

Ωστε, στο τέλος του μηνός, να μπορεί άνετα να του πάρει αίμα για τις εξετάσεις... και, όταν μεγαλώσει, να "αγαπάει" και να εμπιστεύεται το γιατρό...
Eίναι φίλος σας ο γιατρός; Γιατί στον δικό μας γιατρό αν τον πήγαινα για εκπαιδευτικούς λόγους την ώρα που έχει 100 άτομα απ'έξω να περιμένουν δεν νομίζω ότι θα με έπαιρνε με πολύ καλό μάτι. Από τις δύο κουβέντες που μας λέει τώρα θα πέφταμε στην μισή!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Εγώ πάλι παίρνω τον επαγγελματισμό σαν δεδομένο κ μετά θέλω κ άλλα για να είμαι ευχαριστημένη... Θέλω να υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια για να τον αφήσω να ασχοληθεί με τον σκύλο μου γιατί δεν είναι ένα μάτσο χαρτιά! Ζητάω πολλά? ... Μπορεί να είμαι λίγο περίεργη κ απαιτητική. Ισως γι' αυτό κ με τον δικό μου γιατρό περιμένω μέεεεεεερες για να κλείσω ραντεβού, σε άλλον δν πάω.
Έ, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε? Σαφώς και ζητάς πολλά!!!:)

Δεν σε αδικώ, όμως, μιάς κι εγώ τα ίδια ζητάω... Ισως και κάτι περισσότερο, μιάς και δεν χρειάζεται να περιμένω μέρες για να κλείσω ραντεβού... ότι κι αν έχει, εκτός αν χειρουργεί...

Υ.Γ. Πως φαίνεται ότι δεν έχεις πραγματικά μεγάλη ανάγκη το Λογιστή σου...:cool:

Eίναι φίλος σας ο γιατρός; Γιατί στον δικό μας γιατρό αν τον πήγαινα για εκπαιδευτικούς λόγους την ώρα που έχει 100 άτομα απ'έξω να περιμένουν δεν νομίζω ότι θα με έπαιρνε με πολύ καλό μάτι. Από τις δύο κουβέντες που μας λέει τώρα θα πέφταμε στην μισή!
Οχι, δεν είναι φίλος μας... ή, για να το πω σωστά, δεν ξεκίνησε σαν φίλος μας... η πρώτη φορά που τον γνωρίσαμε, το 2006, ήταν σα να λέμε "blind date"... όταν αντικαθιστούσε κάποιον άλλο γιατρό, που είχαμε τότε και πήγε στο ιατρείο του βαθιά μεσάνυχτα... Είχε φάει ένα πετσετάκι η μακαρίτισα η Νίνα μας και, σχεδόν, αργοπέθαινε...

Αλλά, κάτι έμεινε από την πρώτη εκείνη συνάντηση, τόσο από τη σοβαρότητά του, όσο και από την "περιρρέουσα σημειολογία", που ήταν τρομακτικά θετική για μας!!!
Να μην ξεχάσω: Οσο και για την αποτελεσματικότητά του!

Και τα χρόνια πέρασαν και η μοίρα το έφερε να ξανασυναντηθούμε... αφού με είχαν ψιλοαπογοητεύσει ενδιάμεσα άλλοι 3 γιατροί... εγώ, τότε, σαν "φίλος" κάποιου φιλοζωικού σωματείου, όπου έβλεπα τη συνέπεια, την αφοσίωση στο "σκύλο", την ευθυκρισία και την δεξιοτεχνία, σε πολλές περιπτώσεις σακατεμένων ή/και βαριά άρρωστων σκυλιών...

Και, στη συνέχεια, πάλι η Νίνα μου... Αυτός ο γιατρός την έσωσε το 2006...
Αυτός ο γιατρός μας έβλεπε να έχουμε εγκαταλείψει (για 4 μήνες) σχεδόν τις δουλειές μας και να είμαστε εκεί, πρωί-βράδυ, για τον ενδοφλέβιο ορό της...
Αυτός ο γιατρός την "κοίμησε", μέσα στο σπίτι της, τα Χριστούγεννα του 2009...

Μέσα από το ιατρείο αυτό, υιοθετήσαμε το γατούλη μας, τον Zidane...

Και, μετά, η Μόκα... και, μετά, ο Casper... και διάφοροι φίλοι που άκουσαν τη γνώμη μου και δεν μετάνιωσαν (ακόμα)...

Οπως καταλαβαίνεις, σιγά-σιγά, η σχέση αυτή έγινε σχέση φιλίας θα μπορούσες να πεις...:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πάντως, είναι και για το δικό του καλό να "κερδίσει" έναν σκύλο που θα βλεπει τα επόμενα χρόνια, αφού θα κάνει την δουλειά του ευκολότερα κι ασφαλέστερα...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Γιάννη η αλήθεια είναι ότι μέχρι πέρσυ ήταν τόσο απλά τα πράγματα με την δήλωσή μου που την έκανα μόνη μου. Τον λογιστή τον ήθελα μέχρι να μου βγάλει την αναλυτική από τη δουλειά. Από φέτος δν ξέρω έτσι που εγινε το θέμα :confused:

Οσο για τον γιατρό μου, ευτυχώς δν βγήκα τόσο φιλάσθενη όσο η Τσίλι κ με παίρνει να περιμένω... :p

Εναν τέτοιο γιατρό που περιγράφεις έχω στο μυαλό μου κ γω! Τον έχω προς το παρόν, αλλά σύντομα θα δυσκολέψουν τα πράγματα κ αναρωτιέμαι γτ είναι τόσο δύσκολο να βρεις κάποιον που να αγαπάει τη δουλειά του κ να το δείχνει! Η ιατρική είναι μεράκι, λειτούργημα όχι κάτι που το κάνεις απλά για βιοποριστικούς λόγους. Εχεις να κάνεις με έμβια όντα. Αυτό κτ λέει. 8-[

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
ρε φιλε τσιλι δηλαδη θες να μας πεις οτι για να μην αφησεις ενα κουταβι να πεσει απο το ενα μετρο θες πτυχιο κτηνιατρικης?>??

και φταινε οι κτηνιατροι που δεν του το ειπαν (αν και δεν ησουν μπροστα...αλλα το προσπερναμε) και ΟΧΙ ο φιλος σου που ΚΟΙΜΟΤΑΝ ορθιος!

προσπαθω να καταλαβω την λογικη σου αλλα δεν μπορω.

συμφωνω οτι εμεις οι κτηνιατροι δεν πρεπει να ειμαστε ψυχροι τυπου House (καποιοι ετσι ειναι ομως, οχι με τα ζωα αλλα στην ζωη τους γενικα.) .. αλλα γιατι φταινε οι συναδελφοι για το οτι φιλος σου δεν νοιαζεται για τον σκυλο του και δεν φοβαται μην πεσει? εγω πριν γινω κτηνιατρος δεν αφηνα το σλυλο μου ετσι πανω στο τραπεζι.

τωρα που ειμαι.... σε προσεχω πολλα σκυλια να μην πεσουν. και οταν το λεω στου ιδιοκτητες να τον προσεχουν ολοι λενε δεν πεφτει.... και μετα Μπαμ!
εγω φταιω δηλαδη?

γιατι παντα για ολα μας φταινε οι αλλοι και ποτε εμεις οι ιδιοι?

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Φταίμε κ εμείς οι ίδιοι αλλά όταν πάει κάποιος στον κτηνίατρο πρώτη φορά,που μπορεί να είναι κ πρώτη φορά ιδιοκτήτης και που μπορεί εκείνη την μέρα να τον παράτησε η γυναίκα του η που μπορεί να τράκαρε λίγο πριν,η έστω είναι αφηρημένος απλά και δεν γνωρίζει τους κινδύνους τελοσπάντων γιατί το μυαλό του δεν είναι συνηθισμένο στη ρουτίνα ενος κτηνιατρείου ..τότε φταίει ο κτηνίατρος που δεν τον συμβούλεψε και δεν μερίμνησε να μην πέσει το σκυλί!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
ρε φιλε τσιλι δηλαδη θες να μας πεις οτι για να μην αφησεις ενα κουταβι να πεσει απο το ενα μετρο θες πτυχιο κτηνιατρικης?>??

και φταινε οι κτηνιατροι που δεν του το ειπαν (αν και δεν ησουν μπροστα...αλλα το προσπερναμε) και ΟΧΙ ο φιλος σου που ΚΟΙΜΟΤΑΝ ορθιος!
Μην είσαι τόσο απόλυτος vet! Eδώ στα μπουκάλια της χλωρίνης γράφει επάνω "απαγορεύεται η κατάποση"!! Ο κόσμος είναι από αφηρημένος μέχρι αφελής, ο γιατρός οφείλει σαν έμπειρος με αυτά τα θέματα να κάνει μια επισήμανση..

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
Μην είσαι τόσο απόλυτος vet! Eδώ στα μπουκάλια της χλωρίνης γράφει επάνω "απαγορεύεται η κατάποση"!! Ο κόσμος είναι από αφηρημένος μέχρι αφελής, ο γιατρός οφείλει σαν έμπειρος με αυτά τα θέματα να κάνει μια επισήμανση..
lol

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
O καλός γιατρός παιδιά "γιατρεύει" σωστά κι άμεσα!
Αυτό κάνει κι αυτό ζητάμε από αυτόν!

Δηλαδή, στον παιδιάτρο θα αφήσει κάποιος το παιδί του, κι αναφερομαι στο παιδί από άποψη νοητικής ικανότητας κι όχι ανθρωποποίησης, στο εξεταστικό κρεβάτι χωρίς να το κρατάει αν δεν του το πει ο παιδίατρος;

Κι αν δεν του το πει θα τον κάνει κακό γιατρό;

Γιατί ο ιδιοκτήτης δικαιούται να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του, κι ο κτηνίατρος όχι;
Την στιγμή μάλιστα που εκείνη την στιγμή ο κτηνίατρος εργάζεται, δηλαδή έχει να σκεφτεί χίλια δυο πράγματα σχετικά με την υγεία και την κατάσταση του σκύλου τα οποία αν δεν τα κάνει και κάνει λάθος μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ζωή του ζώου;

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Γιατί ο ιδιοκτήτης δικαιούται να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του, κι ο κτηνίατρος όχι;
Αυτό είναι που ξεχωρίζει τον επαγγελματισμό από την μετριότητα και ίσως κάτω αυτής.
Με το ίδιο σκεπτικό θα δικαιολογούσαμε κ τον χειρούργο που τον κεράτωσε η γυναίκα του και επειδή είχε σκοτούρες ξέχασε το νυστέρι μέσα.
Σε ιατρικά κ παραιατρικά επαγγέλματα ο σωστός επαγγελματίας δεν δικαιούται να έχει "άλλα" πράγματα στο μυαλό του όχι!Δεν μιλάμε για τον μπακάλη της γειτονιάς που αν του πέσει μια ντομάτα κάτω δε χάθηκε κ ο κόσμος.

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σε ιατρικά κ παραιατρικά επαγγέλματα ο σωστός επαγγελματίας δεν δικαιούται να έχει "άλλα" πράγματα στο μυαλό του όχι!
Ακριβώς αυτό!
Και γι αυτό ο κτηνίατρος, παρουσία του ιδιοκτήτη, δεν έχει κανένα λόγο να ασχοληθεί με το αν εσύ, εγώ ή ο άλλος δεν σκεφτήκαμε ότι ο σκύλος που βάλαμε πάνω σε ένα τραπέζι δεν θα την αράξει και θα προσπαθήσει να φύγει κινδυνεύοντας να πέσει!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Επαναλαμβάνω,ο γιατρός είναι αυτός που πρέπει να προβλέψει τις όποιοες αναποδιές μπορεί να προκύψουν.
Αυτός ξέρει αν θα ερεθίσει,πονέσει,ταράξει το κουτάβι όταν κάποιος το πάει για διάγνωση η θεραπεία!
Όπως όταν πας στον οδοντίατρο,εάν έχει αυτό που στα ελληνικά λέμε "common sense",θα φροντίσει να σε ενημερώσει εκεί που είσαι
χαλαρός κ αραχτός οτι πχ "τώρα θα νιώσεις ένα τσίμπημα στο ούλο,μην πεταχτείς",ώστε να αφυπνήσεις.
Δε θα σου καρφώσει τον τροχό στα ούλα όταν εσύ είσαι απόλυτα ήρεμος,για να κλάσεις απ'τον πόνο,να πεταχτείς κ να σου σκίσει κ κανα χείλος μετά..
Αυτό το ακραίο ομολογουμένως παράδειγμα, το έφερα για να δείξω πως ένα ιατρείο όντας επαγγελματικός χώρος στην ουσία -βρίσκεται υπο την πλήρη υπευθυνότητα του εκάστοτε επαγγελματία που ενεργεί σε αυτό και ΟΧΙ του κάθε επισκέπτη!
Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου άποψη περί επαγγελματισμού.Αν κάποιοι έχετε συνηθίσει να συναναστρέφεστε μόνο με υπεύθυνους ανθρώπους, που ποτέ δεν είναι αφηρημένοι και έχουν γνώση πάντα για όλους τους κινδύνους, σε όλους τους τομείς της ζωής τους οκ ..
Ο επαγγελματίας ιατρός όμως που μπορεί να δεχτεί από την κουτσή Μαρία που έχει βγάλει δημοτικό,μπορεί να δεχτεί τον καθυστερημένο της γειτονιάς,τον οικοδόμο η τον δικηγόρο έχει υποχρέωση αυτός να τους υποδείξει και που θα βάλουν το σκυλί και πως θα το κρατάνε και που θα στέκονται οι ίδιοι ακόμα ακόμα ..

Last edited:

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
O καλός γιατρός παιδιά "γιατρεύει" σωστά κι άμεσα!
Αυτό κάνει κι αυτό ζητάμε από αυτόν!

Δηλαδή, στον παιδιάτρο θα αφήσει κάποιος το παιδί του, κι αναφερομαι στο παιδί από άποψη νοητικής ικανότητας κι όχι ανθρωποποίησης, στο εξεταστικό κρεβάτι χωρίς να το κρατάει αν δεν του το πει ο παιδίατρος;

Κι αν δεν του το πει θα τον κάνει κακό γιατρό;

Την στιγμή μάλιστα που εκείνη την στιγμή ο κτηνίατρος εργάζεται, δηλαδή έχει να σκεφτεί χίλια δυο πράγματα σχετικά με την υγεία και την κατάσταση του σκύλου τα οποία αν δεν τα κάνει και κάνει λάθος μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ζωή του ζώου;

ακριβως!