Επιτελους το πηρα!!!

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Εχεις απολυτο δικιο αλλα οπως ειπα ειμαι ατομο που δεν περπαταει οποτε το να παω να το παρω αποπ εκτροφεα ειναι πραγμα αδυνατο.Επισης Με την λογικη που επικρατει εδω μεσα αυτο ειναι λαθος μιας και αυτο το σκυλι θα κατεληγε αδεσποτο ενω εγω του εδωσα ενα σπιτι και οικογενεια που αγαπαει τα σκυλια.Χωρις να ξερουν καποιοι εδω μεσα το παιζουν φιλοζωοι αλλα αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι ποσοι εχουν μασει αδεσποτο και το κρατησαν οσπου να πεθανει......μαλλον κανενας αλλα εγω το εκανα και κατακριθηκα.Επισης γιατι να μεινω?δες τον αλλο απο κατω το mareco που σου κανει την ερωτηση γιατι?Αφου εμεις δεν θα τον βοηθησουμε, δεν ειμαι της κλασης τους.Απλα απαραδεκτοι κααιι ντροπη σε ολους που νομιζουν οτι ξερουν τα παντα αλλα δεν ξερουν απο ανθρωπια και τροπους.
Ρε παιδί..χαλάρωσε λίγο. Οτι σου λένε για καλό στα λένε..
Σε εκτροφέα αν πήγαινες δεν είμαι σίγουρη αν θα σου έδινε κουτάβι ή οχι.. Το να ''πας'' σε εκτροφέα, δε σημαίνει οτι πας μέχρι εκεί.. Μπορεί να μιλήσετε μεσω νετ,σκαιπ πχ κ να θελει να σου δωσει κ να παει να το παραλαβει καποιος αλλος. Μπορει απο την αλλη να μη σου εδινε κ να σου ελεγε οτι μολις γινεις καλα θα σε περιμενει κουταβι,γιατι αυτη τη στιγμη δε μπορεις να χαρεις απολυτα την κουταβοπεριοδο ουτε να κανεις οτι θα εκανες υπο αλλες συνθηκες. Το σκυλι αν θα κατεληγε αδεσποτο η οχι δε το ξερεις,με το να στηριζουμε τετοιες γεννες θα ξανα ζευγαρωσει ο ανευθυνος τα σκυλια του. Περιττο να πω το οτι επειδη μοιαζει με γπ δε σημαινει οτι ειναι κιολας, ο χαρακτηρας του μπορει να απεχει ετη φωτος.Ενας εκτροφεας ζευγαρωνει οχι μονο με βαση την εμφανιση αλλα και με βαση το ταπεραμεντο. Να προσθεσω πως εκφρασεις σαν ''καποιοι εδω μεσα το παιζουν φιλοζωοι'' δε σε τιμανε γιατι δεν ξερεις τι κουβαλαει ο καθενας κ αν συμφωνει με τον ορο φιλοζωος κ ''θα ηθελα να μαθω ποσοι εχουν μασει αδεσποτο και το κρατησαν οσπου να πεθανει'' και αυτοι φιλε ειναι πολλοι στο φορουμ, δεν εκανες κατι διαφορετικο.
Να μεινεις δε σε πιεζει κανενας. Απλα μην προσπαθησεις να μας πεισεις οτι εχεις δικιο γιατι λυπαμαι δεν εχεις, και με λιγο διαβασμα θα καταλαβεις και γιατι. Δε σε κρινω,γιατι και εγω δεν ηξερα,αλλα ηθελα να μαθω. Θα ηταν καλο για εσενα να μεινεις. Ανθρωπια,δεν ειναι να παιρνεις σκυλο επειδη του γειτονα του ''κ@*λωσε'' να ζευγαρωσει τα σκυλια του...
Φιλικα

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Ντίνο καλώς ήρθες κατ αρχήν. Περαστικά να είναι όλα σου εύχομαι. Να χαίρεσαι και να αγαπάς τον καινούριο σου φιλαράκο. Στην ουσία καταλαβαίνω αυτό που λες και το σκεπτικό σου το έχω ακούσει ξανά πολλές φορές απο αρκετούς ανθρώπους. Λες ότι το σκυλάκι θα κατέλειγε αδέσποτο και οτι εσυ του έδωσες ένα καλύτερο αύριο. Πολύ πιθανό. Όμως τα αρνητικά δυστυχώς είναι πολλά. Πλήρωσες ουσιαστικά για να αγοράσεις ένα ημίαιμο σκυλάκι που μοιάζει με γπ. Και είναι κρίμα, γιατί έτσι ενίσχυσες εναν άνθρωπο που ζευγαρώνει τα σκυλιά του χωρίς λόγο και αιτία. Και επειδή βρήκε και πούλησε το κουτάβι, θα το κάνει ξανά και ξανά και ξανά. Καταλαβαίνω ότι έχεις μαζέψει 15 σκυλιά όπως λες και μπράβο σου. Αν ήθελες ένα φιλαράκι "δικό σου" όπως λες, θα μπορούσες να διαλέξεις ένα απο τα εκατοντάδες που λιώνουν μέσα σε κλουβιά 1Χ1 για μήνες, χρόνια. Κι αυτά ημίαιμα είναι και δωρεάν. Όλο και κάποιο θα σου έκλεβε την καρδιά.

