Επιλογή σκύλου από φοιτητή! - Σκύλος & φοιτητής


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το λογικό είναι σε έναν φοιτητή να τονίσουμε τα αρνητικά και να προσπαθήσουμε να τον αποτρέψουμε να πάρει σκύλο από την στιγμή που η φοιτητική ζωή είναι σε όλους μας γνωστή και η ευθύνη να έχεις έναν σκύλο ισοδυναμεί με δέσμευση και υπευθυνότητα..

Όμως έχω προσωπικά παραδείγματα φίλων μου που είχαν στην φοιτητική τους ζωή σκύλο, σπούδαζαν σε άλλη πόλη από το σπίτι τους και όμως η αγάπη τους για τα σκυλιά υπερνίκησε όλα τα προβλήματα κάνοντας τον σκύλο παρέα τους και βασικό μέλος όλων των δραστηριοτήτων του.
Μια σχέση που όλοι θαυμάζουμε..
Είναι το ίδιο άτομο που είχε από δέκα ετών σκύλο και με υπευθυνότητα τον έβγαζε βόλτα, τον τάιζε και τον πρόσεχε..όχι σαν παιχνίδι..αλλα σαν μια ξεχωριστή οντότητα που την σεβόμαστε..

Είναι τα ίδια άτομα που τώρα χρόνια μετά έχουν σκυλιά και πλέον η αγάπη τους για αυτά τα οδήγησε στην εκτροφή, στις εκθέσεις μορφολογίας και στον αγώνα για την καλυτέρευση της φυλής.

Έχω όμως και άλλα παραδείγματα που "δεν κάνανε για σκυλιά"..δεν τα αναλογιστήκανε όλα καλά ..και τα πάντα στο τέλος εις βάρος του σκυλιού..


Η "περιβόητη Sakae μου!

και λίγο αργότερα..

χαριζεται η Σακάη μου

Πιστεύω πως δεν υπάρχει πρέπει ή δεν πρέπει.., αλλά έγκειται στο ίδιο το άτομο πόσο πραγματικά υπεύθυνο είναι, εφόσον αντιληφθεί τις ευθύνες και τις δυσκολίες να πράξει το σωστό.
 
Last edited:


DaLiDa

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2010
60
0
Andros
Λοιπόν...Όταν απέκτησα τον Δούκα,ήμουν φοιτήτρια,η αλήθεια είναι πως δεν το είχα προγραμματίσει να τον αποκτήσω εκείνη τη χρονική περίοδο όμως ήθελα τόόόόόσο πολύ ένα σκύλο...Και τον κράτησα!Χωρίς καμία ενημέρωση για την ράτσα(doberman),αρσενικό και ναί,ήταν το πρώτο μου σκύλι!!!!!Η οικογένεια μου δεν τσόνταρε καθώς δεν το ήθελα αφού δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι ένας σκύλος δεν είναι παρά μόνο ένα ΖΩΟ.:shock:
Αλλαξα όλο το πρόγραμμά μου...Μιλάμε για πολύ ζόρι!
Εκπαιδεύση δεν πήγε ασχολήθηκα μόνο έγω μαζί του(βιβλία dvd) και έχω να πω πως επειδή είχα χρόνο όρεξη υπομονή(ατελείωτη)τον έκανα αστέρι!Ξύλο δεν είχε φάει ποτέ!Δεν υστερούσε σε τίποτα απο τους εκπαιδευμένους...Οπότε η συμβίωση ήταν μαμάτη τα υπόλοιπα χρόνια που ακολούθησαν.Αλλά μιλάμε για ζόρι το πρώτο καιρό..Το σκατό παξιμάδι έκανα!Ισως αυτό να ήταν κιόλας αυτό που μας έδεσε!
Οπότε θεώρω πως ναι μπορεί ένας φοιτητής να πάρει σκύλο αλλά τον πρώτο χρόνο πρέπει να κόψει πολλά...Για να μπορεί μέτα να ζει κανονίκα μαζι του!!Και να τον κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζώης του!
Και ναι...Ενα doberman αρσενικό μπορεί να το πάρει κοπέλα για πρώτο σκύλο της!!!!!!!!:cool:
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eγω πηρα την Χιονα πριν περασω σε σχολη.
Ηξερα ομως πως οτι και να γινει θα παμε ''πακετο'' παρ ολο που οι δικοι μου ηταν διατεθιμενοι να την αναλαβουν.
Ειναι ΔΥΣΚΟΛΑ τα πραγματα.
Το προγραμμα μου ,οπως ειπατε κ πιο πανω, ειναι φτιαγμενο βαση του σκυλου,τις ωρες που θελει βολτα,τις ωρες ταισματος και φυσικα οταν της κανω παρεα για να μην ειναι μονη. Το καθαρισμα,τα εξοδα ειναι αυτονοητα οταν μιλαμε για κατοικιδιο.Ο σκυλος ειναι ακριβο ''χομπυ''.
ΔΕΝ μετανιωνω που ειναι μαζι μου απλα σκευτομαι οτι ισως η φοιτητικη ζωη θα ηταν πιο...ανεμελη ,χωρις μια τετοια ευθυνη(ωραια ευθυνη:)) που με στρεσαρει μερικες φορες(δεν μπορω να μεινω εκτος σπιτιου το βραδυ,να λειψω πανω απο 12ωρο,να κοιμηθω απεριοριστα).

Να πω επισης οτι δεν μπορω να ταξιδεψω με τον σκυλο σε τραινο(δεν επιτρεπεται μου ειπαν) οποτε με μετακινουν οι δικοι μου.Γι αυτον τον λογο πηγαινω σπανια στο σπιτι μου στην Αθηνα ενω θα μπορουσα ανα πασα στιγμη να μπω στο τραινο και να φυγω.

Ολα παιζουν στο τι ειναι διατεθιμενος ο καθενας να θυσιασει και κατα ποσο να αλλαξει την ζωη του για τα επομενα 10-15 χρονια(μαζι και τα φοιτητικα).

Ισως μια γατα θα ηταν πιο ευκολη λυση...:rolleyes:
 






teleia1985

Active Member
12 Δεκεμβρίου 2009
31
0
Να πω κ γω την γνωμη μου σαν φοιτητρια..
Τον ατιλα μου τον πηρα 10μηνων συνηδειτα,για να αποφυγω τις ταλαιπωριες των πρωτων μηνων..Φυσικα οταν οι αλλοι καθοντε για καφε 6ωρες εγω καθομαι 4 για να γυρισω σπιτι να μην ειναι μονος,φυσικα τον σκευφτομαι οταν ειμαι εξω..αλλα ΔΕΝ με ενοχλει καθολου, μ αρεσει...τι πιο γλυκο να γυριζεις κ να σε περιμενει μια φατσουλα!!!
Και σιγα ρε παιδια,αν δεν εχουμε χρονο ελευθερο οι φοιτητες τοτε ποιος εχει???μην γελιομαστε.χαζολογαμε σε τοσες βλακειες..να παμε 3 φορες το σκυλακι μας βολτα ειναι χασιμο χρονου?να σας πω τα θετικα ενος σκυλου στην ζωη ενος φοιτητη?
1)κα8εσε πιο πολι σπιτι κ δεν χαλας τοσο λευτα σε καφεδες..καλυτερα να τα δινεις στο ζωακι σου.
2)με βοη8ισε στο διαβασμα..τον ειχω αγκαλια κ διαβαζουμε μαζι
3)κανεις γυμναστικη..εγω απο τον τοτε που τον πηρα εχασα 3 κιλα
4)φυσικο αντι-στρες!!!μια αγκαλιτσα του κ με χαλαρωνει!
5)Σπουδαζω εξωτερικο σε λιγους μηνες τελειωνω κ 8α με βοη8ισει να προσαρμοστω παλι στην ελλαδα.
6)Γνωριζεις νεα πραγματα κ ανθρωπους μεσω του σκυλου,μια φιλη μου βρικε κ γκομενο χαρις στο σκυλακι της!!:)
Για μενα ηταν η ιδανικη περιοδος της ζωης μου αυτη για να παρω σκυλο!
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σωστη teleia, αλλα δεν μου φανηκε πως ο φιλος μας θελει να θυσιασει τους καφεδες και τα ξενυχτια :)
Tο να πούμε σε κάποιον μην πάρεις σκύλο είναι ουτοπικό..
Aπλά θα το πάρει αν θέλει και δεν θα το μάθουμε κι όλας.

