Ερώτηση

theloskulo

Member
10 Οκτωβρίου 2009
5
0
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα και από μένα. Νομίζω πως το username μου τα λέει όλα. Θέλω σκύλο. Το θέμα είναι πως -νομίζω πως- έχω αλλεργία στις τρίχες των ζώων (εχω μια γάτα στον κήπο και έχω παρατηρήσει τα συμπτώματα αλλά και σε σκυλιά φίλων). Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει κάτι? Κάποιο φάρμακο? Ή να συμφιλιωθώ με την ιδέα πως δεν θα αποκτήσω ποτέ σκυλί?? :(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να πας σε γιατρό να δεις αν η αλλεργία όντως οφείλεται σε τρίχα; Και τι τρίχα; Τρίχα γάτας και τρίχα σκύλου δεν είναι το ιδιο.
Μην πάρεις σκυλί αν είσαι αλλεργική.

theloskulo

Member
10 Οκτωβρίου 2009
5
0
Θεσσαλονίκη
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Σκοπεύω να πάω να κάνω εξετάσεις απλά είπα να ρωτήσω σε αυτό το forum πρώτα μήπως υπάρχει κάποιος με το ίδιο πρόβλημα. ΥΓ. αλλεργικός είμαι, όχι αλλεργική :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Συνήθως δεν παρουσιάζονται αλλεργίες λόγω της τρίχας των σκύλων, αλλά λόγω του σάλιου. Από κει και πέρα το κανισάκι δεν χάνει τρίχα ΠΟΤΕ. Επίσης το άτριχο chinese crested μπορεί να είναι καλή επιλογή :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν υπάρχει απόλυτα "υποαλεργικός" σκύλος.
Παρ' όλ' αυτά υπάρχουν αλεργικοί που έχουν σκύλους και παίρνουν φάρμακα όταν έχουν εξάρσεις (μάλλον έχει να κάνει και με την ένταση της αλεργίας).

Προφανώς θα πρέπει αν επισκευτείς έναν γιατρό. Άσχετα με το αν θες σκύλο ή όχι, ώρα είναι να μάθεις αν είσαι αλεργικός ή όχι. Και ο γιατρός είναι ο καλύτερος άνθρωπος να σ' ενημερώσει για αγωγή ή/και θεραπείες που υπάρχουν και αν κάνουν για την δική σου περίπτωση.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Νομίζω συνήθως ο αλλεργικός στην γάτα δεν είναι αλλεργικός στον σκύλο. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο ... πχ "αλλεργία στην τρίχα".

Αυτό που πρέπει να σκεφτείς πρίν ή και αφού λύσεις το πρόβλημα σε έναν γιατρό, είναι μήπως θές τόσο πολύ έναν σκύλο επειδή δεν μπορείς να τον έχεις ? :) ;)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι συμφωνω με τον προλαλησαντα και επιπλεον να μην προβεις σε κινηση -σε περιπτωση που διαπιστωθει οτι εισαι αλλεργικος- να παρεις σκυλο με κοντο τριχωμα ως λυση στο προβλημα σου!

theloskulo

Member
10 Οκτωβρίου 2009
5
0
Θεσσαλονίκη
Ναι συμφωνω με τον προλαλησαντα και επιπλεον να μην προβεις σε κινηση -σε περιπτωση που διαπιστωθει οτι εισαι αλλεργικος- να παρεις σκυλο με κοντο τριχωμα ως λυση στο προβλημα σου!
Σε περίπτωση που είμαι πράγματι αλλεργικός δεν πρόκειται να πάρω σκύλο. Δεν θέλω ΤΟΣΟ πολυ έναν σκύλο(αυτό δείχνει το username άραγε???) απλά θέλω να ξέρω τι εναλλακτικές επιλογές έχω.

theloskulo

Member
10 Οκτωβρίου 2009
5
0
Θεσσαλονίκη
Νομίζω συνήθως ο αλλεργικός στην γάτα δεν είναι αλλεργικός στον σκύλο. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο ... πχ "αλλεργία στην τρίχα".

