Ευκοίλια και καρκίνος

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παιδιά, χρειάζομαι τη γνώμη σας γιατί έχω τσατιστεί.

Ο σκύλος μου έχει ευκοίλιες, αλλά όχι πάντα. Δηλαδή, εμφανίζονται και μετά σταματάνε για ένα διάστημα (2 εβδομάδες) και μετά ξαναεμφανίζονται. Οταν εμφανιστούν κράτανε περίπου 1-2-3 μέρες. Πήγα σε κτηνίατρο και έκανα ανάλυση, τον εξέτασε και μου είπε το εξής: επειδή βρέθηκε αρνητικός σε παράσιτα και βακτηρίδια, μου είπε να μην του δίνω κονσέρβες, να του δίνω μόνο ξηρή τροφή (Royal Canin, που του δίνω και τώρα). Αν ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα, να έρθω να κάνω ακτινογραφίες, να μην είναι τυχόν όγκος, αλλά μου είπε πως οι πιθανότητες γι'αυτό είναι μικρές, αφού ο σκύλος είναι μόνο τριών χρονών.

Το είπα στους γονείς μου όπως τα είπε ο κτηνίατρος, και μου είπανε να μην ακούω οποιονδήποτε.

Με νευρίασαν επειδή το να αρνούμαι να δεχτώ κάτι επειδή το φοβάμαι, δε σημαίνει πως δεν είναι πιθανό να υπάρχει στην πραγματικότητα. Εγώ είμαι έτοιμη να το δεχτώ, όπως και να 'χει το πράγμα, και αν δεν είναι η τροφή το πρόβλημα, θα τον πάω για ακτηνογραφία.

Θέλω να ρωτήσω εσάς: μήπως το παίρνω πολύ σοβαρά; Μήπως οι γονείς μου έχουν δίκιο; Μήπως δε θα 'πρεπε να σπατάλαω τα νεύρα μου και το χρόνο ακούγοντας κτηνιάτρους;

Ευχαριστώ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το είπα στους γονείς μου όπως τα είπε ο κτηνίατρος, και μου είπανε να μην ακούω οποιονδήποτε.
Ο «οποιοσδήποτε» είναι ο γιατρός που εξέτασε το σκυλί σου?
Και ποιον να ακούς δηλαδή αν δεν ακούσεις τον κτηνίατρο σου? Τις χαρτορίχτρες ή τις καφετζουδες?

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
To πιο σημαντικό είναι να είσαι σίγουρη. Εγώ θα το έκανα, ακόμα και αν ήταν απλώς η φαντασία μου και δεν θα το μετάνιωνα. Εν πάση περιπτώση το να μην ξέρεις και να βασανίζεις τον εαυτό σου είναι χειρότερο από το να ξέρεις και να κοιμάσαι ήσυχη. Κάνε αυτό που είναι σωστό σύμφωνα με τον κτηνίατρο και τη συνείδηση σου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ελα μου ντε. Και εγώ αυτής της γνώμης είμαι.

Ετσι κι αλλιώς, μάλλον το πρόβλημα της διατροφής είναι επειδή τα λαμπραντόρ είναι γνωστά για το ευαίσθητο πεπτικό σύστημα, αλλά απ' την άλλη θα έκανα το παν για το σκυλί μου αν το πρόβλημα παραμείνει.

Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως ξέρουν τα πάντα, και ιατρικά και κρηνιατρικά και ψυχολογικά! :D

Απλά βάζω το δάχτυλο στο μέτωπο και λέω: μήπως ΥΠΕΡΒΑΛΩ;

