Ερωτήσεις για Alaskan Malamute


kgiannis

Member
20 Ιανουαρίου 2010
12
0
Αθήνα
Επανέρχομαι μετά από 1+ χρόνο :) :)
Ύστερα από αρκετή κουβέντα (και την πολύτιμη βοήθειά τους), αρχικά με τον χρήστη GAIA LYKAIA και ύστερα με τον εκτροφέα στα Ιωάννινα, απέκτησα ένα malamute.
Είναι πια 14 μηνών, την λένε Νέλλη και είναι πανέμορφη και απίστευτα παιχνιδιάρα!!
Άργησα πολύ να γράψω εδώ αλλά τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσω κάποιους από εσάς και από κοντά. Λογικά θα μπορέσω να έρθω στη συνάντηση της Κυριακής. Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι πόσες ώρες παιχνιδιού θα αντέξει η Νέλλη (σίγουρα πολλές!!!) :) :)
Τα υπόλοιπα από κοντά στη σκυλοβόλτα μας. Θα ανεβάσω και φωτογραφίες να τη δειτε!!
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γιάννη,

Καλώς (επαν)ήλθες!:D

Εύχομαι η Νέλλη σου νάναι πάντα γερή και είμαι σίγουρος ότι θα σε κάνει ευτυχισμένο!!!:)
Καλές συζητήσεις...
 








Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Καλως επανηλθες.
Για πες μας περισσοτερα... πως ειναι η συμβίωση σας στο διαμέρισμα?
 


kgiannis

Member
20 Ιανουαρίου 2010
12
0
Αθήνα
Καλως επανηλθες.
Για πες μας περισσοτερα... πως ειναι η συμβίωση σας στο διαμέρισμα?
Με μια λέξη: αφασία! Όπως όλοι όσοι έχουν σκύλο, θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για το τι γίνεται σπίτι!! Ζημιές μου έκανε στην αρχή όταν έμενε μόνη της. Τώρα έχει σταματήσει (εξαίρεση καμιά φορά αν βρει πλαστικό μπουκάλι, θα φάει το καπάκι, θα το καταπιεί δηλαδή). Αν βάλεις μέσα σε αυτό και την τρίχα (πάαααρα πολύ), τότε όλα τα υπόλοιπα είναι τέλεια. Εϊναι πολύ καλή. Υπάρχουν κανόνες και από τη στιγμή που τηρούνται δεν υπάρχουν και προβλήματα (πχ. ποτέ δεν βάζω να φάει όταν τρώω και εγώ κλπ. Είμαστε σε σημείο που τρώω σουβλάκια και δεν έρχεται να "ζητήσει")
Επίσης ακολουθόντας οδηγίες από εδώ μέσα κατάφερα να την κάνω να κάνει τη μικρή ανάγκη της με εντολή!!!
Καταλαβαίνω αλλαγές στη συμπεριφορά της σε σχέση με όταν ήταν κουτάβι αλλά όλες είναι προς το καλό.
Να μπορούσα να την κάνω μπάνιο και πιο εύκολα...δεν το θέλει με τίποτα το νερό.
Amaliaz σε επόμενη συνάντηση θα τη δεις και από κοντά. Είναι ΠΟΛΥ φιλική, αν δει άνθρωπο κάνει λες και είδε κανέναν χαμένο της συγγενή. Αυτό ξέχασα να το αναφέρω πιο πάνω. Θέλει προσοχή μιας και πολλοί φοβούνται όταν τους πλησιάζει γεμάτη χαρά!

Αυτά. Ότι άλλο θέλετε ρωτήστε. Σε γενικές γραμμές κατάλαβα πως αν κάνεις το σκύλο σου μέρος της ζωής σου αλλάζουν όλα. Δεν ξέρω τι λένε άλλοι άνθρωποι που έχουν malamute, σκεφτέιτε όμως πως αν την αφήσω έξω, στο βουνό, ελεύθερη έρχεται σχεδόν πάντα με τη 2η άντε την 3η κάποιες φορές (μια φορά ήρθε με την 3η νομίζω και είχε στο στόμα μια χελώνα!!). Κοιμόμαστε στον ίδιο χώρο, όπου πάω με το αμάξι είναι ΠΑΝΤΑ μαζί μου, ακόμα και στον καφέ μου τις περισσότερες φορές την έχω μαζί μου.

Λίγο μεγάλο το post, αν θέλει όμως κάποιος να μάθει περισσότερα για τη συμβίωση με ένα malamute ευχαρίστως θα του πω ότι θέλει!!
 










Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
ηρθατε σημερα στο puppies park? πηγαμε εμεις αλλα φιγαμε κατα τις 12 γιατι ειχα φροντηστιριο (μην το ξεχασω οπως την προηγουμενη φωρα :p) επαιξε και ο Τζερυ με σκυλι :D τωρα πιστικα πως δεν δαγκωνει σκυλια :p