Ερλιχίωση

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δες κι αυτό, είναι ακόμη πιο αναλυτικό.
http://www.springerlink.com/index/P75R683806626R67.pdf

Σόρρυ για τους υπόλοιπους που δεν μπορούν να το δουν (προσωρινά). Θα κλωτσίσω
λίγο το νετ (με κουνκ-φου) για να το βρω free και θα σας το κολλήσω.

Μάλλον σε άλλο θέμα όμως (γιατί είναι όντως εκτός), για να μην γρυλίζει ο γέρος λύκος...:)
...κι ας ξεκίνησε το θέμα (Καλά-Αζάρ) από αυτόν και τη Λιατζόε.

Last edited:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Σορυ θετε πεηπερ απο καπου? Μπορω αυριο να βρω τα Pdf απο δουλεια..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
O σκύλος μου έχει ερλιχίωση για δεύτερη φορά μέσα σε 2.5 χρόνια. Την πρώτη φορά πήρε αντιβίωση ένα μηνα αν θυμάμαι καλά, και είχαμε κάνει επαναλειπτικές και ήταν όλα εντάξει. Τώρα έχει και πάλι , ο γιατρός μου είπε το αποτέλεσμα από το τηλέφωνο, είναι 1/800 και μου είπε ότι είναι πολύ ψηλό το ποσοστό αυτό. Την Δευτέρα θα πάω από εκεί για να πούμε για την θεραπεία , οι υπόλοιπες εξετάσεις, καλαζάρ, νεφρά ήπαρ ήταν o.k. Μου κάνει όμως εντύπωση γιατί ξανααρρώστησε, φοράει scalibor, advantix αμπούλα, ζει μέσα σε σπίτι, πάει βέβαια τρεις φορές βόλτα την ημέρα αλλά τσιμπούρια δεν έχει .
Όποιος από εσάς γνωρίζει για την ασθένεια ας με κατατοπίσει για να είμαι προετοιμασμένη την Δευτέρα να ρωτήσω κάτι τον γιατρό που ίσως δεν έχω σκεφτεί.

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Και εμείς εδώ τα ίδια. 1/400 μου είπε ο γιατρός στο τηλέφωνο. :( Θα πάω από κει μόλις ξεμπλέξω από τη δουλειά να πούμε τα υπόλοιπα.

Παιδιά, μπορεί κάποιος που έχει την εμπειρία να μας δώσει μια ιδέα για τη διάρκεια της θεραπείας/ανάρρωσης, αν πρέπει να προσέχουμε κάτι συγκεκριμένο, τι να περιμένουμε κτλ;

Φυσικά θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο, απλά επειδή έχω ανησυχήσει θα ήθελα να έχω πιο σαφή εικόνα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Μην τρελλαίνεσαι. Κοντεύει να μην υπάρχει σκυλί χωρίς ερλιχίωση. Είναι πλήρως και σχετικά εύκολα θεραπεύσιμη. Φαντάζομαι θα σου δώσει αντιβίωση για 40 μέρες και επανεξέταση σε κανένα 3μηνο περίπου. Περαστικά σας :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Σε αδεσποτο σκυλο με 1/50 ο κτηνιατρος μου ειπε να κανω θεραπεια για ενα μηνα με vibramicyn (αναλογα με τα
κιλα του σκυλου σου λεει ποσα χαπακια θα παιρνει) και μετα αφου περασουν plus δυο βδομαδες να ξανακανουμε εξετασεις αιματος. Για πιο μεγαλο τιτλο δεν ξερω ισως να σου δωσει θεραπεια και για δυο μηνες. θα σε ενημερωσει πληρως!

Απ'οτι ξερω δεν χρειαζεται να προσεχεις κατι, απλα να εισαι σταθερη καθε μηνα με τις αμπουλες για τα εξωπαρασιτα!

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
ευχαριστώ για την άμεση εξυπηρέτηση :D

έχω διαβάσει κάμποσα σχετικά με προσωπικές εμπειρίες από ερλιχίωση την τελευταία ώρα, απλά πραθέτω το λινκ για όποιον άλλο ίσως φτάσει μέχρι αυτό το μήνυμα χωρίς να έχει δει τα υπόλοιπα.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλημερα,πλεον μετα απο τηλεφωνημα εχθες το βραδυ απο την γιατρο μας εχουμε και εμεις Ερλιχιωση:(...1/200 μας ειπε και χαμηλα αιμοπεταλια!!!Μας εδωσε αντιβιοση Vibramycin 100 για ενα μηνα 1.5 χαπι πρωι-βραδυ!!!!
Το ξερω οτι πλεον δε υπαρχει σκυλος και μαλιτσα και προιν αδεσποτο που να μην εχει αλλα παντα ειναι αλλιως να το εχεο ο σκυλος σου!!!Αυτα απο σημερα το πρωι αρχησαμε το χαπι...αντε περαστικα μας!!:)

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Vibramycin μάλλον...
Περαστικά σας. 1/200 δεν είναι τίποτα, μην ανησυχείς.

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
τι νέα έχει η κυρία πίσσα;;;;;;
πήγατε στο γιατρό;;;
(Με την ώρα μου είδα την ερώτηση....) Πήγαμε Αγαθή μου, και αποφασίσαμε να κάνουμε την δεύτερη εξέταση για να σιγουρευτούμε ότι όντως η Πισσούλα έχει ερλίχεια και όχι μόνο τα αντισώματα. Επειδή δεν ξέρουμε αν πχ ήταν πέρσι σε ένα σπίτι και έκανε θεραπεία και τα αντισώματα απλά δεν έχουν πέσει ακόμα. Ο γιατρός μου είπε ότι κατά μέσα όρο τα αντισώματα θέλουν 60 (!!) μήνες να επιστρέψουν στα κανονικά επίπεδα (ή να κάνουν ό,τι είναι να κάνουν τέλως πάντων).

Ελπίζω αυτές τις μέρες, το πολύ αρχές της άλλης εβδομάδας να το ξεκαθαρίσουμε με τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
madica ποια ειναι η δευτερη εξεταση σου εξηγησε ο γιατρος σου??Γιατι δε εχω ακουσει κατι!!!Αντε καλο ξεκαθαρισμα και μσκρια και αγυριστα!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Περαστικά, κι εμένα είχε 1/800 όμως, και τελειώνουμε σε λίγο τον μήνα αντιβίωσης, άντε να δουμε!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Yπάρχει μία εξέταση που λέγεται PCR, μάλλον αυτή εννοεί η madicta. Mε την εξέταση αυτή σιγουρεύεσαι ότι ο σκύλος όντως νοσεί και δεν έχει απλά τα αντισώματα.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα και από μένα. Και σε μας βρέθηκε ερλιχίωση. Συγκεκριμένα μου είπε τα εξής.. χαμηλός αιματοκρίτης, χαμηλά αιμοπετάλια, αυξημένα ουδετερόφιλα. Αυτό με τα 1/400 κλπ δεν το βλέπω πουθενά ή κάτι αντίστοιχο. Πίσω από την γενική εξέταση έχει συννημένο ένα αλλο χαρτάκι το οποίο λέει Λεισμανία αρνητικό και Ερλίχεια κάνις αρνητικό. (?) Μου είπε ότι είναι μια άλλη ερλίχια (?) και μου έδωσε vibramycin 2 χάπια τη μέρα για 20 μέρες. Α! Επίσης με ρώτησε πόσο χρόνων ειναι. Οταν του είπα 7 μηνών -και τον ρώτησα γιατί ρωτάει, μου είπε ότι ενδεχεται αν είναι πιο μικρο το κουτάβι ( και δεν έχουν βγεί τα δόντια του ) μπορεί να κιτρινήσουν τα δόντια του. Είμαι πολύ μπερδεμένος. Βγάζει κάποιος ακρη?!

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
madica ποια ειναι η δευτερη εξεταση σου εξηγησε ο γιατρος σου??Γιατι δε εχω ακουσει κατι!!!Αντε καλο ξεκαθαρισμα και μσκρια και αγυριστα!!!
Μόλις τώρα είδα την ερώτηση σου Φανή, χάρη στο Θάνο (στον οποίο δεν έχω ιδέα τι να απαντήσω, :( Υπάρχει διαφορά στην ερλίχια που παθαίνουν τα κανίς; Πάντως Θάνο, αν δεν καταλαβαίνεις κάτι νομίζω το καλύτερο είναι να το συζητήσεις διεξοδικά με το γιατρό σου. Ρώτα βρε παιδί μου μέχρι να καταλάβεις. Ιδίως αν πρόκειται να δώσεις φάρμακ στο κουτάβι).

Δεν θυμάμαι το όνομα της εξέτασης (περιμένουμε ακόμα αποτελέσματα). Μπορώ να σου πω αυτό που κατάλαβα, ότι γίνεται για να εντοπιστεί το ίδιο το βακτηρίδιο (βακτηρίδιο; μικρόβιο; βακτηρίδιο νομίζω) και όχι τα αντισώματα τα οποία μπορεί να μην έχουν πέσει ακόμα μετά από παλίότερη θεραπεία. Υποθέτω ότι είναι η εξέταση PCR που λέει η κυβέλη.

Ευχαριστώ για τις ευχές σας παιδιά. θα στείλω άλλο ένα μνμ όταν θα ξέρουμε πια με το καλό και ελπίζω να έχω και το όνομα της εξέτασης τότε!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
οχι. Ερλίχεια μου είπε. Αλλά μιας άλλης μορφής (?). Συγγνώμη για την ασχετοσύνη..κολλάει στον άνθρωπο?(γιατί είμαι όλη μέρα αγκαλιά με το σκύλο) και δευτερη ερώτηση..Είναι πολύ επιβαρυντικό αυτό το φάρμακο?