Ερώτηση για την τιμή επίσκεψης σε κτηνιατρείο

thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
Δεν νοείται το εμβόλιο να κοστίζει 2-3 ευρώ και ο γιατρός να ζητάει 40-50. Καλύτερα να μάθεις να κανεις ενέσεις παρα να πηγαίνεις σε κτηνίατρο. Μιλάω μονο για τα εμβόλια.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Δεν νοείται το εμβόλιο να κοστίζει 2-3 ευρώ και ο γιατρός να ζητάει 40-50. Καλύτερα να μάθεις να κανεις ενέσεις παρα να πηγαίνεις σε κτηνίατρο. Μιλάω μονο για τα εμβόλια.
Το εμβόλιο είναι και μια ευκαιρία να δει ο γιατρός το κουτάβι να κάνει και κανα έλεγχο για σκουλίκια κλπ. Σίγουρα δεν συμφέρει να πάει μόνο για εμβόλιο το σκυλί στο γιατρό.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το εμβόλιο είναι και μια ευκαιρία να δει ο γιατρός το κουτάβι να κάνει και κανα έλεγχο για σκουλίκια κλπ. Σίγουρα δεν συμφέρει να πάει μόνο για εμβόλιο το σκυλί στο γιατρό.
Κάλλιστα το κάνεις μόνος σου και πας μετά για απλή επίσκεψη όπως κάνω κι εγώ κάθε τρίμηνο. Εμπιστεύομαι τον κτηνίατρο μου και δέχομαι τα 30 ευρώ της τυπικής επίσκεψης αλλά όχι τα 35 που ζητάει για εμβόλια. Το ένα είναι ανεξάρτητο απ' το άλλο, αλλά εφ' όσον μιλάμε για ζωάκι που θα πάει για πρώτη φορά επιβάλλεται να το κάνει ο κτηνίατρος.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αν η συνεργασία μας με τον κτηνίατρο πιστεύουμε ή όντως περιορίζετε στο περιεχόμενο μερικών ml ενός φιαλιδίου τότε καλώς υπολογίζουμε "μπακαλίστικα" (ας μου επιτραπεί ο όρος) το κόστος λιανικής ενός σκευάσματος, το κόστος χονδρικής...και άραγε πιο να είναι το κόστος παραγωγής του από την φαρμακευτική εταιρεία για να έχει και κέρδος στα 2-3 ευρώ χονδρικής πώλησης;

Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως η συνεργασία μας με τον κτηνίατρο είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτά και να την αξιολογούμε ανάλογα.

Κατά τα άλλα ο δρόμος προς την "κονόμα" (όπως και στην εκτροφή...) είναι ανοικτός...Διαβάζεις, περνάς στο πανεπιστήμιο, μετά από 5-6-7 χρόνια τελειώνεις, κάνεις και κανένα μεταπτυχιακό για να "κονομάς" περισσότερα, παρακολουθείς και κανά σεμινάριο για να είσαι "ωραίος", "ρίχνεις" ένα κεφάλαιο για να "τα μαζέψεις χοντρά" φτιάχνοντας ένα ιατρείο και περιμένεις το "πλήθος με τα κορόιδα" που δεν ξέρουν να κάνουν εμβόλια μονάχοι τους για να σε κάνουν "μάγκα" με 20-30-50 ευρώ έκαστος...Εύκολο!

Υ.Γ. Μπορεί κάποιος να υπολογίσει (εξίσου "μπακαλίστικα") πόσους εμβολιασμούς, πόσους "πελάτες" πρέπει να έχει ένας κτηνίατρος κάθε μήνα για να έχει ως καθαρό κέρδος (συμπεριλαμβανομένου ότι πρέπει να βγαίνουν το ενοίκιο, λοιπά πάγια, πιθανό δάνειο για εξοπλισμό, το ταμείο του, ΦΠΑ, κλπ) ένα βασικό μισθό 700 ευρώ;

thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
Μην κοιτάς μονο την μια όχθη του ποταμού, υπάρχουν και κτηνίατροι με δεν ξέρω και γω τι! Επίσης το ίδιο εμβόλια αν κάποιος το χει 30 ευρώ, κάποιος άλλος θα το χει 50 και εκεί είναι που λες γιατί; Τέλος και γω σπουδάζω 5 χρονια οικονομικά, θα κάνω 2 χρονια μεταπτυχιακό και αμφιβάλλω αν θα βρω δουλειά. Όλοι στον ίδιο κόσμο ζούμε.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Υ.Γ. Μπορεί κάποιος να υπολογίσει (εξίσου "μπακαλίστικα") πόσους εμβολιασμούς, πόσους "πελάτες" πρέπει να έχει ένας κτηνίατρος κάθε μήνα για να έχει ως καθαρό κέρδος (συμπεριλαμβανομένου ότι πρέπει να βγαίνουν το ενοίκιο, λοιπά πάγια, πιθανό δάνειο για εξοπλισμό, το ταμείο του, ΦΠΑ, κλπ) ένα βασικό μισθό 700 ευρώ;
Θα μπορούσα να σου απαντήσω εγώ "μπακαλίστικα" ότι χρειάζονται περίπου 100 εμβόλια το μήνα των 30 ευρώ το καθένα ΑΛΛΑ με την προυπόθεση ότι ο συγκεκριμένος κτηνίατρος δεν προσφέρει κανενός άλλου είδους κτηνιατρικές υπηρεσίες και κάνει μόνο εμβόλια.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
...κι εγώ κάπου εκεί το υπολογίζω, 100...και τον άλλο μήνα που δεν θα χρειάζονται αυτοί οι 100 εμβόλιο;...Άλλοι 100;...Τον μεθεπόμενο;

Για τι "πελατολόγιο" θα πρέπει να μιλήσουμε απλά για να "βγαίνουν" 700 ευρώ;

Σίγουρα θα προσφέρεις κάθε υπηρεσία που μπορείς, αλλά εν τέλει, για τι ποσοστό κέρδους ή "αισχροκέρδειας" μιλάμε;

...και ξαναλέω, για 700 ευρώ το μήνα και με 10-12 ώρες εργασίας ημερησίως (γιατί αν μιλάμε για "βοηθό" ή συνεργάτη, αλλάζουν και τα οικονομικά δεδομένα).

Προτείνω να μη μένουμε στα "μπακαλίστικα"...άλλα είναι τα σημαντικότερα κριτήρια κι εδώ.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αυτή την στιγμή "επιδοτούμενος υπάλληλος" του ΟΑΕΔ (κάποιοι το λένε άνεργος)...:)

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
...κι εγώ κάπου εκεί το υπολογίζω, 100...και τον άλλο μήνα που δεν θα χρειάζονται αυτοί οι 100 εμβόλιο;...Άλλοι 100;...Τον μεθεπόμενο;

Σίγουρα θα προσφέρεις κάθε υπηρεσία που μπορείς, αλλά εν τέλει, για τι ποσοστό κέρδους ή "αισχροκέρδειας" μιλάμε;

...και ξαναλέω, για 700 ευρώ το μήνα και με 10-12 ώρες εργασίας ημερησίως (γιατί αν μιλάμε για "βοηθό" ή συνεργάτη, αλλάζουν και τα οικονομικά δεδομένα).

Προτείνω να μη μένουμε στα "μπακαλίστικα"...άλλα είναι τα σημαντικότερα κριτήρια κι εδώ.
Εγώ ξέρω πως όσες φορές επισκέφθηκα τον κτηνίατρο πάντα είχε κόσμο μέσα και πάντα χρειάστηκε να περιμένω την σειρά μου. Αλλά σίγουρα είναι περισσότερο σημαντικό να εμπιστεύεσαι τον κτηνίατρο που πας το φιλαράκι σου από το να σκέφτεσαι πόσα θα σου κοστίσει ή αν μπορείς να εξυπηρετηθείς και με λιγότερα κάπου αλλού με κάποιων άλλο τρόπο.
Θεωρό την σχέση με τον κτηνίατρο ποιο σημαντική από τη σχέση με τον εκτροφέα.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ sevah

Πόσες φορές επισκέφθηκες τον κτηνίατρο το 2010 (περίπου) και πόσες το 2011 (και ήταν όλες οι φορές επί πληρωμή);

Όλες οι "σχέσεις" έχουν την αξία τους, απλά η αξία τους δεν πρέπει να είναι χρηματική (κατά προτεραιότητα έστω και μιλώ για όλες τις "πλευρές").

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα

Ας πιάσουμε τα δυο άκρα που θεωρώ λογικά γιατί ανταποκρίνονται στις περισσότερες τιμές που έχω ακούσει εγώ.

Ένας κτηνίατρος χρεώνει το εμβόλιο 18 ευρώ. Είναι λογικό να πούμε πως ανήκει σε μια εκ των δύο ακόλουθων κατηγοριών:
α. Είναι καινούργιος και έχει ανάγκη να τον μάθουν.
β. Είναι πετυχημένος, αναγνωρίσιμος και δεν περιμένει να ''βγάλει'' απ' τα εμβόλια.

