Επιπτώσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε οργανισμούς

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δηλαδή μέχρι να έχεις στατιστική, δεν αποδέχεσαι επιστημονικές έρευνες από πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Μάλιστα...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Εκτός από τη γνώμη σου (όλοι έχουμε μία, ξέρεις τι λένε...) έχεις να προσθέσεις κάτι σε μια πιο τεκμηριωμένη βάση;

Ίσως κάποια άλλη επιστημονική έρευνα που εμένα μπορεί να μου διαφεύγει;

Κάποιο λάθος στους υπολογισμούς μου ή στο συλλογισμό μου;

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Βαγγέλη, εκτός από το να προσπαθείς για άλλη μια φορά να γελοιοποιείς το θέμα, μήπως έχεις έτσι για αλλαγή κάτι πιο επικοιδομητικό να προσθέσεις;

Εσύ που έχεις τόσες πολλές γνώσεις και τον γνωρίζεις τον ηλεκτρισμό τόσο καλά λόγω πτυχιακής προ 20ετίας και δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
γιατι δεν δοκιμαζεται ενα κολλαρο στον εαυτο σας να μας πειτε εντυπωσεις και οχι θεωριες ..??? πρωτα με στεγνο τον αυχενα και μετα με βρεγμενο ==))

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
οχι δυστυχως δεν μπορω να το αποδεχθω,οπως δεν αποδεχομαι και το θεο,η το οτι μας ψεκαζουν,η οτι ο αγιος βασιλης ειναι ψεμα.αντιθετα ομως σε οτι βλεπω με τα ματια μου στην πραξη μπορω και αποδεχομαι.

και δεν ειπα πουθενα οτι κανεις λαθος,αλλα ουτε κ οτι ειναι αυτο που λες σωστο.η πορεια θα δειξει.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δε μπορείς να βάζεις στην ίδια μοίρα παραμύθια, ιστορίες, θεωρίες συνομωσίας και γεγονότα αποδεδειγμένα στο εργαστήριο

Το αν κάπου υπάρχει λάθος, αυτό δεν είναι δικό μου. Εγώ απλά μεταφέρω έρευνες που έχουν γίνει

αμφισβητείς δηλάδή ότι μετρήθηκαν συγκεκριμένες τιμές τάσης και εμπέδησης. Οι οποίες με τη σειρά τους δίνουν ένταση ρεύματος που περνάει μέσα από το σώμα του σκύλου (νόμος του ohm, ύλη φυσικής 2ας Λυκείου). Αμφισβητείς επίσης τα πλείστα άρθρα από πανεπιστήμια που μιλάνε για συγκεκριμένες αντιδράσεις των ζωντανών οργανισμών στις συγκεκριμένες εντάσεις του ρεύματος.

Αν όλα αυτά είναι "αγιοβασίληδες" για εσένα, τότε πραγματικά δεν έχω να πω κάτι άλλο.

αντιθετα ομως σε οτι βλεπω με τα ματια μου στην πραξη μπορω και αποδεχομαι.
Μπορείς όμως να κατανοήσεις πραγματικά αυτό που βλέπεις με τα μάτια σου. Με την ίδια λογική, η γη είναι επίπεδη, αφού δε βλέπεις ότι είναι μια σφαίρα...

Και επειδή μάλλον παρ' όλες τις προτροπές μου δεν έχεις κάτσει να διαβάσεις τα αρχικά άρθρο και έρευνα από το πρώτο post, θα δεις ότι η έρευνα είναι πάνω στα σκυλιά. Αν σου κάνει κόπο ρίξε μια ματιά...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δηλαδη ενας πολαπλασιαστης αυτοκινητου που μετατρεπει τα 12 βολτ σε 15χιλιαδες εως 3οχιλιαδες βολτ μας σκοτωνει,,?? οχι,, αλλα μας τιναζει πολυ δυνατα,, ενας ηλεκτρονικος αναπτηρας παλι θα μας τιναξει αλλα δεν μας σκοτωνει... απλα δεν υπαρχει ενταση,, αμπερ,,, εσυ υποθετεις ποσα ειναι τα mΑ... δεν το ξερεις,, μπορει να ειναι και αμελητεα,,

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
ισως καποιοι εχουμε δοκιμασει
Ίσως ή ναι? Το έβαλες στο λαιμό ή στο μηρό? (Γιατί για τον πνίχτη λέγεται ότι ο σκύλος αισθάνεται ότι εμείς στο μηρό μας περίπου) Ποια η αίσθηση? ή η ενόχληση? Σε ποια ένταση?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δεν υποθέτω!

