Ερεθισμός λόγω scallibor


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Στις οδηγίες χρήσης αναφέρεται:

Το Scalibor® είναι αδιάβροχο. Η χρήση όμως κοινών σαμπουάν αφαιρεί τη λιπαρή στοιβάδα της επιδερμίδας και κατά συνέπεια τη δελταμεθρίνη. Έτσι το ζώο παραμένει ακάλυπτο για μια εβδομάδα μετά από το μπάνιο. Προτείνεται ή χρήση σαμπουάν που δεν επηρεάζουν τη λιπαρή στοιβάδα, όπως το Proteodermil της Vetoquinol (μπορεί να μην είναι διαθέσιμο στη χώρα σας).

Εγώ πάντως αποφεύγω να βρέχω το Scalibor. Σε περίπτωση που θέλω να βρέξω το σκυλί με νερό (με σαμπουάν δεν τον κάνω ποτέ μπάνιο) βγάζω το Scalibor και του το ξαναβάζω μετά. Το ίδιο ισχύει και στη θάλασσα.
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η τελευταία φορά που έκανα μπάνιο το σκύλο με σαμπουάν ήταν πριν ένα χρόνο. Πλέον τον πλένω μόνο με νερό.
Η συνεχεία εδώ: Μπάνιο σκύλου :wink: :D
 




Stelios-GS

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
54
0
Βουλιαγμένη
aggeliki1 said:
Stelios-GS said:
Για το scalibor ξέρω ότι δεν πρέπει να βρέχεται ,οπότε όταν είναι να κάνουμε μπανάκι βγαίνει και μπαίνει την άλλη μέρα το πρωί.
Για το frontline το ίδιο για 2-5 μέρες νομίζω γράφει ότι ο σκύλος δεν πρέπει να κάνει μπάνιο...
στις οδηγιες μεσα στο κουταβι παντως λεει οτι δεν επηρρεαζεται απο το νερο.εσυ που εχεις διαβασει οτι δεν πρεπει να βρεχεται?
To εχω ακούσει από διάφορους ανθρώπους με ζώα...
 


Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Εμενα μου το ειπε κτηνιατρος να τα βρεχω πριν τα φορεσουν...

Θα ρωτησω γιατι και θα σας πω... :wink:
 


dolph26

Active Member
1 Ιανουαρίου 2008
43
0
αθηνα
υπαρχει πιθανοτιτα το σκαλιμπορ να ερεθιζει ενα μικρο κομματι του δερματος και οχι ολη την περιφερεια με την οποια ερχεται σε επαφη με το δερμα ???π.χ στο κατω μερος του λαιμου?γιατι ειναι λιγο κοκκινο και νομιζαμε οτι φταιει το καινουριο λουρακι...αλλα ενω του το βγαλαμε παραμενει ερεθισμενο...ελαφρως χωρις ομως να δειχνει οτι τον ενοχλει.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μπορεί να φταίνε και τα δυο. Στον δικό μου σκύλο, το δερμάτινο περιλαίμιο προκαλούσε ερεθισμό στο δέρμα (ειδικά εάν βρέχονταν) στο κάτω μέρος του λαιμού (που είναι πιο ευαίσθητο). Από τότε που του φοράω αλυσίδα αντί για περιλαίμιο (μόνο στη βόλτα) και το δέρμα τις υπόλοιπες ώρες μπορεί και αναπνέει, σταμάτησε ο ερεθισμός.

Βγάλε και το λουρί και το scalibor, μέχρι να ηρεμήσει το δέρμα του σκύλου.
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Ο δερματολόγος(κτηνίατρος)μου είχε πει πως πολλές φορές οι ιδιοκτήτες σκύλων βλέπουν ερεθισμό στο κάτω μέρος του λαιμού του σκύλου τους και τον αποδίδουν πάντα στο λουρί.Δεν είναι πάντα έτσι,μπορεί ο ερεθισμός να αποτελεί ένδειξη τροφικής αλλεργίας.Κάνε ένα τεστ για να είσαι σίγουρος,βγάλε τα λουράκια που φοράει τώρα και φόρα του ένα περιλαίμιο από υλικό που δεν έχει ξαναφορέσει μέχρι τώρα.
 


dolph26

Active Member
1 Ιανουαρίου 2008
43
0
αθηνα
ετσι και αλλιως θα τον παμε μια βολτα στο κτηνιατρο χωρις να συντρεχει ιδιαιτερος λογος αλλα για ενα γενικο τσεκ απλα να δουμε που βρισκομαστε και εχω συγκεντρωσει καποιες αποριες μια απο αυτες ειναι και αυτη ..θα τον ρωτησω και για την τροφη...πιστευω οτι φταιει λιγο και το παιχνιδι επειδη παιζει και με τα αλλα σκυλακια της γειτονιας πεφτει τριβεται του φευγει καμια φορα το σκαλιμπορ ειναι λογικο να φταει και αυτο αφηστε που ολα τον δαγκωνουν εκει στο λαιμο απο κατω...
ισως να φταιει οτι μας ειπαν οτι πρεπει να ερχετε σε επαφη με το δερμα και να μην ειναι πολυ χαλαρο. θα λυθουν οι αποριες συντομως και θα σας ενημερωσω αν υπαρχει κατι ιδιαιτερο.ευχαριστω για τις απαντησεις.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki