Επιστροφή σκύλου.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.847
Ο σκύλος που το έψαξα θεωρείται προϊόν και μέχρι τα 2 χρόνια δικαιούσε μέχρι και τα χρήματα σου πίσω εφόσον ο σκύλος ήρθε με πρόβλημα .
Στην τιμή τότε πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και αυτό το ρίσκο γιατί εμάς ο εκτροφέας δεν μας ανέλυσε τυχών κινδύνους . Μιλάμε για επένδυση . Οπότε ναι , και ο εκτροφέας είναι μέρος αυτής . Το να επενδύει κάποιος 2-3 χιλιάρικα για να λέμε είναι ζωντανός οργανισμός για δεδομένα Ελλάδας είναι ακραίο .
Επένδυση ? Θα δημιουργήσετε νέο κεφάλαιο στο παρεχόμενο? Για εκτροφή αγοράστηκε? Έχεις άδεια εκτροφής? Έαν μου απαντήσεις όχι, ξέχνα όλα αυτά που φαντάζεσαι...
Ήρθε με πρόβλημα? Δηλαδή? Φαγούρα στο αυτί?

• Like
Reactions: Estranged

YannisGS

Member
24 Νοεμβρίου 2024
20
13
32
Επένδυση ? Θα δημιουργήσετε νέο κεφάλαιο στο παρεχόμενο? Για εκτροφή αγοράστηκε? Έχεις άδεια εκτροφής? Έαν μου απαντήσεις όχι, ξέχνα όλα αυτά που φαντάζεσαι...
Ήρθε με πρόβλημα? Δηλαδή? Φαγούρα στο αυτί?
Είστε δικηγόρος ; Ο σκύλος δνε αγοράστηκε με τόσα λεφτά για να κάθεται σπίτι . Οι απαιτήσεις ήταν συγκεκριμένες. Ηρθε με ωτίτιδα το σκυλί και μετά από βδομαδες συνοδεύτηκε από έντονη φαγούρα και έχουμε φτάσει στο σημείο που ήμαστε .

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.847
Είστε δικηγόρος ; Ο σκύλος δνε αγοράστηκε με τόσα λεφτά για να κάθεται σπίτι . Οι απαιτήσεις ήταν συγκεκριμένες. Ηρθε με ωτίτιδα το σκυλί και μετά από βδομαδες συνοδεύτηκε από έντονη φαγούρα και έχουμε φτάσει στο σημείο που ήμαστε .
Οκ καλή τύχη.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.623
11.025
Athens
Είχε πάρει δείγμα ο κτηνίατρος για τα ακαρεα όταν ήταν 5 μηνών και δεν έδειξε κάτι . Τι τεστ κάνουν για δεμοδηκωση;
Σε σκυλί με δεμοδηκτική ψώρα (είχε καραφλά σημεία και το δέρμα μαύριζε κάτω από μερικά καραφλά) είχε πάρει ο κτηνίατρος κομμάτι δέρματος (με μέθη και τοπική νάρκωση) που πήγε για εξέταση.
Η θεραπεία τότε (πριν 10-12 χρόνια) ήταν εβδομαδιαία ένεση ιβεμερκτίνης για 1 μήνα αν θυμάμαι καλά και μπάνιο με tactic.
Πέρασε με την μία και μάλιστα σε σκυλί σχετικά ταλαιπωρημένο (αδέσποτο).

Ο σκύλος δνε αγοράστηκε με τόσα λεφτά για να κάθεται σπίτι .
Δηλαδή; Πάρθηκε για κάποια εργασία;
Πάντως αν δεν υπάρχει επίσημη συναλλαγή και τα σχετικά έγγραφα πιασταβγόκαικούρευτο.

• Like
Reactions: Amaliaz

YannisGS

Member
24 Νοεμβρίου 2024
20
13
32
Σε σκυλί με δεμοδηκτική ψώρα (είχε καραφλά σημεία και το δέρμα μαύριζε κάτω από μερικά καραφλά) είχε πάρει ο κτηνίατρος κομμάτι δέρματος (με μέθη και τοπική νάρκωση) που πήγε για εξέταση.
Η θεραπεία τότε (πριν 10-12 χρόνια) ήταν εβδομαδιαία ένεση ιβεμερκτίνης για 1 μήνα αν θυμάμαι καλά και μπάνιο με tactic.
Πέρασε με την μία και μάλιστα σε σκυλί σχετικά ταλαιπωρημένο (αδέσποτο).

