Επιτρέπεται να δίνουμε τα αποφάγια μας ?


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Όταν πρωτομπηκα στο φορουμ και διαβαζα περι ξηρας,κτλ,ειχα αποφασισει αφου δεν μπορω να δινω ωμα ή μαγειρευτα λογω χρηματων ως σταθερη διατροφη, να δινω ξηρα.Δινω acana που θεωρειται καλη.Για μενα μ@λ@κιες ειναι ολες οι ξηρες.Ο σκυλος μου απο κουταβι τρωει ξηρα και εχουμε συνεχως διαρροιες.Συνεχως.Δεν ξερω γιατι.Οταν δινω κανονικο φαγητο,περισσοτερες.Κρεας;Κι αλλες...Δυστυχως συγκριτικα ξηρα και κανονικο φαγητο,με τη συγκεκριμενη ξηρα εχει λιγοτερες.Κι ομως δεν θεωρω καλη τροφη καμια ξηρα.Πως μπορει να ειναι αλλωστε ενα τοσο επεξεργασμενο προιον;
Αν μπορουσα να δινω στο σκυλο μου κανονικο φαγητο,θα εδινα με 1000.Να παρει θρεπτικα συστατικα ρε παιδι μου.Να φαει πραγματικο φαγητο.

Μου φαινεται επισης μ@λ@κια η αποψη οτι η acana κανει διαρροια λογω υπερβολικης πρωτεινης.Ειναι δυνατον;Δεν πιστευω πλεον στις τοσες ερευνες.Θα κανει διαρροια ενα σαρκοφαγο ζωο,λογω παραπανω πρωτεινης;Δε στεκει.Θα δωσω ξηρα με πρωτο συστατικο το ρυζι ή το καλαμποκι(που εχουν οι μεσαιες τροφες),επειδη κανει κανονικα κοπρανα;Κι εγω οταν ειμαι αρρωστη,για να στουμπωσω, ρυζι τρωω.Σημαινει οτι θα το τρωω συνεχεια;

Ο σκυλος μου ειναι αδυνατος.Τρωει 800-1000γρ την ημερα ξηρα και ειναι αδυνατος.Θα μου πειτε λογω διαρροιας.Οταν ομως δινω κανονικο φαγητο παχαινει και ας κανει παραπανω διαρροια.Τι συμπερασμα βγαζετε;

Ας σκεφτουμε λιγο λογικα λοιπον.

Εχω μπει στη διαδικασια να βρω μεχρι τελους γιατι ο σκυλος μου κανει παντα διαρροια(σε διαφορες μορφες) και οταν λυθει αυτο,να ξεκινησω κανονικο φαγητο.Οχι με μπαχαρικα,πολυ αμυλο,κτλ,αλλα ναι και απο δικο μου φαγητο.Ξηρα και φαγητο μαγειρεμενο.

Και αυτο περι παραπανω δοσης συτατικων που δεν μπορεις να ελεγξεις οταν δινεις και αλλο φαγητο εκτος ξηρας και κανει κακο,μπουρδες το θεωρω.Εμεις ελεγχουμε τα συστατικα που τρωμε αν εχουν τη σωστη ημερησια δοση;Ελεος!Θα μου πειτε,αλλο ειναι ο σκυλος.Ναι ειναι και τον αγαπω πολυ.Και γι αυτο θελω να τρωει ζωντανα θρεπτικα συστατικα,μη επεξεργασμενες βιταμινες,κτλ, οπως καθε οργανισμος στη γη,για να χτισει γερο οργανισμο.

Μπορει να με θεωρησετε ανιδεη,αλλα μετα απο πολυ ψαξιμο στο διαδικτυο,συζητησεις εδω,πολλες σκεψεις,αλλαξα γνωμη για ολες αυτες τις θεωριες και ολα τα παραπανω ειναι τι πιστευω εγω,οχι τι ειναι σωστο και τι λαθος.
 




russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ενδιαφερον θεμα.Νομιζω οτι στο θεμα διατροφης υπαρχει μπερδεμα για τον λογο οτι οι σκυλοι οπως και οι ανθρωποι ειναι διαφορετικοι,οποτε δυσκολευομαστε να καταληξουμε τι πρεπει να φαει ο σκυλος μας.Βλεπω οτι και οι εμπειροι με σκυλια εχουν αμφιβολιες.
Θα ηθελα να ρωτησω1)Τι φρουτα μπορουμε να δινουμε στον σκυλο?(με φλουδα η χωρις?)
2)Κανει να δινουμε γιαουρτι στον σκυλο?Ισχυει οτι το γιαουρτι εχει γλακτοζη και ειναι καλυτερα να δινουμε προβειο?
3)Υπαρχει ρυζι για σκυλους στο εμποριο?
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
1. Το γιαούρτι έχει γενικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λακτόζη από το γάλα καθώς τα βακτήρια που περιέχει, διασπούν τη λακτόζη όπως και το κεφίρ, ναι μπορούμε.:)

2. Προσωπικά δεν έχω ακούσει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό..
Αν τα φρούτα και τα λαχανικά που δώσουμε δεν είναι τοξικά για τον σκύλο, τότε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν θα είναι με την φλούδα ή όχι από την στιγμή που θα τα έχουμε καθαρίσει καλά, πάντως λέγεται πως με την φλούδα κρατούν πιο καλά τις βιταμίνες τους και επίσης αν δεν τα βράσουμε πολύ.

3. Δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε ρύζι ειδικό για σκυλιά.., μπορούμε απλά να το σουρώσουμε καλά έτσι ώστε να μειωθεί το άμυλο του.
 
Last edited:


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.152
10.125
Athens
Για το 2 (Φρούτα):
Δεν δίνουμε σταφύλι και αβογκάντο. Όσο πιο ώριμα τόσο καλύτερα, π.χ. η μαυρισμένη μπανάνα που εμείς δεν την τρώμε για αυτά είναι καλύτερη.

Για το 3 (Ρύζι):
Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις "ρύζι για σκύλους". Ολα αυτά τα ρύζια και ζυμαρικά για σκύλους είναι "τα σκουπίδια" που δεν πάνε για ανθρώπινη κατανάλωση. Προσοχή θέλει μόνο στα δημητριακά (ρύζι, βρώμη, κουσκούς κλπ.) να τα βράζουμε πάρα πολύ καλά, να λασπώνουν πολύ δηλαδή.
 


sofoklis

Member
3 Δεκεμβρίου 2010
7
0
Αθήνα
Η αλήθεια είναι πως τα μεγαλόσωμα σκυλιά συνήθως δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις ξηρές τροφές ακόμα και αν τους δίνεις που και που από το φαγητό που τρώμε και εμείς οι άνθρωποι…
Είναι πάντως ρίσκο πιστεύω γιατί ίσως και να μην γίνει ετσι τελικά και να σταματήσει μετά να [FONT=&quot]τρωει ευχαριστα [/FONT]την ξηρα..αυτο είναι πρόβλημα!!! Εκτός αν ο ιδιοκτήτης είναι διατεθειμένος να μαγειρεύει και για το σκυλο καθημερινά ....its up to you ; )
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.722
3.925
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η αλήθεια είναι πως τα μεγαλόσωμα σκυλιά συνήθως δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις ξηρές τροφές ακόμα και αν τους δίνεις που και που από το φαγητό που τρώμε και εμείς οι άνθρωποι…
Είναι πάντως ρίσκο πιστεύω γιατί ίσως και να μην γίνει ετσι τελικά και να σταματήσει μετά να [FONT=&quot]τρωει ευχαριστα [/FONT]την ξηρα..αυτο είναι πρόβλημα!!! Εκτός αν ο ιδιοκτήτης είναι διατεθειμένος να μαγειρεύει και για το σκυλο καθημερινά ....its up to you ; )
Οχι πάντα... αν του βάλεις λίγο κάτι μαγειρεμένο δεν αρκεί για να χορτάσει (ένα μεγαλόσωμο σκυλί πρέπει να τρώει 700+ γραμμάρια μαγειρευτού φαγητού)
 




lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
συμφωνω κ εγω με τον συνδιασμο...ειχα παρατηρησει οτι ,οταν εδινα κ μαγειρευτο μαζι κ ενω ετυχε να αλλαξω τροφες πανω απο μια φορες,οι ακαθαρσιες δεν ειχαν μαλακωσει καθολου.επισης δεν ειδα κ διαφορα στην ορεξη οταν σταματησα να δινω μαγειρευτο.δοξα τον θεο ,με το φαγητο δεν ειχα ποτε προβληματα,παρα μονο με την μεγαλη κροκετα της ρουαγιαλ...την τετραγωνη λεω αν δεν καταλαβατε...δεν την ηθελε καθολου,αλλα απο οτι βλεπω τωρα,το τσουβαλι που πηρα χθες το τρωει μια χαρα!κ το ειχα αγχος....
 


Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Τώρα που ήρθε ο χειμώνας αγόρασα και έβρασα κάστανα.
Η Μπράντυ ξετρελάθηκε με το μισό κάστανο που της έδωσα.
Δεν της δίνω άλλα γιατί δεν ξέρω αν επιτρέπονται τα κάστανα.
Αν γνωρίζει κάποιος, να μας πει ή να βρει κάποιο site που να αναφέρετε σε αυτό.
Μακάρι να επιτρέπονται και να μην βλάπτουν το στομάχι, αν και αμφιβάλλω.
 
  • Like
Reactions: Jim ps


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.722
3.925
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Χμ, δεν γνωριζω, καστανα δεν δινω, αλλα οι γειτονες που τα συλια τους μασουλανε καστανα (αγρια, στα παρκα) μου λενε πως τους προκαλει εμετο.
 


Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ύστερα από συμβουλή του γιατρού, η Βε τρώει ρύζι με κοτόπουλο τακτικά, αλλά αν δεν έχω, της δίνω λουκάνικο ή κόκκινο κρέας στο μούλτι, για να μην αφήνει το ρύζι και τρώει μόνο κρέας. Όλα ανάλατα (ΟΚ το λουκανικάκι έχει λιγάκι) και με μια μυτούλα βούτυρο, αν βράσω πολύ ρύζι. Το πρωί της δίνω φρυγανιά και μασουλάει. Ξηρά τροφή, 3 πασίγνωστες μάρκες που δοκίμασα, δεν έφαγε εύκολα. Τη μία δεν την ακούμπησε καν και μάλιστα κι εγώ όταν την άνοιξα ήμουν σίγουρη ότι δεν θα την έτρωγε. Την πέταξα χωρίς δεύτερη σκέψη. Τη δεύτερη την έτρωγε για παιχνίδι, έκανε και ακροβατικά με τα σποράκια στον αέρα... Η τρίτη είναι αυτή που τρώνε και τα άλλα δύο και την έχω μόνο για τα ταξίδια.
Ο μεγάλος μας, 12 ετών, όλα τα χρόνια έτρωγε ό,τι κι εμείς και ξηρά τροφή, ποτέ κονσέρβα. Οχι σαν αποφάγια, μερίδα σαν μέλος της οικογένειας. Φακές, μπριάμ, μακαρόνια ψιλοκομμένα με κιμά, ρύζι μαγειρεμένο σε ζουμί από κρεατόσουπα με ψωμί, φασουλόζουμο παπάρα, ντολμαδάκια και πάει λέγοντας. Δεν είχε κοιλιακά, ουτε πάχυνε, ούτε κάτι άλλο.
Το θέμα είναι ότι δεν εμπιστεύομαι τις ξηρές τροφές ούτε τα έτοιμα. Είμαι του σπιτικού φαγητού κι αν δω ότι τα σκυλάκια μου έχουν εμετό ή διάρροια δε θα ξαναδώσω αυτό το φαγητό.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο κτηνίατρος σας υπέδειξε να δίνετε λουκάνικο και φασουλοζουμο παπάρα???
 


Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Όχι, ο κτηνίατρος μού είπε να τρώνε ρυζάκι και κοτόπουλο ή βρασμένο κρέας καθαρό. Λουκάνικο δίνω απο γαλοπούλα και πάντα βρασμένο καλά.
Το φασουλόζουμο παπάρα που γράφω είναι φασολάδα με ψωμί. Δεν έτρωγε φασόλια. Καρότα και ψωμάκι βουτηγμενο στη σούπα.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Συχνά πάντως συμβαίνει ,όπως και με ανθρώπινα τρόφιμα, η ζημιά που προκαλείται να είναι εμφανής σε μεγάλο μήκος χρόνου και επίσης συχνά να μην είναι πλέον εμφανές ο λόγος που την προκάλεσε
π.χ.
ταίζουμε το φαγητό μας κανονικά στον σκύλο (μαζί με τα αλάτια του τα πιπέρια του τα τηγανισμένα κρεμμυδάκια του) και ο σκύλος να μην εμφανίζει ορατά συμπτώματα ζημιάς. Τελικά πεθαίνει 12 χρονών ήσυχα στον ύπνο του και βέβαια αν δεν γίνει νεκροψία δεν καταλαβαίνουμε ότι τον πρόδωσε η καρδιά του και ούτε μπορούμε να ξέρουμε ότι θα ζούσε άνετα 17 χρόνια με μιά άλλη διατροφή
 


Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αν όμως στο σπίτι σου μαγειρεύεις χωρίς κρεμμύδια, τηγανητά και αλατισμένα, δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, όταν παράλληλα περπατάνε 3 μισάωρα καθημερινά και πάνε και στας εξοχάς τακτικότατα. Κανείς άνθρωπος που ψάχνεται για το καλύτερο και ασφαλέστερο των σκύλων του δε δίνει ό,τι να΄ναι.
Άλλωστε ξέρουμε ακριβώς τί βάζουν στις κονσέρβες και στην ξηρά τροφή; Σίγουρα δεν είναι το κρεατάκι που θα διάλεγες και για το παιδί σου...
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ας μην αναλωθούμε στο θέμα "ποιότητα ξηράς τροφής"
και βέβαια έχεις δίκιο σε αυτό που λές.
όμως ισχύει επίσης ότι με το μαγειρευτό είναι πολύ δύσκολο να επιτύχεις πλήρη δόση βιταμινών και ιχνοστοιχείων , αμινοξέων και ενζύμων κλπ που χρειάζεται ο σκύλος
όπως και αυτό που λέω στο προηγούμενο πόστ ,επίσης ισχύει

θεωρητικά πάντα η ιδανική διατροφή είναι η BARF με οικολογικής παραγωγής προιόντα και η τήρηση μιάς ποικιλίας στην διατροφή του κάθε ζώου και όχι το "κόλλημα" σε ένα τάδε διαιτολόγιο π.χ. μόνο κοτόπουλο ή μόνο ακάνα
απο εκεί και πέρα και με βάση το θεωρητικά τέλειο ο καθένας μας ανάλογα τα μέσα που διαθέτει και τις πηγές που έχει πρόσβαση κάνει ότι καλύτερο μπορεί-γενικά και σε όλα τα θέματα.....:)
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συχνά πάντως συμβαίνει ,όπως και με ανθρώπινα τρόφιμα, η ζημιά που προκαλείται να είναι εμφανής σε μεγάλο μήκος χρόνου και επίσης συχνά να μην είναι πλέον εμφανές ο λόγος που την προκάλεσε
π.χ.
ταίζουμε το φαγητό μας κανονικά στον σκύλο (μαζί με τα αλάτια του τα πιπέρια του τα τηγανισμένα κρεμμυδάκια του) και ο σκύλος να μην εμφανίζει ορατά συμπτώματα ζημιάς. Τελικά πεθαίνει 12 χρονών ήσυχα στον ύπνο του και βέβαια αν δεν γίνει νεκροψία δεν καταλαβαίνουμε ότι τον πρόδωσε η καρδιά του και ούτε μπορούμε να ξέρουμε ότι θα ζούσε άνετα 17 χρόνια με μιά άλλη διατροφή
Συνυπογράφω σε ότι είπε ο kokoni..

και να συμπληρώσω..



Προσωπικά δεν γνωρίζω άνθρωπο που μαγειρεύει φιλικά ως προς τον σκύλο..
Δεν γνωρίζω άνθρωπο εκτός και αν έχει πρόβλημα υγείας (ο άνθρωπος) που να μην βάλει αλάτια, πιπεριά, μπαχαρικά..να μην τσιγαρίσει και να μην βάλει υλικά που μπορεί να είναι τοξικά για τον σκύλο..

Το λουκάνικο που δίνεις ακόμα και την γαλοπούλα είναι τόσο αλμυρό που μια μέρα ίσως το μετανιώσεις αν το σκυλάκι σου βγάλει καρδια..ή πάθει κάποιο πρόβλημα το στομάχι του..
Φαντάσου στα σκυλιά το ελαιόλαδο είναι δύσπεπτο για αυτό προτιμάμε ιχθυέλαιο..αλλά μάλλον μιλάω με υψηλά γράμματα..

Το να δίνουμε λοιπόν τα αποφάγια μας..γιατί η διατροφή του σκύλου μας δεν είναι μπριαμ κοκκινιστό.., ούτε γλυκόξινο κρέας.., το λογιότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα σκυλί με πιθανά προβλήματα υγείας στο μέλλον..

Η άσκηση την οποια έχουν ανάγκη όλα τα σκυλιά βοηθάει για να καίει το λίπος..δεν σημαίνει όμως πως θα του λείπουν βασικά συστατικά..και φυσικά σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση που περιγράφεις θα επέλεγα σαφέστατα την ξηρά αν δεν μπορούσα να είμαι συνεπής με το τι πρέπει να δώσω..

και κάτι ακόμα..μην μπερδεύεσαι με τα σκυλιά που μπορεί κάποια στιγμή να τσιμπήσουν κάτι όμως έχουν την βασική τους καθημερινή ισορροπημένη διατροφή εξασφαλισμένη..

Αλίμονο στα σκυλιά που διατρέφονται για πάντα με τα αποφάγια μας..
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι εγώ που δίνω ΚΑΙ απο τα αποφάγια μας θέλω πολύ να γίνει κατανοητό το ότι δεν υπάρχει μεν πρόβλημα να ταίζουμε στο σκυλάκι μας ΚΑΙ απο τα αποφάγια μας μετά απο ένα σχετικό ξεδιάλεγμα και λίγο πλύσιμο ίσως
αλλά όχι
τα ανθρώπινα γευματα σε γενικές γραμμές δεν προσεγγίζουν ούτε κατα διάνοια το διαιτολόγιο του σκύλου και συνεπώς αν η δατροφή του βασίζεται σε αυτά σίγουρα σε μακροχρόνια χρήση θα προκύψουν προβλήματα
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tυράκι light, στήθος κοτόπουλου, ή ψαχνό από μπριζόλα, κρέας κλπ, από τα καλύτερα σνακ.. εκατό χιλιάδες φορες καλύτερα από τα σνακ του εμπορίου..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.325
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc