Επιπεφυκίτιδα

coco07

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2007
51
0
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα και καλή χρονιά (λίγο αργοπορημένα βέβαια!!!!). Το westie μου είναι 5 μηνών και έπαθε επιπεφυκίτιδα. Την πήγα στο κτηνίατρο και μου έδωσε κολλύριο. Απλά ήθελα να σας ρωτήσω , από προσωπική σας εμπειρία, αν είναι κάτι σοβαρό και τι πρέπει να προσέχω..Ευχαριστώ προκαταβολικά..
:lol:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
coco07 said:
Απλά ήθελα να σας ρωτήσω , από προσωπική σας εμπειρία, αν είναι κάτι σοβαρό
Δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Ακολούθησε τη θεραπευτική αγωγή που συνέστησε ο κτηνίατρος.

και τι πρέπει να προσέχω..
Τα κουτάβια είναι συνήθως ζωηρά και όσο και να προσέχουμε, μερικά πράγματα δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε…
Εμένα ο δικός μου έπαθε κάτι ανάλογο, όταν μπήκε η άκρη από το σκοινάκι που έπαιζε, στο μάτι του…

stellalol1

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2008
73
0
και γενικως το ματακι μπορεις να το καθαριζεις με χαμομηλι. Κανει πολυ καλο :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η χθεσινή μας βόλτα στο πάρκο μας άφησε ενθύμιο μια επιπεφυκίτιδα. Η επιπεφυκίτιδα είναι μία φλεγμονή του επιπεφυκότα του οφθαλμού και οφείλεται σε βακτήρια, ιούς ή άλλους ερεθιστικούς παράγοντες, καθώς και σε αλλεργική αντίδραση του ματιού σε γύρη.

Σήμερα το πρωί λοιπόν ο μικρός σηκώθηκε και το αριστερό του μάτι ήταν κόκκινο, δακρυσμένο και γεμάτο τσίμπλες.

Πήγαμε στον κτηνίατρο για οφθαλμολογική εξέταση και αφού αποκλείσαμε το ενδεχόμενο έλκους πήραμε το tobradex και γυρίσαμε σπίτι μας. Το tobradex είναι κολλύριο το οποίο περιέχει τομπραμυκινη (αντιβιοτικό με ευρεία δράση) και δεξαμεθαζονη. (κορτικοστεροειδες για μείωση της φλεγμονής.)
Κλείνοντας ας επισημάνουμε πως καλό είναι να προσέχουμε στα πάρκα διότι λόγω εποχής τα πάντα είναι ανθισμένα και οι πιθανότητες επιπεφυκίτιδας είναι αυξημένες.

Περαστικά μας!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Το Tobradex είναι κολλύριο που χρησιμοποιείται και από ανθρώπους για τη θεραπεία της επιπεφυκίτιδας.

Πριν καμιά δεκαριά μέρες είχε και ο Μπρούνο μας το ίδιο πρόβλημα, στο ένα μάτι μόνο, αλλά το ξεπέρασε με πλύσεις με χαμομήλι και ξέπλυμα με φυσιολογικό ορό.
Ίσως βέβαια να μην ήταν τόσο προχωρημένη η περίπτωση του και γι' αυτό να μη χρειάστηκε αντιβίωση.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Α και μεις την κονομήσαμε την μόλυνσή μας,και μεις βάζουμε Tobrex(το ίδιο σκεύασμα αλλα χωρίς κορτιζόνη)Την έπαθε την μέρα που φύσαγε ο τρελός αέρας που μας πήρε και μας σήκωσε.
Πάντως και άλλες φορές που την είχαμε πάθει και δεν βάλαμε τίποτα πέρασε μόνο με πλύσεις με χαμόμηλο και φυσιολογικό ορό.Με το κολλύριο όμως περναει σαφώς πιο γρήγορα και σίγουρα τα καημένα δεν ενοχλούνται από τα συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.600
10.991
Athens
ROTTIE περαστικά!

Σχετικά με το χαμομήλι...
keyman said:
Πάντως και άλλες φορές που την είχαμε πάθει και δεν βάλαμε τίποτα πέρασε μόνο με πλύσεις με χαμόμηλο και φυσιολογικό ορό.
...είμαστε σίγουροι ότι κάνει? Ρωτάω διότι στην ίδια ασθένεια στις γάτες "απαγορεύεται" το χαμομήλι - μόνο φυσιολογικός ορός και Tobrex. Υπάρχει περίπτωση κάτι τέτοιο να ισχύει και για σκύλο?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά απ’ ότι ξέρω το χαμομήλι έχει ελαφρές αντισηπτικές ιδιότητες. Εμένα ο κτηνίατρος μου είπε να του καθαρίσω τις κολλημένες τσίμπλες γύρω από το μάτι με χαμομήλι. Από ‘κει και πέρα δεν ξέρω αν θα αρκούσε μόνο αυτό και εν΄ όψη σαββατοκύριακου δεν το ρισκάρισα.

Ένας απλός ερεθισμός, μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα εάν το παραμελήσουμε. Να υπάρξει εκτεταμένη μόλυνση, να έχει μπει κάποιο ξένο σωματίδιο στο μάτι και να έχει δημιουργήσει έλκος κτλ.
Εγώ μόλις βλέπω ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν χάνω χρόνο. Κατευθείαν κτηνίατρο για οφθαλμολογική.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν έχω καταλάβει ότι είναι κάτι μεταδοτικό

πρέπει να είναι "μόλυνση" και όχι μικρόβιο

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ειναι ερεθισμος του βλεννογονου. Νομιζω επιπεφυκιτιδα ειναι το αποτελεσμα και οχι η αιτια. Η αιτια ειναι διαφορα βακτηρια ιοι κλπ. Δεν ξερω αν ειναι και απο αλλεργια η και απο χτυπημα

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
49
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Χθες παρατήρησα ότι ο spirit είχε κάποιες τσίμπλες,
του καθάρισα τα μάτια με χαμομήλι, και ξανά το μεσημέρι και το βράδυ.
Σήμερα που ξυπνήσαμε, ο spirit δεν είχε περισσότερες από όσες κάθε πρωί, αλλά του ξανά καθάρισα τα μάτια με χαμομήλι για σιγουριά.
Το θέμα είναι ότι νιώθω περίεργο το αριστερό μου μάτι, και αναρωτιόμουν!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Να σου πω.. αυτο κτηνιατρος η γιατρος το ξερει που ξερει ποια ακριβως μικροβια προκαλλουν επιπεφυκιτιδα. θεωρητικα (πολυ θεωρητικα ομως) αν το μικροβιο εχει ως ξενιστες και ανθρωπο και σκυλο (πραγμα εντελως ςυνηθες στα βακτηρια πχ) ναι μπορει να το κολλησεις. Αλλα και παλι μονο γιατρος μπορει να σου πει με σιγουρια.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Eτσι ειναι για να μεινουν αυτα υγιη αρρωσταινουμε εμεις στο τελος:D:D

feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
καλησπερα!σημερα πηγαμε για το εμβολιο μας μετα την αφησα στο σπιτι μονη για 2 ωριτσες μολις γυρισα τα ματια της ηταν κατα κοκκινα κ φουσκωμενα.Η γιατρος μου ειπε απο το τηλεφωνο για επιπεφυκιτιδα.Μπορει να ειναι κατι αλλο?