Δηλαδή; Πάρθηκε για κάποια εργασία;
Πάντως αν δεν υπάρχει επίσημη συναλλαγή και τα σχετικά έγγραφα πιασταβγόκαικούρευτο.
Μου κάνει εντύπωση γιατί σε αυτή την περίπτωση μολύνονται από την μαμά τους τις πρώτες μέρες οπότε δεν νομίζω να είναι όντως κάτι τέτοιο . Ο σκύλος παρθηκε για να συμμετάσχει σε εκθέσεις μορφολογίας οπότε έψαχνα κάτι πολύ συγκεκριμένο όπου δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα .
Εχω έρθει σε επαφή με δικηγόρο και όντως δικαιούμαι τα χρήματα πίσω ή άλλο κουτάβι σε σπάνιες περιπτώσεις . Προτεραιότητα μου είναι η υγεία του σκύλου που εννοείται δεν θέλω να τον επιστρέψω ( θα το έκανα από την πρώτη βδομάδα ) . Το παράπονο μου είναι ότι εκτροφέας δεν συνεργάζεται για κοινή λύση του προβλήματος γι αυτό και ανέφερα εάν κάποιος γνωρίζει νομικά να μην χάνω το χρόνο μου . Εννοείται , υπάρχουν όλα τα χαρτιά εκτός της απόδειξης . Αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι που δνε με ενδιέφερε τότε . Είναι κατεγραγραμενα όλα .

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.137
1.172
29
Μου κάνει εντύπωση γιατί σε αυτή την περίπτωση μολύνονται από την μαμά τους τις πρώτες μέρες οπότε δεν νομίζω να είναι όντως κάτι τέτοιο .
συνηθως ετσι ειναι, αλλα τα "παρασιτα" της δεμοδικωσης υπαρχουν ετσι και αλλιως πανω στα σκυλια μας, αλλα αυτο που τα κραταει απο το να πολλαπλασιαζονται ανεξελεγκτα, ειναι ενα καλο ανοσοποιητικο. εαν ενα σκυλι ειναι σε τεχνητη (πχ απο κορτιζονη) ή ιδιοπαθης ανοσοκαταστολη, μπορει να εχουμε παρουσιαση της νοσου ξαφνικα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.918
7.492
μερικές φορές τα πρωινά κάνει αυτό τον κίτρινο εμετό , υγρά στομάχου . Θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις .
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι πεινάει, λογικά είναι μεγάλη η απόσταση από το βραδινό για τον οργανισμό της, είναι πολύ συνηθισμένο.

Χρειάζεται τεστ για δεμοδηκωση κ αλλαγή τροφής σε φυσική (μπαρφ καλύτερα, ή μαγειρευτό).

Οι αλλεργίες (που περιλαμβάνουν ως συμπτώματα ωτιτιδες, δερματικά κ τροφικές δυσανεξίες) δεν έχουν τρόπο ελέγχου πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.623
11.025
Athens
Χρειάζεται τεστ για δεμοδηκωση κ αλλαγή τροφής σε φυσική (μπαρφ καλύτερα, ή μαγειρευτό).
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι Σουηδοί κτηνίατροι να προτείνουν τις κλασικές κλινικές τροφές για αλλεργίες.

Στη Γερμανία τουλάχιστον, από το 2003 που ξεκίνησα τότε να διβάζω περί σκύλων και διατροφής υπήρχε η ωμή διατροφή και μάλιστα συστηνόταν από κτηνίατρους σε περίπτωση αλλεργιών. Μου κάνει εντύπωση η Σουηδία να μην ακολουθεί στο ίδιο μοτίβο.

Να επαναλάβουμε - όπως όλοι ξέρουμε - οι κλινικές τροφές δεν είναι πλήρεις οπότε μην περιμένουμε με αυτές ο σκύλος να έχει φυσιολογική ανάπτυξη και σε καμία περίπτωση να χτίσει μυική μάζα - το αντίθετο θα του την "λιώσει".

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.916
5.302
patra
grdane.blogspot.com
λοιπόν..
δεμοδηκτική ψώρα....
είτε κληρονομικά είτε κι απλά κατά την περίοδο ανάπτυξης ενός σκύλου.
στη δεύτερη περίπτωση είναι περιορισμένης έκτασης και συνήθως ο σκύλος το ξεπερνάει μόνος του με καλύτερη ποιότητα τροφής και μια απλή αλοιφή.
οφείλεται και στις δύο περιπτώσεις από υπερβολικό αριθμό ανάπτυξης ακάρεων στο δέρμα του ζώου.
Τα ακάρεα αυτά, τα κουτάβια τα προσλαμβάνουν κατά την περίοδο του θηλασμού από την μητέρα.
είναι απαραίτητα στο σκύλο κι όλα τα σκυλιά τα έχουν σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις.
ο ίδιος ο οργανισμός φροντίζει ώστε αυτός ο αριθμός να παραμένει σταθερός μέχρι ένα σημείο το οποίο δεν βλάπτουν το ζώο.
Η αδυναμία του οργανισμού να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τον αριθμό αυτόν είναι είτε κληρονομικό κι οφείλεται στον πατέρα ή στην μητέρα, είτε οφείλεται λόγω αρρυθμίας του ανοσοποιητικού του σκύλου κατά την περίοδο της ανάπτυξης του.
στη δεύτερη περίπτωση ο σκύλος απλά με καλύτερη διατροφή βιταμίνες και μία αλοιφή στην προσβληθήσα περιοχή είναι αρκετό και ο σκύλςο το ξεπερνάει από μόνος του.
στη κληρονομική περίπτωση είναι μεγαλύτερης έκτασης η προσβολή και δύσκολο να ξεπεραστεί χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Η ιβερμεκτίνη είναι η καλύτερη θεραπεία και σε ένα μήνα μέσα θεραπεύονται και οι πολύ σοβαρές περίπτώσεις.
Η ασθένεια μπορεί να αναγνωριστεί αν από την προσβληθείσα περιοχή ο γιατρός πάρει ξύσμα και με μικροσκοπική ανάλυση ανιχνεύεται επιτόπου.

τα σημεία στον αγκώνα του σκύλου στις συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν παραπέμπουν σε δεμοδήκωση, αλλά γύρω από τα μάτια δεν μπορώ να καταλάβω και να διακρίνω αν υπάρχει κάποια δερματική πάθηση ή κάτι άλλο.
το σκυλί δεν είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση και δεν γνωρίζω αν αυτό οφείλεται σε αδυναμία του οργανισμού να αναπτυχθεί σωστά είτε σε λάθος διατροφή.
αυτό μόνο κλινικές εξετάσεις θα μπορούσαν να το δείξουν και να σιγουρέψουμε ότι το ζώο είναι υγιές σε κάθε άλλη περίπτωση.

Πάμε τώρα στο θέμα της εκτροφής.
αν στη συζήτηση με τον εκτροφέα είχε συζητηθεί ο σκοπός της απόκτησης της σκύλας για εκθεσιακούς κι εκτροφικούς λόγους, και η σκύλα αποδειχθεί ακατάλληλη γι αυτό το σκοπό από θέματα κληρονομικής φύσης κι όχι υπαιτιότητας λάθους του ιδιοκτήτη, (παράδειγμα μη σωστή διατροφή) τότε εξαρτάται το τι είχε συζητηθεί κι αν υπάρχει κάποιο γραπτό συμβόλαιο, ατύπως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής του σκύλου, αλλά ηθικά ο εκτροφέας είναι υποχρεωμένος να δώσει ένα άλλο κουτάβι που να πληρεί τις προϋποθέσεις τις οποίες ζήτησε και γι αυτό τον εμπιστεύθηκε ο εν λόγω ιδιοκτήτης. Σε αυτή τη βάση συζήτησης θα έπρεπε να στραφεί η όλη κουβέντα με τον εκτροφέα.

προσοχή πάντα στους γιατρούς που επιλέγουμε που πολλές φορές μας καθοδηγούν λάθος και καταστρέφουμε ένα ζώο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.623
11.025
Athens
Μιας και μιλάμε για δεμοδηκτική ψώρα θυμήθηκα τώρα λεπτομέρειες από εκείνη τη σκύλα. Είχε μπει λοιπόν εσώκλειστη για θεραπεία 2 εβδομάδες σίγουρα με μπόλικη αντιβίωση (είχε χημικό έγκαυμα), πιθανόν και κορτιζόνη. Συνήλθε από το τραύμα και με το που πήρε τα επάνω της και βγήκε από το κτηνιατρείο ξεκίνησε η δεμοδηκτική ψώρα. Ο γιατρός είχε πει τότε ότι αυτό προέκυψε πιθανόν από πτώση του ανοσοποιητικού λόγω της φαρμάκων.

Άρα για να καταλήξω, πεσμένο ανοσοποιητικό και δεμοδήκωση πάνε παρέα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr