Εγώ δεν βλέπω καραφλα ματια. Καλους από το σκληρό δάπεδο θα μπορουσα να βλεπω.. Επίσης πρώτη φορά ακούω το σκυλί να μην θέλει μαλακό κρεβάτι. Πιο πιθανό το σκυλί σου να ήθελε επίσης να παίξει με το μαλακό κρεβάτι της.
Κάνε μου μια επανάληψη γιατι εχει πολυ ενδιαφερον το θεμα αλλα δυσκολευομαι να το παρακολουθήσω.
Ειπαμε:
1.Θηλυκό γερμανικό ποιμενικό
2.ελληνικής εκτροφής που ζει στην Σουηδία.
3. Πόσο συχνά πηγαινοερχεται Ελλάδα σουηδια;
4.Ηλικια ζώου;
5. Ειπαμε: Βάρος 24-25 κιλα.
6. Ειπαμε: Τρώει royal canin Gastrointestinal. ( δεν νομιζω εντενδεικνειται η μακροχρονια χρηση της για οσο ψαχνεις το θεμα των αλλεργιων...) . ΔΕΝ τρώει αποκλειστικά και τίποτα αλλο, σωστά? Ούτε αποφάγια ούτε λιχουδιές ουτε συμπληρωματα-τουλαχιστον για οσο υποψιαζεσαι κακη υγεια.
7. Ειπαμε : Απο την τροφη καταναλώνει τις απαραιτητες θερμίδες που ενδείκνυνται. Ζυγίζεις την τροφή/την μετράς με το κυπελάκι η οτιδήποτε για να είσαι σίγουρος;
8. Πόσες φορές την ημέρα τρώει το σκυλί
9. Είπαμε για μικρο ιστορικό ωτίτιδας στο δεξι αυτακι.
10. Είπαμε για συχνούς εμετούς όταν το σκυλί περνάει ωρες αφαγιας.
11. Το σκυλί ξύνεται συχνα;
12. Υπαρχουν δυο σημαδια στο δερμα , στους αγκωνες
13. δεν βλέπω άλλες πληγές πέρα από αυτές στους αγκώνες. Υπαρχουν άλλα/άλλου τύπου δερματικα σημάδια, πυτιριδα κλπ?
14. Τί εξωτερική αποπαρασιτωση χρησιμοποιείς για τον σκυλο;
15. Ειπαμε για συχνά και πολλα δακρυα στα μάτια.
16. Το σκυλί πόσες ωρες είναι μόνο του;
17. Πόσες ωρες περνάει μέσα στο κρειτ;
18. Εξετάσεις καλά αζαρ αρνητικές.
19. Τι άλλες αιματολογικες εξετάσεις έχει κάνει το ζώο; Γενικές; βιοχημικες (για νεφρά, συκώτια κλπ?) Ερλιχεια; εδώ και πόσο καιρό τις εχει κάνει αυτές τις εξετάσεις;
20. Το σκυλί μετα απο εξετάσεις φαίνεται αρνητικό σε αλλεργίες ( αλλεργίες στο τι; )
21. ο κτηνίατρος εξήγησε την 10% πιθανότητα false negative. για την πιθανότητα false positive τί εχει να πει; Πέραν αλλεργίας μπορεί και πάλι μια τροφη να δημιουργεί συμπτώματα στην υγεία του ζώου και αυτό να το αποδόσεις σε δυσανεξία. Ανεξάρτητα του τί λέει ένα τεστ, αν διαπιστώσεις ότι κάποια τροφη/ουσια σου προκαλεί προβλήματα -πρεπει να την αφαιρέσεις.
22. Ειπαμε: το σκυλί είναι ζωηρό, εχει ζωντάνια στην κίνηση του, παίζει και εχει όρεξη για φαΐ.
23. Είστε ενα ζευγαρι ουσιαστικα πρωτάρηδες όσον αφορά τον σκυλο αποκλειστικής δικής σας ευθύνης που ζει στο σπίτι σας; παράλληλα έχετε και ένα νέο μωρό.
24. Πήρε και παιρνει κορτιζόνη. Για ποιο λόγο ξανα;
Ίσως κάποια πράγματα να σας φαίνονται βουνό και τρομερά προβληματικά για την υγεια του ζωου, χωρίς πραγματικά να είναι.
Υ.Γ. Η ιστορία το κουταβι να αρνείται να βάλει βαρος όσο και να τρώει είναι πολύ συχνή. Την πέρασα και εγώ πχ και είχα τρελαθεί: τί πάει στραβά με το σκυλί μου, τί κάνω λάθος κλπ. Τελικά έβαλε μια χαρά βάρος, μονο που έπρεπε να φτάσει 3 ετών πρώτα.
Υγ2. Σε περίπτωση που δεν προλάβω να ξανά απαντήσω: οι εξετασεις αίματος που έγραψα πιο πάνω στο 19. πρέπει να γίνουν πρώτα απ' όλα. Κακώς καθυστερούν.