Ένας κτηνίατρος χρεώνει το εμβόλιο 50 ευρώ. Είναι λογικό να πούμε πως ανήκει σε μια απ' τις ακόλουθες κατηγορίες:
α, Είναι πετυχημένος, αναγνωρίσιμος και χτυπάει τη ''φίρμα'' του παραπάνω εκεί που τον παίρνει. Δηλαδή σε ευχαριστημένους πελάτες που πηγαίνουν σε αυτόν με κλειστά μάτια,
β. Είναι εκείνος που όποια ώρα κι αν περάσεις απ' το χώρο του θα είναι άδειος.

Από 'κει και πέρα επέτρεψε μου να πλατειάσω λίγο και να αναφέρω δυο πράγματα:

α. Πήγα σε ένα οδοντίατρο για κάποιο σφράγισμα, ο οποίος είναι δέκα χρόνια στη δουλειά είναι αναγνωρίσιμος και δεν ήθελα να πάω ακριβώς γι' αυτό επειδή πίστευα πως θα είναι πολύ ακριβός. Ο συγκεκριμένος έχει και μεταπτυχιακό στα εμφυτεύματα. Με χρέωσε 35 ευρώ και έκανε τέλεια δουλειά σε ένα απαστράπτον και πολυτελή χώρο. Είχα πάρει τιμές από άλλους που κυμαίνονταν μεταξύ 50 έως και 100 ευρώ. Του έπιασα την κουβέντα κι έμαθα ότι για τα εμφυτεύματα χρεώνει γύρω στα 1.200-1.500 ευρώ. Όπου πάλι είναι λίγα και το ξέρω απ' το θείο μου που έψαχνε. Μου είπε ο άνθρωπος λοιπόν πως αν πάρει 100 ευρώ για ένα σφράγισμα τότε θα έπρεπε να πουλήσουν το αμάξι τους για να βάλουν ένα εμφύτευμα και μάλιστα για μια διαδικασία που ο ίδιος πρώτος λέει στους πελάτες του ότι είναι επίφοβη. Ξέρεις τί κέρδισε ο άνθρωπος; Του έστειλα όλους τους συναδέλφους μου για σφραγίσματα και το θείο μου για εμφύτευμα. Κι επίσης έχω το τηλέφωνο του στο κινητό μου γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πάω αλλού ύστερα απ' την ποιότητα των εργασιών του.

β. Έχω σπουδάσει Βιολογία δεν το εξασκώ πλέον. Από σπόντα μπλέχτηκα σε κάποιο τομέα οικονομικών αναλύσεων. Η μοναδική μου σχέση είναι ότι πάντα μου άρεσαν τα μαθηματικά, δηλαδή καμια ουσιαστική σχέση πέραν του ότι έχω ένα πτυχίο το οποίο όμως παραμένει παντελώς άσχετο. Ένας πολύ καλός μου φίλος και συνάδελφος έχει δύο πτυχία εκ των οποίων το ένα οικονομικό. Μάντεψε! Παίρνουμε ακριβώς τα ίδια λεφτά.

Last edited:

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
@ sevah

Πόσες φορές επισκέφθηκες τον κτηνίατρο το 2010 (περίπου) και πόσες το 2011 (και ήταν όλες οι φορές επί πληρωμή);

Όλες οι "σχέσεις" έχουν την αξία τους, απλά η αξία τους δεν πρέπει να είναι χρηματική (κατά προτεραιότητα έστω και μιλώ για όλες τις "πλευρές").
Επισκέφθηκα τον κτηνίατρο το 2010 5 φορές και το 2011 μέχρι τώρα 2 φορές και ήταν όλες οι φορές επί πληρωμή.
ΥΓ συμφωνώ μαζί σου για την προτεραιότητα στις σχέσεις.

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Να πω πως άλλαξα κτηνίατρο και θέλω να πιστέψετε πως ασπάζομαι την άποψη σας σε όλα εκτός απ' τα εμβόλια γιατί και σ' εκείνο τον οδοντίατρο που λέγαμε παραπάνω αν ξαναχρειαστώ τη βοήθεια του και έχει αυξήσει τις τιμές εγώ και πάλι θα πάω.
Πήγαινα σε ένα κτηνίατρο τον οποίο ποτέ δε συμπάθησα γιατί ο ίδιος δεν ήταν φιλόζωος, να είμαι ειλικρινής αλλά ήταν απ' τους καλύτερους στην Αθήνα αποδεδειγμένα. Σταμάτησα να πηγαίνω σ' αυτόν γιατί ένα βράδυ, θα έχανα το ζωάκι μου κι εκείνος είχε κλειστό το κινητό. Δεν ξέρω πως το βλέπετε εσείς, εγώ το βλέπω απόλυτα. Για 'μενα και αυτός γιατρός είναι. Είναι ο γιατρός που πάω τα φιλαράκια μου. Πήρα έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν είχαμε ξαναμιλήσει ποτέ στις 1 τη νύχτα κι ο οποίος ήταν και σε κάποια διασκέδαση εκείνη την ώρα. Ήρθε από κάποιο μέρος δε θυμάμαι που αλλά αρκετά μακριά για να δει, να θεραπεύσει το σκυλάκι μου και να κάτσει μαζί μου να με συμπονέσει και να με καθησυχάσει. Έμεινα, δεν έχω ξαναλλάξει από τότε. Αλλά στο θέμα των εμβολίων είμαι ξεκάθαρος μαζί του και το ξέρει.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ Grifos

Δεν έχω να σχολιάσω κάτι "κόντρα" στα όσα γράφεις...Ναι, μπορεί να είναι έτσι, να ισχύει κάτι από αυτά και ναι, υπάρχουν αυτά που περιγράφεις.

Να προσθέσω μόνο...

α. Αν μπορώ να καταλάβω καλά, ο οδοντίατρος που επισκέφθηκες είναι στην Αθήνα...Αν όχι και είναι σε κάποιο νησί, τότε μπορεί να επισκέφθηκες γνωστό μου...:)

β. Στην τελευταία εργασία μου είχα συναδέλφους με πτυχία Ψυχολογίας, Φυσικής, Φυσικής και μεταπτυχιακό Μετεωρολογίας, Γραφιστικής, Οικονομικών, Νοσηλευτικής, Ιατρικής, κ.α....Ξέχωρα οι ξένες γλώσσες, οι γνώσεις ΗΥ και λοιπές γνώσεις...Όχι δεν δούλευα στο ΜΙΤ και κανένας δεν έπαιρνε πάνω από 1500 ευρώ (μικτά)...

...Όλα αυτά όμως δεν θα τα αφήσω να με κάνουν "μίζερο" στις αξιολογήσεις μου, στις προτεραιότητες μου, στις επιλογές μου.Αρνούμαι να βάλω "δείκτη ποιότητας και αξίας των πάντων" το ευρώ και τις υποδιαιρέσεις ή τα πολλαπλάσια του.

Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως δείχνουν ή έτσι όπως θέλουν ή θέλουμε να τα βλέπουμε...μπορούν να είναι κι αλλιώς.

Αλλά για να μη "ξεφύγουμε" και "φιλοσοφούμε" on and off topic...Ο κτηνίατρος, πιστεύω, δεν πρέπει να επιλέγεται και να κρίνετε με το πόσο χρεώνει επίσκεψη...μόνο και/ή κατά προτεραιότητα.

@ sevah

Ευχαριστώ!

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Από τα σημαντικά κριτήρια για μένα για την επιλογή κτηνιάτρου είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου, να ταιριάζει με το σκυλί μου και φυσικά να είναι φιλόζωος/φιλόζωη. Αν βρώ πάνω από δύο που να πληρούν τα παραπάνω τότε λογικό είναι να πάω στον φθηνότερο.
Πάντως μέχρι τώρα, έχω βρεί όλο το πακέτο στην κτηνίατρό μου που είναι και σε πολύ λογικά οικονομικά πλαίσια.

Και ναι, χαλαλίζω και τα λεφτά του εμβολίου γιατί χρεώνει επίσκεψη και εμβόλιο αλλά όντως κοίταξε και την γενικότερη κλινική εικόνα του ζώου. αλλά ξέρω ότι μπορώ να τη ρωτήσω οτιδήποτε αφορά την υγεία του σκύλου μου, ξέρω ότι θα με προσγειώσει όποτε γίνομαι υπερβολική και υποχόνδρια, θα μου κάνει οικονομική διευκόλυνση αν χρειαστεί κάτι το σκυλί σε κάποια στιγμή του μήνα που για εμένα είναι οικονομικά ακατάλληλη, κάποια πράγματα γίνονται άνευ πληρωμής όποτε αυτή το κρίνει και ζωρίς να της έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο, πολλά...

Είναι αυτό που λέει ο DjSoukis, έχουμε μια σχέση που ξεπερνάει την πελατειακή

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
DjSoukis,
αν δεις στο ποστ 35 κάθε άλλο παρά αναιρώ αυτά που λες με μοναδική εξαίρεση το εμβόλιο. Αλλά σε καμιά περίπτωση για να μην ξεφεύγουμε τελείως και απ' το αρχικό θέμα δεν προτρέπω κάποιον που έχει πάρει ένα κουτάβι είτε ξέρει, είτε δεν ξέρει να κάνει εμβόλια να μην πάει στον κτηνίατρο. Το αντίθετο μάλιστα, πρέπει να πάει οπωσδήποτε για να μιλήσει με το γιατρό, για να πάρει μια εκτίμηση για τη γενική εικόνα, για να τον βοηθήσει γενικά.

Στην Αθήνα είναι ο οδοντίατρος.

ΜΙΤ όχι αλλά ΝASA ίσως; :D

Δε με νοιάζει πόσο χρεώνει την επίσκεψη ο κτηνίατρος, δεν έθεσα κανένα θέμα σχετικά με την επίσκεψη. Όσα κι αν χρεώνει αυτός που πάω. εγώ θα πηγαίνω. Κατ' αρχήν, κάτι που κανείς μας δεν ανέφερε και εγώ το θεωρώ πολύ σημαντικό, για 'σας μπορεί να μην είναι, τα σκυλιά μου τον εμπιστεύονται. Θέτω μόνο ένα θέμα για τα εμβόλια και κανένα άλλο.

Kritikopoula σε καταλαβαίνω περισσότερο απ' όσο φαντάζεσαι. Μπορεί να πάω στο γιατρό για 'μενα και να είμαι τελείως αδιάφορος. Όταν πάω όμως για τις φατσούλες μου μπορώ να γίνω ό,τι σκ@τα θες, από υποχόνδριος μέχρι ηλίθιος. Κι εκεί ο σωστός κτηνίατρος (που δεν το είχα ποτέ με τον προηγούμενο) αφήνει τα άλλα ραντεβού του αν έχει να περιμένουν (συνήθως με βάζει τελευταίο γιατί ξέρει :D) και κάθεται και κανακεύει εμένα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω παλι τα βλεπω μαλλον αλλιως και νομιζω οτι αν δεν εχεις αλη σχεση με τον εκτροφεα σου λογικο ειναι να εχεις καλες σχεσεις με τον κτηνιατρο το ενα φερνει το αλλο,οποιος δεν κανει οτι λεει ο κατασκευαστης ειναι φιλος του συνεργειου,το οποιο πολλες φορες εκμεταλευεται καταστασεις,και πουλαει ενισχυτικα βενζινης,γυαλιστικα,φαρδια λαστιχα,ζαντες,πραγματα που συνηθως κανουν πιο πολυ κακο παρα καλο,και οπως λεει και ο λαος μην μπλεξεις με μαστορες.
Για τα εμβολια πληρωνω 7 ευρω τωρα μαλλον 8 γιατι ειναι και της γριππης μεσα,ολοι τοσο πληρωνουν στον δικο μου γιατρο.

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Φιλέ omarock δεν έχουμε όλοι εκτροφέα... Κι όπως πρέπει να βρείς τον εκτροφέα που εμπιστευεσαι έτσι πρέπει να κάνεις και με τον κτηνιατρο και με τον εκπαιδευτή. Ο καθένας στον τομέα του κι όπως δεν γίνεται να ρωτήσω τον κτηνίατρο για μορφολογία και χαρακτήρα δεν μπορώ να ρωτήσω εκπαιδευτή και εκτροφέα για τα προβλήματα υγείας. Επιπλέον αν πας στο συνεργείο που
το οποιο πολλες φορες εκμεταλευεται καταστασεις,και πουλαει ενισχυτικα βενζινης,γυαλιστικα,φαρδια λαστιχα,ζαντες,πραγματα που συνηθως κανουν πιο πολυ κακο παρα καλο,και οπως λεει και ο λαος μην μπλεξεις με μαστορες
σημαίνει ότι αυτά ζητάς αυτά βρήκες. ή αυτά ηξερες αυτά ζήταγες.. Δεν είπα τυφλή εμπιστοσύνη, να κερδίσει την εμπιστοσύνη είπα..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.092
Νεότερο μέλος
renzo