Ετεροχρωμία

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Κάποια μηνύματα μεταφέρθηκαν από ΕΔΩ.

admin

.....................................................................................................

Heterochromia
- σε τι ποσοστό των κουταβιών μιας γέννας μεταδίδεται σε περίπτωση που την "κουβαλάει" μόνο ο ένας γονέας?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
έχω κρατήσει μια θυλικά λαμπραντορίνα απο δική μου γέννα που είναι τώρα ενός χρόνου, στους 6 μήνες μου παρουσίασε κατι σαν ετεροχρωμία (διαφορά απόχρωσης του καφέ), τα μάτια δεν έχουν άλλο πρόβλημα, στην φυλή δεν είναι καθόλου συνηθισμένο, στους προγόνους της δεν υπήρχε απο την έρευνα που έκανα.
Οι κριτές που την έδειξα μου είπαν οτι δεν βλέπουν πρόβλημα με την διαφορά απόχρωσης, για μένα όμως είναι σημαντικό να μάθω εαν μπορεί να το μεταδώσει.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Heterochromia - σε τι ποσοστό των κουταβιών μιας γέννας μεταδίδεται σε περίπτωση που την "κουβαλάει" μόνο ο ένας γονέας?
βασικα το πως μεταδιδεται το κοιταξες? πως εισαι σιγουρη οτι το εχει μονο ενας γονεας? η σκεφτεσαι να την βαλεις στην εκτροφη?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
βασικα το πως μεταδιδεται το κοιταξες?
άγνωστο πως το αποκτήσαμε.

πως εισαι σιγουρη οτι το εχει μονο ενας γονεας?
Είμαι σίγουρος τουλάχιστον για τον έναν, για την νεαρή δεν ξέρω καν εαν το κουβαλάει ή είναι μόνο φαινότυπος.

η σκεφτεσαι να την βαλεις στην εκτροφη?
Γι'αυτό ακριβώς την κράτησα, γι αυτό κάνω και την έρευνα και έχω ζαλίσει όλον τον κόσμο (και το εννοώ) με ερωτήσεις παίρνω απόψεις για να αποφασίσω τι θα κάνω.

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
άγνωστο πως το αποκτήσαμε.

Είμαι σίγουρος τουλάχιστον για τον έναν, για την νεαρή δεν ξέρω καν εαν το κουβαλάει ή είναι μόνο φαινότυπος.

Γι'αυτό ακριβώς την κράτησα, γι αυτό κάνω και την έρευνα και έχω ζαλίσει όλον τον κόσμο (και το εννοώ) με ερωτήσεις παίρνω απόψεις για να αποφασίσω τι θα κάνω.
Με μπέρδεψες λίγο.... η μητέρα εκφράζει το ίδιο χαρακτηριστικό, ή όχι...

Ανεξαρτήτως, επειδή μπορεί να είναι & επίκτητο αλλά και γενετικά μεταδιδόμενο χαρακτηριστικό, και επειδή δεν έχουμε σαφή εικόνα της έκτασης και της μορφής του αποχρωματισμού, θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο διαβασμένο κτηνίατρο για να το εξετάσει...

πολλά μπορούν να παίζουν, δύσκολο να καταλήξεις σε ένα μοναδικό συμπέρασμα (εκτός και αν μπορεί να διαγνωσθεί κάποιο φυσιολογικό αίτιο)...

αν ήταν Σιβηρικό να σε έβαζα σε μία κατεύθυνση...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Με μπέρδεψες λίγο.... η μητέρα εκφράζει το ίδιο χαρακτηριστικό, ή όχι...
οχι και κανένας πρόσφατος πρόγονος απο όσο γνωρίζω.

Σκούντζου?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.