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Στα θέματα της υγείας τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Ακολούθησε τη δίαιτα και αν δεν έχει αποτελέσματα κάνε τις ακτινογραφίες όπως σου είπε ο κτηνίατρος. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Πάντως καλό είναι να αποφεύγουμε περιττές ναρκώσεις μόνο και μόνο για να μας φεύγουνε οι ιδέες.
Αυτός θα ήτανε και ο μόνος λόγος που θα το ξανασκεφτόμουνα και θα έπαιρνα και μια 2η γνώμη.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ο σκύλος μου έχει ευκοίλιες, αλλά όχι πάντα. Δηλαδή, εμφανίζονται και μετά σταματάνε για ένα διάστημα (2 εβδομάδες) και μετά ξαναεμφανίζονται. Οταν εμφανιστούν κράτανε περίπου 1-2-3 μέρες. Πήγα σε κτηνίατρο και έκανα ανάλυση, τον εξέτασε και μου είπε το εξής: επειδή βρέθηκε αρνητικός σε παράσιτα και βακτηρίδια, μου είπε να μην του δίνω κονσέρβες, να του δίνω μόνο ξηρή τροφή (Royal Canin, που του δίνω και τώρα). Αν ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα, να έρθω να κάνω ακτινογραφίες, να μην είναι τυχόν όγκος, αλλά μου είπε πως οι πιθανότητες γι'αυτό είναι μικρές, αφού ο σκύλος είναι μόνο τριών χρονών.
Tι ανάλυση έκανε, πως τον εξέτασε, σε ποια παράσιτα και βακτηρίδια βρέθηκε αρνητικός? Πως είναι ο σκύλος γενικότερα, φαίνεται καλά?

Το κυριότερο: τι τον ταϊζεις εκτός απο ξηρά τροφή?

Τέλος, τι όγκο υποπτεύεται που να προκαλεί διάρροιες? Πως σκοπεύει να διαγνώσει όγκο από τις ακτινογραφίες?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σήμερα πήγα δείγμα από τα κόπρανά του και το μόνο που γράφει πάνω στο χαρτί είναι: αρνιτικό.
Παράσιτα έτσι κι αλλιώς δεν περίμενα να έχει επειδή τον καθάρισα πριν μια βδομάδα.

Η εξέταση ήταν την Παρασκευή, μόνο θερμόμετρο του έβαλε, και μου έκανε ερωτήσεις. Είχε 39.5, αλλά αυτό ίσως να οφειλόταν στο γεγονός ότι περπατούσαμε κανένα 15λεπτο. Και μου είπε τότε να φέρω τα κόπρανά του για ανάλυση τη Δευτέρα (σήμερα) κι έτσι και έκανα.

Ο σκύλος γενικά είναι όπως πάντα, γεμάτος ενέργεια και τρισχαρητομένος. Μια χαρά τρώει, τα πάντα. Η μουσούδα του είναι κρύα και υγρή. Δεν παρατήρησα τίποτα απολύτως που να δείχνει ότι είναι άρρωστος.

Εκτός από ξηρή τροφή τον τάιζα και κονσέρβες για σκυλιά (OK Dog, Μπουκιές, Dr Alder). Τώρα θα του δίνω μόνο ξηρή και θα δω πώς πάει.

Οσο για τον όγκο, λέει ότι είναι μάλλον απίθανο, επειδή είναι νέο το σκυλί, αλλά αν ξανασυμβεί τότε ίσως να υπάρχει όγκος στο έντερο. Δεν ζήτησα λεπτομέρειες επειδή το θεωρώ κι εγώ απίθανο (ο σκύλος δε δείχνει καθόλου άρρωστος). Τώρα πώς σκοπεύει να τον διαγνώσει, μου είπε για ακτινογραφίες (μάλλον στην κοιλιά). Ειδική δεν είμαι, πού να ξέρω... :(

Τι άλλο μπορεί να είναι που να του προκαλεί ευκοίλιες, αφού δεν είναι ούτε παράσιτα, ούτε βακτηρίδια, και (κάνω το σταυρό μου) ούτε όγκος; Ελπίζω να είναι από την τροφή... :(

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Διαρροια μπορει να προκαλεσει το στρες λογω καποιων αλλαγων στη ζωη του σκυλου (νεο ατομο στο σπιτι, ταξιδι, διακοπες, μετακομιση, οτιδηποτε).

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τέλος, τι όγκο υποπτεύεται που να προκαλεί διάρροιες? Πως σκοπεύει να διαγνώσει όγκο από τις ακτινογραφίες?
Ένας όγκος μπορεί να σχετιστεί με οποιαδήποτε ανωμαλία στην λειτουργια του εντερου (διάρροια, δυσκοιλιότητα, αίμα στα περιττώματα)
Με την ακτινογραφία θα εντοπίσει τον όγκο, εάν υπάρχει (σπανιότατο βέβαια σε αυτήν την ηλικία).
Το να θελει ο κτηνιατρος να αποκλεισει και αυτό το ενδεχόμενο, από την στιγμή που οτιδήποτε άλλο έχει αποκλειστεί, το θεωρω πολυ φυσιολογικο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Διαρροια μπορει να προκαλεσει το στρες λογω καποιων αλλαγων στη ζωη του σκυλου (νεο ατομο στο σπιτι, ταξιδι, διακοπες, μετακομιση, οτιδηποτε).
Το πρόβλημα είναι ότι αυτό άρχισε εδώ και μερικούς μήνες (4-5) δεν ξέρω ακριβώς. Είχε διάρροια πριν δύο βδομάδες ας πούμε πριν φύγουν οι γονείς μου για Ελλάδα. Μετά σταμάτησε (ακριβώς τη μέρα που φύγανε) και εμφανίστηκε ξανά την Παρασκευή.

Οπότε δε νομίζω πως είναι από το στρες, μια βδομάδα που είμασταν μόνοι ήταν μια χαρά.

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Εξετάσεις για καλαζάρ και ερλιχίωση κάνατε; Και μένα για μεγάλο διάστημα μία είχε διάρροια, μια δεν είχε και η απάντηση της κτηνιάτρου πάντα η ίδια 'ε, θα έφαγε κάτι που την πείραξε'!! Αφού είδα πως η κατάσταση συνεχίζεται, κάναμε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι έχει ερλιχίωση. Μετά από πολλά, είμαι σε αναζήτηση νέου κτηνιάτρου!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εξετάσεις για καλαζάρ και ερλιχίωση κάνατε;
Τι είναι, βακτηρίδια; Αν ναι, τότε μάλλον ναι. Δεν έχει διάρροιες για μεγάλα χρονικά διαστήματα (2-3 μέρες κρατάνε) αλλά συμβαίνουν αρκετά συχνά (κάθε 2-3 βδομάδες). Γι'αυτό πανικοβλήθηκα και μάνε-μάνε τον πήγα στον κτηνίατρο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σήμερα πήγα δείγμα από τα κόπρανά του και το μόνο που γράφει πάνω στο χαρτί είναι: αρνιτικό.
Παράσιτα έτσι κι αλλιώς δεν περίμενα να έχει επειδή τον καθάρισα πριν μια βδομάδα.

Η εξέταση ήταν την Παρασκευή, μόνο θερμόμετρο του έβαλε, και μου έκανε ερωτήσεις. Είχε 39.5, αλλά αυτό ίσως να οφειλόταν στο γεγονός ότι περπατούσαμε κανένα 15λεπτο. Και μου είπε τότε να φέρω τα κόπρανά του για ανάλυση τη Δευτέρα (σήμερα) κι έτσι και έκανα.

Ο σκύλος γενικά είναι όπως πάντα, γεμάτος ενέργεια και τρισχαρητομένος. Μια χαρά τρώει, τα πάντα. Η μουσούδα του είναι κρύα και υγρή. Δεν παρατήρησα τίποτα απολύτως που να δείχνει ότι είναι άρρωστος.

Εκτός από ξηρή τροφή τον τάιζα και κονσέρβες για σκυλιά (OK Dog, Μπουκιές, Dr Alder). Τώρα θα του δίνω μόνο ξηρή και θα δω πώς πάει.

Οσο για τον όγκο, λέει ότι είναι μάλλον απίθανο, επειδή είναι νέο το σκυλί, αλλά αν ξανασυμβεί τότε ίσως να υπάρχει όγκος στο έντερο. Δεν ζήτησα λεπτομέρειες επειδή το θεωρώ κι εγώ απίθανο (ο σκύλος δε δείχνει καθόλου άρρωστος). Τώρα πώς σκοπεύει να τον διαγνώσει, μου είπε για ακτινογραφίες (μάλλον στην κοιλιά). Ειδική δεν είμαι, πού να ξέρω... :(

Τι άλλο μπορεί να είναι που να του προκαλεί ευκοίλιες, αφού δεν είναι ούτε παράσιτα, ούτε βακτηρίδια, και (κάνω το σταυρό μου) ούτε όγκος; Ελπίζω να είναι από την τροφή... :(

Δε μας είπες όμως τι τον ταϊζεις εκτός απο ξηρά.

Η κοπρανολογική που του έκανε μάλλον ήταν μόνο για ενδοπαράσιτα.... τα βακτήρια είναι αλλου παπά ευαγγέλιο.

Προσωπικά δε θα ανησυχούσα αν ο σκύλος φαινόταν μεσα στη τρελή χαρά, οποτε θα συμφωνήσω με τους γονείς σου...:) (δεν ξέρω αν το παρατηρησες, αλλά τα ίδια ακριβώς έλεγα και στη Sara West σε αντίστοιχο τόπικ κοπρανολογικού ενδιαφεροντος για το σκύλο της.... προσωπικά δε θα ανησυχούσα για μερικές διάρροιες.... προφανώς έχει ευαίσθητο έντερο ο σκύλος.....)

Ειδική δε χρειάζεται να είσαι, απλώς πρεπει να ρωτάς περισσότερες ερωτήσεις. Την επόμενη φορά, ρώτα τι περιμένει να δει απο τις ακτινογραφίες.

Στη θέση σου θα ξεκοκάλιζα την ενότητα της διατροφής.:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τι είναι, βακτηρίδια; Αν ναι, τότε μάλλον ναι. Δεν έχει διάρροιες για μεγάλα χρονικά διαστήματα (2-3 μέρες κρατάνε) αλλά συμβαίνουν αρκετά συχνά (κάθε 2-3 βδομάδες). Γι'αυτό πανικοβλήθηκα και μάνε-μάνε τον πήγα στον κτηνίατρο.
Ξεκίνα να διαβάζεις. Αν δεν ξέρεις τι είναι το καλααζαρ και η ερλίχια, πως γίνεται η πρόληψη και η διάγνωση, εχεις πολύ μεγαλύτερο προβλημα απο τη διάρροια του σκύλου!:)

Μην τα παρεις στραβά αυτά που σου λέω..... αλλά οι δυο αυτές ασθένεις θερίζουν και πρεπει να προστατεψεις το σκύλο, ασχετα απο τις διάρροιες.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Με την ακτινογραφία θα εντοπίσει τον όγκο, εάν υπάρχει (σπανιότατο βέβαια σε αυτήν την ηλικία).
.
Ξαναρωτάω (ενημερωτικά, γιατι δεν ξέρω) τι τύπου όγκοι εντοπίζονται με ακτινογραφία? Ειχα την εντύπωση οτι είναι πολύ συγκεκριμένες οι περιπτώσεις που κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Οπως πχ του πνεύμονα.

Το να θελει ο κτηνιατρος να αποκλεισει και αυτό το ενδεχόμενο, από την στιγμή που οτιδήποτε άλλο έχει αποκλειστεί, το θεωρω πολυ φυσιολογικο
Εγώ πάλι δε βρίσκω ότι εχει αποκλειστεί οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει για όγκο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τι τον ταΐζω σου έγραψα:
Εκτός από ξηρή τροφή τον τάιζα και κονσέρβες για σκυλιά (OK Dog, Μπουκιές, Dr Alder)
Δεν τα παίρνω στραβά, μην ανησυχείς. Αν δεν ήθελα να μάθω, δε θα έκανα καν την ερώτηση στο φόρουμ.

EDIT: διάβασα και για τις δύο ασθένειες που αναφέρατε, καμία σχέση τα συμπτώματα, εκτός της διάρροιας. Νομίζω είμαστε χιλιόμετρα μακριά από κει. Δεν έχει πυρετό, τρώει λες και είναι 10 μέρες νυστικός, για βόλτες πάντα έτοιμος, τρέξιμο, παιχνίδι...

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ξαναρωτάω (ενημερωτικά, γιατι δεν ξέρω) τι τύπου όγκοι εντοπίζονται με ακτινογραφία? Ειχα την εντύπωση οτι είναι πολύ συγκεκριμένες οι περιπτώσεις που κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Οπως πχ του πνεύμονα.
Kopritis, η ακτινογραφία μπορεί να δείξει εάν υπάρχει κάποιος όγκος μεγάλης έκτασης (αν πρόκειται για ένα μικρό πολύποδα δεν θα δείξει τίποτα) και όχι το είδος του όγκου.
Το καλύτερο είναι να γίνει υπέρηχος και κατόπιν κολονοσκοπηση για να ληφθεί δείγμα και να σταλεί για βιοψία.

Από κει και πέρα, το τι θεωρείς εσύ και εγώ ότι πρέπει να γίνει μικρή σημασία έχει, διότι δεν είμαστε κτηνίατροι (και να ήμασταν, διάγνωση από το πληκτρολόγιο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε).
Η Berna δεν γνωρίζει ούτε τις ακριβείς εξετάσεις που έκανε ο σκύλος της, ούτε τα ακριβή αποτελέσματα, συνεπώς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει αποκλείσει ο κτηνίατρος και γιατί.
Ας ακολουθήσει λοιπόν τις συμβουλές του γιατρού της και ας πάρει και 2η ή 3η γνωμη, εάν θεωρεί ότι πρέπει να το κάνει.

Το ότι συμφωνείς με την άποψη των γονιών της, απλά ασχολίαστο.
Είναι δυνατόν να θεωρούμε τον κτηνίατρο «τον οποιοδήποτε» και αντί να συζητάμε μαζί του τους προβληματισμούς και τις απορίες μας, να καθόμαστε να τον απαξιώνουμε στα fora?

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
1.δες συναρτηση τροφης-διαρροιας
2.η διαγνωση του καρκινου του εντερου μπαινει μονο με κολονοσκοπηση
οι ακτινογραφιες ειναι περιττες

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σίγουρα να κάνεις την ακτινογραφία. Εκτός από πιθανό όγκο δείχνει και άλλες παθήσεις, όπως π.χ. το irritable bowel syndrome. Επειδή το Μουφ είχε μια ψιλοεπίμονη διάρροια πριν φύγω για Ελλάδα (του πέρασε ευτυχώς λέει η φάρμα) και επειδή τον πήρα από καταφύγιο και δεν ξέρω σίγουρα από πού κρατάει η σκούφια του (ίσως από μια συγκεκριμένη παππυμιλλού που κάθεται τώρα αισίως στο φρέσκο) φοβήθηκα κληρονομικές παθήσεις. Εκτός λοιπόν από αιματολογικές και κοπρανολογικές εξετάσεις μας έμεινε η ακτινογραφία που θα την κάνω που ο κόσμος να χαλάσει να δώ κιόλας μπας και έχουμε τίποτα περίεργα.

Το έχει αποκλείσει ο κτηνίατρός σου το irritable bowel syndrome; Δυστυχώς δεν ξέρω πώς το λέμε στα ελληνικά και εμφανίζεται συνήθως με διάρροια.