Δεν χρειάζεται να αποθεώνεται τους "εκτροφείς" για τον εξής απλό λόγο... Δεν είστε σίγουροι αν αυτά που λέει τα κάνει... Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τα πετ σοπ (και γι αυτούς δεν είστε σίγουροι)...
αν και δεν εχουμε "αποθεωσει " τους εκτροφεις, σε ολους χωνουμε αβερτα ανεξαιρετως

, (και θα το γνωριζες αυτο διαβαζοντας το φορουμ) θα σου πω οτι προσωπικα, χρωσταω μεγαλη χαρη στον εκτροφεα μου γιατι ζω χρονια με σκυλια που δεν μου παρουσιασαν ποτε προβλημα, ουτε στην υγεια, ουτε στον χαρακτηρα, ηταν αυτο που ηθελα να αποκτησω και ειχα στο μυαλο μου πριν βρω τον συγκεκριμενο, απλα ηξερα πως θα το αποκτησω μονο εαν απευθυνθω σε εκτροφεα, που ακολουθει αυτα που πρεπει για τις γεννες του.
δεν αναφερομαστε σε μεμονομενες περιπτωσεις ανθρωπων που δεν τηρουν αυτα που επιβαλεται να τηρησουν, αλλα στον ορο "εκτροφη" , απεναντι στον ορο "σκυλεμποριο" και οσο και να θες να διαλεξεις ποιο ειναι καλυτερο για τον σκυλο, για την τσεπη σου, για την ψυχικη σου ηρεμια , στην εκτροφη θα καταληξεις.
(διοτι 10-15 χρονια και να βιωνεις προβλημα, δεν στο ευχομαι, ουτε σου ευχομαι να σου κλεψουν απο την τσεπη 500-700 + ευρω για κατι που σε λιγες μερες δεν θα το εχεις, ουτε σου ευχομαι να αποκτησεις ημιαιμο στην θεση του σκυλου που ειχες αποφασισει οτι σου ταιριαζει και τον διαλεξες, ουτε σου ευχομαι να βρεθεις στην θεση ενος κουταβιου που το αποχωριζουν βαναυσα απο την μανα του που εχει υποφερει και θα συνεχισει να υποφερει, για να το χωσουν σε μια γυαλα , απλα να επιβιωνει, οχι να ζει, μεχρι να το παρεις "εσυ".)
λες οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι..
οκ, εγω δεχομαι οτι οι εκτροφεις δεν ειναι ολοι ιδιοι, αλλα για πες μου,
ουτε τα παπυ μιλς ειναι ολα ιδια?
εγω εχω δει και σωστο εκτροφεα και "εκτροφεα" του κωλου με τα ματια μου οπως ρωτας.
εσυ, εχεις δει με τα ματια σου,μαντρα παραγωγης σκυλων σωστη και μαντρα παραγωγης του κωλου?