Επιλογή ξηράς τροφής

leo6diam

Member
24 Ιανουαρίου 2013
13
0
Καλησπερα,

Ειμαι νεο μελος στο forum και θα ηθελα τα φωτα σας οσον αφορα ποια ξηρα τροφη να επιλεξω.Εχω ενα καναδεζικο λυκοσκυλο 3μιση μηνων αρσενικο.ειναι 14 κιλα και σαν πρωτη τροφη του εδωσα acana puppy large breed και ειμαστε στα τελειωματα.ολα πανε καλα με την acana αλλα ειναι πανακριβη 62 ευρω εδωσα για 13,5 κιλα.οποτε θελω να αγορασω κατι πιο οικονομικο.εχω ρωτησει αρκετους που εχουν σκυλια οπως και εμπορους και κτηνιατρους και ο καθενας ελεγε τα δικα του.απο ολες τις τροφες που εψαξα στο internet και η τιμη τους κυμαινετε απο 40-50 ευρω η μονη που βαση συστατικων μου κινησε το ενδιαφερον ειναι η cibau.μπορει να εχει καλαμποκι και ρυζι μεσα αλλα εχει και το μεγαλυτερο ποσοστο κρεατος απο ολες τις αλλες ιδιας κατηγοριας.με παραξενευει επισης το γεγονος οτι ενω η cibau εχει καλυτερα συστατικα απο την josera kids,η cibau θεωρειτε premium τροφη ενω η josera kids θεωρητε super premium...αυτο πως γινετε?τελοςπαντων για να μην πολυλογω ειμαι αναμεσα στην cibau,josera,happy dog και θα ηθελα την βοηθεια σας.

ευχαριστω.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Με ακανα ομως δινεις μικροτερη ποσοτητα... ;)

Ακανα για adult, ειναι γυρω στα 50 νομιζω παντως...δες και την applaws σε αντιστοιχη τιμη!

Δεν εχω δωσει ακανα (αν και την εχω στα υπ'οψιν), εχω δωσει ομως cibau k orijen...το 18κιλο της cibau κραταει 5-7 μερες λιγοτερο απο το 13,5κιλο της orijen(oπως και ακανα)...εχε το υπ'οψιν αυτο!

Υ.Γ. την καλυτερη δουλεια κανεις!!!...κοιτα τα συστατικα και ας λεει η τροφη απανω super-duper-premium-prestige...ktl

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Δυστυχως πρεπει να δοκιμασεις αρκετες συνηθως για να κατασταλλαξεις καπου.
Για την cibau εχουν ακουστει καλα λογια.
Γενικα υπαρχουν δεκαδες τροφες, οποτε δεν υπαρχει μια απαντηση.
καλο ειναι να κοιτα και γλουκοζαμινη χονδροιτινη στα συστατικα.

Εγω θα ξεκιναγα απο Arden grange. Κοιτα και την ISOMEGA, ειναι βεβαια καινουργια και λιγο δοκιμασμενη.

leo6diam

Member
24 Ιανουαρίου 2013
13
0
το ποσοστο γλουκοζαμινης χονδροιτινης της cibau ειναι 0.04% δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο αυτο.παντως το γεγονος που ανεφερα με την josera που θεωρειτε super premium και την cibau που θεωρειτε premium με κανει πολυ επιφυλακτικο...η josera εχει 18% κρεας μεσα μονο ενω η cibau εχει 40% μαζι με το ψαρι.ειμαι πολυ κοντα στο να δοκιμασω cibau...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
4.60 εβρα το κιλο.... φρικη.... και στα 2.50 εβρα το κιλο να κατεβεις παλι πας σε επωνυμη purina tonus puppy.. βρασε και κανα ρυζι κανα κοτοπουλο κανα λαχανικο καντα μεριδες και βαλτα στο ψυγειο,,, να φαει και αληθινη τροφη το ζωντανο,,, και σε breed line puppy 1.50 εβρα το κιλο να κατεβεις παλι με λιγο συμπληρωμα μαγειρευτου θα γινει θηριο το σκυλι,,,, βασικα ρωτας την τσεπη σου,,, μην ξεχνας οτι το σκυλι σε λιγους μηνες θα θελει και διπλη και τριπλη ποσοτητα... αρα διπλα και τριπλα χρηματα,,, οποτε προσγειωσου,,, αν αρχισεις το παιχνιδι το ακριβο ειναι πιο καλο θα χασεις,,,

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Παντα παιζει ρολο και τι θα ταιριαξει στο σκυλο σου...
εχω δωσει tonus,bosch,cibau,orijen k pedigree και με καμια δεν ειχαν προβλημα (μονο με την τελευταια μαλακα κακα και πολυ μποχα...)...

cibau ,στην τιμη της παντως, και γω την θεωρω κορυφη!

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
μια χαρα τροφη ειναι η cibau για τα λεφτα της..την εχω δοκιμασει κι εγω για ενα διαστημα 5 μηνων αλλα απο εκει που την επερνα δεν με συμφερε και πολυ οικονομικα..επαρχια βλεπεις..και ηταν πριν το δωρο των 3 κιλων επιπλεον..τα 15kg με πηγαινανε 29 μερες και την αγοραζα 55 ευρω...τωρα δινω την sam's field junior large breed η οποια ειναι super premium και περιεχει γυρω στα 65% κρεας και την αγοραζω 45 ευρω τα 13kg και με παει το τσουβαλι 35 μερες..αν την βρεις αυτη την τροφη δοκιμασε την,ειναι παρα πολυ καλη..οποτε βλεπεις οτι δεν παιζουν και τοσο ρολο ποσα κιλα ειναι το τσουβαλι αλλα η ποιοτητα της τροφης..αν μια δεν εχει τοσο καλα συστατικα σε σχεση με την αλλη ταιζεις και περισσοτερο..δηλαδη εμενα η τωρα h cibau puppy large breed 18kg θα μου παει περιπου ιδιες μερες με την sam's field junior large breed που ειναι 13kg...απο την sam's field ταιζω 370gr την μερα και με την cibau θελει περιπου 520gr την μερα για ενα κουταβι 10 μηνων σαν το δικο μου Γερμανικο Ποιμενικο..

Last edited:

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Μόλις πήρα την cibau adult 44 απο επαρχία.
Για να δούμε ελπίζω να μείνω ευχαριστημένη

leo6diam

Member
24 Ιανουαρίου 2013
13
0
φιλε vlaxos εχω παθει πλακα με τα συστατικα της τροφης sam's field ! και η τιμη της πολυ καλη στα 49 ευρω.θα ψαξω να δω αν την φερνει κανενας στην πολη μου (κομοτηνη)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
τελοςπαντων για να μην πολυλογω ειμαι αναμεσα στην cibau,josera,happy dog και θα ηθελα την βοηθεια σας.

ευχαριστω.
Eχω δωσει απο τις τρεις που αναφερεις μονο την τελευταια.
happy dog maxi baby 29
Θα σου πω τα κλασσικα, την τρωει με ευχαριστηση, κακακια σκληρα κ αοσμα, απο γυαλαδα στο τριχωμα αλλο τιποτα!
Θεωρειτε supreme τροφη με οτι κι αν αυτο σημαινει, κ εχει ΠΟΛΥ καλυτερη τιμη απο τις γνωστες.
Εγω την παιρνω 39ευρω/15κιλα.

Αν σε ενδιαφερει προσφατα το βρηκα μεταφρασμενο κ το κρατησα:
Σύνθεση: καλαμποκάλευρο, σκόνη κρέατος πουλερικών (14%), λαρδί, λίπος πουλερικών, βοδινό λίπος, σκόνη αρνίσιου κρέατος (4%), σκόνη ψαριού, ρυζάλευρο, υδρολισάτη συκωτιού, σκόνη ολικού αυγού, σνίτσελ μελάσας τεύτλων, τρέστερ (βρύτεα) μήλου (ξηρό) (0,6%), χλωρίδιο του νατρίου, μαγιά (στεγνή), χλωρίδιο του καλίου, κριθάρι (ενζυμωμένο) (0,2%), θαλάσσια φύκια (στεγνά) (0,15%), λιναρό- σπορος (0,15%), μαγιά (εκχυλισμένη), αγκινάρα, λεοντόδους, ζιγγίβερη, φύλλα σημύδας, τσουκνίδια, φασκόμηλο, κορίανδρο, δεντρολίβανο, θυμάρι, γλυκόριζα, κρέας μυδιών (στεγνό) (0,01%), χαμομήλι, φιλιπέντουλα, αγριόσκορδο. (χόρτα συνολικά: 0,14%).
Χωνευομενη ενεργεια: 1700 kJ/100 γ

leo6diam

Member
24 Ιανουαρίου 2013
13
0
απορω πως η happydog θεωρειτε super premium με αυτα τα συστατικα....18% μονο το κρεας κι αυτο κρεαταλευρο.πραγματικα αν βρω sam's field θα παρω κατευθειαν.

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
φιλε vlaxos εχω παθει πλακα με τα συστατικα της τροφης sam's field ! και η τιμη της πολυ καλη στα 49 ευρω.θα ψαξω να δω αν την φερνει κανενας στην πολη μου (κομοτηνη)
οντως ειναι παρα πολυ καλη η τροφη..εγω την παιρνω απο εναν γνωστο μου που εχει εκτροφειο με dogo argentino..Αν και τωρα σκεφτομαι να αλλαξω διοτι βρηκα την Royal Canin Maxi Junior την εκτροφικη που ειναι 20kg και θα μου την δινει 45-50 ευρω..Οχι οτι δεν ειμαι ικανοποιημενος με την Sam's field εεε..Αλλα στην ιδια τιμη και για 20kg Royal Canin σκεφτομαι πολυ σοβαρα να του την αλλαξω..

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
την sam's field στην κομοτηνη την φερνει αυτος απ'οτι ειδα στην επισημη σελιδα τους:
ΤΕΡΖΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ​
2531085555​
Κ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΜΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ 5 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

stam13

Active Member
12 Ιανουαρίου 2013
38
0
Γνωριζει καποιο μελος για την sam's field junior large τις δοσολογιες συμφωνα με τα κιλα του σκυλου?

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
Αυτο βρηκα μονο για την ποσοτητα..Δεν πειραζει που δεν ειναι στα αγγλικα..καταλαβαινεις κι ετσι...
Χωρίς τίτλο.jpg

Last edited:

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
εγώ στην δικια μου ξεκίνησα με PRIVILEGE PUPPY LARGE BREED όπου δεν τις κάθισε καθόλου σωστά μετά πήγαμε στην SAMS FIELD JUNIOR LARGE BREEED τρωφαρα πραγματικά με 65% κρέας 15%συκώτι κοτόπουλο και τα υπόλοιπα λαχανικά και φρούτα αλλα μου ερχότανε μαζί με τα έξοδα αποστολής 55 ευρώ το τσουβάλι όπου είναι 13kg...... ακριβά μεν αλλα καλή τροφή..... και τώρα έχω πάει στην ISOMEGA 16 kg 45 ευρώ και αυτή είναι πραγματικά τροφαρα μπορεί να μην έχει τόσο πολύ κρέας αλλα έχει πολύ καλά συστατικά με μικρές ποσότητες και τα κακά του σκύλου είναι σκληρά άοσμα τρίχωμα πολύ γυαλιστερό ( ενώ αλλάζει κιόλας ) full ενέργεια....

εγώ προτείνω την ISOMEGA άφοβα πολύ καλή τροφή με πολύ καλή τιμή αν τώρα όμως η εταιρία κόψη την προσφορα του 4kg που κήη δώρο δεν αξίζει

leo6diam

Member
24 Ιανουαρίου 2013
13
0
Καλημερα,
Μολις γυρισα απο τον αντιπροσωπο της sam's field στην κομοτηνη,μιλησα μαζι του για την συγκεκριμενη τροφη και μου ειπε οτι για ολιστικη super premium στα 50 ευρω ειναι τζαμπα πραγμα.η τροφη ειναι αριστη και δεν εχει να ζηλεψει τπτ απο εταιρειες κολοσους.επισης αυτο που την κανει ακομη πιο καλη σαν τροφη ειναι η δοσολογια της,διαβασα τον πινακα δοσολογιας και για τον σκυλο μου θελω 290 γραμμαρια την ημερα μονο!!αυτο σημαινει οτι το 13κιλο τσουβαλι θα μου παει ανετα 1μιση μηνα.περιμενω να φερει 2,5κιλο large breed για να την δοκιμασω.

ΥΓ.
Οπως ειμε ενας φιλος πιο πανω μην σας παραξενευει οτι τα 13 κιλα κανουν 50 ευρω διοτι η δοσολογια της ειναι πολυ μικρη,αρα μια τροφη των 18 κιλων με μεγαλυτερη δοσολογια ισως να σας κρατησει λιγοτερο απο αυτην.

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
καλα σου ειπε για την τιμη..49 ευρω εχει αν δεις στην εταιρεια που την φερνει εδω Ελλαδα..εμενα απλα ο δικος μου,μου την αφηνει στα 45 ευρω απο 50 που εχει κανονικα...Να την δοκιμασεις αφοβα και θα δεις οτι θα ειναι οκ..

leo6diam

Member
24 Ιανουαρίου 2013
13
0
και τώρα έχω πάει στην ISOMEGA 16 kg 45 ευρώ και αυτή είναι πραγματικά τροφαρα μπορεί να μην έχει τόσο πολύ κρέας αλλα έχει πολύ καλά συστατικά
εγώ προτείνω την ISOMEGA άφοβα πολύ καλή τροφή με πολύ καλή τιμή αν τώρα όμως η εταιρία κόψη την προσφορα του 4kg που κήη δώρο δεν αξίζει
amstaff_blue μπορεις να μου βρεις καποιο link απο την τροφη που δινεις?εχω φαει τον τοπο για isomega τροφη για puppys αλλα δεν βλεπω πουθενα...μονο για συγκεκριμενεσ ρατσες βρισκω και ολες ειναι adult.

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
κοίταξε να δεις το φιλαράκι μου που έχει pet shop όπου ψωνίζω και από εκεί κιόλας το ψάξαμε όταν έφερε την ISOMEGA και δεν έχει βγάλει η εταιρία ακόμα puppy... όταν μιλήσαμε με την εταιρία είπε πως θα βγάλουνε πολύ σύντομα η αυτό τον μηνα ( ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ) η από τον άλλον ( ΜΑΡΤΙΟ )

επίσης μας είπαν πως για το δικό μου που είναι κουτάβι και γενικά στα κουτάβια δίνουν του boxer ( του boxer κάνει και για staffordshire αλλα και για όλα τα κουτάβια ) με 28% προτείνει και 20% λίπος