Αυτό που πρέπει να σκεφτείς πρίν ή και αφού λύσεις το πρόβλημα σε έναν γιατρό, είναι μήπως θές τόσο πολύ έναν σκύλο επειδή δεν μπορείς να τον έχεις ? :) ;)
Δεν μου φαίνεται λογικό να θέλω κάτι(τόσο πολύ όπως λες) που θα με κάνει να είμαι συνέχεια με συμπτώματα αλλεργίας(ρινίτιδα, τσούξιμο στα μάτια κλπ.). Αν δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγω(θεραπεία) απλά δεν θα πάρω σκύλο.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ωραια, πηγαινε σε εναν γιατρο να εξακριβωσεις θεωρητικα εαν εχεις αλλεργια στους σκυλους και μετα, πηγαινε εθελοντικα σε ενα καταφυγιο να τους περιποιηθεις, βγαλεις βολτα και αν διαπιστωσεις πως και πρακτικα,ΟΝΤΩΣ δεν εχεις αλλεργια:p, τοτε παρε .

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
εχεις δοκιμασει να ερθεις σε επαφη με τα σκυλακια που θεωρουνται οτι σου ταιριαζουν? κανις, πορτογαλεζικος νεροσκυλος, chinese κατι?

theloskulo

Member
10 Οκτωβρίου 2009
5
0
Θεσσαλονίκη
Χμ, ένα κανίς που είχε μια γνωστη μου δεν μου δημιουργησε κανένα πρόβλημα απ'όσο θυμάμαι. Αλλά το 15 μηνων γερμανικό ποιμενικό του θείου μου πλέον δεν το πλησιάζω καν :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Χμ, ένα κανίς που είχε μια γνωστη μου δεν μου δημιουργησε κανένα πρόβλημα απ'όσο θυμάμαι. Αλλά το 15 μηνων γερμανικό ποιμενικό του θείου μου πλέον δεν το πλησιάζω καν :D
:cuniaoo::cuniaoo::cuniaoo::cuniaoo::cuniaoo:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ωραια, πηγαινε σε εναν γιατρο να εξακριβωσεις θεωρητικα εαν εχεις αλλεργια στους σκυλους και μετα, πηγαινε εθελοντικα σε ενα καταφυγιο να τους περιποιηθεις, βγαλεις βολτα και αν διαπιστωσεις πως και πρακτικα,ΟΝΤΩΣ δεν εχεις αλλεργια:p, τοτε παρε .

Καταπληκτική ιδέα!!!!:)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Έχω φίλη που έχει αλλεργία στα ζώα σκύλους και γάτες κι έχει σχέση με το δέρμα τους αν θυμάμαι καλά, και όχι με την τρίχα.
Έχω και φίλη κτηνίατρο που έχει αλλεργία στα ζώα! :paja1: Παίρνει φάρμακο καθημερινά κι έχει κι ένα σπρέϋ για αν χρειαστεί.

despoina26

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
137
0
λοιπον ακου το περιεργο...εχω σκυλια απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου...
οταν καποια στιγμη εφτασα στα 16 εχασα το πιο τελειο κολει του κοσμου και πηρα ενα ημιαιμο κανις γκριφον.
με αυτο λοιπον εμφανιστηκαν και οι πρωτες αλλεργιες και κυριως οταν ηταν κοντοκουρεμενη.πλεον επειδη εφυγα απο το πατρικο μου και οι γονεις μου δεν μπορουν χωρις την μικρη νινα αποφασησα και πηρα σαμογιεν...την εχω λιγο καιρο,σχεδον 2 μηνες.
καθε φορα που την αγγιζα και επαιζα μαζι της πετουσα εξανθηματα και ειχα τραγικη καταρροη...δεν εκανα απολυτως τπτ γι'αυτο,απλα ηξερα πως θα ταλαιπωρηθω για καμμια ωρα και δεν με επιρρεαζε .
εντελως ξαφνικα αυτα σταματησαν...δε ξερω πως αλλα πλεον δεν ειναι το ιδιο τραγικα με τοτε,λιγη φαγουρα εως ανεπαισθητη!!!
δε λεω πως συμβαινει σε ολους αυτο αλλα συμβαινει και αυτο...παντως εγω κατι χειροτερο απο φαγουρα και μιξες δεν ειχα...οποτε μικρο το κακο!!!:):p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr