Επιλογή σκύλου για διαμέρησμα.


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
_black_dragon_ said:
Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε σαν τα μεγαλόσωμα τίποτα γι αυτό και ο max αλλά τώρα υποχρεωτηκά θα καταλήξουμε σε κάτι μικρότερο. Η προτασή σου είναι πολύ καλή το σκυλάκι μιάζει τέλειο, αλλά πολύ μικρό για εμένα. Με βλέπω να καταλήγω σε γαλλικό booldog. Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει γι αυτό το σκυλί μια που δεν ξέρω πολλά πράγματα;;;;
Άρα δεν θέλεις και τόσο μικρό τελικά? Θέλεις να είναι πάνω από 10 κιλά? Τα Westies & τα French Bulldogs δεν έχουν και τόση διαφορά στο μέγεθος. Τουλάχιστον όχι σύμφωνα με το site που χρησιμοποιώ συνήθως για να τσεκάρω breed profiles:
http://dogbreedinfo.com/westhighland.htm
http://dogbreedinfo.com/frenchbulldog.htm
Βέβαια όπως σου είπαν και τα παιδιά τα French bulldogs έχουν πιθανότητες να παρουσιάσουν διάφορα προβλήματα... Και το ξέρουν καλά αφού ζουν με τέτοια σκυλιά!

Αν σου αρέσουν τα French bulldogs, πιθανότατα θα σου αρέσουν και τα pugs: http://dogbreedinfo.com/pug.htm
Λίγο μικρότερα βέβαια, και με παρόμοια προβλήματα με αυτά των F.B. (Με κάτι ολίγον και από δερματικά)

Και μιας και σε έχουμε ήδη ζαλίσει και λέει ο καθένας το δικό του, ας σου δείξω κι εγώ την αδυναμία μου στα μικρόσωμα (μαζί με τα Westie για την ακρίβεια-Rottie φαίνεται ότι έχουμε ίδια γούστα!)...

...Jack Russel!: http://dogbreedinfo.com/jackrussellterrier.htm
Προσωπικά τα βρίσκω πανέμορφα και είναι σαν μικροί κλόουν. Απίστευτα δραστήριες και χαρούμενες φατσούλες.

Βέβαια έχε υπόψη σου ότι τα terrier αν και μικρόσωμα, δεν είναι "σκυλιά καναπέ". Είναι στην πραγματικότητα κυνηγόσκυλα (με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με την ιδιοσυγκρασία τους).

Τελικά, επειδή περι ορέξεως... κολοκυθόπιτα!... Προτείνω το εξής:
Ρίξε και μια γενικότερη ματιά είτε στο dogbreedinfo.com είτε σε όποιο άλλο site σε βολεύει, περιόρισε τις επιλογές σου σε μια κατηγορία ή σε 3-4 υποψήφιες φυλές και πες μας τις προτιμήσεις σου για να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε.

Have fun searching! :)
 


S

SwkDoG

Guest
Επειδή γνώμες ζητάς,θα σου δώσω και γω την δική μου...
Πήγαινε πρώτα Αθήνα,βρες διαμέρισμα,εγκαταστήσου και μετά από κανά εξάμηνο,αφού δείς πώς πάνε τα πράγματα,τα ξαναλέμε για το τι φυλή σου ταιριάζει.
Γιατί εξάλλου τώρα δεν ξέρουμε ούτε που θα μένεις,τι διαμέρισμα,ποιά περιοχή,τι ωράριο θα έχεις,κλπ.Πράγματα σημαντικά για να πάρεις σοβαρές γνώμες και αποφάσεις.
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Μόλις εγκατασταθείς και αποφασίσεις ότι θέλεις σκύλο κοίτα και στην γειτονιά όλο και κάποιο αδεσποτάκι θα έχει γεννήσει πάρε ένα δεν θα σου κοστίσει τίποτα και θα σε ευγνωμωνεί για πάντα. :wink: :)
 


24 Απριλίου 2007
7
0
Λοιπόν παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας αλλά φένετε να με κέρδισε το γαλλικό μπουλτόγκ ειδικά μετά που διάβασα αυτό το Link http://kynonet.tripod.com/french.htm. Θα το ψάξω όσο μπορώ για να μην ταλαιπορήσω ένα σκυλάκι τζάμπα, γι αυτό δεν χριάζετε να ανησυχείτε.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Πριν αγοράσεις, ενημερώσου για εκτροφείς (ποιοι είναι οι σοβαροί και ποιοι όχι) και για το τι πρέπει να προσέξεις κατά την επιλογή του κουταβιού. Η FrenchieFan κυρίως που ξέρει τη φυλή με όλες τις λεπτομέρειες μπορεί να σε βοηθήσει πολύ σ' αυτό.

Υπάρχει επίσης ένα πολύ καλό forum για τα γαλλικά μπουλντόγκ αλλά είναι εις την γερμανικήν... (οπότε να υποθέσω ότι μάλλον δεν σου κάνει...). Πιθανόν να υπάρχει και στα αγγλικά αλλά η FrenchieFan θα το ξέρει σίγουρα...
:wink:
 


Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
vrmode said:
Υπάρχει επίσης ένα πολύ καλό forum για τα γαλλικά μπουλντόγκ αλλά είναι εις την γερμανικήν... (οπότε να υποθέσω ότι μάλλον δεν σου κάνει...). Πιθανόν να υπάρχει και στα αγγλικά αλλά η FrenchieFan θα το ξέρει σίγουρα...
:wink:
Υπαρχει αυτο το πολυ καλο site στα αγγλικα αν θες να κοιταξεις
http://www.frenchbulldogworld.com/forums/index.php
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πιθανόν να υπάρχει και στα αγγλικά αλλά η FrenchieFan θα το ξέρει σίγουρα...
Να, βρηκε ενα η Σοφια!

Εγω απο αγγλοφωνες πλατφορμες δεν ξερω τοσο καλα!
Μου φτανουν τα τρια -τεσσερα γερμανικα φορουμ, που στο ενα ειμαι και Moderator-Admin.

το καλυτερο φορουμ για τα γαλλικα ειναι παντος αυτο εδω :


http://www.frenchbulldog.de/pragmaMx/html/modules.php?name=Forum
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf