Ερώτηση ....

Status
Κλειδωμένο θέμα

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες που δεν μένει έγκυος ή γίνεται απορρόφηση των εμβρύων.

Οι πιο συχνές αιτίες είναι

• λάθος στιγμή ζευγαρώματος.
Έκανες τεστ προγεστερόνης; Πότε και πόσες φορές ζευγάρωσε;

• Λοιμώξεις
έγινε καλλιέργεια κολπικού υγρού πριν το ζευγάρωμα;

• ερπητοιός
υπάρχει εμβόλιο, Eurican Herpes 205, την πρώτη δόση την κάνεις πριν το ζευγάρωμα, την δεύτερη 1-2 εβδομάδες πριν τη γέννα.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
ναι και αν θες μπορώ να σου δώσω τηλέφωνο και να επικοινωνήσεις μαζί του και να τον ρωτήσεις ο ίδιος για εμένα
Δεν σε ρώτησα ούτε για να σε ανακρίνω, ούτε για να μου απολογηθείς! :) Μην το παίρνεις έτσι! Απλά γενικά ως συμπεριφορά εκτροφέα εμένα, που δεν ξέρω και πολλά βέβαια, με ξενίζει και μου δείχνει λίγο ανευθυνότητα εκ μέρους του. ίσως κάνω λάθος, δεν ξέρω, αλλά δεν κάτι δεν μου κολλάει με τον συγκεκριμένο εκτροφέα.

canecorsokiki

Banned
Banned
26 Απριλίου 2012
38
0
ΡΟΔΟΣ
Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες που δεν μένει έγκυος ή γίνεται απορρόφηση των εμβρύων.

Οι πιο συχνές αιτίες είναι

• λάθος στιγμή ζευγαρώματος.
Έκανες τεστ προγεστερόνης; Πότε και πόσες φορές ζευγάρωσε;

• Λοιμώξεις
έγινε καλλιέργεια κολπικού υγρού πριν το ζευγάρωμα;

• ερπητοιός
υπάρχει εμβόλιο, Eurican Herpes 205, την πρώτη δόση την κάνεις πριν το ζευγάρωμα, την δεύτερη 1-2 εβδομάδες πριν τη γέννα.
για την στιγμή ζευγαρώματος το μόνο πράγμα που μου είπε ο γιατρός ήταν ότι από την στιγμή που σταματήσει να βγάζει αίμα έχω 8-10 μέρες να την ζευγαρώσω
για λοιμώξεις δεν μου είπε τίποτα όταν την πήρα να την δει και να μου πει ότι όλα είναι εντάξει όπως και για το εμβόλιο .... δυστηχώς νόμιζα ότι τα είχα κάνει όλα άλλα από ότι φαίνεται παρέλειψα αρκετά λόγω άγνοιας και στο ότι έμεινα σε αυτά που μου έλεγε ο γιατρός

canecorsokiki

Banned
Banned
26 Απριλίου 2012
38
0
ΡΟΔΟΣ
Δεν σε ρώτησα ούτε για να σε ανακρίνω, ούτε για να μου απολογηθείς! :) Μην το παίρνεις έτσι! Απλά γενικά ως συμπεριφορά εκτροφέα εμένα, που δεν ξέρω και πολλά βέβαια, με ξενίζει και μου δείχνει λίγο ανευθυνότητα εκ μέρους του. ίσως κάνω λάθος, δεν ξέρω, αλλά δεν κάτι δεν μου κολλάει με τον συγκεκριμένο εκτροφέα.
δεν το παίρνω σαν ανάκριση φίλε μου ... επείδη και εγώ καταλαβαίνω πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου άλλα και επείδη έχω καταλάβει πως σας φαίνεται παράξενο να δώσει το οκ εκτροφέας για ζευγάρωμα ( εγώ δεν έχω πείρα από συμπεριφορά εκτροφέων ) για αυτό έγραψα αυτό που έγραψα. ο εκτροφέας πάντως νομίζω πως είναι το καλύτερο στην Ελλάδα αν κρίνω από τα βραβεία που παίρνει.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δηλαδή την ζευγάρωσες χωρίς να ξέρεις αν είναι στις μέρες της.

ωορρηξία έχει με τιμές προγεστερόνης 4-10ng/mL, οι γόνιμες ημέρες είναι περίπου 48 ώρες μετά την ωορρηξία

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Για να καταλάβω δηλαδή κι εγώ σα μικρό παιδί που είμαι.

Μπαίνεις στη διαδικασία να δώσεις ένα κάρο χρήματα για ένα σωστό ζευγάρωμα/εγκυμοσύνη/γέννα/δήλωση στον ΚΟΕ/εμβολιασμό-εξετάσεις νεογέννητων κουταβιών/microchip και όλα τα απαραίτητα για να χαρίσεις τα κουτάβια;
Θα κάνεις τη δουλειά του εκτροφέα ως εθελοντική εργασία δηλαδή;

Μακάρι να είχα κι εγώ τόσα λεφτά για "πέταμα". Δεν το λέω ειρωνικά το πέταμα. Μου φαίνεται παράξενο να μην υπάρχει κανένα όφελος απ' αυτή την πράξη. Εκτός αν πραγματικά έχεις τόσα λεφτά να ξοδέψεις.
Και μου απαντάς:
ναι όντως έτσι είναι .... και όχι δεν έχω τόσα λεφτά για "πέταμα" ... θέλω να το κάνω, άλλα θέλω να εξασφαλίσω και τη σκύλα μου, ότι όλα θα πάνε καλά για την υγεία της ... άλλα και αυτή των κουταβιών ...
Και:
τα κουτάβια τα οποία θα χάριζα ξέρω τους ανθρώπους χρόνια, ξέρω τι άνθρωποι είναι, ξέρω αν αγαπούν τα σκυλιά και τα ζώα γενικώς, ξέρω αν είναι ικανοί για την ράτσα, τους ξέρω μια ζωή ... και έτσι θα τους τα δώσω με όλη μου την καρδιά γιατί ξέρω ότι θα έχουν τέλεια ζωή. για αυτό μην σας φαίνεται παράξενο όταν κάποιος λέει ότι θα χαρίσει κουτάβια .... υπάρχουν ακόμα καλοί άνθρωποι στο κόσμο που αξίζουν να τους χαρίσεις κάτι .... τέλος πάντων σας ευχαριστώ!
Και εδώ κάπου με μπερδεύεις:
εγώ δεν έκανα ούτε διαφήμιση εδώ μέσα ούτε ψέμματα είπα .... σκυλιά θα χάριζα, άλλα όπως ξέρετε οι σκύλοι δεν κάνουν μόνο δύο κάνουν πολλά περισσότερα εξού και η αγγελία .... είπα εγώ ότι θα τα χάριζα όλα?
Όντως δεν είπες ότι θα τα χάριζες όλα, αλλά δεν είπες ότι θα πουλούσες και κάποια απ' αυτά. Join the club των μαυραγοριτών δηλαδή.

Επίσης, έχε στο νου σου ότι η σκύλα σου μπορεί να κάνει μόνο δύο ή μόνο τρία και να μη σου βγει σωστά ο προϋπολογισμός...

canecorsokiki

Banned
Banned
26 Απριλίου 2012
38
0
ΡΟΔΟΣ
Δηλαδή την ζευγάρωσες χωρίς να ξέρεις αν είναι στις μέρες της.

ωορρηξία έχει με τιμές προγεστερόνης 4-10ng/mL, οι γόνιμες ημέρες είναι περίπου 48 ώρες μετά την ωορρηξία
ότι μου είπε ο γιατρός έκανα ... τσέκαρα ότι είχε σταματήσει το αίμα και μετά 2 μέρες την ζευγάρωσα ...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
δεν το παίρνω σαν ανάκριση φίλε μου ... επείδη και εγώ καταλαβαίνω πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου άλλα και επείδη έχω καταλάβει πως σας φαίνεται παράξενο να δώσει το οκ εκτροφέας για ζευγάρωμα ( εγώ δεν έχω πείρα από συμπεριφορά εκτροφέων ) για αυτό έγραψα αυτό που έγραψα. ο εκτροφέας πάντως νομίζω πως είναι το καλύτερο στην Ελλάδα αν κρίνω από τα βραβεία που παίρνει.
Δεν είμαι φίλος, είμαι φίλη! :D Eγώ σου είπα πως ούτε εγώ γνωρίζω πολλά από εκτροφείς, αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει μέσα στο forum, έχω την αίσθηση πως ένας υπεύθυνος εκτροφέας δεν θα το έκανε αυτό. Αλλά όπως είπα δεν μπορώ να ξέρω! Ελπίζω πάντως η σκυλίτσα σου να μην έχει κανένα πρόβλημα!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Επειδη προβλεπω να την ξαναζευγαρωνεις,οτι και να λεμε εμεις,βρες τουλαχιστον ενα σωστο κτηνιατρο.

Θα επρεπε μετα την δευτερη ενεση να κανει ελεγχο για ατελη διακοπη κυησης.
Μεχρι τωρα εχει σταθει τυχερη η σκυλιτσα,την παροιμια με την σταμνα φανταζομαι την ξερεις...

canecorsokiki

Banned
Banned
26 Απριλίου 2012
38
0
ΡΟΔΟΣ
Και μου απαντάς:

Και:

Και εδώ κάπου με μπερδεύεις:

Όντως δεν είπες ότι θα τα χάριζες όλα, αλλά δεν είπες ότι θα πουλούσες και κάποια απ' αυτά. Join the club των μαυραγοριτών δηλαδή.

Επίσης, έχε στο νου σου ότι η σκύλα σου μπορεί να κάνει μόνο δύο ή μόνο τρία και να μη σου βγει σωστά ο προϋπολογισμός...
ναι δεν το είπα γιατί δεν με ρώτησε κανείς ... και ναι το ήξερα αυτό ότι μπορούσε να έκανε 2 ή 3 όπως και δεν μου έκανε κανένα ... άλλα παιδιά δεν είναι το θέμα τα λεφτά ... εγώ με 2 -3 ναι δεν θα ήμουν ευχαριστημένος όντως .... θα ήθελα 4 ... να χάριζα τα 2 όπως το είχα στο πρόγραμμα, να κρατούσα το ένα που ήθελα για μένα και το άλλο να το έπαιρνε το παιδί του αρσενικού που το ήθελε και αυτός για τον εαυτό του ...

canecorsokiki

Banned
Banned
26 Απριλίου 2012
38
0
ΡΟΔΟΣ
Δεν είμαι φίλος, είμαι φίλη! :D Eγώ σου είπα πως ούτε εγώ γνωρίζω πολλά από εκτροφείς, αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει μέσα στο forum, έχω την αίσθηση πως ένας υπεύθυνος εκτροφέας δεν θα το έκανε αυτό. Αλλά όπως είπα δεν μπορώ να ξέρω! Ελπίζω πάντως η σκυλίτσα σου να μην έχει κανένα πρόβλημα!
σε ευχαριστώ

canecorsokiki

Banned
Banned
26 Απριλίου 2012
38
0
ΡΟΔΟΣ
Επειδη προβλεπω να την ξαναζευγαρωνεις,οτι και να λεμε εμεις,βρες τουλαχιστον ενα σωστο κτηνιατρο.

Θα επρεπε μετα την δευτερη ενεση να κανει ελεγχο για ατελη διακοπη κυησης.
Μεχρι τωρα εχει σταθει τυχερη η σκυλιτσα,την παροιμια με την σταμνα φανταζομαι την ξερεις...
για αυτό είχα μπει στο φόρουμ πριν πάρω σκυλί, για αυτό ρώτησα ότι ρώτησα για να μάθω περισσότερα και έμαθα πολλά πράγματα τα οποία δεν μου είπε ο γιατρός μου να κάνω και ούτε έκανε από μόνος του για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την υγεία της σκύλας μου ... και από ότι φαίνεται ή δεν ξέρει ή ξέρει ακριβώς τι κάνει για να βγάλει περισσότερα χρήματα στο μέλον ...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν κρατιέμαι οπότε θα γράψω την άποψη μου.

Εκτροφέας είναι όποιος ζευγαρώνει σκυλιά. Απο την στιγμή που σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε μια αναπαραγωγή θα πρέπει να δεχτείς ότι τυπικά θεωρείσαι εκτροφέας.

Τώρα... αν δεν ξέρεις τι κάνεις, πας στην τύχη, δεν ασχολήσαι με το να κριθούν τα σκυλιά σου απο έμπειρους (πχ. εκθεση μορφολογίας ή εξετάσεις εργασίας), δεν ψάχνεις κατάληλο επιβήτορα, δεν έχεις κατάληλη σκύλα για αναπαραγωγή, και πολλούς άλλους παράγοντες τότε ναι μεν είσαι εκτροφέας αλλά της πλάκας. Το "μα δεν είμαι εκτροφέας" είναι μια καραμέλα για να μη συγκριθείς με κάποιον ο οποίος ξέρει τι κάνει. 

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εγώ αναρωτιέμαι για την σκύλα σου δεν ανησυχείς; τι θα πει διεκόπη η κύηση. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά απέβαλε; Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μείνει κανένα πεθαμένο κουτάβι; Γιατί δεν της κάνεις έναν υπέρηχο ;

canecorsokiki

Banned
Banned
26 Απριλίου 2012
38
0
ΡΟΔΟΣ
Δεν κρατιέμαι οπότε θα γράψω την άποψη μου.

Εκτροφέας είναι όποιος ζευγαρώνει σκυλιά. Απο την στιγμή που σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε μια αναπαραγωγή θα πρέπει να δεχτείς ότι τυπικά θεωρείσαι εκτροφέας.

Τώρα... αν δεν ξέρεις τι κάνεις, πας στην τύχη, δεν ασχολήσαι με το να κριθούν τα σκυλιά σου απο έμπειρους (πχ. εκθεση μορφολογίας ή εξετάσεις εργασίας), δεν ψάχνεις κατάληλο επιβήτορα, δεν έχεις κατάληλη σκύλα για αναπαραγωγή, και πολλούς άλλους παράγοντες τότε ναι μεν είσαι εκτροφέας αλλά της πλάκας. Το "μα δεν είμαι εκτροφέας" είναι μια καραμέλα για να μη συγκριθείς με κάποιον ο οποίος ξέρει τι κάνει.
ναι φίλε μου δεν ξέρω τι κάνω ... νόμιζα πως έκανα τα πάντα όπως είπα και στην Αλέξια γιατί είχα στηριχθεί σε αυτά που μου είπε ο γιατρός μου ... αν το θέτεις όμως έτσι ότι είμαι εκτροφέας επειδή ζευγάρωσα τη σκύλα μου τότε ναι συμφωνώ μαζί σου.

canecorsokiki

Banned
Banned
26 Απριλίου 2012
38
0
ΡΟΔΟΣ
Εγώ αναρωτιέμαι για την σκύλα σου δεν ανησυχείς; τι θα πει διεκόπη η κύηση. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος αλλά απέβαλε; Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει μείνει κανένα πεθαμένο κουτάβι; Γιατί δεν της κάνεις έναν υπέρηχο ;
έχουν μπερδευτεί λίγο τα πράγματα ... μιλάμε για δύο γιατρούς, ο ένας είναι αυτός που της έκανε τις ενέσεις για να σταματήσει την κύησή της ένα χρόνο πριν, ο οποίος απλά έκανε τις ενέσεις και δεν μου είπε τίποτα για υπέρηχο μετά, απλά ότι ίσως γεννήση 1 - 2 μικρά και ίσως βγάλει και λίγες σκουρόχρωμες εκκρίσεις, κάτι που δεν έκανε τίποτα από τα δύο.

ο άλλος έιναι αυτός που την πήγα τώρα και μου είπε διάφορα πράγματα να κάνω πριν την ζευγαρώσω και που μου είπε πως είναι εντάξει ... όταν ζευγάρωσε μετά 20 ημέρες την πήγα και της έκανε υπέρηχο και μου είπε πως είναι έγκυος, είχε βάλει και κιλά ... μετά την πάω πάλι στις 40 μέρες τα ίδια κιλά η σκύλα και μου λέει το εξής " περίμενα να δω σχηματισμένα κουτάβια πια άλλα δεν βλέπω τίποτα, παρά μόνο οστά ή την επηρέασε το φάρμακο που της έβαλες πέρυσι και ξανασταμάτησε την κύησή της, τα οστά θα τα απορροφήσει ο οργανισμός της ή δεν τα βλέπω τα κουτάβια λόγω λίπους " και από αυτό ήρθε και το ερώτημα που σας έκανα ... μου είπε να ξαναπάω μετά από 10 ημέρες,άλλα δεν πήγα ... μου φάνηκαν περίεργα όλα αυτά ... εγώ νομίζω πως δεν ήταν έγκυος από την αρχή και ότι τα κιλά τα πήρε γιατί μετά το ζευγάρωμα την τάιζα περισσότερο και την κινούσα λιγότερο λόγω πιθανής εγκυμοσύνης ....

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
ναι ... ο αρσενικός ήτανε λίγο χαζούλης και δεν έβρισκε στόχο :)
Αν είχες πάει σε εκτροφές για την επιβίβαση δεν θα είχες τέτοιο πρόβλημα, ο εκτρεφέας ξέρει πως να τα βοηθήσει στο ζευγάρωμα. Ο εκτροφέας της δεν σε καθοδηγεί;

Συνήθως ζευγαρωνουμε 2 φορές, μέρα πάρα μέρα. Όπως σου είπε και η yasemin παραπάνω, βρες ένα σωστό κτηνίατρο, γιατί στο τέλος θα χάσεις και τη σκύλα σου.

Επίσης θα σε συμβούλευα να την πας τουλάχιστον σε μια έκθεση να δεις αν μορφολογικά αξίζει για την αναπαραγωγή. Αρχές Ιουνίου έχει στην Σύρο με κριτή την Μαρία Γκινάλα
[h=1]Εκθέσεις Μορφολογίας Σύρου 2 & 3 Ιουνίου 2012[/h] και μετά στον Μαραθώνα
[h=1]22-24 Ιουνίου Eκθέσεις ΚΟΕ + Mediterranean Winner[/h]

canecorsokiki

Banned
Banned
26 Απριλίου 2012
38
0
ΡΟΔΟΣ
Αν είχες πάει σε εκτροφές για την επιβίβαση δεν θα είχες τέτοιο πρόβλημα, ο εκτρεφέας ξέρει πως να τα βοηθήσει στο ζευγάρωμα. Ο εκτροφέας της δεν σε καθοδηγεί;

Συνήθως ζευγαρωνουμε 2 φορές, μέρα πάρα μέρα. Όπως σου είπε και η yasemin παραπάνω, βρες ένα σωστό κτηνίατρο, γιατί στο τέλος θα χάσεις και τη σκύλα σου.

Επίσης θα σε συμβούλευα να την πας τουλάχιστον σε μια έκθεση να δεις αν μορφολογικά αξίζει για την αναπαραγωγή. Αρχές Ιουνίου έχει στην Σύρο με κριτή την Μαρία Γκινάλα
Εκθέσεις Μορφολογίας Σύρου 2 & 3 Ιουνίου 2012

και μετά στον Μαραθώνα
22-24 Ιουνίου Eκθέσεις ΚΟΕ + Mediterranean Winner
όχι δεν τον ρώτησα για αυτό το θέμα ... ο γιατρός μόνο μου είπε να την αφήσω μερικές μέρες στον αρσενικό για να προσπαθούν συνέχεια ... πράγμα που δεν έκανα
μακάρι να μπορούσα να την πάω άλλα λόγω δουλειάς είναι λίγο δύσκολο

Status
Κλειδωμένο θέμα