Καλησπέρα.
Δεν έχω συστηθεί ακόμη στο forum και απέφευγα να γράψω πριν το κάνω. Η αλήθεια είναι ότι είχα γράψει ένα τεράστιο σεντόνι αλλά δεν υπολόγισα το όριο χαρακτήρων και μιάς και δεν έχω ακόμη την κουλούκα μου, σκέφτηκα να περιμένω λίγο ακόμη. Παρ'όλα αυτά στην προκειμένη στενοχωρήθηκα και προβληματίστικα πολύ με αυτά που διαβάζω και γι' αυτο ελπίζω να μου επιτρέψετε την παρέμβαση.
Ντίνο θα ήθελα να απευθυνθώ κυρίως σε σένα. Κατ'αρχάς, περαστικά σου εύχομαι και να σου ζήσει το σκυλάκι σου, ελπίζω να ζήσετε μια πολύ όμορφη ζωή μαζί.
Δεύτερον θα ήθελα να σου ζητήσω να κάνεις λίγη υπομονή και να μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα για ανθρώπους και το τί έχουν κάνει στην ζωή τους και να πάρεις αποφάσεις.
Καταλαβαίνω πώς είναι εσύ να θες να μοιραστείς την χαρά σου και να νιώθεις ότι σε παίρνουν από τα μούτρα. Πρέπει να καταλάβεις όμως πώς το γεγονός ότι μιλάμε όλοι μας για πράγματα, δεν σημαίνει ότι κάνουμε πάντα τις σωστές επιλογές, ή ότι είμαστε υπεράνω κριτικής. Στην προκειμένη ήρθες σε ένα πολύ συγκεκριμένο forum, να συζητήσεις για ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα και να ζητήσεις συμβουλές. Ο τρόπος που σου δίνονται, ίσως να μην είναι ο ίδανικος που θα περίμενες ή θα ήθελες, αλλά όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας. Σου μιλάω σαν ένας πολύ ξεροκέφαλος και απόλυτος άνθρωπος που του είναι φοβερά δύσκολο να παραδεχτεί τα λάθη του, πόσο μάλλον να μπεί στην διαδικασία να αναθεώρησει τις απόψεις του.
Δεν σου λέει κανείς ότι πρέπει να σου αρέσει ένας τρόπος ομιλίας, ή το οποιοδήποτε άτομο. Όμως το να ακούσεις εμπεριστατομένες απόψεις και αντίθετες γνώμες μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Είπες στην αρχή ότι δεν θές ειδική μεταχείρηση και μπράβο σου. Να σου πω ότι διαβάζοντας το forum εδώ και αρκετές μέρες κατά την ταπεινή μου άποψη όλοι εδώ δείχνουν μεγαλήτερη εγκράτεια στο πώς εκφράζονται με βάση αυτά που έχεις πεί. Μην το πάρεις σαν "ειδική μεταχείρηση", πάρ' το σαν δείγμα ευαισθησίας όμως και εκτίμησε το. Γιατί δεν στο χρωστάνε. Ούτε εσύ χρωστάς να απολογηθείς για τις επιλογές που έκανες. Να την σκεφτείς και να ξανασκεφτείς όμως, μόνο καλό θα σου κάνει. Και το χρωστάς στον εαυτό σου και στο σκυλάκι σου στην προκειμένη και στο επόμενο σκυλί σου και όσα έρθουν μετά.
Δεν θα κρίνω από πού πήρες το σκυλί και πώς. Αυτό έγινε και να το χαρείς τώρα που το πήρες. Μην παίρνεις τόσο αμυντική στάση όμως όταν σου υποδεικνύουν τυχόν σφάλματα στις αποφάσεις σου.
Για να σε κάνω να καταλάβεις λοιπόν. Έγω δεν είχα ποτέ σκύλο ράτσας. Καμίας. Είχα σε όλη μου την ζωή τουλάχιστον έναν σκύλο, μέχρι πριν απο 6.5 χρόνια που μετακόμισα στην Αθήνα.
Θαυμάζω αφάνταστα πολλές ράτσες και είχα την τύχη και την χαρά να ζήσω αρκετές μέσω τρίτων.
Τόσο το διάστημα των τελευταίων 6.5 χρόνων, όσο και πριν είχα άπειρες ευκαιρίες να αποκτήσω σκυλί ράτσας, απολύτως δωρεάν. Αρνήθηκα σε όλες και δεν σου κρύβω με πολύ πόνο κάποιες φορές.
Και να σου πω, ούτε καν γιατί είχα φιλοσοφήσει το σκεπτικό του να δίνεις στον κάθε άσχετο κίνητρο να ζευγαρώσει τα σκυλιά του. Αλλά γιατί ξέρω πολύ καλά ότι το "ρατσάτο" θα βρει πολύ πολύ πολύ πιο εύκολα σπίτι, από το άλλο που αν βάλεις σε αλφαβητική λίστα όλες τις αναγνωρισμένες ράτσες και τικάρεις τις μισές θα είσαι κοντά στον προσδιορισμό της καταγωγής του. Και θα έχεις παραβλέψει και καμιά 100η προγόνους.
Αλλά κάποιος πρέπει να τα πάρει και αυτά... Δεν έχω τίποτα εναντίον αυτών που επιλέγουν μία ράτσα, καλά κάνουν. Αφου τα έχουν ζυγίσει όλα και ξέρουν τι πάει να πεί η ράτσα που επέλεξαν και δεν θέλουν το doberman γιατι δείχνει άγριο και το jack russel γιατί είναι γλυκούλι και πάει με την ταπετσαρία, ε πόσο τρέξιμο να θέλει μώρε, μικρό είναι, χίλια μπράβο! Γιατί αν απλώς πάντα το ήθελαν και δεν ξέρουν τί απαιτεί αυτή η φυλή, στην χειρότερη θα κλαίμε θύματα (σκυλιά, ιδιοκτήτες ή/και ασχέτους) και η καλύτερη δεν ξέρω ποιά είναι...
Κοίτα τώρα να δείς που βλέπω εγώ το πρόβλημα με σένα. Ήθελες πάντα ένα Γ.Π. Καλά έκανες! Είναι υπέροχα σκυλιά και πανέμορφα και πανέξυπνα και και και. Είναι και πολύ απαιτητικά όμως. Εσυ εξ ορισμού αυτή την στιγμή αντιμετωπίζεις κάποια Χ προβλήματα, τα οποία όμως δεν συνδιάζονται εύκολα με την ράτσα που επέλεξες. Μπορεί να τα έχεις σκεφτεί όλα αναλυτικότατα και τότε δεν χάνεις τίποτα να τα εξηγήσεις όμορφα και ωραία. Αν δεν θες, σεβαστό, αλλά πρέπει να καταλάβεις και εσύ γιατί πολλοί θα προβληματιστούν. Και για να είμαι ειλικρινής, ψύχραιμα αντέδρασαν considering...
Να γυρίσω να σου πω εγώ που δεν με ξέρεις "Αχ πήρα επιτέλους την Porsche που ήθελα, βέβαια δεν έχω δίπλωμα οδήγησης, αλλά πόσο δύσκολο μπορεί να είναι? Κρίση βέβαια, αλλά εντάξει, με μαζούτ θα είναι καλά νομίζω... Shiny!" δεν θα με κρίνεις? Που πας μαρή ηλίθια θα μου πεις και θα έχεις και δίκιο. Έγω από την μία μπόρει να είμαι πρωταθλήτρια NAScar στον ελεύθερο μου χρόνο βέβαια και απλά μου λείπει το χαρτί. Ή μπορεί να μην άντεχα να περιμένω γιατι ήταν το αυτοκίνητο των ονείρων μου και στηρίζομαι σε εμπειρία χρόνων οδηγόντας το Peugeot μου.
Ε δεν είναι το ίδιο... Από την άλλη να πω και σε αυτούς που προβληματίζονται "Ουστ noobs που θα μου πείτε και για οδήγηση", εμένα ρίχνει και εν τέλει στερώ και απο τον εαυτό μου την ευκαιρία να μάθει πώς να ευχαριστηθεί και να εκμεταλλευτεί σωστά ή σωστότερα την Porsche. Πριν την στουκάρω σε καμία κολόνα.
Τέλος πάντων. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ζύγισες καλά και όσο υπεύθυνα χρειάζεται τα δεδομένα, επηρεασμένος απο την αγάπη σου για μία φυλή που πάντα θαύμαζες. Τώρα όμως έχεις το κουτάβι σου και εύχομαι πράγματικα να σας έρθουν όλα καλά. Και να μείνεις στο forum, τροφή για σκέψη θα σου δίνει.