Ευθανασία και αυτοκτονία!!

Status
Κλειδωμένο θέμα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Μη κρίνουμε από τους εαυτούς μας παιδιά. Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα ούτε για το γεγονός ούτε για τον άνθρωπο αυτό. Μπορεί να εξαναγκάστηκε απο εξωτερικούς παράγοντες για την ευθανασία και μετά απλά να μην το άντεξε. Κάποιοι άνθρωποι είναι τόαο ευαίσθητοι που κάποιοι άλλοι με ευκολία λέμε για αυτούς "δεν είναι στα καλά τους".

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Διαφωνω. Αναλογα τον ανθρωπο. Σε μερικους τα ορια ειναι λεπτα.
Συμφωνω. Υπαρχει κατι που λεγεται ευαισθησια και σιγουρα διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο και απο θεμα σε θεμα, και υπαρχει και κατι που λεγεται "τυψεις συνειδησεως" που το γνωριζει μονο αυτος που το νιωθει. Και που δεν μπορει σιγουρα να το δει καποιος απο 8000 χλμ μακρια...

Sent from my Galaxy S II using Tapatalk

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Νομιζω οτι δεν εισαστε στα καλα σας...

Εδω εχουμε την υπέρτατη αφοσίωση ανθρώπου σε σκύλου που εχω δει ποτε!
Ο ανθρωπος ηταν καλλιτεχνης αρα κατα πασα πιθανοτητα ευαισθητος και ευαισθητοποιημενος.
Στο σημειωμα το γραφει ξακαθαρα: "Προδωσα τον σκυλο μου."
Μπορει τα αιτια να ηταν βαθυτερα, αλλα η αφορμη ειναι παντα σημαντικη.
Προσωπικα μεσα απο την πραξη του αυτη, διακρινω ευαισθησια, σεβασμο για την ζωη, μεταμελεια, υψηλά ιδανικά.

Ο ηθοποιος ενηργησε σαν πιστος σκυλος/συντροφος. Eκανε οτι θα εκανε και ο σκυλος του αν εκεινος πεθαινε πρωτος: Tον ακολουθησε.
Lovey σπάνια διαφωνώ μαζί σου... αλλά... ήρθε αυτή η στιγμή :p

Καλημέρα καταρχήν,
υπέρτατη αφοσίωση ενός ανθρώπου σε ένα σκύλο είναι να σκοτώνεις το σκυλί σου επειδή ένα (_)_)χαρτο μιας πολυκατοικίας σου λέει ότι δεν μπορείς να το έχεις άλλο εκεί;
Ο άνθρωπος ήταν καλλιτέχνης επειδή είχε παίξει σε 1 σαπουνόπερα όλη και όλη; Επειδή είναι ηθοποιός θεωρείς ότι είναι ευαίσθητος και ευαισθητοποιημένος; ( Για παράδειγμα, τα χειρότερα γράφονται για τον Τζόνι Ντεπ και τις "ευαισθησίες" του... τις ανύπαρκτες. )
Δεν πρόδωσε τον σκύλο του, σκότωσε τον σκύλο του.
Στην πράξη αυτή δεν διακρίνω ευαισθησία, κανένα σεβασμό για την ζωή, αφού αφαίρεσε μία!
Δεν διακρίνω μεταμέλεια, διακρίνω έναν άνθρωπο που δεν είχε την δύναμη τουλάχιστον να μετανιώσει το λάθος του και να ζήσει με αυτό!
Φουλ αδυναμία! Κανένα ιδανικό.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ήταν πιστός σύντροφος.
Ο σκύλος του δεν θα έπαιρνε ποτέ απόφαση να στερήσει την ζωή του ιδιοκτήτη του.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πιστεύω ότι (και επειδή ο άνθρωπος ήταν λίγο διάσημος) έχουμε μια τυπική περίπτωση δραματοποίησης των γεγονότων από τον Τύπο. Ο άνθρωπος πήγε από overdose.

Τώρα πώς, γιατί και τι έγινε πριν απ' αυτό ούτε το ξέρουμε ούτε κάτι δημοσιογράφοι της πλάκας θα μας το πούνε.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Συμφωνω απολυτα με τη miminoula και να προσθεσω οτι το μετρο της ευαισθησιας καποιου δε το βλεπουμε με κριτηριο το ποσο κοντα φτανει στην αυτοκτονια. Η πραξη της αυτοκτονιας ειναι αδυναμια και οχι δυναμη ψυχης.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Πιστεύω ότι (και επειδή ο άνθρωπος ήταν λίγο διάσημος) έχουμε μια τυπική περίπτωση δραματοποίησης των γεγονότων από τον Τύπο. Ο άνθρωπος πήγε από overdose.

Τώρα πώς, γιατί και τι έγινε πριν απ' αυτό ούτε το ξέρουμε ούτε κάτι δημοσιογράφοι της πλάκας θα μας το πούνε.
Eίναι κι αυτό μια άποψη! Γειά σου ρε Λίζα πάντα δίνεις μια φρέσκια νότα σε μία συζήτηση ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Εγώ δεν θα μπορούσα να διαφωνώ περισσοτερο με την ανάλυση της minimoula :)
Για πολλούς και διαφόρους λόγους αλλά δεν έχω χρόνο να τους αναλύσω τώρα.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Εγώ δεν θα μπορούσα να διαφωνώ περισσοτερο με την ανάλυση της minimoula :)
Για πολλούς και διαφόρους λόγους αλλά δεν έχω χρόνο να τους αναλύσω τώρα.
ωραία αφού διαφωνείς με την minimoula ... ίσως να συμφωνείς με την miminoula :p :D

Κάποια στιγμή θα με ενδιέφερε να το αναλύσεις παραπάνω! Σαφώς δεν σημαίνει ότι είναι σωστή η άποψη η δικιά μου, ούτε προσπαθώ να την επιβάλλω! Απλά θα ήθελα να δω πιο αναλυμένη την άλλη πλευρά του νομίσματος που λέμε... ! Ίσως υπάρχουν πράγματα που δεν συμπεριλαμβάνω στην διαδικασία που προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στην θέση του και να καταλάβω το γιατί έγινε αυτό! :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
ωραία αφού διαφωνείς με την minimoula ... ίσως να συμφωνείς με την miminoula :p :D
Είτε minimoula ή miminoula η διαφωνία παραμένει. Πολύ ευχαρίστως να στην αναλύσω σε pm αργότερα.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Η πραξη της αυτοκτονιας ειναι αδυναμια και οχι δυναμη ψυχης.
Oχι παντα. Καποιοι στην Ιαπωνια μεχρι και προσφατα κανανε χαρακιρι(και οχι λογω αδυναμιας)φανταζομαι οι περισσοτεροι γνωριζουμε το γιατι, ασχετα αν(εμεις) δεν θα ειχαμε την δυναμη ποτε να το κανουμε...

Η mareco εχει μια ωραια υπογραφη...;)

Επισης καποιοι "καμικαζι" πεφτανε με τα αεροπλανα τους στον εχθρο αυτοκτονωντας στην πραξη και αυτοι απο ''αδυναμια''...;

Τα στοιχεια της αφοσιωσης και των τυψεων συνειδησεως, λειπουν και απο τα δυο παραδειγματα; Απο εμας, εδω, σημερα, σιγουρα λειπουν... :(

Sent from my Galaxy S II using Tapatalk

Last edited:

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Είτε minimoula ή miminoula η διαφωνία παραμένει. Πολύ ευχαρίστως να στην αναλύσω σε pm αργότερα.
Ναι οκ ! Πλακίτσα έκανα με το νικ μου επειδή 99% το γράφετε όλοι λάθος! :p
Θα περιμένω :) Καλημέρα!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Lovey σπάνια διαφωνώ μαζί σου... αλλά... ήρθε αυτή η στιγμή :p

Καλημέρα καταρχήν,
υπέρτατη αφοσίωση ενός ανθρώπου σε ένα σκύλο είναι να σκοτώνεις το σκυλί σου επειδή ένα (_)_)χαρτο μιας πολυκατοικίας σου λέει ότι δεν μπορείς να το έχεις άλλο εκεί;
Ο άνθρωπος ήταν καλλιτέχνης επειδή είχε παίξει σε 1 σαπουνόπερα όλη και όλη; Επειδή είναι ηθοποιός θεωρείς ότι είναι ευαίσθητος και ευαισθητοποιημένος; ( Για παράδειγμα, τα χειρότερα γράφονται για τον Τζόνι Ντεπ και τις "ευαισθησίες" του... τις ανύπαρκτες. )
Δεν πρόδωσε τον σκύλο του, σκότωσε τον σκύλο του.
Στην πράξη αυτή δεν διακρίνω ευαισθησία, κανένα σεβασμό για την ζωή, αφού αφαίρεσε μία!
Δεν διακρίνω μεταμέλεια, διακρίνω έναν άνθρωπο που δεν είχε την δύναμη τουλάχιστον να μετανιώσει το λάθος του και να ζήσει με αυτό!
Φουλ αδυναμία! Κανένα ιδανικό.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ήταν πιστός σύντροφος.
Ο σκύλος του δεν θα έπαιρνε ποτέ απόφαση να στερήσει την ζωή του ιδιοκτήτη του.

minimula θυμασαι την ταινια Tιτανικος του James Cameron? Θυμασαι τη σκηνη που το μελος του πληρωματος, μεσα στην ταραχη του, να συγκρατησει τον απελπισμενο οχλο που ετρεχε να σωθει, πυροβολει και σκοτωνει εναν επιβατη? Θυμασαι οτι μολις συνειδητοποιησε την πράξη του, στρεφει το οπλο επανω του και αυτοκτονει? Και σας ρωτω τωρα:
Aυτος ο ανθρωπος δεν ειχε υψηλά ιδανικα?

Μα ακριβως επειδη εχει υψηλά ιδανικα και σεβασμο για τη ζωη που μολις αφαιρεσε προβαινει στην αυτοκτονια. Αλλιως θα κοιταζε να σωσει το τομαρι του.

Το ιδιο λοιπον εχουμε και με τον ηθοποιο. Δεν αντεξε που προδωσε τα υψηλα ιδανικα του, που προδωσε τον σκυλο του, που αφαιρεσαι μια ζωη και αυτοκτονει.

Που ειναι το δυσκολο? Με τρομαζει που καποιοι δυσκολευονται να το κατανοησουν...

Last edited:

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
minimula θυμασαι την ταινια Tιτανικος του James Cameron? Θυμασαι τη σκηνη που το μελος του πληρωματος, μεσα στην ταραχη του, να συγκρατησει τον απελπισμενο οχλο που ετρεχε να σωθει, πυροβολει και σκοτωνει εναν επιβατη? Θυμασαι οτι μολις συνειδητοποιησε την πράξη του, στρεφει το οπλο επανω του και αυτοκτονει? Και σας ρωτω τωρα:
Aυτος ο ανθρωπος δεν ειχε υψηλά ιδανικα?

Μα ακριβως επειδη εχει υψηλά ιδανικα και σεβασμο για τη ζωη που μολις αφαιρεσε προβαινει στην αυτοκτονια. Αλλιως θα κοιταζε να σωσει το τομαρι του.

Το ιδιο λοιπον εχουμε και με τον ηθοποιο. Δεν αντεξε που προδωσε τα υψηλα ιδανικα του, που προδωσε τον σκυλο του, που αφαιρεσαι μια ζωη και αυτοκτονεισαι.

Που ειναι το δυσκολο? Με τρομαζει που καποιοι δυσκολευονται να το κατανοησουν...
Lovey the Rot :p
δηλαδή αν εμένα αύριο μου απαγορεύσουν στην πολυκατοικία που μένω να έχω σκυλιά, αυτομάτως μέσα στην ταραχή μου θα πάρω ένα όπλο και θα σκοτώσω τα σκυλιά μου και αυτό θα δείχνει ότι έχω υψηλά ιδανικά;

Η σκηνή στον Τιτανικό, την ώρα που γίνεται ο χαμός, το πλήθος τρέχει πανικόβλητο, ουρλιάζουν, κλαίνε και ξέρεις ότι πας να κάνεις παρέα στις τσιπούρες είναι το ίδιο στρεσογόνα κατάσταση με το να σου ανακοινώσουν από την πολυκατοικία σου ότι απαγορεύτηκαν οι σκύλοι;

Ξέρεις την βλακεία, την δειλία και τα ψυχολογικά που έχουν ορισμένοι σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να τα αντιμετωπίσω ως "υψηλά ιδανικά" ή "Σεβασμό για την ζωή".

Εξορισμού, αυτός που αφαιρεί άλλη ζωή ή ακόμα και την δική του, ΔΕΝ σέβεται την ζωή.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Δυσκολευομαι παρα πολυ να ακολουθησω τη λογικη σας... αλλα επειδη θα ειμαστε οff topic και off forum ας το αφησω..

Μονο να πω οτι υπαρχουν και οι καμικαζι που ζωνονται με εκρηκτικα και ανατιναζουν ενα τρενο σκοτωνοντας εκατονταδες ανθρωπους... αφοσιωση εχουν και αυτοι ;)

Η υπογραφη της mareco κατα τη γνωμη μου δεν εχει ΚΑΜΙΑ απολυτως θεση στο θεμα αυτο :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Η υπογραφη της mareco κατα τη γνωμη μου δεν εχει ΚΑΜΙΑ απολυτως θεση στο θεμα αυτο :)
Εχει σχεση με τους ανθρωπους γενικοτερα, και στο θεμα μας εμπλεκονται και τετοιοι...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Και εγώ δεν θέλω να συνεχίσω την συζήτηση. Για όποιον ενδιαφέρεται για τα αίτια των αυτοκτονιών και ποιοι είναι αυτοί που επιλέγουν τέτοια λύση, ας κάνει μία βόλτα στην ΚΛΙΜΑΚΑ και ας μιλήσει με ανθρώπους που βιώνουν το πρόβλημα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εχει σχεση με τους ανθρωπους γενικοτερα, και στο θεμα μας εμπλεκονται και τετοιοι...
Ναι μονο που...
Το να πεθανει καποιος υπερασπιζόμενος τα ιδανικα του, την πατριδα του, τα πιστευω του ειναι μια ανθρώπινη αξια. Εξίσου μεγαλη αξια είναι να προσφέρει κανείς τη ζωή του υπερασπιζόμενος ιδεες. Ακόμη μεγαλύτερη αξια είναι να αψηφήσει κάποιος και να χάσει τη ζωη του προσπαθωντας να σώσει ένα συνανθρωπο του που χαροπαλευει. Αυτα ειναι αυτοθυσια. Η αυτοκτονια δεν ειναι αυτοθυσια, ειναι μια πραξη που στερειτε λογικης και ηθικης. Ο αυτοχειρας δεν εκτιμαει και δεν υπολογιζει την αξια της ζωης. Ο αυτοχειρας που παιρνει και αλλους μαζι του ακομα χειροτερα.

Status
Κλειδωμένο θέμα