Δεν είναι ακατόρθωτο για έναν φοιτητή να έχει σκύλο, αλλα πάντα έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του ιδιου του φοιτητή.
Σημαντικό είναι να κατανοήσει πως είναι μια ενέργεια που θέλει υπευθυνότητα και να σκεφτεί πριν το πάρει, ως ενήλικος.

Εμείς απλά λέμε εδώ περιπτώσεις θετικές και αρνητικές οπου η διαφορετικότητα των περιπτώσεων έχει να κάνει με την ίδια την διαφορετικότητα των φοιτητών.

Ας κατανοήσουν πως δεν είναι παιχνίδι ούτε ένα αρκουδάκι μονο για συντροφια στα φοιτητικά χρονια..
και ας μελετήσουν πολύ προσεχτικά αυτο.:)
 


DaLiDa

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2010
60
0
Andros
Ολα είναι θέμα χαρακτήρα,είτε μαθητής,είτε φοιτητής,είτε εργαζόμενος...
Αν πραγματικά θέλει κάποιος να αποκτήσει ένα κατοικίδιο τότε νομίζω πως η χρύση τομή βρίσκεται.

Το θέμα είναι πως οι περισσότεροι που θα αποκτήσουν ένα κατοικίδιο να βγάλουν από το μυαλό τους την κλισέ σκεψη"έλα μωρέ ζώο είναι τι θα πάθει"να αποβάλλουν την ιδέα"Εγώ και το κατοικίδιο"να γίνει "έμεις" που το θεωρώ προσώπικα τραγικό!
 


Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
Να πω και εγω!!!

Τον Άρη τον πήρα στο λύκειο.
Φέτος πέρασα στην Θεσσαλονίκη και εννοείται πως τον πήρα μαζί μου!!! Είναι τέλεια παρέα!!!! Μπορέι να πίνω λιγότερους καφέδες αλλά πολλές φορές μαζευόμαστε φίλοι και συμφοιτητές μου και τον πηγαίνουμε όλοι μαζί βόλτες! Ολοί παραδέχονται οτι ειναι πολύ πιο ωραία από το να κλειστούμε 5ωρα σε καφετέριες και να βαράμε μύγες... Τα ξενύχτια τα έχω ελλατώσει και προτιμώ να μαζευόμαστε σπίτι μου (ταινίες και πίτσα!!!) ωστε να εχουμε και τον Αρη μαζι! Δε αισθάνομαι οτι έχω ''χάσει'' από τη φοιτητική μου ζωή, εξάλλου ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά... Με το διάβασμα τα καταφέρνω (όσα μαθήματα έχω δώσει τα έχω περάσει!!! :D ). Δεν είνα και κάτι ακατόρθωτο οι 3-4 βόλτες την ημέρα! Εννοείται πως όλα τα έξοδα του σκύλου τα αναλαμβάνει η μαμα μου επειδή δε δουλεύω. :cool:

Υπάρχει το πρόβλημα της μετακίνησης μας (δεν έχω βγάλει δίπλωμα ακόμα) και δε πηγαίνω καθόλου Έδεσσα (αλλά και οπουδήποτε αλλου, απαγορεύονται στο τρένο τα σκυλία στο μέγεθος του), αλλά δε με πειράζει πολύ! Ωραία ειναι και εδώ!!!

Η συμβίωση όμως μαζί του δε θα ήταν τόσο τέλεια αν δεν είχα ασχοληθέι από την αρχή μαζί του... Είχα διαβάσει (στο λύκειο) ό,τι υπήρχε τότε σε ελληνική και ξένη βιβλιογραφία για τα golden retriever και γενικότερα για την εκπαίδευση σκύλων. Με βοήθησε πολύ και μια φίλη της μαμας που είναι εκπαιδεύτρια. Αλλά τότε είχα το χρόνο να ασχοληθώ με ένα κουτάβι. Εννοείται πως ασχολούμαι μαζι του και τώρα, του μαθάινω συνεχώς καινούρια πράγματα αλλά άλλες αναγκες έχει ενα μικρό κουτάβι!!!