Πέραν αυτού, σκέψου πως μη γνωρίζοντας το γενεαλογικό δέντρο του κουταβιού και τις τυχόν κληρονομικές ασθένειες που ενδέχεται να έχει κληρονομήσει, ρισκάρεις να έχεις ήδη στην ιδιοκτησία σου ένα ζωό που θα μπορούσε να εμφανίσει το οτιδήποτε. Απο το πιό απλό στο πιο σύνθετο. Αυτό σημαίνει ταλαιπωρία για όλους, στεναχώρια και έξοδα φυσικά.

Σκέψου τα όλα αυτά. Δεν σου επιτίθεται κανείς. Μείνε στο φόρουμ γιατί είναι πολύ χρήσιμο και θα σε βοηθήσει.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Εχεις απολυτο δικιο αλλα οπως ειπα ειμαι ατομο που δεν περπαταει οποτε το να παω να το παρω αποπ εκτροφεα ειναι πραγμα αδυνατο.Επισης Με την λογικη που επικρατει εδω μεσα αυτο ειναι λαθος μιας και αυτο το σκυλι θα κατεληγε αδεσποτο ενω εγω του εδωσα ενα σπιτι και οικογενεια που αγαπαει τα σκυλια.Χωρις να ξερουν καποιοι εδω μεσα το παιζουν φιλοζωοι αλλα αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι ποσοι εχουν μασει αδεσποτο και το κρατησαν οσπου να πεθανει......μαλλον κανενας αλλα εγω το εκανα και κατακριθηκα.Επισης γιατι να μεινω?δες τον αλλο απο κατω το mareco που σου κανει την ερωτηση γιατι?Αφου εμεις δεν θα τον βοηθησουμε, δεν ειμαι της κλασης τους.Απλα απαραδεκτοι κααιι ντροπη σε ολους που νομιζουν οτι ξερουν τα παντα αλλα δεν ξερουν απο ανθρωπια και τροπους.
Εισαι ενα ατομο που δεν περπαταει και πηρες ενα κουταβι. Ενα κουταβι οπως ξερεις εχει απειρο τρεξιμο! Για μενα θα επρεπε να περιμενεις μεχρι να εισαι σε θεση εσυ ο ιδιος να τρεξεις για αυτο.
Εσωσες ενα κουταβι απο το να μεινει αδεσποτο, ολα τα υπολοιπα ομως? Για ποιο λογο δεν υιοθετησες ενα σκυλι που να μοιαζει με γερμανικο και που να εχει την αναγκη υιοθεσιας?(οπως και το δικο σου μοιαζει με γ.π. αλλα δεν ειναι)Τροφοδοτησες μια ανευθυνη γέννα, και αυτος ο ανθρωπος θα κανει και αλλες ανευθυνες, προσθετοντας και αλλα σκυλια οταν υπάρχουν τοσα και τοσα που ψαχνουν ενα σπιτι!
Το οτι δεν μπορουσες να πας στον εκτροφεα δεν ειναι λυση, ισα ισα ειναι μεγαλο λάθος.
Το μαρεκο σου απάντησε πολύ σωστα( οπως και αλλοι) και αντι να πονηρευτεις για το αν η πράξη σου ειναι σωστη, τους λες απαραδεκτους.

Μαρεκο αν εχουμε διαφορετικα αυτονοητα προφανως, δεν το ξερεις και δεν το ξερω.

Last edited:

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Δεν ξεραμε να μοιραζουμε γλυφιτζουρια σε οποιον μπαινει στο φορουμ για να νιωθει ευπροσδεκτος και οχι αδικημενος.
Δεν νομιζω να ειναι κανεις εδω μεσα 5 χρονων ωστε να θελει ειδικη μεταχειριση.
Δεν ειναι ωριμο να θυμωνεις γιατι κανεις εδω μεσα δεν σου ειπε κατι κακο.
Νοιαζομαστε για την ευζωια του σκυλου σου, δεν περνεις ενα γ.π απλα και μονο για να τρεχει στα βουνα και στα λαγγαδια.
Πρεπει να εχεις ενα εκπαιδευτικο "πλανο" για τον σκυλο που απεκτησες και να του μαθαινεις συνεχεια νεα πραγματα. Αν δεν εχει την σωστη εκτονωση θα βγαλει εκνευρισμο αλλου ή μια αλλη ανεπιθυμητη συμπεριφορα (π.χ συνεχομενο γαυγισμα κλπ).
Παρολα αυτα για να ειμαστε δικαιοι δεν απαντησαμε στην ερωτηση σου.
Πιο πανω αναφερθηκανε για εκπαιδευση με clicker. Κατσε να δεις βιντεακια κλπ για να καταλαβεις πως λειτουργει και πιστευω θα δεσει την σχεση με τον σκυλο σου. Μπορεις να του μαθεις το κατσε, ξαππλωσε, ελα κλπ συν πολλα τρικς.
Φυσικα για να ειμαι ειλικρινης σε μια τετοια ρατσα δεν θα εκπαιδευα με λιχουδιες (γενικα δεν ειμαι υπερ της εκπαιδευσης μονο με λιχουδιες) εκτος απο τα κολπα.
Αλλα θα σε φερει κοντα με τον σκυλο σου, οπως επισης μπορεις να παρεις εναν κομπο και να τραβαει ή να του πετας μπαλακι και να του μαθεις να στο φερνει χρησιμοποιοντας ενα τετοιο για να το σηκωνεις απο το εδαφος
.
Ολα αυτα μεχρι να γινεις καλα γιατι μετα θα χρειαστει πιο πολυ ενασχοληση μαζι του και καινουρια πραγματα :)

Last edited:

Evo_x

Member
23 Ιανουαρίου 2014
9
0
Για να τα ξεκαθαρισουμε.Αυτος που πηρα τον σκυλο δεν το κανει απο δουλεια!Γεννησε η σκυλα του και ηθελε να τα δωσει γιατι δεν μπορουσε να εχει 7 κουταβια.Επισης μιλησα με πολλους εκτροφεις και ολοι μου ειπαν οτι δεν μπορουν να ειναι σιγουροι αν αυριο μεθαυριο το σκυλι θα ειναι ενταξει.Επσης μου ειπαν κατι τιμες 1200ε με pedigree και χαρτια πραγμα το οποιο το θεωρω παραλογο για μενα αφου δεν θα παει σε καλλιστεια.

Εγω σαν ιδιοκτητης ενος ΓΠ ζητησα βοηθεια για το σωστο μεγαλωμα του,δεν ζητησα να μαθω αν ειναι καθαρο το δικο μου η γιατι διαλεξα αυτη τη ρατσα.

Επισης οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω δεν μπορω να ξερω ποσοι απο εδω εχουν μεγαλωσει αδεσποτα αλλα ουτε και αυτοι.Απο το πρωτο ποστ με πηραν απο τα μουτρα γιατι πηρα αυτον το σκυλω και γιατι δεν τον πηρα απο εκτροφιο.Δλδ αμα σας ελεγα οτι ειναι ενας αδεσποτος Γερμανικος η οτι μου τον χαρισαν η αμα σας ελεγα οτι ειναι απο εκτροφειο αλλαζει κατι?Τοτε δεν θα υπηρχε προβλημα?Εγω ειδα 3 κουταβακια και αυτο που μου αρεσε το πηρα και το αγαπαω,απο εκει και περα οποιος δεν εχει να πει κατι καλο η κατι που νε με βοηθησει παρακαλω να μην ασχοληθει,ποστ του τυπου δεν επρεπε να το παρεις και γιατι το πηρες και αλλα τετοια μακρια απο εδω.Οποιος θελει βοηθαει

Evo_x

Member
23 Ιανουαρίου 2014
9
0
Εχω μια απορια.............πως ξερετε αν ο σκυλος μου ειναι καθαροαιμος η μπασταρδο???Το εχω μεγαλη απορια γιατι πολυ το λετε.............Δλδ με την λογικη σας οτιδηποτε εκτος εκτροφεα για εσας ειναι μπασταρδο?Δλδ αμα αυτος αγορασε 2 σκυλια απο 2 εκτροφεις και ζευγαρωσαν ειναι παλι μπασταρδα??Τι λογικη ρε παιδι μου......