Η εμπέδηση (συνολική αντίσταση) ήταν μετρήσιμή και συγκεκριμένη, όπως άλλωστε και η τάση

Τα A βγαίνουν αν διαιρέσεις τα volt της τάσης με τα ohm της εμπέδησης.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Αρχικό μήνυμα απο vagelis_ras
το δυστύχημα σε ένα φόρουμ είναι ότι σε ποιοτικά θέματα που δίνουν την δυνατότητα να αναπτυχθεί σοβαρός διάλογος , αναγκαστικά μπαίνουν εμβόλιμα φερέφωνα που σε κάνουν να θες να σπάσεις το lap top και να τα βάλεις με το δημιουργό (θεό) για τις λάθος εκτροφικές του επιλογές του.
συμφωνω!
ουπς λαθος θεμα?

Γενικο σχολιο
Eυτυχως εδω ειναι φορουμ και τα γραπτα μενουν,οχι οπως στο facebook.
Αν το ξανα διαβασουμε απο την αρχη θα βγαλουμε αρκετα συμπερασματα...
Για οσους ακομα εχουν καποια αμφιβολια

Last edited:

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
kkranis πως μετρησαν την εμπεδηση του λαιμου?

Αυτο που δεν μου καθεται ειναι οτι συμφωνα με τις 2 εκθεσεις και αν θεωρησουμε οτι ο οργανισμος ανθρωπου και σκυλου δεν απεχουν τοσο πολυ, θα περιμενε κανενας οτι εφαρμοζεται το ηλεκτρικο κολλαρο σε ενα σκυλο να πεφτει κατω και να εχει σπασμους.

Γιατι δεν συμβαινει αυτο?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Γιατί συνήθως οι διορθώσεις διαρκούν κλάσματα του δευτερολέπτου

Έχεις δει σκυλο να τρώει ρεύμα κάποιας έντασης για αρκετά δευτερόλεπτα;

Εγώ έχω... και πίστεψέ με το θέαμα δεν είναι ωραίο.

Σημείωση: ο άνθρωπος που τρώει ρεύμα για αρκετά δευτερόλεπτα δεν πέφτει κάτω, αλλά παθαίνει ακούσιους σπασμούς των μυών, με τους τελευταίους να είναι σε υπερέκταση.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
kkranis πως μετρησαν την εμπεδηση του λαιμου?
Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αν ψάξεις στο google, θα βρεις αρκετές μεθόδους, με τη χρήση διαφορετικών κυκλωμάτων.

Ένας πολύ εύκολος τρόπος (μπακάλικος από το μυαλό μου) είναι να εφαρμόσεις μια τάση γνωστή σε ένα κύκλωμα όπου σε σειρά υπάρχει μια αντίσταση της οποίας η τιμή είναι γνωστή και ένα κομμάτι δέρμα.

Αφού μετρήσεις το ρεύμα που περνάει από τις δύο αντιστάσεις (εμπέδηση δέρματος και αντίσταση στη σειρά) και μετρώντας την πτώση τάσης στα άκρα της γνωστής αντίστασης, μπορείς εύκολα, με μόνο μια αφαίρεση να υπολογίσεις την πτώση τάσης στα άκρα του δέρματος. Οπότε εφαρμόζοντας το νόμο του ohm, βρίσκεις εύκολα και την εμπέδηση του δέρματος.

Πρακτικά σε επίπεδο εργαστηρίου δε γνωρίζω πώς γίνεται ακριβώς, αλλά η θεωρία είναι αυτή...

Δες και το παρακάτω:

http://www.learnabout-electronics.org/resistors_22.php

Last edited:

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Συνεπως υπαρχουν και αλλοι παραγοντες οπως ο χρονος εκθεσης στο ρευμα οι οποιοι επηρεαζουν τις επιπτωσεις στους ανθρωπους και στους σκυλους.

Νομιζω οτι η ενταση του ρευματος και ο χρονος εκθεσης να ειναι οι πιο σημαντικοι.

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε ηλεκτρικο κολλαρο, αλλα αν ποτε σκεφτομουν να χρησιμοποιησω θα με απασχολουσε:

1. το ποσο καιρο θα πρεπει να το χρησιμοποιω, δηλαδη αν μετα απο χ συνεδριες σταματησω να το χρησιμοποιω ο σκυλος θα υπακουει ή οχι.

2. Οι επιπτωσεις στην ψυχολογια του σκυλου. Δηλαδη αν το χρησιμοποιησεις με συνεση στην ενταση και την διαρκει δεν πιστευω οτι ο σκυλος θα εχει σωματικα καποια σοβαρη επιπτωση. Η ψυχολογια του ομως ειναι πολυ πιο δυσκολο να την προβλεψεις και εξαρταται απο πολλους παραγοντες οπως ο χαρακτηρας και το ταπεραμεντο του σκυλου.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Εγώ έχω... και πίστεψέ με το θέαμα δεν είναι ωραίο.

Σημείωση: ο άνθρωπος που τρώει ρεύμα για αρκετά δευτερόλεπτα δεν πέφτει κάτω, αλλά παθαίνει ακούσιους σπασμούς των μυών, με τους τελευταίους να είναι σε υπερέκταση.
Πέφτει κάτω, με την χρήση του taser....και πίστεψέ με το θέαμα δεν είναι ωραίο. (και η χρήση του είναι επίσημη στις ΗΠΑ για την αστυνομία)
Πέρα από αυτό που έγραψες στην αρχή και το οποίο αναφέρει σπασμούς μυών όταν χρησιμοποιείς το κολάρο στο τέρμα...

Α) υπάρχει κάτι άλλο συγκεκριμένο για την υγεία?
β) το θέμα είναι αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το κολάρο για να ψήσει τον σκύλο με το ρεύμα? Γιατί και τον πνίξει από ασφυξία μπορεί, ή να τον σφάξει με το μαχαίρι της κουζίνας.

Και επιτέλους, υπάρχουμε και μερικοί που δεν έχουμε στρατόπεδα, και είναι άκρως κουραστικό να διαβάζουμε τους μισούς να γράφουν, "αν τον πετύχει το κολάρο...δεν ξέρεις τι μπορεί να πάθει...είδες τι έγινε με τα τσιγάρα?"
Και τους άλλους μισούς να γράφουν "εγώ το έχω βάλει πάνω μου...αλλά εγώ και το σκυλί μου μασάμε σίδερα και βγάζουμε προπονησάρα"
Κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ για θέμα υγείας έχουμε, πέρα απ την παραπομπή για σπασμούς μυών?
Και το αν θα ταλαιπωρήσουμε ή όχι τον σκύλο είναι δική μας δουλειά.....

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αρκούν κλάσματα του δευτερολέπτου για να προκαλέσουν σπασμό, έστω και στιγμιαίο. Αυτό είναι αναμφίβολο.

Φυσικά, όπως λες, οι όποιες συνέπειες εξαρτώνται από την ένταση του ρεύματος και το χρόνο έκθεσης.

Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβουμε στα υπ' όψιν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης είναι το γεγονός ότι τα σκυλιά μετά από καιρό συνηθίζουν τις διορθώσεις της ίδιας έντασης, καθιστώντας τες λιγότερο αποτελεσματικές.

Εκεί τι γίνεται; Αυξάνουμε την ένταση του κολάρου; Αν ναι, μέχρι ποιά επίπεδα;

;)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Πέφτει κάτω γιατί δεν υπάρχει σημείο επαφής. Για σκέψου άνθρωπο που ακουμπάει την πηγή και κάνει γείωση με το έδαφος :)

Κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ για θέμα υγείας έχουμε, πέρα απ την παραπομπή για σπασμούς μυών?
Αμφισβητείς το γεγονός ότι και οι πιο μικρές ποσότητες ηλεκτρισμού κάνουν "παρεμβολές" στο νευρικό σύστημα; Εγώ προσωπικά δε θα έννοιωθα και πολύ άνετα αν κάποιος άλλος "έπαιζε" με τις νευρικές μου απολήξεις ή τους νευρώνες μου. :D

Και το αν θα ταλαιπωρήσουμε ή όχι τον σκύλο είναι δική μας δουλειά.....
Αυτό εννοείται. Ο καθένας κάνει με το σκύλο του Ο,ΤΙ θέλει, αρκεί να μην τον πάρουν χαμπάρι...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3