Από πρωσωπική εμπειρία πιστεύω πως ένας φοιτητής είναι δύσκολο να αποκτήσει σκύλο κατά τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής (ο st3lios εξαιρείται!!!!!! :p:p:p) γιατί οι απαιτήσεις είναι πολλές, πρέπει να αλλάξει πολλά από τη ζωή του και έχω γνωρίσει ελάχιστα άτομα που συνειδητά θα έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία.
 


AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Θα αναφερω κατι που ηθελα να επισημανω παλαιοτερα.

Φοιτητης με φοιτητη διαφέρει.

Διαφορετικο διαθεσιμο χρονο εχει ενας φοιτητης πχ. οικονομικης σχολης και αλλο χρονο εχει καποιος πολυτεχνιτης ή καποιος που σπουδαζει ιατρικη.

Υπαρχουν σχολες με παρα πολλα εργαστηρια, (Χημικοι Μηχανικοι, Πολυτεχνειο γενικοτερα, αρκετες σχολες απο ΤΕΙ) και σχολες που πατας μια φορα τον χρονο στην αιθουσα και την βγαζεις ανετα.

Σχολες με πολλες εργασιες και σχολες με καθολου εργασιες.

Ελπιζω να εγινα κατανοητός και να μην με κραζουν οι φιλοι οικονομολογοι που αναφερω οτι οι σχολες τους ειναι γελοίες. :D
 


Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
AlexisCh εχεις απόλυτο δίκιο!!Εγώ σπουδάζω Μηχανολόγος και ειχα απίστευτα πολλά εργαστήρια και εργασίες παράλληλα!!!Ομως τον μικρό μου τον είχα παρέα και δεν με πείραζε να κοιμηθώ λιγότερο ή να χάσω μια βόλτα μου προκειμένου να του αφιερώσω χρόνο!!!Και τώρα που τελειώνω δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μου....:(
 


sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Φιλε απο τις λιγες μερες εμπειριες σαν φοιτητης με κουταβι, θελει πολυυυυ υπομονη!!!!!!!!!!!!!!!
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Οι αναγκες του κουταβιου δεν ειναι τιποτα μπροστα στο μεγαλωμα των 10+χρονων!Σιγουρα ειναι η σημαντικοτερη περιοδος αλλα και η πιο καταστροφικη γιατι ως φοιτητης και νεαρο ατομο μπορεις να απογοητευτεις ευκολα και εκεινο το συναισθημα που σε παρεσυρε στο να παρεις σκυλο θα σε κανει να ξενερωσεις και στο τελος να μην ζεις και εσυ καλα και αυτος!

Γι αυτο χρειαζεται μελετη και ενημερωση για τι πρεπει να κανεις και ποια πραγματα πρεπει να υποστεις!
 


MustGK

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2010
27
0
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Εγώ ενδιαφέρομαι για σκυλάκι μαλτέζ, σπιτς η γκολτεν ριτρίβερ. Έχετε καμία άλλη πρόταση σε κάτι μικρό λόγω διαμερίσματος?
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Εγώ ενδιαφέρομαι για σκυλάκι μαλτέζ, σπιτς η γκολτεν ριτρίβερ. Έχετε καμία άλλη πρόταση σε κάτι μικρό λόγω διαμερίσματος?
Γεια σου
Θεωρείς το γκολντεν ριτρίβερ μικρο:confused:
 




adamomanos

Member
2 Φεβρουαρίου 2010
6
0
Εγω παλι ειμαι ακριβως στην ιδια θεση με σενα( και κρητικος ειμαι... οπως εσυ... το καταλαβα απο το "δαγκανει" ).. Ωστοσο μιας και μπηκαν και αλλοι στη συζητηση θα ηθελα ν αποκομισω και γω καποιες γνωμες περι του θεματος.

Ειμαι σε μια πολη που τα παντα ειναι κοντα και προσφερει πολυ φυση, κατι απαραιτητο για εναν σκυλο. εχω σκεφτει τα παντα αλλα υπαρχουν αμφιβολιες γενικα...

Αυτο που ειπωθηκε για το μεταπτυχιακο στο εξωτερικο, ή το ersmus συμπληρωνω εγω, δεν το θεωρω μεγαλο προβλημα, για το σκυλο πρωτα και μετα για μενα... Αν κανω λαθος διορθωστε με. Απλα φευγοντας τον παιρνεις μαζι σου και τελειωσε.

Δευτερον η μεταφορα του καθε χριστουγεννα-πασχα-καλοκαιρι ειναι σιγουρα προβλημα και ιδιαιτερα αν γινεται με αεροπλανο.. Οπως η δικια μου.... Ενημερωστε με και επι αυτου..(χωροι μεταφορας στο αεροπλανο κουραση σκυλιου κλπ).

Τωρα για τις βολτες κι αυτα προσωπικα εγω μπορω θεωριτικα ν τον εχω ολη μερα μαζι μου γιατι η σε σπιτι θα ειμαι η σε μαγαζια στα οποια επιτρεπονται τα ζωα.


Τελος, εγω ενδιαφερομαι για golden retriever, ενα αρκετα μεγαλο σκυλι, και το αναφερω γιατι μενω και γω σε γκαρσονιερα οπως ακριβως του παιδιου.. Ειναι μεγαλο σκυλι για τετοιο διαμερισμα; Λαβετε υποψιν σας οτι στο σπιτι καθομαι πολυ λιγο καθε μερα. Μπορει και καθολου...

Επισης θα παρακαλουσα παρα πολυ να δωσει καποιος ενα πλανο εξοδων συμφωνα με την εμπειρια του.(περιπου ποσο θα βγει για τα πραγματα που θα χρειαστουν αρχικα(πχ. παιχνιδια, λουρια, box μεταφορας κλπ) και γενικα μηνιαια ποσα θα χρειαζετε ο σκυλος). Στο περιπου τωρα... μη μου κανετε και τιμολογιο...:D



Ευχαριστω για την υπομονη σας...
 


adamomanos

Member
2 Φεβρουαρίου 2010
6
0
Θα ηθελα κατι ακομα... Κοιταζοντας και αλλα θεματα μες στο Forum επεσε το ματι μου σε θεμα με φοιτητη που θελει σκυλο. Και γω φοιτητης ειμαι και ξεχασα να το αναφερω... Γι' αυτο θελω λιγες πληροφοριες ακομα(βασικα παααααρα πολλες αλλα ειμαστε και ευγενικοι παναθεμα μας...:D)


Ειμαι σε μια πολη που τα παντα ειναι κοντα και προσφερει πολυ φυση, κατι απαραιτητο για εναν σκυλο. εχω σκεφτει τα παντα αλλα υπαρχουν αμφιβολιες γενικα...

Το μεταπτυχιακο στο εξωτερικο, ή το ersmus , δεν το θεωρω μεγαλο προβλημα, για το σκυλο πρωτα και μετα για μενα... Αν κανω λαθος διορθωστε με. Απλα φευγοντας τον παιρνεις μαζι σου και τελειωσε.

Επισης η μεταφορα του καθε χριστουγεννα-πασχα-καλοκαιρι ειναι σιγουρα προβλημα και ιδιαιτερα αν γινεται με αεροπλανο.. Οπως η δικια μου.... Ενημερωστε με και επι αυτου..(χωροι μεταφορας στο αεροπλανο κουραση σκυλιου κλπ).

Τωρα για τις βολτες κι αυτα προσωπικα εγω μπορω θεωριτικα ν τον εχω ολη μερα μαζι μου γιατι η σε σπιτι θα ειμαι η σε μαγαζια στα οποια επιτρεπονται τα ζωα.


Τελος, εγω που ενδιαφερομαι για golden retriever, ενα αρκετα μεγαλο σκυλι, ειναι μεγαλο για τετοιο διαμερισμα; Λαβετε υποψιν σας οτι στο σπιτι καθομαι πολυ λιγο καθε μερα. Μπορει και καθολου...

Επισης θα παρακαλουσα παρα πολυ να δωσει καποιος ενα πλανο εξοδων συμφωνα με την εμπειρια του.(περιπου ποσο θα βγει για τα πραγματα που θα χρειαστουν αρχικα(πχ. παιχνιδια, λουρια, box μεταφορας κλπ) και γενικα μηνιαια ποσα θα χρειαζετε ο σκυλος). Στο περιπου τωρα... μη μου κανετε και τιμολογιο...:D



Ευχαριστω για την υπομονη σας...
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλως ήρθες adamomanos! Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ για τα θέματα που σε απασχολούν και θα βρεις πολλές απαντησεις! (search button πάνω πάνω).