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
''μπασταρδο'' ειναι μια πολυ ακαταλληλη λεξη..
Σκύλος που δεν έχει πεντιγκρι θεωρείται ημίαιμος,γιατί μονο το πέντιγκρι αποδεικνύει οτι ανήκει επίσημα στη φυλή,αρα είναι καθαροαιμος.. Και με το πεντιγκρι μπορεις να μαθεις πληροφοριες για τους προγόνους..
Τα 800 ή 1000 ή 1200 τα δίνουμε όχι για να κατέβει κάποιος σκύλος σε καλλιστεία αλλά επειδή αυτό είναι το κόστος ενός κουταβιού απο γονείς απαλλαγμενους απο δυσπλασία και άλλα νοσήματα. Βέβαια πουθενά δεν είναι ολα τέλεια και πάντα υπάρχουν παράμετροι. Αυτα που λέμε τώρα είναι τα βασικά,ψαχνοντας έχει κι αλλα πράγματα..Παράδειγμα δεν είναι όλοι υπεύθυνοι και σωστοί εκτροφείς..

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Εχω μια απορια.............πως ξερετε αν ο σκυλος μου ειναι καθαροαιμος η μπασταρδο???Το εχω μεγαλη απορια γιατι πολυ το λετε.............Δλδ με την λογικη σας οτιδηποτε εκτος εκτροφεα για εσας ειναι μπασταρδο?Δλδ αμα αυτος αγορασε 2 σκυλια απο 2 εκτροφεις και ζευγαρωσαν ειναι παλι μπασταρδα??Τι λογικη ρε παιδι μου......
Ντίνο, σκύλος χωρίς pedigree = ημίαιμος σκύλος.
Το γιατί θα το βρεις αν αναζητήσεις τι είναι το pedigree και ποιές είναι οι προυποθέσεις για να εκδοθεί για ένα σκύλο.

Να χαίρεσαι το σκυλάκο σου ότι και να είναι και να κοιτάξεις μπροστά για το πως θα κανετε τη ζωή σας πιο ομορφη. Αν αφιερώσεις αρκετό χρόνο στο διάβασμα πέρι σκύλου ενδεχομένως να δεις τα πραγματα και από άλλη σκοπιά.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Χαλάρωσε λίγο το υφακι σου, αυτά που γράφεις κι αυτά που σου απαντάνε έχουν γραφτεί εδώ μέσα εκατομμύρια - στη κυριολεξία - φορές. Αν εχεις λίγο όρεξη και λίγο μυαλό, διάβασε μπάς και νιώσεις. Για το καλό του σκύλου σου.
Φιλικά :cool:

D

Deleted member 14614

Guest
Πολλά νεύρα έχεις για κάποιον που ζητάει συμβουλές.
Κανείς δεν σου είχε μιλήσει άσχημα πριν εκραγείς και αυτό έγινε γιατί απλά δεν σου άρεσε η αλήθεια. Πέραν όλων όσων έγραψες, όχι, δεν ζήτησες βοήθεια για το σωστό μεγάλωμα του σκύλου σου, ζήτησες βοήθεια για το πως θα έρχεται σε εσένα όποτε θες. Πάντως, μου κάνει εντύπωση που είχες "μαζέψει" 15 σκυλιά ("μπάσταρδα" μάλλον)στο παρελθόν και δεν ξέρεις τώρα πώς να πετύχεις αυτό που θες. Και τα "μακριά από εδώ" αλλού, όχι σε δημόσιες συζητήσεις.

Shelob

Member
22 Ιανουαρίου 2014
8
0
Καλησπέρα.

Δεν έχω συστηθεί ακόμη στο forum και απέφευγα να γράψω πριν το κάνω. Η αλήθεια είναι ότι είχα γράψει ένα τεράστιο σεντόνι αλλά δεν υπολόγισα το όριο χαρακτήρων και μιάς και δεν έχω ακόμη την κουλούκα μου, σκέφτηκα να περιμένω λίγο ακόμη. Παρ'όλα αυτά στην προκειμένη στενοχωρήθηκα και προβληματίστικα πολύ με αυτά που διαβάζω και γι' αυτο ελπίζω να μου επιτρέψετε την παρέμβαση.

Ντίνο θα ήθελα να απευθυνθώ κυρίως σε σένα. Κατ'αρχάς, περαστικά σου εύχομαι και να σου ζήσει το σκυλάκι σου, ελπίζω να ζήσετε μια πολύ όμορφη ζωή μαζί.

Δεύτερον θα ήθελα να σου ζητήσω να κάνεις λίγη υπομονή και να μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα για ανθρώπους και το τί έχουν κάνει στην ζωή τους και να πάρεις αποφάσεις.
Καταλαβαίνω πώς είναι εσύ να θες να μοιραστείς την χαρά σου και να νιώθεις ότι σε παίρνουν από τα μούτρα. Πρέπει να καταλάβεις όμως πώς το γεγονός ότι μιλάμε όλοι μας για πράγματα, δεν σημαίνει ότι κάνουμε πάντα τις σωστές επιλογές, ή ότι είμαστε υπεράνω κριτικής. Στην προκειμένη ήρθες σε ένα πολύ συγκεκριμένο forum, να συζητήσεις για ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα και να ζητήσεις συμβουλές. Ο τρόπος που σου δίνονται, ίσως να μην είναι ο ίδανικος που θα περίμενες ή θα ήθελες, αλλά όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας. Σου μιλάω σαν ένας πολύ ξεροκέφαλος και απόλυτος άνθρωπος που του είναι φοβερά δύσκολο να παραδεχτεί τα λάθη του, πόσο μάλλον να μπεί στην διαδικασία να αναθεώρησει τις απόψεις του.

Δεν σου λέει κανείς ότι πρέπει να σου αρέσει ένας τρόπος ομιλίας, ή το οποιοδήποτε άτομο. Όμως το να ακούσεις εμπεριστατομένες απόψεις και αντίθετες γνώμες μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Είπες στην αρχή ότι δεν θές ειδική μεταχείρηση και μπράβο σου. Να σου πω ότι διαβάζοντας το forum εδώ και αρκετές μέρες κατά την ταπεινή μου άποψη όλοι εδώ δείχνουν μεγαλήτερη εγκράτεια στο πώς εκφράζονται με βάση αυτά που έχεις πεί. Μην το πάρεις σαν "ειδική μεταχείρηση", πάρ' το σαν δείγμα ευαισθησίας όμως και εκτίμησε το. Γιατί δεν στο χρωστάνε. Ούτε εσύ χρωστάς να απολογηθείς για τις επιλογές που έκανες. Να την σκεφτείς και να ξανασκεφτείς όμως, μόνο καλό θα σου κάνει. Και το χρωστάς στον εαυτό σου και στο σκυλάκι σου στην προκειμένη και στο επόμενο σκυλί σου και όσα έρθουν μετά.

Δεν θα κρίνω από πού πήρες το σκυλί και πώς. Αυτό έγινε και να το χαρείς τώρα που το πήρες. Μην παίρνεις τόσο αμυντική στάση όμως όταν σου υποδεικνύουν τυχόν σφάλματα στις αποφάσεις σου.

Για να σε κάνω να καταλάβεις λοιπόν. Έγω δεν είχα ποτέ σκύλο ράτσας. Καμίας. Είχα σε όλη μου την ζωή τουλάχιστον έναν σκύλο, μέχρι πριν απο 6.5 χρόνια που μετακόμισα στην Αθήνα.
Θαυμάζω αφάνταστα πολλές ράτσες και είχα την τύχη και την χαρά να ζήσω αρκετές μέσω τρίτων.
Τόσο το διάστημα των τελευταίων 6.5 χρόνων, όσο και πριν είχα άπειρες ευκαιρίες να αποκτήσω σκυλί ράτσας, απολύτως δωρεάν. Αρνήθηκα σε όλες και δεν σου κρύβω με πολύ πόνο κάποιες φορές.
Και να σου πω, ούτε καν γιατί είχα φιλοσοφήσει το σκεπτικό του να δίνεις στον κάθε άσχετο κίνητρο να ζευγαρώσει τα σκυλιά του. Αλλά γιατί ξέρω πολύ καλά ότι το "ρατσάτο" θα βρει πολύ πολύ πολύ πιο εύκολα σπίτι, από το άλλο που αν βάλεις σε αλφαβητική λίστα όλες τις αναγνωρισμένες ράτσες και τικάρεις τις μισές θα είσαι κοντά στον προσδιορισμό της καταγωγής του. Και θα έχεις παραβλέψει και καμιά 100η προγόνους.

Αλλά κάποιος πρέπει να τα πάρει και αυτά... Δεν έχω τίποτα εναντίον αυτών που επιλέγουν μία ράτσα, καλά κάνουν. Αφου τα έχουν ζυγίσει όλα και ξέρουν τι πάει να πεί η ράτσα που επέλεξαν και δεν θέλουν το doberman γιατι δείχνει άγριο και το jack russel γιατί είναι γλυκούλι και πάει με την ταπετσαρία, ε πόσο τρέξιμο να θέλει μώρε, μικρό είναι, χίλια μπράβο! Γιατί αν απλώς πάντα το ήθελαν και δεν ξέρουν τί απαιτεί αυτή η φυλή, στην χειρότερη θα κλαίμε θύματα (σκυλιά, ιδιοκτήτες ή/και ασχέτους) και η καλύτερη δεν ξέρω ποιά είναι...

Κοίτα τώρα να δείς που βλέπω εγώ το πρόβλημα με σένα. Ήθελες πάντα ένα Γ.Π. Καλά έκανες! Είναι υπέροχα σκυλιά και πανέμορφα και πανέξυπνα και και και. Είναι και πολύ απαιτητικά όμως. Εσυ εξ ορισμού αυτή την στιγμή αντιμετωπίζεις κάποια Χ προβλήματα, τα οποία όμως δεν συνδιάζονται εύκολα με την ράτσα που επέλεξες. Μπορεί να τα έχεις σκεφτεί όλα αναλυτικότατα και τότε δεν χάνεις τίποτα να τα εξηγήσεις όμορφα και ωραία. Αν δεν θες, σεβαστό, αλλά πρέπει να καταλάβεις και εσύ γιατί πολλοί θα προβληματιστούν. Και για να είμαι ειλικρινής, ψύχραιμα αντέδρασαν considering...

Να γυρίσω να σου πω εγώ που δεν με ξέρεις "Αχ πήρα επιτέλους την Porsche που ήθελα, βέβαια δεν έχω δίπλωμα οδήγησης, αλλά πόσο δύσκολο μπορεί να είναι? Κρίση βέβαια, αλλά εντάξει, με μαζούτ θα είναι καλά νομίζω... Shiny!" δεν θα με κρίνεις? Που πας μαρή ηλίθια θα μου πεις και θα έχεις και δίκιο. Έγω από την μία μπόρει να είμαι πρωταθλήτρια NAScar στον ελεύθερο μου χρόνο βέβαια και απλά μου λείπει το χαρτί. Ή μπορεί να μην άντεχα να περιμένω γιατι ήταν το αυτοκίνητο των ονείρων μου και στηρίζομαι σε εμπειρία χρόνων οδηγόντας το Peugeot μου.

Ε δεν είναι το ίδιο... Από την άλλη να πω και σε αυτούς που προβληματίζονται "Ουστ noobs που θα μου πείτε και για οδήγηση", εμένα ρίχνει και εν τέλει στερώ και απο τον εαυτό μου την ευκαιρία να μάθει πώς να ευχαριστηθεί και να εκμεταλλευτεί σωστά ή σωστότερα την Porsche. Πριν την στουκάρω σε καμία κολόνα.

Τέλος πάντων. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ζύγισες καλά και όσο υπεύθυνα χρειάζεται τα δεδομένα, επηρεασμένος απο την αγάπη σου για μία φυλή που πάντα θαύμαζες. Τώρα όμως έχεις το κουτάβι σου και εύχομαι πράγματικα να σας έρθουν όλα καλά. Και να μείνεις στο forum, τροφή για σκέψη θα σου δίνει.

Evo_x

Member
23 Ιανουαρίου 2014
9
0
Πολύ ωραία τα λόγια σου και όντως με έβαλαν σε σκέψη .Ας τα πάρουμε από την αρχή για να καταλάβουμε όλοι μας τι γίνεται και γιατί πραγματικά πήρα αυτό τον σκύλο .Λοιπόν Παρασκευή 13 Νοεμβρίου έμαθα ότι πάσχω από λευχαιμία .Μπήκα στο νοσοκομείο έκανα τις θεραπείες μου και μετά μπήκα αμέσως για μεταμόσχευση μυελού .Όταν ήμουν στην μεταμόσχευση η μόνη παρηγοριά μου ήταν κάποια στιγμή και εφόσον καταφέρω να ζήσω να αποκτήσω έναν σκύλο που θα γίνουμε πολύ καλοί φίλοι και θα έχουμε πολλές δραστηριοτητες μαζί .Το κακό όμως ήταν ότι μετά την μεταμόσχευση από την υπερβολική δόση κορτιζόνη έπαθα οστεο νεκρωση στο δεξί γόνατο και 95% μυϊκή αδυναμία .Με αυτά και με εκείνα είμαι 2.5 σε ένα κρεβάτι με Φυσικό θεραπεία και εγχειρήσεις .Τόσο καιρό περίμενα να ακούσω το ο από τον γιατρό μου για να πάρω έναν σκύλο και όταν πήρα το ο άρχισα να ψάχνω για 3 μήνες με αποτέλεσμα να τρελαθώ γιατί ο καθένας έλεγε τα δικά του .Έτσι πήρα την απόφαση να βρω από κάποιον γνωστό και έτσι βρήκα .Ο βασικός λόγος που αγόρασα σκύλο είναι για να με βοηθήσει να περνάω την μέρα μου μαζί του και για να με παρακεινει ώστε να ξεκινήσω να σηκωνωμε καθιστός να ξεχνιέμαι και να βάζει στο τρία κι να κάνω όλο και πιο πολλά πράγματα με αυτόν ώστε να γυμνάζομαι ευχάριστα και να ξεχνιέμαι .επίσης με βοηθάει πολύ στον ψυχολογικό τομέα γιατί το μυαλό μου ξεφεύγει από άλλες άσχημες σκέψεις .γιατί γερμανικό όμως .πολύ καλή ερώτηση .Το σκυλί το θέλω και νου αρέσει όταν σηκωθώ σε κάνα 6 μηνο θα μπορώ να τρέχω και να παίζω μαζί του δεν θα είμαι εφορου ζωής έτσι το θέλω και για τον καλά χρόνια που θα έρθουν .Απλός αυτό που θέλω εγώ από εσάς είναι να με βοηθήσετε όπως θα βοηθούσατε οποιονδήποτε .ο σκύλος δόξα το θεό κλεισμένος δεν είναι όλη μέρα η μάνα μου τον βγάζει έξω τον παίζουμε προσπαθούμε να του μάθουμε ότι ξέρουμε αλλά οι γνώσεις μας δεν είναι αρκετές για τέτοιου επιπέδου σκύλο .

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Ντίνο, αν έχεις τη δίψα να διαβάσεις και να μάθεις όσο πιο πολλά μπορείς για το σκύλο να είσαι σίγουρος ότι τελικά θα τη βρεις την άκρη. Όρεξη να μάθεις και ανοιχτό μυαλό! Από τη στιγμή που απέκτησες σκύλο μεταξύ άλλων και για ένα συγκεκριμένο λόγο ασχολείσου με όρεξη και έτσι και εσύ θα πετύχεις το στόχο σου και ο σκυλάκος θα περνάει καλά.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Πολύ ωραία τα λόγια σου και όντως με έβαλαν σε σκέψη .Ας τα πάρουμε από την αρχή για να καταλάβουμε όλοι μας τι γίνεται και γιατί πραγματικά πήρα αυτό τον σκύλο .Λοιπόν Παρασκευή 13 Νοεμβρίου έμαθα ότι πάσχω από λευχαιμία .Μπήκα στο νοσοκομείο έκανα τις θεραπείες μου και μετά μπήκα αμέσως για μεταμόσχευση μυελού .Όταν ήμουν στην μεταμόσχευση η μόνη παρηγοριά μου ήταν κάποια στιγμή και εφόσον καταφέρω να ζήσω να αποκτήσω έναν σκύλο που θα γίνουμε πολύ καλοί φίλοι και θα έχουμε πολλές δραστηριοτητες μαζί .Το κακό όμως ήταν ότι μετά την μεταμόσχευση από την υπερβολική δόση κορτιζόνη έπαθα οστεο νεκρωση στο δεξί γόνατο και 95% μυϊκή αδυναμία .Με αυτά και με εκείνα είμαι 2.5 σε ένα κρεβάτι με Φυσικό θεραπεία και εγχειρήσεις .Τόσο καιρό περίμενα να ακούσω το ο από τον γιατρό μου για να πάρω έναν σκύλο και όταν πήρα το ο άρχισα να ψάχνω για 3 μήνες με αποτέλεσμα να τρελαθώ γιατί ο καθένας έλεγε τα δικά του .Έτσι πήρα την απόφαση να βρω από κάποιον γνωστό και έτσι βρήκα .Ο βασικός λόγος που αγόρασα σκύλο είναι για να με βοηθήσει να περνάω την μέρα μου μαζί του και για να με παρακεινει ώστε να ξεκινήσω να σηκωνωμε καθιστός να ξεχνιέμαι και να βάζει στο τρία κι να κάνω όλο και πιο πολλά πράγματα με αυτόν ώστε να γυμνάζομαι ευχάριστα και να ξεχνιέμαι .επίσης με βοηθάει πολύ στον ψυχολογικό τομέα γιατί το μυαλό μου ξεφεύγει από άλλες άσχημες σκέψεις .γιατί γερμανικό όμως .πολύ καλή ερώτηση .Το σκυλί το θέλω και νου αρέσει όταν σηκωθώ σε κάνα 6 μηνο θα μπορώ να τρέχω και να παίζω μαζί του δεν θα είμαι εφορου ζωής έτσι το θέλω και για τον καλά χρόνια που θα έρθουν .Απλός αυτό που θέλω εγώ από εσάς είναι να με βοηθήσετε όπως θα βοηθούσατε οποιονδήποτε .ο σκύλος δόξα το θεό κλεισμένος δεν είναι όλη μέρα η μάνα μου τον βγάζει έξω τον παίζουμε προσπαθούμε να του μάθουμε ότι ξέρουμε αλλά οι γνώσεις μας δεν είναι αρκετές για τέτοιου επιπέδου σκύλο .
Αυτό προσπαθούμε να σου πούμε, οτι έπρεπε να ψαχτείς, να διαβάσεις πριν την απόκτηση του. Τώρα διάβασε προς το παρόν θέματα εκπαίδευσης, και αν μπορείς επικοινώνησε με κάποιον εκπαιδευτη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.975
20.404
Απλός αυτό που θέλω εγώ από εσάς είναι να με βοηθήσετε όπως θα βοηθούσατε οποιονδήποτε .
Αυτό είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε Ντίνο. Δεν χρειαζόταν να μας εκμυστηρευθείς την ιστορία σου. Δεν θα στο ζητούσαμε ποτέ, γιατί δεν μας πέφτει και λόγος. Και όλες οι απαντήσεις, ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Και θα εξακολουθήσουν να είναι και στην συνέχεια, γιατί τα πιθανά προβλήματά σας δεν αλλάζουν, όσο εσύ και να εκνευρίζεσαι.

Evo_x

Member
23 Ιανουαρίου 2014
9
0
Δεν ξερω εαν υπαρχει καποιος εκπαιδευτης εδω στην Καστορια,γενικα ειμαστε λιγο πισω σε τετοια θεματα.Θα ψαξω και ααν βρω καλος αν οχι τοτε μαλλον μονος μου με την οικογενεια μας θα τον εκπαιδευσουμε.Κατι αλλο,οτι ισχυει για τα αλλα σκυλια ισχυει και για τον δικο μου η πρεπει να ψαξω θεματα καθαρα για ΓΠ?

Shelob

Member
22 Ιανουαρίου 2014
8
0
Να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου και άλλη μιά φορά να σου ευχηθώ όλα περαστικά να είναι και γρήγορα να σταθείς στα πόδια σου και να είσαι καλύτερα και από πριν. Είναι πολύ σκληρό αυτο που είχες να περάσεις και περνάς και μόνο καλά από εδώ και πέρα.

Ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να σου δώσει ένας σκύλος όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και τι κίνητρο και βοήθεια μπορεί να είναι. Και εγώ περίμενα 6.5 χρόνια ώστε να φτάσω στο σημείο να μπορώ να πω ότι μπορώ να πάρω ξανά σκύλο και να είμαι σε θέση να τον φροντίσω όπως του αξίζει. Το μόνο που με κράτησε μερικές φορές ήταν η σκέψη ότι όταν γίνω καλύτερα, θα μπορέσω να έχω πάλι σκυλάκι. Και ήταν φοβερά παρήγορο και ας υπέφερα απο σύνδρομο στέρησης στο ενδιάμεσο.

Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι το αγαπάς το σκυλί και το ήθελες και το χρειάζεσαι. Η αγάπη δεν φτάνει για να ζήσει ένα ζωντανό σωστά, είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση. Από εκεί και πέρα ή όποια ανευθυνότητα μπορεί να επιδειχθηκέ στην εκλογή ή τον τρόπο απόκτησης όπως και να έχει ανήκει στο παρελθόν. Δεν θα την επικροτήσω σε καμία περίπτωση, αλλά δεν θεωρώ παραγωγικό να σε λιθοβολήσουμε κιόλας. Και τέλος πάντων, λάθη, μικρά ή μεγάλα όλοι κάνουμε. Από την στιγμή που εσύ και η οικογένεια σου θα κάνετε το παν για την ευζωία του σκυλιού και είσαι πρόθυμος να ασχοληθείς και να μάθεις, θέλω να εύχομαι πως όλα καλά θα σας πάνε.

Εγώ ειδική σε Γ.Π. σε καμία περίπτωση δεν είμαι, αλλα υπάρχει πολύ υλικο εδώ να μελετήσεις και πολλοί που έχουν πρώτο χέρι εμπειρία.

Το μόνο που ελπίζω είναι εσύ να παραμείνεις πρόθυμος να μάθεις και αν ειπωθεί και καμία λέξη παραπάνω να μην την αφήσεις να σταθεί εμπόδιο στο να σκεφτείς και να μάθεις και γιατί όχι, να αναθεωρήσεις και 5 πράγματα.

Και σύντομα να τρέχετε μάζι με το καμάρι σου!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Δεν ξερω εαν υπαρχει καποιος εκπαιδευτης εδω στην Καστορια,γενικα ειμαστε λιγο πισω σε τετοια θεματα.Θα ψαξω και ααν βρω καλος αν οχι τοτε μαλλον μονος μου με την οικογενεια μας θα τον εκπαιδευσουμε.Κατι αλλο,οτι ισχυει για τα αλλα σκυλια ισχυει και για τον δικο μου η πρεπει να ψαξω θεματα καθαρα για ΓΠ?
Οχι ψαξε γενικα για το σωστο μεγαλωμα κουταβιου.
Δειτε πολλα βιντεο ΑΛΛΑ μην δοκιμασετε 30 διαφορετικες μεθοδους, λιγο απο εδω λιγο απο εκει.
Να ακουληθεσετε μια συγκεκριμενη εκπαιδευση και να ειστε σταθεροι.